17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като нямате пари няма да купувате храна,като не ядете ще умрете.Тогава няма да Ви пука за нищо.Хайде до среща в отвъдното братя и сестри.

Държавата,не реагира адекватно,според ситуацията и нуждите,въпросът е нарочно ли го прави или администрацията е мудна.Държавата притежава резерв от пари,за да изчаква значи не действа в полза на гражданите.Другите правителства реагираха светкавично на задаващата се криза,какво е намислило "нашето"

Години наред олигарси , монополи, банки, телекоми ЕРП и пр. лапат като бесни и чат-пат плащат 10% данък, а в Европа е 40-50%. Е, откъде пари? От народа разбира се.

Жалки некадърници! Сега най-много ще си проличи кои интереси защитавате

Тиквата ще изпревари Виденов

В момента сме във валутен борд. 1) любимата ти путлерова рубла се разменя 45/1 спрямо лева: https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=BGN&To=RUB 2) Тиква мога да нарека основно Гумен Калпаков, който освен да реди клишета друго не може. Даже агент "Гоце" се оказа 10 пъти по-умен и интелигентен от тази карикатура на държавен глава.

По предложение на евродепутата Емил Радев в директивата е вписан и текст, който засяга физическите лица. Оказва се, че България е единствената страна в ЕС с вечни длъжници и без процедури за абсолютна давност или обявяване на личен фалит. "Години наред са преследвани длъжниците, въпреки че вече даже нямат и имущество. Продължават по десет, по петнайсет години изпълнителните дела. Колекторите продължават да преследват длъжниците и даже след смъртта на длъжника, неговите наследници продължават да дължат, което в 21 век е недопустимо да се действа спрямо 600 000 български семейства, които по някакъв начин са натрупали задължения и биват преследвани от кредиторите. Във всяка цивилизована държава в света има или процедура по абсолютна давност, или за личен фалит. България за съжаление остана на опашката. Няколко законопроекта имаше в течение на годините и за 10 - годишна абсолютна погасителна давност, и за личен фалит. Аз се надявам, че в много кратки срокове, ще се постави на дневен ред в българското Народно събрание законопроект, който да урежда личния фалит. " След като директивата бъде публикувана в Официалния вестник на ЕС, държавите-членки ще разполагат с максимум 3 години, за да въведат новите правила в националното си законодателство, каза Емил Радев. "В директивата е даден двегодишен срок за въвеждането й в националното законодателство, но има още един механизъм, който по желание на държавите - членки, този срок може да се удължи с още една година. Но специално текстът, който беше предложен от мен, там се казва в най - кратък срок държавите - членки да започнат да прилагат нормите за освобождаване на физическите лица - потребители от задължения. Така че, аз много се надявам, че няма да се чака двугодишния срок, а ще започне да се работи още тази година, за да може „вечните длъжници“ наистина да изчезнат от последната европейска държава - членка, която няма механизъм за личен фалит", каза Емил Радев

...му е майката..... закривай.

крави - банките, що трябва всяка година да им гарантира печалба от над 1,5млрд. лева

Купоните сме го виждали в 90те.... Ваучерите новите Купони ли са?

"По думите му да се лансира идеята за кредитна ваканция би било пагубно, защото по този начин ще се стигне до фалит на банките, ако длъжниците спрат да си плащат задълженията." Грижа за човека? Друг път! Хората не фалират, само банките фалират! Няма човешки съдби - има едни цифри в банките! Няма Форсмажор, няма закони, има само кокошки и едни милиони!

Длъжниците ще спрат да си плащат вноските така или иначе, въпросът е дали въобще някой ще дава данъци след тази криза като вижда че държавата не застана зад гърба му. Тепърва никой няма да работи в белия сектор, всичко ще е кеш и под масата поне за 3 години напред

"И в този момент онзи, който е бил най-добре подготвен, който е успял да си запази предприятията и работниците " или този, който не си купил джип или лимузина най-нов модел или къща за милион в чужбина, а е запазил пари като резерв за такива форс-мажорни обстоятелства поне за 3 месеца, кой ще се справи по-добре, дано и онзи и този са си платили всички задължения към държавата?

