Доларът става валута убежище, еврото в дълбока криза

След неблагоприятна търговия в понеделник еврото е на най-ниското си ниво от четири месеца, близо до отчитането на 30-месечно дъно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако го изберът пак Тръмп,целта му е германската икономика.Срине ли я ЕС отива на Кино.

умници тук бързат да ни набутат в Еврозоната ? Явно интересите са дъбоко скрити и лични, май !

много е важно да се купуват апартаменти и прочее недвижими имоти! Но най-вече апартаменти. Натам води тази статия. Абе свободна държава сме - кой иска да яде доматите с колците.

напълно вярно е!Всеки може да види курса евро долар което е тръгнало по баира надолу още от годините на грекзит ,а сега наистина Великобритания втора по значимост икономика нюпусна,което си е наистина проблем колкото и да не ми се иска и вярва!

Евтино евро - изгоден износ ... скъп паунд и долар хак в кошницата на империалистите

износът евтин ,но вносът на стоки ,суровини и горива скъп ,а и износът трябва някой да го купува а има глобална криза!Това е проблемът сега е интересна цената на златото на световните борси,а не тази във нашите златарски магазини и заложни къщи където печелят единствено мошенниците!

ЕС е 500 милиона. Основната търговия е вътре в съюза.

Мискини недни!Само и единствено православната и братска нам руска рубла е сигурно убежище от българска корупция,монополи,кражби и измами сигурно убежище,а не краварският вражески неправославен краварски долар,който трябва като български патриоти да забраним!

мрем да четем глупости обменям само в рубли

Пълна дезинформация. Еврото било в дъното. Затова лирата и рублата са прокопсали. Онези валути, към които бяхме и ние са още по- закъсали. Но някой педагог пише, че еврото било в 30 месечно дъно! Подобни пишат за инфалацията в Ббългария! И в един момент се оказва, че имало дефлация.

Някакъв подтекст има в заглавието - "купувайте долари , а не евро". Само на мен ли така ми се струва? Случайно ли е ?

Така е доларът поскъпва,еврото губи на форекс търговията!А и вижте индексите на САЩ DOW JONS 30,SP500 i NASDAK 100 на месчна,седмична и дневна графика и ще разберете истината!

"дясноцентристкия Християндемократически съюз" - тия станаха Марксисти с Меркел - Фюрерката изгони всички читави за да не я свалят от стола..

а путкин джуджето иска да търгува с рубли. голям смях хахахахаха

Schilo

що не? Износът значително ще се увеличи. В крайна сметка, рублата е руската валута.

Schilo

Всъщност, статията касае еврото, а не рублата. И руснаците ги интересува това съотношение. А курсът е относително стабилен- 62-63 рубли за долар. Виж, еврото днес е паднало и по отношение на рублата.

Не си много умен. Русия и Китай търгуват в рубли и се оправят без долари.

Да да пълни глупости

В каквито и съюзи да е участвала България ,всички те след нашето ,,авторитетно " участие са се разпаднали.Спомнете си Рим-Берлин -Токио,подкрепяхме ОАД,СИв и Варшавския воено политически договор.Следват ЕС и НАТО.Това се получава ,защото съюзите не са от национално независими държави .а са в зависимост от най-силния в даденият съюз.Като заключение олигарсите ,крадците на прехода т.н. ново богаташи да умуват по валутният въпрос за долар,евро,паунд ,швйцарскин франк или злато. 90% от българите в т.ч. и работещите бедни това не ги касае ,защото преживяват от ден за ден.

Всички пари на кремълските крадци и престъпници и други олигарси са в американски банки в долари. Във войната те губят всичко - и пари, и живот. Америка лесно ще фалира Русия. Вече има опит, а Русия е близо до дъното. Ако доларът не беше потвърден, според вашата версия, тогава не биха били дадени 67 пълноценни, "потвърдени" рубли за него, нали? и плащанията са били преди трилиони години като тези на любимия ви Мугаба в Африка. Но даде, кучки, за 70 рубли и не се мръщят. Защо? Те не знаят, очевидно, че доларът не струва нищо. Но всъщност нещата в Кремъл Мугаба не са по-добри от африканските. В действителност рублата падна вече 10 хиляди пъти от времето на реформата на Павлов в СССР през 1991 година. Т.е. плащайки за долар 60 рубли в действителност, плащате 600 хиляди рубли, които започнаха да се отпечатват в Русия след разпадането на СССР. Не по-добре от Зимбабве.

,,Гост" ,но прост.Много прост политизиран ,ограничен и некачествен народ остана в България.Това също е фактор да сме на дъното в ЕС и Европа ,даже след Албания и СР Македония.

