Държавата ще спасява заетостта в седем сектора

Синдикатите смятат, че има и ще има още засегнати и искат помощта да се дава направо на застрашените от уволнение или вече нарочените за такова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата ще спасява сега, а пачките се тъпчат в джоба без помощ. Не трябва така - фалираш, взимат ти се имуществото и парите за да се плати на хората ти, и получаеаш шут в зад ника.

и в седемте сектора знаем че сивата икономика цъфтеше- сега пък и незаработени пари ще им дават. Когато инженери, лекари, учители се преквалифицираха за да оцелеят преди 15-20 години нямаше държавна грижа за тях.

инженери и лекарри станаха продавачи по пазарите да оцелеят. На туризма години наред се намаляваха данъците.....Е, сега явно е ред на някои засегнати браншове малко да помизерстват.

бойко борисов и бандатата му! Това, че ОПГерб /неудовлетворените конунисти в см. на кариеристи и самзванци/ са я обсебели е проблем! НАРОДЕ ????

Най-справедливо е всеки български гражданин да получи една сума, да кажем 300-400 лв./месечно, за да може да я похарчи! Така се завърта колелото на икономиката. Иначе сме мъртъв народ!

Дали пък държавата не трябва да понатисне малко банките? Нищо няма да им стане ако отложат (подчертавам - отложат) вноските по кредитите за 2-3 месеца. А така е и най справедливо! Защото веднага възниква въпроса: Как ще преценим коя фирма е затруднена и коя не? Която се отчете по-добре ли?

Голямо ИЗВРАЩЕНИЕ ще стане ,ако се дадат парите на фирмите и работодателите .Парите ще стигнат до работника на ; кукуво лято ;.Със две думи или няма да се дадат на работниците всичките пари и най-вероятно никакви пари няма да дадат родните работодатели . Всички си ги знаем каква стока са . Парите трябва директно да се раздадат на хората ,ха дано ама на дали.........

Га лапаха и плюскаха тез бизнесмени що не мислеха за “бели пари” за черни дни, или фолкпевиците и ритнитопковците им бяха по- важни. Да фалират и толкова. Държавата вместо да им налива пари да ги задели за НОИ че там ще е големия проблем. Който е бил истински мениджър ще е помислил за такава ситуация и ще се справи!

в изброените сектори шефовете си имат дебели портфейли , частни самолети, почивки на Малдивите и т.н.

заради бълхата изгориха юргана!

Йоооо има ли кучета да ядат другите.... или ще ги оставим да се разлагат сами

НА ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ, ШЕФОВЕ НА АГЕНЦИИ, СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, СЛЕДОВАТЕЛИ ДА СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ С 50 %

при капитализма предприятията фалират и обевяват банкрут, а сега държавата ще плаща на богатите да не би да обеднеят, ... това вече не е пазарна икономика, а диктатура на олигарсите, ...

И с хвалбите също. Случвало се е да назначат някого на работа в някоя фирма и да се окаже, че не е за тази работа. Ако въпросният успее да го усети навреме и разбира се ако има някакво достойнство, то той подава заявление за напускане. Така се спестяват много проблеми, както за едната, така и за другата страна.

спасявайте кожата си ,дойде ви краят чиновници ненаситни търтей

Територията България няма да има икономика 40-50% от дребния бизнес т.е. 30-40% от работните места ще фалират, но пък всички ще могат да спят спокойно, територията ще се офранява зорко с мощната ескадрила от 8 изтребителя... опс... дали ще има гориво за тях?

Тези и хабер си нямат какво да правят...

Кой ще отиде на ресторант, хотел, спа...? Като произвеждащите, Създаващите , Работещите Няма да имат пари..... Пак обръщаме пирамидата!

улигарсите искат да правят щаб но Г БОРИСОВ ГИ ПРИЭОВА да си продадът по един майбах,могат и като пеевски да направят дарение по няколко милиона на държавата да помогнат лечението на коронавирос не да искат пари,както каэва премиера эавърнали се от франция от ски почивка

Пеевски задигна милиони, ако не и милиарди, и даде 300 000 ... лесно е да отдели тези пари само от това че ползва държавна охрана и транспорт! Да ръкопляскам на премиера за мутренските изказвания или на Пеевски за щедростта ли? Много прост народ и лесно манипулируем!

