Дипломатическото пропукване проваля голямо инвестиционно споразумение на ЕС с Китай

Говорител на ЕК заяви, че ратификационният процес не може да бъде отделен от променящата се динамика в по-общ план на отношенията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Китайците са прави да поотестират. Те пращат мързеливите мюсулмани да работят, Запада нарича това «геноцид». Е па мосмали манго !

Само да напомня на предните убедени "свободни" демократи и организирани руски тролове, че китай е агресор – и финансов, и политически, и военен. Китайски инвестиции поставят в положение на фактическа собственост цели държави – съвсем ясен пример от европа – черна гора. Отделно има примери от африка и югоизточна азия. Където не става с “инвестиции” става с превземане на армията – напр. мианмар, която доскоро беше свободна демократична държава без азиатски комунизъм и без ислям а сега става военна диктатура. Колкото и спешно да бъде спряна китайската инвестиционна инвазия все е закъсняло.

Ако си гледал филма Джон Рамбо, там става въпрос за Мианмар (Бурма) и тяхната хунта

Кой, кой, кой поддържа хунтата във мианмар която свали демократично избрано правителство? Помагам: китайската "народа" армия т.е. китайската комунистическа партия - с експерти и технологии включително за блокиране на комуникациите. Чисто по комунистически. Кой друг поддържа военния преврат в мианмар? Пак помагам: Русия. Чисто по съвеЦки. Кой поддържа изчадието "северна корея", всъщност секвестирана територия и народ от суверенна държава? СъвеЦкия съюз я създаде, китай я пази.

Ако някой очаква нещо смислено и положително от Фон ден Лайден, значи просто не е чел биографията й...

Българите берачи на ягоди във Великобритания имат ли повече права от уйгурите? Ако НЕ, санкции на Великобритания кога ще наложи?

Значи заради нвкви си мюслита които са има няма 1-2 мил. Ще страда целия ЕС от близо 500мил. + Много умно, ясно е че въпроса е принципен но до кога ще си бием спирачките по толкова глупав начин. Не е ли по добре дипломацията да работи по други канали за да спре подобен тип нарушаване на човешките права ?

Пуделите на каишка при "Чичо Сам" продължават да си джафкат, очаквайки чичкото да им подхвърли малко кучешка храна! Няма как да станеш силен, ако се държиш като пудел а не гледаш собствения си интерес!

Не знам , колко ще е изгодно ратифицирането на споразумението с Китай( по скоро не) , но реално европейската икономика буксува , едно поради липса на ресурси и второ поради липса на квалифицирана работна сила. Водената последните години политика на запада доведе до това, че Европа се напълни с личности , очакващи само социални помощи и не допринасящи с нищо на обществото. Отделно агресивната политика спрямо държави , доставчици на ресурси , принуди последните да се стремят да са самодостатъчни за себе си. За това в скоро време можем да очакваме : или вътрешни за Европа катаклизми , или предизвикване на гореща външна фаза с цел рестартиране на света.

Много точно казано. За съжаление, все повече се очертава втория вариянт. Неизвестно е само дали "рестартираният свят" няма да различава доста съществено от сегашния и да прилича повече на Марс. В икономимески и политически план, ситуацията доста напомня на периода преди ВСВ с известни корелации разбира се.

Европейския съюз се самоунищожава,такава глупава васалска политика може да бъде наречена просто ненормална.Не може да си вреш гагата навсякъде и да налагаш наказание и когато ти отвърнат да се държиш като ощипана мома.Защо не наложат наказания на Япония,в тази държава е забранено да се наемат на работа мюсюлмани,отказват им се визи и въобще какви ли не неща,но за Япония мълчим че има нарушаване на основни правила но за Русия и Китай лаем като бесни кучета.С такава политика се върви към самоунищожение,но от некадърни и крадливи политици няма какво друго да очакваш.Честито жалко самоунищожение,господа от Европейския съюз.

С Китай не може да се конкурираме Държавата инвестира във всичко. Тука държавата бяга от народа. Държавата не се грижи за народа да работи по добре а само налага санкцйййй.