Депутатите решават ще има ли компенсации за скъпия ток за бизнеса в 12 без 5

Заради изслушването на премиера и шефовете на службите, важният въпрос за фирмите бе оставен за последния възможен ден - 30 юни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НИЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ОТ ТЕЗИ ДЕПУТАТИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА КАК НАРОДА БЪЛГАРСКИ КОЙТО РАБОТИ НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЩЕ СЕ СПРАВЯ С ВСИЧКИ УВЕЛИЧЕНИ ПРОДУКТИ И КАК ЩЕ ОТГЛЕЖДА ДЕЦАТА СИ. САМО ПИТАМ ДА МИ ОТГОВОРЯТ ВЕЛИКИТЕ ДЕПУТАТИ С 10000ЛЕВА ЗАПЛАТИ ПЛЮС БОНОСА.

По-долу се спори дали да се компенсира бизнеса, дали е редно това да става от нашия джоб и така да наливаме от пусто в празно. Същинския въпрос е защо по дяволите поскъпна тока? Коя суровина за производството му е поскъпнала? Ядреното гориво ли, което отдавна е платено? Въглищата ли? Водата и слънцето от ВЕИ ли? Кое? Първата причина е безобразното ЕС задължение да продаваме тока на някакви виртуални мошенически ЕС борси и после от същите да го купуваме по "европейски цени". Това беше първото срещу което да се противопостави която и да е власт. С цената на всичко. И да си ползваме нашия си евтин ток. Който произведе над количествата за вътрешно потребление и може да продава-прав му път. Втори фактор-въглеродните квоти, които оскъпяват всякаква енергия, не само тока. Не знам какви са европейските ценности, които си заслужават да понасяме всичко това и едва ли някой знае какви са. Но ЕС ни закопава със страшна сила. В такъв момент да ни принудят да спрем газа от Русия, да забраним на руски кораби да влизат в пристанища и да снабдяват с нефт е повече от престъпно и ни въвлича в режисирана отвън катастрофа. Като стане горивото 10 лв и тока като поскъпне до степен да не смееш чай да си направиш, като поскъпне всичко до степен да не стига за храна ще се досетят умните и красивите. И пак ще говорят глупости за Путин. А иначе няма лошо да се говорят празни приказки за компенсации и инфлации, без да се разбира че злото идва от запад, не от изток.

да компенсира бизнеса от личния си джоб. Депутатите да решат как българския евтин ток да стига до българския бизнес, а не да загробват децата ни със дългове та да наливат в каца без дъно.

Значи миналия ден, Корнелия Нинова и кликата й наруши Конституцията и не отиде на консултации при президента, защото много важно й било да се завърши актуализацията на бюджета. Вчера, загуби 3 часа парламентарно време, в което трябваше да се приема бюджет, с напълно безсмислено изслушване на Петков по повод на решение, което е изцяло, само и единствено в правомощията на МВнР и МС. И това на закрито изслушване без никаква полза за обществото и с единствена цел да се подмаже на кремълските си господари. Приоритети, приоритети.....

Се дърпа, защото като изгони дипломатите Козлодуй приключва и няма да има откъде да плаща добавки. Явно му е наредено да закрие всички и всичко.

Целия свят загива без Русия:)))) Да не изпуснеш самолета.

Камина посред лято ли запали руското посолство у нас или в сградата се горят документи, след изгонването на 70 дипломати от Кремъл? Черен дим се издига над сградата на дипломатическото представителство като причините за това не са ясни.

Избират нови посланици. Като излезе бял пушек значи, че са одобрени.

С най-голямята си наглост господин министър-председателят не спира да лъже!

Везната ми клони към Коцето. Май само той остана Българин. Какво ни донесе отказа от руски газ, както и от изгонването на дипломати? Да не би живота да поевтиня? Орбан, Ердоган и Вучич най добре се ориентираха в обстановката,защото защитават НАЦИОНАЛНИТЕ си интереси.