Мисля , че не държавата ще спасява фирмите а ТОЧНО обратното ...фирмите ще спасяват БЮДЖЕТА ..защото Бойко още миналата седмица изрева, че за 3-4 дена биле на Минус с 3.5 милярда ...ако е Вярно това което каза тогава ...Значи сега ....в хазната е цифрата ЗЕРО!!;))

Не ми се мисли, какво щеше да стане, AKO... не бяхме във Валутен борд !?? Правителството имаше право да печати пари , а сега НЕ МОЖЕ !!Правителството на Бойко щеше да напечати купища пари и да хвъркнем в огромна инфлация , а сега ни "ОБЕЩА" ..Април да сме в чакалнята на Еврозоната и до 2 години да минем на Евро???;)) Тотално СГРОМОЛЯСВАНЕ на Хвалбите и Мечтите на Бойко ...Когато смучеш Европейски фондове (чужди пари) е лесно да се ХВАЛИШ ...с магистрали, тангенти, мангенти ,метро , дъги... южни , северни и.т.н ...дори му оставяше време и Западните Балкани да "ОПРАВЯ" ....АМИ ....СЕГА ....бюджета МУ ..за ДВЕ СЕДМИЦИ... гръмна като Пернишкият водопровод !!;)) Оплетоха се,.. като "пиле в калчища!;))

Икономиката беше до скоро в подем, но сега запяхме друга песен, че е слаба, едва кретаща и за това е виновен Станишев, Орешарски и БСП, разбира се и Нинова също.

Да не занравяме Аспарух и хан Кубрат.

Депутатите от ГЕРБ получават по 8-9 хиляди лева заплати , а някой и 12 -15 хиляди лева от април , да дадат по една заплата и от партийните субсидии за един месец парите , така ще подпомогнат дребния и средния бизнес ! Ако немогат да се справят , да си дават оставките , Българския Народ не може да чака вечно !!!

Да излязат в неплатен отпуск, като ще направят голяма част от работещите, кото по една случайност се явяват техни работодатели.

По глупаво решение от това не може да има. По добре да осигури 60 о/о доходи на съкратените. От къде ще вземе работодателя 40 процента ако хотела е празен или затворен. По скоро ще обяви по голяма заплата ще вземе парите от държавата и ще си ги раздели с работника.

Бизнеса бил се заразил ? Това се знаеше от първия ден на Карантина и ограничаване на движението ! Германия първа обяви такова стъпка за спасяване на икономиката , но не 60% , а 80% и за това ЕС дава някакви огромни суми за Болестта , 1,4 милиарда лева на България и някой иска да ги лапне от Българските лакомници на Европейски пари ! Правителството да внимава в играта и ако трябва да създаде щаб за Икономическата криза , от експерти , има в Университети и разни организации такива хора ,а също Българи преподаватели в чужди Университети ,които заедно да стабилизират обстановката ! Така ще е ,то калинка тук , калинка там !

Експерти? По-голям експерт от страхуващия се от земетресения счетоводител със скъп часовник има ли? "Бюджета може да си позволи плащането на изтребителите" 1.6 милиарада долара без разсрочване на плащанията. И ги платиха в навечерието на предстояща финансова криза /тя се очакваше и без корона вируса, сега просто ще е много по-сериозна/. Е за дребния бизнес чушки. Пари нема похарчихме ги!!!

за кой бизнес?! за сивата икономика ли ?! изброените 7 сектора май още не са излезли от там!

Значи за футболистите ще има, а за малкото останали производства нема да има.... егати жалката държава.

По време на чума!

Нарочените са ГЕРБ .Така че пари при ГЕРБ отиват!

Мисля че е време господата управляващи да дават пълен доклат за това къде се изразходват средствата , какво се купува , колко бройки и на каква цена ... и т.н. Всяка седмица пълен отчет, да си направят щаб за отчетност ако искат

Свърши брат, парите изчезнаха, сега само ще подпомагаме на думи.

Господата управляващи са мутри.

