Договорен е коридор Александруполис - Бургас - Варна - Констанца

Беломорието и Централна Европа ще се свържат с жп, магистрален и газопроводен маршрути, обяви вицепремиерът в оставка Асен Василев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мазният Киро и неговата пасмина - в затвора !

Щерев, не бързай с изказа като пуле пред майка си!ЖП линията по Искърското дефиле е построена от ИТАЛИАНЦИ И БЪЛГАРИ!

Най-добре да бъде завършен тунела при сило Кошарица .Инфо "В началото на 50-те години на миналия век, у нас се пристъпва към изграждането на т. нар. Черноморска железница (супер секретен Обект А) – проект за жп линия свързваща двата ни най-големи черноморски града Варна и Бургас. Транспортният проект е бил замислен като част от стратегическа жп магистрала, започваща от далечния Одески военен окръг и достигаща до българо-турската граница. Определеният маршрут на линията е Долно Езерово (Бургас) – Долни чифлик (Варна), като продължение на Юнак – Старо Оряхово и с перспективата крайморската жп магистрала да се продължи към Елхово и Хасково. Строило се е до към края на 50-те години, когато в следствие промяна в политическата обстановка в световен мащаб, строителството е преустановено и изградените съоръжения са изоставени. И така остава недокопан и 5 километров тунел под Източния дял на Стара планина. Южният му портал е излизал при село Кошарица, където са били прокопани малко над 600 метра. От север са били завършени почти 2 км до с. Приселци (Несебърско). Днес могат да се видят останки от незавършената жп линия. Ясно си личат още дигите по полето покрай селата Тънково, Кошарица и Каблешково. Мостовете по деретата също седят…""""

Тунелът от Варна до Бургас през Старо Оряхово и Кошарица е започнат някъде към 1952-1953 година ,по това време "партайгеноссе " Хитлер вече не е на политическата сцена

Педалското модераторче трие коментари.

Преди няколко години Боко договори една лъкатушеща железопътна линия от Солун покрай Кавала, после през Александруполи и оттам през Свиленград, Димитровград и Стара загора за Бургас, Варна и Русе. Това ли ще бъде маршрутът?

Преди да договорят железопътния маршрут дали са се сетили да погледнат картата?

Какво и е на картата? В Швейцария няма ли влакове?

А другите (Румъния и Гърция) знаят ли ? И те ли са си го вписали в тИфтерчето ?

Този проект е на 25 години. Периодично го претоплят за да се самоизтъкнат. Положителното днес е, че НАТО е заинтересовано от реализацията.

По коридорите обикновено има течение.

Скоро може да договорят и антре.

трябваше да стане преди 20 години. Но американците на дадоха. Сигурно Асенчо сега ще предложи да строи Южен поток.

Тези само обещават. Един пирон не са забили за една година! Пълни лъжци и измамници!

Това да не стане като със фърчилото за Скопие? Щото много бързо сгъна крилцата. А това няма и да почне даже.