Тя хубаво ще я фалира, а китай ако налее доларовите си резерви няма ли да фалира сащ? Нали сащ експортират навсякъде демокрацията си, защо не закачат комунистически китай? Защото знаят какво ще последва. Официален фалит на т.н. велика сила. Те и така са във фалит, но ще стане официално факт.

Умнико, на САЩ най-великото им е външния дълг - най-големият в света. Само че не го плаща, а прави войни и се оправя за сметка на потърпевшите. Това е най-големият престъпник.

ЦАР ДОЛАР Е ХЕГЕМОН В СВЕТА. БЕДНАТА псевдо "велика" сила е Раша. Ватника за 1 долар е готов и майка си да продаде. Само един туит на Тръмп е достатъчен, за да обезцени рублата.

От къде са ти фгактите.Ти да не спиш в леглото на Тръмп ,че всичко да ти е ясно в финансово икономическата атмосфера в света.Аман от тъпанари и дебили по форумите.

Нещастник, долара е хегеменон, щото се поддържа изкуствено с престъпни войни и не си плащат външния дълг. В това влиза и съсипването на България от Сорос и предателя Иван Костов. Затова днес сме на това положение. А ти се радваш. И какво ще стане, ако се обезцени рублата? Атомната ни централа е с РУСКО гориво, наясно ли си? И тръбата идва от Русия. Въглищата от Донбас. Обади се на чичо си Сам да те стопли. Ама няма да стане, щото той се оправя сам. А ние все повече затъваме с поредните финансови кредити от некадърното ни правителство, което няма да ги връща, а ще ги плащат нашите деца.

......Е знайковци да не мислите че този висок курс на долара е удобен за бай Дончо, не не е това удря по американският износ...този курс е мечта за китайчетата,...така че скоро ще има корекция.....иначе къде са путлериските безмозъчни същества дето ни убеждават че долара е шума, абе шума ама срещу нея получаваш всичко за което си мечтаеш, ...е стига да имаш достатъчно от тази "шума"!

Най силните валути са еврото и швейцарския франк. Централните им банки преди време поеха курс за изкуствено обезценяване - ЕЦБ поде монетарната политика на печатени и свръх ликвидност, а швейцарската банка наложи отрицателни лихвени проценти по депозитите, като даде да се разбере, че те ще станат, още по отрицателни при нужда. Ако това не беше направено курсовете на тези валути сега щеше да са двойно по високи от този на доларът. Това е в ущърб на САЩ, защото когато еврото пада, вдига се долара, тоест слага се прът в колелото на американския износ. Точно заради това сега САЩ готвят наказателни акции за тези държави, които изкуствено си манипулират валутите. Скоро ще разберем какви точно санкции ще бъдат обявени на ЕС. Друг е въпроса, че и САЩ са световно известни манипулатори, но това не се брои.

САЩ правят война и продават оръжие на двете страни. После предлагат финансов кредит за възстановяване и държавата остава в неизплатим дълг. Другото е "скриването" на доларите и съответното му поскъпване, икономически сътрудничества и пр. робски подходи.

Поредна спекулация на определен кръг хора, ползващи причини от различен вид, за да влияят на стойността на валутите!

Абе то и в САЩ индекса на индустриалното производство е на нивото от 2009г, когато беше баш кризата.Тъй че не врякайте без нужда и не създавайте илюзорни представи. Всичко друго са шменти капели и пунта мара от тези с кинтите, за да източат още от продънените джобове на хората

трепете ДАНС,МВР,ГДБОП,ПОЛИЦАИ,...те не са хора те са зверове,четете АТИЛА по форумите какво пише,Службите са слуги на Англия ,убиха България,прогониха хората от тук,направиха дъщерите ни курви децата ни роби и слуги на господарите по целия свят.АТИЛА е прав че иска да реже гърла,да трепе котилото им.Гешев сам не може да се справи.АТИЛЕ,ти не си сам бори се дете не се предавай прави им мръсотии.браво цигани вие сте истински бълграи продължавайте да биете куките редовно,никой нищо няма да ви стори,смачкайте ги,вие не сте цигани вие сте старите българи,ДАНС и другите са убийци

Атила освободиха ли го? Нали беше в психиятрия по едно време.

Еврото пада, защото ЕЦБ пусна печатницата през миналия октомври! Дръжте си обезцененото евро в банките при нулева лихва!!! На това как му се вика …. ами грабеж на спестяванията, това е!

А нашите мало...ци нейстово ни вкарава в пропаста.Референдум,нямаме доверие и на ЕС и на нашите корумпета,нито нс путлер ,нито на ердо.Поне един път да проявят разум,че ни блъскат в пропаста,а явно и от ЕС натиска е голям и знаят ,че у нас ще успеят,Полша,Унгатия и др не ислст еврото и явно не са така кофумпирани

че то кога не е бил...