Мен ме интересува повече какво става с приходите. Ако съм предвидил 1000лв бюджет, то 100лв отгоре е добре да ги знам. Но е по-важно и дали приходите ми ще са 1000 или 500, защото сметките се променят напълно. Всеки останал без работа осигурен на МРЗ струва около 500-600лв на държавата от на месец от загубени приходи от данъци и разход за помощи. 100000 са към милиард за една година, говори се за 250000 само от ресторантьорите, т.е. 2.5 милиарда. А останалите сектори? А намалелите приходи поради нулевия оборот на затворените обекти?

спортът и културата традиционни нахлебници не допринасящи с нищо за развитието на страната - ще се дават пари на ритнитопковци и чалгари

Държавата или Боко Тъпото ще спасява 7 сектора? Първите думи на този идиот са винаги "аз дадох", ама се видя че 10 дни толкова много е дал, че от плюс 1.5 млрд лв сме на минус 3.5 млрд.лв. Интересно е Тъпото как работи с числата като хал хабер си няма от математика - преди като го питаха колко млрд лв е външния ни дълг в левове, тоя дебил 10 пъти отговори 20% - за него това е все едно и също. Толкова ее смотан горкия, че сигурно една филия със свинска мас не може да си намажи сам - добре, че са тия от НСО да му мажат филиите.

Аз на кого казах снощи, че пари за вас няма да има и никога не ги е имало?

vashta mama politicheski boklutzi ,pak komisiiki za vas pak shtabove i t.n. zanatoda po tzyal svyat virusi , gadosti i bezrabotitza ,a za vas nyama bezdunna yama vuv vsyako otnoshenie .shte puknete i vie be kopeleta nechestivi.

T.e. няма търговия, която да продава продукти, няма транспорт, който да ги доставя, но производството продължава с пълна пара. Но комент, както се казва.

Рей как се сменят нещата до преди 23 дни бяхме супер икономическа сила с липсващи работници. Ще наемахме от Виетнам Индия и от танганайка а сега имаме икономическа катастрофа , банкрут , безработица . Ужасен ужас направо. Но неведоми са пътищата божии.

И защо парите да отиват при работодателя и той да ги разпределя?! Това е работа на държавата! Много субективно ще стане иначе и най-нуждаещите се пак ще бедстват.

Как защо - нали трябва да се върнат пак при тях! Наивно е да се смята, че мафията и в криза няма да се възползва от възможността да ни граби!

Това е просто несравнимо -> gеtbаdgіrl. com

Най долнопробния русофилски сайт.

А останалите браншове? Нали всички фирми, които обслужват и предоставят услуги на хотелиерството, ресторантьорството, туризма, културата, спорта.... също в момента са спрели? Също така са спрели всички фирми, които не предоставят стокии услуги от първа необходимост на гражданите, то е ясно, че в момента се дават пари само за храна и лекарства. Е, ще благоволят ли да обезпечат АБСОЛЮТНО ВСЕКИ, който е ударил дъното, съобразявайки се и съдействайки на управниците в извънредното положение?!

Какво стана с Божков? Да взимат от неговите милиарди така и не изплатиха билетите!

a drugoto kopele v Surbia,kolko 7 gdini ne go vrushat,a Bulgaria e chlen na interpol.ako gi vurnat dosta palmantaristi ot segashniyat i predishnite paralmenti shte budat opovesteni.

Как може тези глупаци да решат съдбата на сума ти бизнеси, които осигуряват заетост,доходи и данъци. Борисов пропусна шанса да си тръгне в добри инономически времена. Сега практически ще му лъсне голия задник. Но дефицитите на управлението ще ги отнесем ние, а не тезитикви от правителството и парламента.

а пък татко, ще ми купи колело....Ама друг път!!!;))

Във всички държави не им трябваше много мозък да схванат, че блокирането на хората в къщи и невъзможността за много бизнеси да работят от къщи, затруднява над 80% от икономиката, респективно заетите там. И всички въведоха общи мерки за всички фирми и работещи в кризата, единствено тук гнусната милиционеро-бандитска шайка продължава най-нагло да пази максимално собственото си лапане. Те не могат да схванат, че тия бизнеси не съществуват сами за себе си, а са органи в цяла една система наречена икономика. Това тяхното е все едно на един болен с бъбречна криза да лекуват бъбреците, но да спрат да хранят човека. И тъкмо да излекуват бъбреците, пациента умрял от глад.

