До дни Франция може да остане без горива, "Лавера" и "Гранпюи" влязоха в стачката

Досега снабдяването със суровини и производството на течни горива беше осигурено в седем от общо осем рафинерии, които бяха само блокирани от стачкуващите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе оставете я Франция, я кажете нещо за бедстваща Русия и за глинените ѝ крака

Във Франция си оправят живота със стабилна работа и стачки, а в България с търкане на билетчета.

От тази държава вече нищо не става...Жалко за държавата. С този слаб ръководител толкова....

са еднакви навсякъде по света - предпочитат да загубят милиони, но при никакви обстоятелства да не увеличават с малко заплатитите на хората, /което би увеличило разходите с много по-малко от милиони, но не и с милионите, които губят от стачките/. Господ да е на помощ на тия гадове при Страшния съд!

+++++++++++++++++++

Ако ще и без въздух да остане, все ми е тая. Разглезени псевдосоциалисти.

Очевидно нямаш идея за какво става въпрос. Стачката не е за заплати, а за пенсионната реформа. Цели браншове се пенсионират на по 53 години, разглезиха ги предишните управници и ако не се стегнат, ще се скапе съвсем всичко. Макрон вижда това, но естествено такива реформи са непопулярни. Но ти не се притеснявай, в България всичко е ток и жица.

Еманюел Лепин предупреди, че ако решението им е положително, това ще означава, че половината от капацитета за производство на горива ще бъде спрян, а другата половина ще бъде осигурена от пристанищни складове. Французите явно са докарали свободата до "слободия".Там нещата явно са изпуснати,че синдикатите да затварят цели стратегически отрасли с икономиката. Този Еманюел Лепин си е за доживотен затвор.Въобще светът е тръгнал на "ебем" страна.

това, че ти "Петров" искаш да си жалък роб, 'щото не вярвам да си "Едър Бизнесмен" и да висиш по форуми, си е твоя лична работа. Ама, айде да не даваш наклон на останалите с поне малко достойнство, какво да правят...

Ох, леле, колко съжалявам, ченяма такива синдикати в България. Явно си някакво бизнесменче, а?

tonk11

Дреме му на него за какво става въпрос. Важното е плюене да има.

Всички драскачи тук сте с РОБСКА ПСИХИКА!!САМО ТАКА , С БОРБА, ХОРАТА МОГАТ ДА ЗАЩИТЯТ ИНТЕРЕСИТЕ СИ, НО КАКТО КАЗВАТ ЛЮБИМИТЕ ВИ РУСНАЦИ, КОИТО МРАЗЯ ОТ СЪРЦЕ И ДУША,"РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ!!ВИЕ СТЕ ОТ ТОЗИ ПЛАЗМОДИЕВ ВИД-НИКОГА НЯМА ДА ПОЛЕТИТЕ И ДА СЕ БОРИТЕ СРЕЩУ НЕПРАВДИТЕ И ДА ЗАЩИТИТЕ СЕБЕ СИ И ОКОЛНИТЕ!!СРАМОТА!!

TE, страхуват единствено от народното недоволство! Браво на Франция! Сега всеки трябва е с табелка - Аз съм Франция, а не за някаква си скапана изгоряла черква!

се: "На кого пречи Макрон?" Спомнете си кой каза, че НАТО е в мозъчна смърт? Кой говори за контрасанкции срещу САЩ? Кой говори за нормализиране на отношенията с Русия? Винаги е било трудно да се различи обикновен протест с "розова революция" - особено в страни, където има редовно нормални протести.

Те останаха единсвените в Европа с ядрено оръжия с кво ще им фъркат самолетите ?

Ето така в другите страни народа осигурява своето благосъстояние. Учета се! Не със мънкане и подлагане, както става в България. Кажете какво са осигурили българските провсъюзи за толкова време? Къде е благосъстоянието на средният френски гражданин и къде е на средният българин. Франция винаги е била и ще бъде флагмана на борбата на обикновенният работник, неговият провсъюз срещу работодателите. Учете са от Франция и като се учите гледайте да си научите урока! Профсъюзите! Научете вашите работници да са свободни хора, не участвайте в тяхното поробване! Помнете, че вие сте представители на най-бедните работещи в европейският съюз и за това вие трябва да изпитвате някъкъв срам. (Това е със срамът е непознато и странно чуство, нали?)

Ще си караме електричките !!!

Комунизма умре и им се стъжни картинката на западните Европейци! Няма вече глезотии, ранно пенсиониране, помощи за безработни до живот... аре обратно в блатото! Освен това трябват кинти да пудрим новите членове на Изток че да не вземат пак да се обърнат към Русия. Вземат милиарди от французи, германци, датчани.. и наливат в Полша, Унгария, Чехия... някой да стачкува там?

Браво пич, най-точния и трезв коментар, прочете ми мислите, но както се вижда, пропагандата работи все още добре и малко хора прозряват тази истина, а вярват в свободата на словото, демокрацията, пазарната икономика и други приказки от "Хиляда и една нощи на шехерезада ". Поздрави

И забележете, никакъв интерес към тази иначе сериозна новина. Зомбитата чакат лоши новини от Русия. Трагедия сме

Те затова ЕС то се разспада! Британците първи се усетиха че ги клатят и повлякоха крак, скоро и други ще ги последват!

ауу..горките те.. абе тъпанар, хората се борят за това, което имат и кой ти каза, че няма ранно пенсиониране, а че фирмите тук плащат по 5-10г осигуровки на служителите си за ранно пенсиониране..ама то нали .. в БГ всеки много знае.. акъл дава бе.. видиш ли .. прост народ...

направо ЕС се е разСпандал.. прост народ..

Промяната на етническия състав не прощава. Вече започваме да четем за Франция все едно е някаква африканска държава.

Ми що протестират тогава? Нали ногу убаво, то не бяха жълти жилетки, то не бяха стачки! Що не стачкуват в Полша?

колко неудобни времена, за обамо-клинтънските репресивни, джендър сили на мекокитките... педофили... аз, азззз.. аз ви препоръчвам един гей прайд начело с рубин!!!!

Много важно! Нали си имат врче пакет мобилност и предпочитани мигранти от бряг на слоновата кост вместо от Украйна и България Да им е честита и новата година и коледата ма гадните франсета

Така се прави стачка или митинг а тук платени куклпводи

там няма ли кой да направи платина контра стачка,както тук пращат платени цигани за контра протести

Tепърва проблемите за Франция започват. Скоро ще има подобни и в Англия. Алчността на корпорациите доведе до тях. Ако се разразят из Европа, може да се стигне до разпадане на ЕС и по-големи колапси. Предстои интересна година.