ваучери ,щото парите са в офшорки , и защо си мислят че като се скрият на някой остров ,вируса няма да ги намери , ще си папкат хартики и че си дъвчат монети

Това ли е новото название за купони?

По-добре кажете ни колко пари сте получили от ЕС. И зашо искате парламент за известно време да не работи? Зашото ще се наложи да давате отчет за откраднатите средства покрай тази Изънредна ситуация. Хубаво би било поне БСП да ви поиска стриктен отчет не на думи, а на книжен носител.

КУрнела според теб е еталон за етика и морал ли?

......По думите му да се лансира идеята за кредитна ваканция би било пагубно, защото по този начин ще се стигне до фалит на банките, ако длъжниците спрат да си плащат задълженията...... Егати изказването?!Значи банките, които до преди 3,4 месеца отчитаха, че са в печалба за милиарди и сега, ако хората временно спрели да плащат, щели да фалират? А нима хората не са фалирали, те от къде да вземат пари, че да погасяват задълженията си, още повече, че никой не е виновен за положението в което сме.Апропо, когато се тегли заем, нали затова има и застраховка към договора?

Само до това не бива да се стига - фалит на банки! Че точно тогава ще гризнем най-дебелото дърво!

Мярката 60/40 всъщност е 50/50 ,защото работодателя освен 40 % он заплатата трябва да плати и осигуровките за с/ка работодател . Но навсякъде парадират за 60/40 .

Точно 60/40 си е. 60 работодател, 40 ГМР,щото #TOЙ ги дава.

И защо ще искат одобрението на ЕС? Не разбраха ли, че всяка държава се оправя сама? Пак бюрокрация и протакане във времето. Сега ЕК ще разглежда нещата 15-20 дена, после ще ги обсъждат с дни, после ще внесат поправки, после още 1-2 седмици ще обмислят поправките, после ще намалят сумите по ваучерите, накрая ще кажат оправяйте си и ще минат 3-4 месеца в говорене без резултат. Не можаха ли да раздадат ваучери за храна на обикновените хора? Толкова трудно ли беше да дадат по 1 ваучер от 100лв на семейство? Макар 100лв. да са нищо, но все пак са помощ в такъв момент.

Стига с тези ваучери бе, като свършат какво ще правиш ? Идеята е да има какво да работиш като се оправят нещата то е ясно

Като свършат ваучерите и извънредното положение ще свърши. Да не мислиш, че цяла година ще си под карантина? Като искаш да работиш точно сега, върви работи. Никой не те е спрял. Търсят хора по сайтовете за свободни раб. места. Ти разбираш ли, че твоето раб. място зависи от ситуацията в целия свят? Досега не работехте, по цял ден си чоплехте носовете в офисите, чакахте уикендите да ходите по Витоша и празничните дни да ходите в Одрин и Гърция, сега се сетихте, че искате да работите.

какво да работиш? Да заразиш 7 милиона българи ли? Като ти се изпотръшкат детата ти, братята и сестрите ти и майките и бащите ти, ще те питам, какво ще работиш? Най-привалното е, да се дават пари за издръжка, за ди стоим вкъщи и да не разпространяваме вируси.

Само едно не разбирам, пък се говори от десет дена вече. Защо пък точно земеделските производители щели да пострадат от кризата?!? Корона вирус ще хванат на полето, докато садят картофите и орат с трактора ли?! И пазарът за продукцията им защо да секва?! - че народа ще измре и няма да има кой да яде ли?!

Щото земеделските производители разчитат само на евросубсидии, а сега ще спрат кранчето им заради кризата.

Ами преди евросубсидиите на к'во са разчитали?!?