За почест пред генерал майор Мутафчйски https://youtu.be/1tFeT0F8SHA

Много хора си изгубиха работата, а герберастките свине направиха гуши като пеликани.

Ще минат ли държавтите служители на минимална заплата/ без медици и полиция/? P.S. до приключване на кризата.

ОК нека да започнем от самото начало: "Търговията на дребно, хотелиерството, ресторантьорството, транспортът, туризмът, спортът и културата са дейностите...." -значи това са 7-те отрасъла които ще подпомагате. После става ясно че то е само за работодатели, и сазмо за секторите туризъм, хотелиерство и ресторантьорство, веригите на доставки, които ги обслужват, и транспортът. Което малко обезсмиля всичко, да не говорим, че секторите култура и спорт, където хората които обслужват сектора, а именно спортисти, певци, музиканти т.н. Не са работодатели. А само хората като шефчета на футболни отбори и собственици на чалга клубове ще разполагат с тези пари. Друг е въпроса че хотелството и ресторантството и туризма са от един бранш, и всички знаем че като кажат транспорт се имат пак те в предвид а не хората които така или иначе досега не са спирали да возят товари наляво и надясно. Така че от 7-те отрасъла се оказаха само КУЛТУРА, спорт и туризъм. И само за Турските акционерчета които застроиха много законно черноморието ще има много законни субсидийки. Браво на децата, тези турските маски добре се отплащат.

Не може да краде от помощи. Пълен геноцид

Държавата , демек Премиера отдавна са престанали да чуват малкия и среден бизнес в България . Този, който в развита Европа формира и средната класа и 70-80 % от заетоста и приходите в държавата . Разгледайте ВНИМАТЕЛНО т.н.р. браншови камери ,и ще забележите , че в тях , в Управителните им Съвети участват ЕДНИ и СЪЩИ ОЛИГАРСИ , чрез децата , жените и любовниците си ! Тези олигарси “разбират” от абсолютно вдичко: минно дело, строителство, туризъм, хотелиерство, медии, каквото се сетите ! Те се срещат с премиера , Те му шепнат в ухото “какво да прави” ! Останалите “вълци ги яли” ! Практически малкия и среден бизнес не е представен НИКЪДЕ ! И никой не го чува и вижда в България !

Тия смешни 60% са само за първия месец, нали знаете? А после какво става? Бунтове, анархия?

Kви.. 60 %, бре??? Ти, от МАЙМУНА ОРЕХ ВЗЕМАЛ ЛИ СИ ....Ръката и ще ОТКЪСНЕШ ...НЕ ...ПУСКА ...ОРЕХА !!;))

Запитвалили ли сте се защо с кризата в САЩ се удвои продажбата на оръжие? Като свършат парите хората озверяват и стават безредици. Всеки иска да си опази собствеността. Тук като свършат парите хората ще озвереят като онези маймени в Азия от клипа в ютюб дето поради това че няма кой да ги храни, заради карантината, се бият за къшей хляб. Страшно е. Не очаквам да е по-различно...

Доктор на ИН. Държавата трябва: 1. Да подкрепи бедните и безработните, като осигури доход над 500 лв. но не повече от 600 лв. на човек. 2. Да гарантира ниско лихвени кредити (до 0.25% ГПР годишно) за засегнатите отрасли (основно туризъм), като размера на кредитите е функция от платени осигуровки за минал период (например последните 2 години). 3. НАЙ-ВАЖНО!!! Оставете пазара на труда и пазара на продукти и пазара на услуги да свърши другото. Адаптивните бизнеси ще успеят, някои ще КРЕТАТ, други ще фалират.

Почнаха масово с хиляди да се връщат по родните си места от всички краища на света. Някои от тях са посъбрали малко валута, но повечето са голи като пушки. Поне една година няма да се върнат в чужбина на работа, а след това нищо не е сигурно. Същите тия ще искат пари от държавата под всякаква форма, въпреки че не са внесли и лев в държавата. Заделените пари сега само за тях няма да стигнат - каква подкрепа за средния и малкия бизнес. Много си е прав Бойко да се ослушва и да не дава.

Мръсен герберски к..... Л

Този ВИРУС, е Телевизионен (медиен), така и Бойко ще ви спаси фирмите...Телевизионно... чрез Мисирките!!!;))