Дончев предупреди, че нямаме стратегия за еврофинансирането

Необходимо опростяване на административните процедури при кандидатстване за финансиране по европрограмите, смята вицепремиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много дърдори и нищо не казва!

Като са ви назначили само необразовани на смяна,какво да се прави,простото си е просто дори и червено,най вече!

подавай си оставката и отивай в частния бизнес, 5 лева не можеш да изкараш.

Вие пък червените къде сте тръгнали?Власт да вземате с тъпите си мозъци!Е нали се " доказахте " през прехода,стига толкова!

А ми че кой да я напише, гусин Дончев? Чия работа е това?

То трол мозък има ли?Кохезията за новия програмен период е работа на кого,моля?

Мой проект, в сферата на Иновациите, беше отхвърлен, защото имаше изискване, заполовината от документите да бъде използван "Квалификациран"електронен подпис...., докато за другата половина можеше да се използва са ЕП. Разликата била, че с единия се носела индивидуална отговорност. Тъй като упълномощих счетоводителя си, всичко беше позволено да се входира, но отказът беше с описаното обяснение. Та, или изрично, всичко се прави с един тип ЕП, или системата да НЕ приема входирането.

А за какво имаме стратегия?!

Лека работа господин министър.

Иновационен проект - напиши си идеята и я прати на чиновниците, които разбират само от тирета, но идеята ти ще е публикувана в тяхната система, направи си детайлна спецификация и я публикувай(?!), комуникирай с министерството дали запетайката е преди или след и 18 по-малко ли е от 20 и дали това отговаря на критерия не по-голямо от 20, зарежи всичко, за да ти дойдат на проверка и да снимат всичко посредата, ако не си завършен идиот, внимавай със снимките - Фейсбук е стартирал с бутона "харесвам", а той би се видял на снимките. Пълен абсурд като всичко в тази страна и накрая ако тиретата са ок, всичко е ок, няма значение какво е реално. А можеше да е обратно - работиш някакво време и като нищо не стане почваш да се обясняваш за тиретата, ако не се обясниш хубаво, почваш да връщаш. Ако пък стане - един отчет какво е станало и толкова, ама тогава много чиновници ще станат излишни.

Другарят Дончев пита: Как допуснахме Европа да стане скучна?! Ние отговаряме: Когато си подадеш оставката, заедно с пожарникаря, тогава ще ни стане по-интересно!

Прав е Дончев,точно на място!Процедурите са излишно сложни,дори има моменти където елементарни грешки са с крайни мерки на отхвърляне!Време е процедурите да станат по достъпни,без да се снижи контролаюТо какво е сега,цели фирми се обогатяват от писане на проекти,консултански услугу с дебели цени,,без гаранции за допускане!Министерствата закъсняват с Наредбите за дадена програм,понякога с месеци дори с година!Колкоти до общата кохензианска политика на ЕС,действителни целите не са поставени и е прав,че трябва да се ръчкат,това са 28 държави които трябва да се стегнат,а кохезията е много важна за нас!

Мен ме притеснява основно това, че този гений минава за най-умния в правителството. Ако до там се простива компетентността на тия, които карат влака - вапцали сме я. Няколко брюкселскообразни клишета, изпразнени от съдържание и ... до там.

Докато си измисляте как да формулирате глупосттта си, “популисткият” запад ви ‘фъргаше едни (безотчетни) пари, за да НЕ работите. През това време този запад, напълно необезпокояван от ничия конкуренция, си изгради доста добър аграрен сектор и със всички средства наложи потребителска кутура за СВОЯТА продукция. Вашите хора се гърбят по техните полета и громат из техните фургони. СМЕШНИК със смешна жена, която тръгнала да се бори с едни бедни циганета!

