Държавата очаква около 600 млн. лв. от таксите за тол системата за първата година

На превозвачите беше представен за обсъждане вариант за платени участъци по пътната мрежа на страната с обхват близо 6000 километра

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очаква и още две прасета, един кон и една крава ...

Въведете ги и за леките коли и ще спечелите всякакви избори

Защо се хабят милиони да се вземат малко пари напарво да сложат данък /ПЪТ/ и готово С Тол такса народа ше губи на година поне 100 милиона за да може дървжавата да вземе 600милиона да ги даде на няколо фирми да изградят некачествени пътища.

А третокласните пътища, изключени от ТОЛ, няма ли да се превърнат в обходни за товарните камиони и те ще бъдат превърнати в лунни пейзажи,които никой няма да погледне и потърпевши ще са малките градове и села и без това обезлюдени и забравени от господ.

От джоба ни ще излязат около 600 млн. лева! защото, тези такси няма да ги потрият фирмите, а ще бъдат разпределени върху превозваните продукти! И ако си мисли някой, които произвежда и пласира стоката си в рамките на населеното място, че няма да му се отрази се лъже! Горивата също ще бъдат натоварени с тези такси, които по косвен път отново ще отидат върху себестойността на стоките за краен потребител.

Всяко едно "нововъведение" в България (което функционира устойчиво от години в други евро-държави) има статуса на карикатура. Електронните винетки бяха в този карикатурен "формат". Сега за ТОЛ системата се правят само големи изявления, колко ще спечелим, там ще пренасочим парите и т.н. бла-бла, а се отлага от набелязания срок през август т.г. за да се разцъква ей-така до март 2020. Изобщо пак няма да ни стигне ума и времето до 2020 за една позната работа.