А какво ти донесе огромния брой на руски дипломати в България? Не се притеснявай все още има кой да ти издаде виза и да заминеш в мечтаната от тебе Русия. Странно защо обаче не искаш:))))

И на мен ми са виновни руснаците за шизофренията, цените и фалита в главата ми и навсякъде у нас. Браво брат харесваш ми.

Виновни са ти руснаците дето иска ли бяха имагинерна партия да управлява 45 години в България. Която същата партия унищожи съществуващата икономика я замени с изкуствено създадена грандоманска икономика, неспособна да работи извън условията на сив и работеща основно на загуба. И пак не разбрах какво са ти помогнали този огромен брой руски дипломати? Дали са ти работа да пишеш коментари по поръчка???

Аз съм предприемач и искам да еба Киро !

Ти пък какви ги говориш....що да му правиш кефа !? Подкарай го само с шамари

Толкова лошо и некадърно управление на държавата не е било. Това е.

Поне 70% от тези за в сивия сектор.Дават минимална заплата,а другото в плик,не плащат данъци и осигуровки.Заслужават си съдбата,но иначе искат от държавата.

Ами не си си намерил нова работа?

Алоо, "бизнесмените"... Комунизма приключи 89 година и плановата икономика не е актуална. В дивият ви любим капитализъм, всеки се оправя сам, а не виси на врата на държавата да го дундурка. Никакви компенсации, от парите на данъкоплатците! Кара ми кола за половин милион, плаче за пари от държавата. Експлоататори. Как не можаха 30 години да започнат да плащат нормални европейски заплати Който фалира - да фалира и да се маха. Никой няма да плаче за него. На негово място веднага ще дойде друг.

В Бобов дол полицията изтезава Българи за забавление на местни Ромски Барони, полицията в Бобов дол е ръководена от Психично болният инспектор Емил Димитров!

Рашков е министър и ръководи МВР.

Какви ще са столовете ни , ако коленете ни са отзад? Изследвам. За хуй съм в посолството ни.

Този бизнес няма ли да се научи да сключва дългосрочни договори а не да купува ток за ден напред. Които са на договори 1-2 годишни са с фиксирани цени за този период и нямат проблеми. Да сте чули големите вериги магазини или МОЛ-ове да се оплакват - няма и да чуете. Те са със дългосрочни договори и са голям консуматор, вземат си ток с големи отстъпки. Дори може да видите цените на ТЕЦ София за зимния период които се продават и договарят предварително цената им е като на частни потребители.

по Нощите, в Интернет се Появиха снимки как почти в 23:00 часа влиза в Министерство на Транспорта, т.е. при Еконта! Всяка Секунда е Важна - за Краденето като За Последно!!

Добре че беше Киро да измие срама от Радев на срещата на НАТО

Тиква!

Най-Великият Премиер на България! Маслото от 4лева за 250 грама, стана 8 лева, но Инфлацията била под 15%!!

Хората в България ГЛАСУВАХА партия ""Продължаваме Промяната"" :: ПЪРВО да ЗАКРИЯТ турско- негърските фирми А1 и Виваком, които разболяват и убиват цяла БЪлгария с РАК и Левкемия.. ВТОРО, да ЗАКРИЯТ ""Агенцията за бежанци"" , с която араби и негри прехвърлят ислямисти , ЗАКОННО, за да ЗАВЗЕМАТ и поробят България !!! ТРЕТО, да ИЗГОНЯТ всякакви араби и китайци които КРАДАТ Бизнеса и Работата на нас, българите... Един Богат китаец, може да ОТКРАДНЕ Работата и Парите на 50-100 българи !!! А от това, че ще изгонят тия руснаци, КАКВА полза ще има България ??? Нека ""Продължаваме Промяната"" оправят ПЪРВИТЕ три проблема и ПОСЛЕ да се занимат с руснаците !! ТОчно затова и след като на ДВА пъти българите ГЛАСУВАХА за Слави Трифонов, който втория път СПЕЧЕЛИ изборите, но ОТКАЗА да работи в Полза на хората в Българиа.. Затова и хората НЕ гласуваха за Слави Трифонов преди 6 месеца, а ГЛАСУВАХА за ""Продължаваме Промяната"" .

