До 30% намаления в хотелите по морето

Браншът твърди, че все още има контингент за запълване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"конкурентите" Гърция и Турция.ха.па. Миналата година Гърция е посетена от 33 МИЛИОНА туристи. Наистина Гърция не е конкуренция.....тя е ностижима за чалгарите с хотели в България. Гърците правят модни шоута на самите плажове с елитни модели носещи уникалните по качество гръцки кожени шуби. Качеството е световно и всичко се прави на ръка. Рускините изкарват приятна ваканция в Гърция, с атракции и се връщат в Русия с шуба за повече от Э1000.00. В България чалга , кюфтета и ограбени туристи.

#немадаимстъпим

Дреме ми кой къде ходи... В момента съм в Созопол и обедното меню е 6,99 лв.... Наздраве...

И то на две крачки от плажа....

Глей да не се отровиш! Утре ако не си в болница, пиши пак! Наздраве!

Нали изгонихте къмпингарите чрез лобиране в комисиите и пробутване на текстове, незалегнали в обсъждания закон?!? Нема да се косите, те ще дойдат и ще запълнят всички празни места в хотелите. Даже за още ще питат. хахах :-) С голям кеф ще си сипя едно уиски през есента, като прочета, че 200-300 хотела се продават от банките. Мед ще ми капе на сърцето!!

Това е добра идея, стига зоните да не са на една ръка разстояние една от друга :-)

Лъжат. Никакви намаления няма, даже цените са по-високи. България и намаления са две думи, които не могат да присъстват в едно изречение. Но духът от бутилката е пуснат и връщане назад няма. Скоро и в строителството като при туризма. Кой луд ще иска да купува апартаменти на цени като в Германия? По-добре да стабе Германец...

достатъчно е да си пуснеш камерите от албена и слънчака и д а видиш за какво иде реч над 50% празно

Ненаситните мутри от тъпия шезлонг искат яко да печелят,е няма вече будали,за тез пари съседи ще печелят

Драги Митко по принцип си прав, но знаеш ли например в един Бургас (който не е типичен курорт) какво се сервира лятото по заведенията? Неща, които аз възрастен човек, без претенции не мога да ям! И то не на едно място, а практически навсякъде! Къде да търся добронамерените ресторантьори?

Не това са причините за отлива на туристи! Причините са следните: гадни магистрали,гадна храна,гадни мутри,платени паркинги, цигани на всяка крачка, лоши условия в хотелите,нацупен персонал, силна музика, бетон на всякъде, мръсна вода...абееее всичко е отвратително! И на 80 % да намалят цените няма да отида повече на кафяво море!

няма да ходя и тази година на море в българия.. от 2014 не съм стъпвал на морето в българия.. като изринат полвината бетон от плажовете, може ида отида.. но трябва време, да "узрее" бетона в главите на някой..

Нашите вече се насочват към черноморието. Обърнаха гръб на гърците и плащането в евро

Сънуваш, драги! Аз за да отида на нашето море, трябва да се настроя да ям сирене и домати от супермаркетите за да не се отровя или влезна в болница! Само този факт оже да откаже много хора!

Кои са вашите.

докато плащам 25-30 лева за 6 квадрата пясък , 2 шезлонга и 1 чадър а също и 8-10 лева за порция сафрид ще е така.

Притежаваме някаква странна форма на мазохизъм българите -да се радваме на лошите неща. Изпитваме извратено задоволство, когато нещо не е наред, когато има затруднения. Някой друг, разбира се. Отливът по морето си има и хубава страна. Някои хотели ще сменят собствениците си, други ще си преструктурират нещата и т.н.. Пазара ще се саморегулира и оставаме с надежда да е за по-доброто на потребителите. Не искам да ходя на море в Гърци или Турция. Аз и в България не искам да ходя на море. Но бих искал да чета за силен сезон, за доволни клиенти, за големи постъпления в бюджета и сребърния фонд. Само че не съм сигурен, дали тогава ще сме щастливи. Ние, Гадовете.

Не е мазохизъм, нито е радост. По-скоро е урок за туристическия бранш и се радвам, че го получават. Алчноста на хотелиерите е ресторантьорите стана безгранична. Продуктът, който предлагат е безобразен. Презастрояването на черноморието е непоносимо. На плажа няма къде да стъпиш. Няма как да има клиенти, ако нещо не се промени. Именно кризата ще доведе до промяна. За това трябва да се гелда на кризите като на катализатор.

До двамата по-горе. Нищо няма да се промени, тъй като въпросните мутри перат пари през въпросните хотели. Не всички, но поне едно 80 %. Тъй че....е все тая.

Лора, съгласен съм с Вас, но цялото мятане на кал по туризма в медии, по форуми и навсякъде удря и по хора, които наистина искат да продават добра услуга, стараят се, влагат усилия и средства. Малко прилича на това, че заради тъпи, нагли мърлячи, като мен, е излязло нарицателното "бакшиш" и страдат хора - колеги, съвестни и предлагащи перфектна услуга. И от атаките не страдат тези, които направиха бетонните мастодонти, разринаха дюните и съсипаха Идеята, а именно съвестните и отдадените на добрата идея. Само трябва вторите да получат шанса да изместят първите.

Да ти кажа, като човек с 15 години опит в турзма, хич не ми дреме за псевдо-бизнесмените в този бранш. Щом качествените хора избягаха, логично е да избягат и последните "туристи". На море в БГ се ходи само в краен случай или "при познати", иначе рискуваш да пипнеш "летен вирус" и да сеотнасят с теб като с боклук. Не благодаря!

Много жалко, но и ти си прав. Обаче трябва нещо да се направи. Да се подкрепят тези, които предлагат добър продукт. Подобряване на инфраструктурата им, локални пречиствателни съоръжения, реклама. Малко по малко да се оправят нещата. Нищо не разбирам от туризъм.

PEYTSCH

Когато намалят с 90% цените, да кажат...

Няма какво да бързат да казват. Като почнат да предлагат качествена храна, да чистят плажовете от боклуци и да се погрижат водата да не е пълна с мазут и фекалии, като се подобри обслужването... тогава да кажат. Не могат да проумеят, че не е само за едните пари, а те са просто върхът на айсберга. Както и цари заблудата, че народът бяга само заради високите заплати на запад. Аз имам апартамент, не пуша, не пия, не взимам наркотици, не карам кола, та всъщност бих могъл да живея и с едната заплата в България. Но не мога да изтърпя простотията, престъпността, мръсотията, корупцията и наглостта на многото Ганьовци у нас.

Пожелавам на всички да фалират!

...активизирането на преките ни конкуренти като Турция, Гърция и Египет Че какъв пряк конкурент може да бъде лайноморието на плажовете в Гърция, курортните градове в Турция или атрактивните дестинации из Египет? Нормално е, когато си си отделил от заплатата, която е най-ниска в ЕС, да си цениш парите и да искаш да получиш по-доброто /обстановка, храна, обслужване и тн/. Нашите мутри и"наши хора" така и не разбраха, че за да вземеш първо трябвада дадеш, то не е като да идеш да заплашиш или да набиеш някого за да му вземеш парите. Поне вс още неса почнали да идват по домовете ни да ни ошамарват за да им идем в прескъпите мизерни хотели и да им лежим на прескъпите потрошени шезлонги за по 40 лв бройката.

Другари хотелиери и концесионери - късно ви дойде акъла. РАЙБЕРЪТ ПАДНА.

Изобщо не им е дошъл акъла... Няма и да им дойде...!

Ей няма кой да коментира даже... Всички са в Гърция... хехе