И изключителния Милен Велчев ни убеждаваше преди 18 години да обърнем дълга от долари в евро и въпреки, че всички знаехме че ше загубим 1 милиард лева от цялата врътка с решение на парламента го направиха. Бързо в чакалнята за еврозоната да чакаме поредното дърво. Що не предлагат да се заковем към долара ето тази статия казва че е убежище

Бизнеса прочете лия тая новина?

А ние тъпаците сме тръгнали, да го въвеждаме еврото. Сега ще ви кажа кво точно ще се случи с нас, ако си набием тоя кол в гъзЪЪЪ. 1 всички заплати, пенсии, доходи падат на половина. Няма значение кво си се занимавал. 2 цените в най - добрия случай остават същите, ако обаче не тръгнат и нагоре. 3 намаляване на потребление и срив в икономиката, изпадане в рецесия. Фирмите губяг клиенти, съкращават служители. 4 всичко живо вижда, че нещата отиват на зле и си бие камшика, където сметне за добре и ви заебава тука да се оправяте как знаете така. 5 връщат ни 20 год назаде 6 като сме в еврозоната може да поискат от нас вноска до 10 % от БВП - 10 млрд долара ще кихаме на Брюксел, само щото им ползвам тъпата валута, дето дори не искам 7 трябвало да сме солидарни и ще плащаме дълговете на другите държави от еврозоната, дд демек без вина ще ни направят виновни и ще ни накарат да плащаме. 8 един път ще ни ограбят като ни сменят валутата, втори път пак ще ни ограбят като ни дадат уж спасителни заеми с некви гига лихви, които не може да плащаме Сега още ли има наивни ентусиасти, дето да искат еврото.

Назаде, напреде.....Абе ти да не си от врачанско? От вас пък акъл за валутата не искам.

Вие шопите да не сте носители на Нобелова награда, че се изказваш така? За твое сведение не само във Врачанско се говори така. Хвани си гледай нормите за ФПЧ във въздуха, слагай противогаза и гледай да оцелиш в кой рейс трябва да се качиш за работа, че довечера пак ще занимават цяла България с вашите глупости, че въздуха бил мръсен, че Фандъковица ще спира колите, смог, задръствания и тн.

Бързо да вземем еврото, докато не е свършило!

Мисля че като Европа се федерализира ще е по добре. Само с пришълците е нужна здрава ръка. Не може кой си иска да влиза. Те и затова британците излязоха. Друг е въпроса ча само половината го искаха. Който е търгувал преди да сме в ЕС знае какво е да се занимаваш с митнически склад, внос, ДДС плащаш на момента за цялата стока, валутите различни, банките те цакат. Тръгваш за Франция, граница след граница, винетки, такси.. . Европа си има силните страни в технологиите, трябва да наложи премахване на горивата, спад на разходите за енергия, производства които другите нямат. И да изнесе всичка стари производствени линии в икономически зони в Сирия, Либия, Ирак. Да могат хората там да работят, а ние да получаваме ефтини стоки - обувки, джапанки, дрехи

Британците излязоха, защото след СЕТА ще ни управляват, ние ще им се подчиняваме. Няма да има федерализиране и няма да става по-добре.

Разкараха Салвини, и италианската икономика се срина. Евала... Май не са го очаквали.

Щото преди Салвини е цъфтяла, а 'гений' ?

PEYTSCH

А....ъъъ...рублата ? Не е ли супер убежище ? Не валутно, ама...ъъъ...посмешище ?

Поне един път кажете гордо,,НЕ,, в полза на нашите интереси.След турско все политици продажници и народът все беден.НЕ ИСКАМЕ НИТО ЕВРОТО,НИТО РУБЛА ИЛИ ДОЛАР,НИЩО НЕ Е В НАШ ИНТЕРЕС.ЩОМ И ДРУГИ НЕ ИСКАТ ЕВРОТО,А НИЕ ШИЗОФЕРНИЧНО СЕ НАТИСКАМЕ ОЩЕ ДА НИ СЪСИПЯТ ,ВЕЧЕ 30Г.ОГРАБАТ БЪЛ .КЛЕТ И ОБРУЛЕН НАРОД

Късно е, чадо. Избрахте си продажни политици и не правите нищо, за да ги спрете и да оправите кризата. Ако народът не е единен, така и ще погине. Защото робството сега е по-зле от турското. А вие седите и не правите нищо за спасението си. Няма да има помощ отвън. И дядо Иван изгонихте.

Еврото пада, защото Европа така и не пожела да тръгне към федерализация и заприличахме на орел, рак и щука. Китайците в момента се борят с вируса, а Тръммп се радва на неограничена власт. Нашата НАЦИОНАЛНА ВАЛУТА пада заедно с еврото .

Разрешавам ти да си федерализираш ану... ъъ, задника.