Кой гласува в България, като ходят за гъби. Тука, аз съм на ход с Рашков.

Лъжеца и Крадеца трябва да бъдат съдени ! Всичко друго са празни приказки .

без коментар

Мисля, мисля, мисля и стигнах до извода, че нищо не мога да измисля.

Кире, при управлението ти, след 6 месеца, цялата държава в лайна, а ти изгони на Митрофанова не само дипломатите, а готвачка и шофьора и, щото те са виновни за проблемите ти! Ти си проблем вече не само на ИТН и БСП, а и на всички други, които гласуваха за тази коалиция!

Заради врекането на льотчика, москалските проксита и мрънкането на мазната свиня от пасольството И? Резултата е , че нема резултат Има си доклад на ДАНС, путлеристите чекисти са изгонени правилно Ама още требва

си олигофрен

значението на таз дума, копейко Сега кат ти изгониха шефовете, кой ше ти пише опорки?

Българският Народ се Краде, че Парламента е в Последните си Дни!

Компенсаците са първобита горма на ваучери. За да влезем в крак с модерния комунизъм на колективният запад ни е небходима дигитализаця или по-конкретно - електронна идентификация. Много е важно да може да се броят зайците онлайн, защото комоенсацията трябва да се извършва прецизно, директно. Трябва да се компенсират не конкретни отрасли, а конкретни хора.

Енергийна борса е оксиморон, освен ако целта ти не е да съсипеш хората и бизнеса, а оттам и държавата, заради интереса на една шепа инцестиални педофили

Руските агенти ГЕРБ и ДПС искат пак да скубят Държавата чрез олигархичните си обръчи от фирми.

Произвеждаме най евтиния ток а се чудим как да компенсираме бизнеса!! Евала бе! Евала! Не компенсаций ни трябват а държавници!!!

Спирането на износа на енергия (вноса на инфлация) е контра интеграционна мярка в контекста на евросъюза. Асен Василев се изпусна и излъга за нея. Никога няма да му позволят, не европейците, а американците. Не за друго, а защото де факто голяма част от износа ни е за неевропейски държави с важно геостратегическо значение. Останалото е за гърция. Гърция е британски протекторат. С една дума - там не се пипа.

Не става на въпрос да се спира износа, а на база огромните реализирани печалби от този износ да се компенсира вътрешния пазар.

Не може да стане това. Виж какви са тенденциите на запад, когато се опитаха да им национализират печалбите си вдигнаха разходите и заплашиха с отказ на услуга ако не им стигнат парите да си направят "разходите". Правилния начин е ограничаване на разходите и затваряне на икономиката, в комбинация с откачане на лева от еврото. Така който не може без българския ток, ще трябва да си го плати в левове, което ще го стабилизира. Нищо чудно и дефлация да се появи на фона на пропадащото евро. Това е нещо, което ще направи българите по-богати в регионален, а и в глобален план.

Безпределни глупаци и хрантутници! Нещо което НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ХОРАТА трябва да се премахне! Защо "пуснаха" енергетиката на свободен пазар! Щото "Брюксел" тъй казал! Всички трябва да бъдат изтрепани за предатлство и некадърност!

За какво са му компенсации на бизнеса. Да мре. Ние джендърите си имаме Лидл

Тези ушким най-умни депутати така и не измислиха адекватна схема за подпомагане на бизнеса за скъпия ток. Не може един ресторант или пицария да получава помощи за тока и да продава чаша натурален сок който е сипан от кутия от 1л. и да го продава за 4 лв или да продават литър айрян за 10 лв. и да искат компенсации за тока. Има си производства които е изключително важно колко е цената на тока но за всички да се дава еднакво е пълна глупост.

Които очевидно под дърво и камък да бяхме дирили, нямаше да ги сколасаме чак такива кръгли олигофрени с кючека 6 без 10 и им пожелавам никога повече да не влизат в пленарната зала. Амин.