Близо си до истината. Не ни трябват "социални помощи", а реален бизнес, конкуретноспособен, притежаващ реален дял от глобалния пазар. Също доходи, формирани от такъв бизнес, а не от усвояване на непазарни средства от фондове разни, бюджети и прочее. За съжаление цяпата мутрономиока, която хрантути новобогадашите и другите печеливши от статуквото.през псоелдните 10 години , е установена на съвсем друг принцип. Когато мандалото лопне, ще стане страшно. Да, трябва ни стратегия, а не празнословие. Но тия няма сами да отрежат клона, на който така удобно са седнали.

Всички живеещи в западна Европа наблюдават съсипването на аграрния сектор в Бг. Та този госинчо нещастник, като е такъв разбирач, да прати жена си да продаде малко бг-земеделска продукция на запад, ама таа работа нема да е, като “изригванията” у фейсбук за тояги и други излагации. Този е льольо!

и стратегии - просто крадеш и толкова!

за еврофинансиране ще пречи на схемата Мобуто.

Е.аси наголстта гейберастка! Управляват от 2014г и нямали стратегия?! Еми кой да я направи бе дончев?! Аз ли?! Друго си е да раздаваш моркови и да въртиш тоягата... то друго и не можеш де!

Правилно си забелязал. Влезли са в режим - да се борят със себе си. Борят се със собствените си политически завления от близкото минало, със собсттвената си корупция,, медийна несвобода, платформата си, както и уж с външните фактори, които ги закрепиха на власт цели 3 пъти. Дано има кой да ги ритне по оголените трибуквия, преди да са си вързали гащите.

Ами ако от ЕК кажат, че им бил свършил кохезионният морков?

Морковите за Бьлгария свьршиха. Време е за тоягата))

На там отива работата. Но има още 1 бюджетен период папкане. После ще се пребоядисат и готово. Мотото им е: лъжи лъжи лъжи, усвоявай, пребоядисай се, лъжи лъжи, усвоявай.....

България се очаква да е най-големия бенефициент по кохезионните фондове само и едиснтвено защото е най-бедна и най-далече от кохезионната цел. Това нещо ни беше представено за "голям успех" от дончевци и сие по ТВ. Зер, радвайте се, ние сме ония дето ще ги държат на изкуствено дишане и помощи за социално слаби.

Др. Станишева !!!! ЗАЩО управляваната от вас ДИР. Бг, трият коментарите неизгодни за БСП ! А после критикуват правителството че няма свобода на словото?

Ти ми кажи защо крият коментарите, неизгодни за герп?

Че то за какво има стратегия? Всичко се прави от днес за утре - хвърлят се едни пари, а резултата е обезлюдяване на страната.

Много разбирачи на икономиката в този сайт!!! Ученици на Румен Гечев!? А ТОЙ е разбирач, НАЙ големия, във фалирането на държавата.

Точно твоя постинг не е по темата но не са ти го скрили, както виждам. АКо имаш какво да кажеш по темата - действай. Ще отразя обективно мнението ти.

За сега стратегията ви се получава само как бавно безславно си тръгвета

"Дончев предупреди, че нямаме стратегия....." Това е все едно шофьорът на автобуса да предупреди пътниците, че не знае накъде да кара.. Гебаджиите са най-наглите и безмозъчни твари....

По-зле е, защото някой от пътниците може и да го упъти. Това в случая е като хирург да предупреди пациента на операционната маса, че не знае апендиксът дали беше долу вляво или горе вдясно и възнамерява да налучква със скалпела докато го открие.

Да по-зле е. Защото властовата дистанция е по-голяма. Нямаш възможността да му защиеш един зад врата и да го вкаваш в правия път. Дори и да виждаш че се е насочил към дерето.

Въпросът е защо те ни "управляват"

Този троло с "киселото грозде" във всеки форум и във фейса постоянно намеква едно и също: "яд ви е, зашото не печелите от кортушцията". Ало, г-н трол, не всеки си мечтае да е част от далаверата ви. Някой сме си обикновен прост матрял, не сме алчни схемаджии като вас.