Преди субсидиите про социализма им работехме безплатно студенти, ученици и войници на мързеливите текезесари!

Преди евросубсидиите държавата се опитваше да им търси пазари за продукцията, щото те не можеха да осъществяват бизнес контакти. Нямат връзка с клиенти, изкупуващи на едро, не умеят да уговарят разумни бизнес договори, пък не наемат експерти, компетентни в бизнес делата, за да не дават пари. Чакаха посредници на място, на готово. Понеже не плащаха адекватно на сезонните си работници и работниците им избягаха. Селското стопанство е изтървано. Не е въпросът само да орат и сеят. Бизнес стратегия трябва. А не ги умеят тия неща.

До цворн: много си прав. Значи, ако държавата иска да им помогне - не да им налива евросубсидии и да им дарява финансови помощи (щото дефакто така не ги стимулира да работят и да произвеждат, а само да дърпат помощи), а да им помогне като им организира изкупуването на продукцията на адекватни цени. А и точно сега в кризата ще е най-добре да разчитаме на вътрешното ни земеделско производство - т.е. и за земеделските производители и за нас потребителите това ще е win-win.

Изключителна глупост ... пак започнахме с БКП мерките. Вместо държавата да се държи като васал на крепостните селяни и да ги спонсорира за да живеят с купони, трябва да се вложат усилия и мерки в реорганизация на икономиката, бизнеса и държавата. Има десетки мерки които не се гледат, пример : - дигитализация и реформи в здравната система ( вместо редене на опашки онлайн консултации с лекари ). При нужда за посещение си запазваш час и дата. Така ще се избегне и претрупването по болниците. Старите хора могат да си ги запазват на място - малкия и среден бизнес ( където е приложимо ) да получи техническа помощ за да си реорганизира бизнеса и да работи онлайн ( хлебарници, магазинчета, ресторанти, аптеки, баничарници и т.н. ) - в сферата на услугите ( където е приложимо ) да се инвестира пак в платформа за обсулжване през интернет - да се инвестира в увеличение на капацитета на мрежите за комуникация - да се инвестира в създаването на малки ферми и произвеждането на храни - да се инвестира в суздаването на производства в сферата на медицината с помоща на последните технологии - да се инвестира в поддръжката и реновирането на градовете и малките населени места ( по общините може да се направи много ) - дигитализация и реформи в малките общини и преминаването им към електронно управление - инвестиране в дигитализирането на архиви и документи ( маса народ може да се ползва за това ) .... и много други. Мислете господа управляващи сега е момента да се вложи в развитие Като гарант държавата може да бъде вложител в такива начинания до 3-5г като след това да продава дяловете си на инвеститори ( на печалба разбира се ).

За да работиш онлайн от вкъщи съвсем не е лесно . Аз живея в изключително малко жилище и не бих могла и да работя в него, Сигурна съм , че много хора са така .

Само плямпат, че ще дават пари, но досега не са дали нито 1 лев. Днес ще ходя до магазина.

Едно време, ваучерите ги наричахме КУПОНИ, защо ви е страх от тази дума?!

Ваучери ползват доста фирми от много време. Сигурно си виждал как се разплащат с тях във веригите. Не са аналогични на купоните.

Давайте ваучерите. Да ходи в на лидела За олио картофи и торта!

Държавата в момента, това е Бойко. И да очакваш от него каквото и да е, все едно да очакваш от умрял писмо. Всеки ден пресконференции в които с неговият щаб плачат като вдовици за х... и видите ли колко е изтънял бюджета. Каква полза от тези пресконференции? Едно и също всеки ден. Едни и същи препоръки, които касаят всяко едно вирусно заболяване. Казал си едно нещо веднъж, дваж, сопри се малко, щом си безпомощен и не знаеш как да се оправиш в ситуацията. Този човек да е направил нещо за хората, някаква реформа в образованието, здравеопазването, правосъдието, някъде нещо да сторил в една област поне , за което да му кажем "ашкулсум". И да не забравите да си измиете ръцете със сапун, защото така е казал Бойко. Толкова му е пръднята на чиляка, какво друго да очакваме от него.