Ми, с такива като Томиславчо, на когото главата прилича на картоф и остриган, но небръснат селяндур като Тупанбаши каква стратегия и за какво да имаме?! Та, вие гербаджиите не можете да говорите, камо ли да напишете нещо. Пък подчинените ви са още по-тъпи, защото знаете поне да не се обграждате с по-умни от вас, защото ще лъснете какви сте гьонове. В по-нормална държава, административният капацитет ви е максимум снабдител в хоремага и дори тогава веряотността да свършите в затвора за злоупоттреби е над 70%. В ненормална държава като нашата сте начело и коментирате абстрактно в стил "кой ми ... в гащите". Очаквам скоро Боко пак да излезе на протест и да се солидаризира срещу собствената си политика, както вече е правил.

имаме стратегия сама как да усвоим еврофонодвете

Дори и затова нямат стратегия. Имат само голям мерак и безочие, което също дава някакъв резултата, макар и не максимален - тези даже и да крадат на голям капацитет не могат.

В ГЕРБ свършиха идеите или политическа воля?

Дайте властта на БСП - те имат план за всичко.

то стратегия нямаме ама поне да имахме тактика но и това нямаме или имаме

Тактики колкото искаш - интереса клати феса

Дончев предупреждзава. Той е някъде отстрани, наблюдава и предупреждава.

Уау, ами сега какво ще правим без стратегия !? Вероятно ще измрем от глад, щото досега точно стратегиите на стратега Борисов спасяваха нацията и и' даваха поне къшей хляб. Иначе Дончев го готвят да замести Борисов, прозрачни са ни !

дончев , дончев , всичките ;процедури; са сведени до подписа на ;МОЙ ЧОВЕК; , а те са мутро-милиционерите , крадящи труда и не плащащи заплати . Изградихте тази система съвсем умишлено и стана по зле и от времето на ДС службите и върлите ченгесарски изпълнения . Ако можехте да се видите какви мизерни душици носите и какви брутални лъжи разпространявате ,само и само да сте тези които разпределят плячката

Браво за коментара.

Ало, дира, много яка цензура! Престараването ви показва какви дребни душички сте! СЛУГИНАЖ!!! Тотален! Колко ви плащат герберастите?!

обаче дир разполагат със голям арсенал от снимки разни там фотографии и прочие

Ако напишете нещо смислено, което е против герберасткото управление - дира задължително ви трие поста. Егати, слугинажа! И после ми говорете за свобода на словото. То такава цензура преди 1989 г. е нямало!

Честно казано стигнахте дъното.Не само ние с вас ,но и вие.Всички ви мразят и презират и знаят ,че не сте никакви управляващи ,а банда крадци. Скоро резултатите ви ще са като на НДСВ и СДС.Нулеви. Как ще живеете с краденото тук ,като хора не останаха и няма кой да ви работи?

цитат: " опростяване на административните процедури при кандидатстване за финансиране по европрограмите." - Да, специално за Калинките, които сте наели, ще им доведем косултанти, да им свършат работата! Ех, че сте нагли! Изгонихте експертния състав от министерствата, за да си вършите далаверките и сега няма кой да ви свърши работата.

, че като нямате кой да ви я направи , да дойда аз и да ви изхвърля всичките там до един !

еваля и аз идвам с теб

Опростяване след опростачаване-трудна работа. Системата е за смяна, но не ви се иска.

Мутри и визия за бъдещето?! Звучи като оксиморон. То при мафията, която ни управлява, всичко е ден за ден. Мозъчната им дейност е сведена до изпълнение на физиологични нужди, а инструкциите идват "отгоре". Е, какво очаквате от подобни хуманоиди? А относно стратегиите - в България са налични над 1000 стратегии в различни области, за които е платено доста солено, за да бъдат изработени. Естествено не се следват и непрекъснато се изработват нови, като 80 % са copy-paste от подобни, вече изработени в Европа (понякога дори не умеят да ги преведат грамотно!). Важното е финансовия поток да се врътне, така че парите за консултантите да се върнат обратно при западноевропейците, а за българските експерти остават трохите, въпреки че те са свършили основната работа. И така си тече открай време ...