А честито, почва се с купонната система. Или някой ще оспори факта?

Още не си се събудил.Света спря!!!! Ако мислиш че храната извира ,или пада от водопад.В заблуда си.

Не е купонна система, щото магазините не са празни. Ваучерът е вид финансово/ стоково подпомагане. При социализма беше обратното- пари има, стоки и храни няма.

Нека не забравяме, че физическите лица имаме 50 милиарда лева спестявания в банките, а фирмите около 30 милиарда. А те са точно за това - при нужда, иначе парите са спящи!

Физическите лица с тези пари са гърци, които по време на тяхната криза използваха нашите трезори с високите лихви за спасителен пристан, и ако решат да си ги вземат обратно, ще останат само парите на нашите баби и дядовци и няколки богаташи и заплатите на работещите.

Много умно! Добре че има естествен подбор.

До вчера масово се цакаше държавата.Днес масово се наблюдава държавата да бъде изядена. .. ,,Велик народ'' 1918..България е водила война,и за капак Испански грип с 80 000 умрели. Сега ..Бизнесмените щели да обеднеят..каква трагедия?!?!?-дайте да омааме* каквото е останало от държавата-да сме спокойни че хладилника празен. А ако след три месеца нещата преминат.Изведнъж всички ревящи дружно ще хукнат на почивка.,,Уморени"" от карантината.

Колко гербаджийски фирми ще се отворят в момента, нямате си на идея.

Царят е гол и след месец-два това ще стане очевидно за всички. Очаква се развиващите се икономики да бъдат пометени от тази криза. Спад на БВП на България (прогноза) 30%- 45% Единственото нещо, което им остава на управляващите е да теглят заем, но още май не го осъзнават :)

Ако знаете колко хора има които не се водят безработни,понеже не са регистрирани.Тези хора трябваше да започнат по Черноморието..... Те са хиляди. За тях никой не споменава,понеже не са в списъците на Бюрото по труда.НО те съществуват.

И докога ще пазите банките като рохки яйца? И те трябва да понесат последствията от кризата, защото иначе ще излязат още по-богати от тази криза, благодарение на загубената ни държава. Държавата упорито отказва досега да озапти алчните банкери и последните години банките излизат на все по-големи печалби за сметка на дрането на клиентите си.

Защо не го кажат Купони а ваучери... Имаме си Българска дума за това!

купон българска дума ли е? О, не знаех. Ама май все пак е френска де.

Ганьо си е Ганьо ... ! Всеки плюе и от всичко разбира и се дават велики примери с държави над 100 пъти по развити от нас ...,но иначе не можем да спазим едно просто и тъпо правило - ДА СИ СЕДИМ ПО ДОМОВЕТЕ ! МОже да е всичко, но се взеха адекватни мерки, които простия български народ не искаше да спазва и отново плюеше ... Смятам, че на този етап хората действат адекватно предвид ситуацията, за която не е подготвена нито една държава. Нека видим какво ще направят сега и за помощите за бизнеса и хората изпаднали в нужда заради "псевдо бизнесмените", които от първия ден на мерките разпуснаха 100% персонала,защото са свикнали на готово друг все да им плаща смеките и които преназначават хора постоянно за да спестяват за техния си "Гъз"! Сега ще се види кои са сериозните фирми и кои са ПСЕВДО - бизнесмените ... Преди всичко спазвайте мерките, защото ако стигнем до положението на Италия след това няма кой да ни помогне ... Не плюйте а помогнете ако можете !!!

Деби, значи аз да си седя в къщи гладен а ти да обикаляш цяла Европа и да продължаваш да сееш зараза. И кой ще ми плаща сметките като държавата с нищо не помага?

че си Ганьо с тези тъпи прости разсъждения на анализатор от кварталната пивница имащ се за огромен капацитет.

Деби, не е нужно да си какъвто и да е анализатор, за да те питам, кой ще ми плаща сметките.

А кога ще раздавате купони за хляб, захар и олио? Тази хубосия по възрастните не сме я забравили. Бойко да ти удари една тояга и да те няма никакъв.

Тоягата трябва първо Бойко да я получи, а с него и цялата му шайка крадливи бандити.

Идеята 60/40 е най глупавото нещо което може да се измисли, защото дори и хора с гарантирана заетост ще бъдат прехвърлени по тази система, която ще фалира по бързо държавата Няма по добро време за крадене от това, а да не забравяме, че нашите политици са роднински свързани с най големите работодатели така, че системата ще работи перфектно. Парите каквито и колкото ги има, трябва да се насочат само към хората без работа, никакви фирми на баджанаци и приятели, за тях може да има само безлихвени заеми.

Права сте, с тази добре отработена схема 60/40 се поддържа на 100% целия стандарт на фирмата и нейните служители, хем са засегнати от кризана. Защо ще им даваме пари, при условие че са почти фалирали? Служителите им ще си вземат на 100 % заплатата по тая схема, а хотелиерът, защото е на 100 % фалирал, няма да получи нищо? Ами ако има хора със заплати от по 2000лв - 3000 лв, ние като общество, и техните ли заплати трябва да дотираме??? А тези магазини, които работят в тази криза, ще си получат 100 % заплатите от работа във вредни условия и с опаковани с маски и ръкавици, без да са подпомогнати и 1% от държавата. Защо? А тези, които са без работа, защото нямат право на бюрото, защото са били скоро и не могат да си намерят работа? За тях нищо, дори и една маска не получиха от държавата. А фирмите на нашите хора, за да си запазят служителите - 60/40. А останалите данъкоплатци ще получат 0/0 подпомагане, само защото не са служители на фирма със засегнат бизнес. Най-справедливо е на всеки български гражданин, който не работи в момента поради кризата да получава в този период по 20-25 лева за издръжка, за да може да се храни и плаща сметките си. Ще попитате защо? Ами защото кризата те ограничава да правиш каквото и да е, и ти дори и да искаш да промениш нещо има ограничения. И трябва да сме подпомогнати за да може глада да не ни накара за излезнем на улицата и да увеличим пандемията и да "счупиме" здравната система с една корона. Представяте ли си, ако болните станат 5000 души, кой ще ги лекува? По добре е да си стоиме по къщите, да ни дават пари за храна и да пребориме вируса.

Хората имат нужда от заплати, не държавата да ги назначи на подаяния за 3 месеца. Няма държава, която да издържи. Не случайно в ЕС просто се предвижда помощ на всички, за да плащат заплатите, поне за известно време. Всички ли фирми заслужават ? Не . Всички ли еднакво се нуждаят ? Не Но това е по-резултатно, отколкото крадливи мутри, обрасли с корупция по всички възможни начини, да ми правят схеми с правила - за едни фирми може, за други не може. Сега се карат около списъка кой отрасъл и тип фирми ще получат. Подкрепа ще си бута нейните 5 компании в полза на хилядата си профсъюизни членове, дето ги наричат десетки хиляди по списък. КНСБ ще бута своите. Работодателите - всеки своя кюп От три дни всички, които познавам, пишат писма - включете ни в списъка.. Най- сигурният начин да има реално помощ, просто правило за всички в икономиката, за фиксиран период Другото е корупция и лъжа. Като се явят 1 милион безработни след 2-3 месеца, ще се сетят тарикатите, дето ми четат всяка сутрин назидателно списък как заразените са се качили от 300 на 310 и ме призовават за солидарност

Хотелиерите изкараха милирди този зимен сезон. Такъв силен зимен туристически сезон в България не е имало никога. Сега им дайте и ваучери. Дайте ваучери и на циганите. Защото всеки българин има я къща, я апартамент и не се води беден по разните му там критерии. Аферим. И да не забравите да съдерете кожите на работещия данъкоплатец. Солидарност.