мене ме впечатляват стратегиите на някои заместник министри, партийни заместници заместници на кметове, кметски наместници и изобщо всякакви заместници и техните заместващи стратегии

Стратегията е ясна.... кво се правиш на ощипан.... ще боядисаме два тротоара като велоалеи и във витоша ще се появят няколко строителни обекта.....

други неща имаме стратегии...ама няма кой да ги следва.

Пич, ние нямаме стратегия за каквото и да било поради факта, че сте тъпанари. Вие, гербаджиите, не виждате по-далеч от носа си. Вожда ви, Тиквоний Еднокнижни, си сменя мнението всеки ден и разбира управлението на държавата като разпределяне на баницата между банди. Заместника на вожда, Цецо Апартаментов, не може да върже едно смислено изречение. Цялата ви шайка представлява тъпа и необразована сган, която отработва ситуации постфактум, но не и да управлява и планира. Единственото, за което ви стига акъла е да остъклите балкон и да провесите климатик на фасадата, така че да е максимално грозно.. Вие сте тотална трагедия и покрай вас и цялата държава.

Е кой да подготви и предаде такава стратегия, ако не настоящото Правителство и ресорните министерства????????????????????????????????????????? Ако искате аз мога да ви я напиша, ама не ми плащат заплатите на три четири-5 министерства и едно цяло правителство!!!!!

този дончев не е ли някакъв министър? той кого точно предупреждава? ако беше в опозиция, е редно да предупреди управляващите за да приемат стратегия. а той? какво? и кого? герпераска им работа

Необходими документи за участие в европроект: 1. Актуално състояние (на хартия с печат, нищо че може да се види в Търговския регистър) от Агрнция по вписванията. 2. Удостоверение, че дружеството не е в процедура по несъстоятелност - пак там. 3. Удостоверение за липса на задължения от НАП (на управителя). 4. Удостоверение за липса на задължения от НАП (на дружеството). 5. Удостоверение за липса на задължения от Общината (на дружеството). 6. Удостоверение за съдимост (на управителя). 7. Удостоверение от Агенцията по труда за липса на задължения към служителите. Всичко това се иска в оригинал на хартия с подпис и печат. Всяко нещо струва между 5 - 8 лева. За всяко нещо се ходи по два пъти - веднъж подаваш заявление, после го получаваш. Всички държавни институции се намират в централната градска част, където няма места за паркиране и е синя зона. И после се бием в гърдите колко сме напреднали в технологиите.

ами вместо да наблювдаваш - действай в моята държава подобно нещо се прави с 3 кликвания на мишката... естествено, не ме вълнуват "европроекти" защото съм лееко далеко. мести квартала и ще можеш и ти

Радвам се за теб, но моята държава е България. Която за съжаление сега се управлява от прости хора, за които е много трудно да опростят процедурите. Но няма все да е така.

На прост народ е нужно опростяване на процедурите. Опростачване на управлението и просто "елита",дръжте се естественно. Нема кой да забележи липсата на интелект.

Българският народ си плаща вноските към ЕС, а после тези вноски ни ги връщат под формата на кохезионни програми л, като бенефициенти са 300 човека!

НЕКАДЪРНИЦИ ! Окупирали цялата администрация и Народ ното Събрание

Томе,Томе умен си но никой няма да те послуша.....а вярно ли е че Боко е казал че ще те държи винаги до него защото сравнение с теб изглеждал по-млад.

Само в едно направление имате безгрешна стратегия.Колко до заделим /да откраднем/и какво да придобием.Лешояди сте. Ако на всички от ГЕРБ се направи една ревизия и се види как са влезли в управлението и как са сега добре ще е ,ама няма КОЙ.

Айде бе.

Е Гн Дончев защо на мен ми го казваш че няма стратегия.Защо няма.Кой трябва да я направи.Вие за какво сте.Ми направете я пустата стратегия.Вие ми съобщавате,че Вие не сте си свършили работата. Знам ,че гарга гълъб не ражда.Знам ,че внукът на дядо Дончо от село Голец не ще да разбира от стратегия.Но съдба,късмет.Това имаме,тоси избрахме.