На купоните им казват сега ваучери. Нови понятия, стара система.

Заразата и извънредното положение ще се окаже метод за по-лесно прокарване на поредната финансова криза, фалити и преразпределяне на пари. Ще чакаме рестарта.

Обещавам да ви обещавам.

При наличие на покупателна способност у населението бизнеса ще се възстанови . Осигурете доходите на работещите и колелото на бизнеса ще се завърти след като има кой да потребява стоките. Ако един бизнес не може да се изправи за месец, два самоиздържайки се п-добре да не се спасява

Оф, тия некадърници и без короната щяха да фалират всичко, ко сега вече...

Не се бой , само на РазБойко да му се конфискуват парите и България ще се спаси.

фашлира, не беше но това което предстой ще брутално

Г-н министър, в колко от държавите в ЕС ще се събира предварително корпоративния данък в тази ситуация? Защо вие искате авансово данък печалба за 2020г върху база от 2018г при положение, че много от фирмите не се знае ще съществуват ли през 2021г., а 2020г я пишем бегала? Честно ли е това?

Купонна система, хиперинфлация... Това ли ни приготвяте?

Оставка на правителството на мафията ГЕРБ - ОП! Вън на некадърниците от ГЕРБ, явно не разбирате, че вие съсипахте България и в момента сме на този хал благодарение на вашите кадри-калинки крадливи! Отидете си с добро, а за състоянието на Българската икономика ние знаем, че е лошо и няма да става по добро до като вие ни управлявате! До като не беше кризата теглихте заеми като луди, а сега колко още милиарда ще теглите за да ни до закопаете. Вина намирам и в бизнеса той щедро спонсорираше ГЕРБ за да могат да пазаруват изборите и сега дойде време да събираме резултатите от надлъгването ви!

си представяте 30 години крадене и сега ще мислите изведнъж за хората.Нямам думи да изразявам ПОГНУСАТА си от тези хора.Те не искат да изразят съболезнование към тези хора по света в момента които всеки ден измират и да преустановят забавните реалита и по телевизията.Чумата ни сполетя заради тези хора.Новините се съобщават като шоу програми .Някаква неприкрита радост блика от медиите по повод тези събития.

Кога ще раздават купоните ?

само лаете,защото-друго ,не можете!

Много депозити ,работят с тези пари ,а за кредитите ти дерат кожата.Дали няма да стане като Ктб.Защо не отложат кредитите докато има извънредно положение.ДА ,АМА НЕЕЕЕЕЕ,ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ,

"Ще се дават безвъзмездни средства, но те ще бъдат еднократни или до определен период. Ваучерите, които сме поискали ще бъдат до 50 хиляди лева за фирмите" - в смисъл за определени фирми.... Така де, за нашите фирми.

Само да ми поясни този "компетент" точно как ще фалират банките??? 1. Около 85% от сумата по влоговете е на 3% от вложителите - свръх богати граждани, които продължават да забогатяват и нямат нужда да теглят (всички знаем кои са тези граждани (не ги наричам българи). 2. Кредитите които са раздадени са обезпечени няколко пъти - лично съм минавал през ситото на заемополучател. 3. Таксите,налозите,комисионите са най-високите в света, заплатите на редовите служители са най-ниските в света, корпоративния данък печалба е доволно малък..... Не ми се пише повече днес.... Хубав ден

Няма по-висока лихва за депозити от 0,1 0,2% от доста време. Къде видя 3% ?

100 човека имат 100 милиона лева депозити. Примерно. 85 милиона от тази сума се държи от трима човека, останалите 97 имат общо 15 милиона. Ферщензи?

Съвсем скоро ще лъсне истината за "стабилността" на герб и компания! От излишък към дефицит, ваучери и само един Бог знае какво още!