Даниеле Нуи: Криза в Европа ще има, възможно е да тръгне от пазара за имоти

Някои банки не се справиха добре с придобиване на допълнителна ликвидност, предупреди шефката на Единния надзорен механизъм към ЕЦБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазар, криза... глупости на търкалета. У нас има отрицателен прираст и се очаква населението да намалее с около 1 милион за 10г. Средно 100 хиляди годишно - или един средно голям град ще се опразва годишно. Сега с тази тенденция на пазара на имотите и нивото на доходи у нас си направете новите разчети. Не знам как някои смятат че пазара на имоти в една държава със спъната икономика и отрицателен прираст ще продължи да расте като обем и приходи. На практика обаче се получава :-) Което и доказва тезата за имотния балон у нас.

Ако не в Европа,то в България ще тръгне заради имотния пазар,защото тук цените са надути,като в Западна Европа,че дори започват да ги минават! Спекулата в България при най ниските доходи в цяла Европа е огрома! Балона е пред взрив!

от пазарени икономисти

Ние си живеем не във едно , нев две , а няколко паралелно съществуващи потоци на информация . Само че всъщност близките ни неща стоят далеч , все по-далеч , докато нещата върху които изобщо неповляем все по-близо ни предопределят нашите ориентации , нашите решения за ежедневни въпроси и проблеми . Даниеле Нуи ни предупреди из креслото на някоя дирекция в ЕЦБ че ще има рухване в няколоко сектори на евро финанциране . Лошо , но какво оттам нататък ? Да продам сега в паника ? Ето , вземайки един изключителен изобретателен милиардер като пример , как такъв се справи със сложна ситуация-обстановка : Elon Musk sparked concern by smoking marijuana

аграрното дава по 60 лева субсидия на дка по ОБП

но не знам в какъв клон от мрежата . Някой знае ли ?

на сиромаха все му е вътрешно-ако лихвите са ниски-апартамента е скъп, ако апартамента поевтинее- лихвите ще се вдигнат -крайния резултат е един и същ,разликата е кой ще му вземе парите-банката или строителя.Ако те не му ги вземат- ще му ги вземе някои наемодател за наеми.

може ли някой да ми обясни кои ще са по-добре при кризата - имотните или безимотните. сега брокерите ми викат - купувай по 3000 евро кв. м., защото утре ще се вдигне на 6000 евро. защото ще си живеем плътно един до друг и няма да имаме разходи за топлина. то и сега у нас на 7-мия етаж мирише на всякакви манджи от 1-вия до 6-тия етаж, на пот, на цигари и на онуй нещо.

може ли някой да ми обясни кои ще са по-добре при кризата - имотните или безимотните. сега брокерите ми викат - купувай по 3000 евро кв. м., защото утре ще се вдигне на 6000 евро. защото ще си живеем плътно един до друг и няма да имаме разходи за топлина. то и сега у нас на 7-мия етаж мирише на всякакви манджи от 1-вия до 6-тия етаж, на пот, на цигари и на онуй нещо.

Със сигурност имотните. Те имат избор да чакат и не продават на загуба или не им трябват парите или да дават под наем, докато неимотните нямат избор.

Даниеле Нуи: Криза в Европа ще има, възможно е да тръгне от пазара за имоти Кризата на имоти в Европа , частност в България ,винаги е тръгвала от идиотите ,които отиват и купуват нефункционални "нови кибритени кутийки по 2000 евро кв.метър,включително и общите части.

Всичките тези незначителни въпроси , особено тези свързани с нашите прото-комуняги в Балтиката , не дават нито правилната посока , нито отговори към стереотипните мостри ни за мислене. Друг подход за решение на всеобщия въпрос на къде вървим се състои в следното : Коя от тези трите "нимфи" ще се омъжи за съвместно живеене в Даунинстрийт 10 с жълтата Кратуна Борис Дж. ? 1. Венеция 2. Венецуела 3. Венера При правилният отговор , голяма награда пряко от гишето на ЕЦБ .

Честито на кредитополучателите. От догодина лихвите започват да се вдигат, от 0% на 3-4% в еврозоната за следващите 3-5 години, тоест при нас ще се вдигнат от 2% до 8%. Това заедно с данъчната реформа ще накара собственици да продават и тогава ще видят реалната цена на имота си, защото строителите не спяха и последните години направо наводниха пазара в няколко големи града. В момента цените спадат на доста места, защото тези нови сгради трябва да се продадат а строителите и инвеститорите имат доста по-ясна представа за пазара от собствениците. Хората купили последните 2 години си мислят, че в най-лошия случай след още едно десетилетие цените пак ще подскочат, но забравят че тогава на пазара ще има още много нови имоти и в един момент пазара ще се насити. Да не говотим за обезлюдяването, тоест не е ясно какво ще е търсенето, но то е с тенденция да намалява. Честито на печелившите.

и сега според теб да не си купувам жилище и да спя на улицата или да плащам наем ,равен на вноската по кредите

Според мен ако не бързаш събери пари и изчакай. Апартамент не се взима с 20% налични средства и то събрани от приятели, а с 60%. Взимаш 50% от цената заем, задължително за по-дълъг период от колкото можеш да го изплатиш, а 10% оставащи ги къташ. След това изплащаш както можеш - ако си ме послушал ще го изплащаш бързо защото вноските са ти ниски и можеш да додаваш. Ако банката вдигне лихвите и съответно вноските винаги можеш да вкарваш оставащите 10% и това което ще ти се оскъпи остава минимална част и не ти идва в тежест.

Купи ако не ти е проблем да го изплащаш, имаш парите и ще живееш там. Ако купуваш с цел печалба - забрави. На печалба оттук нататък ще са само имоти с отлична локация или построени много качествено. Защото нивото на новото строителство се вдигна доста последните 2-3 години. Сега на тези цени могат да предложат доста по-високо качество и пак да направят добра печалба. Ако видиш квартали в които има повече ново строителство ще забележиш, че цените им са сходни, защото дори за много качествено строителство никой няма да даде дори 30% повече пари, особено у нас. Въпроса е да се пазиш и да не се набуташ на жилище с ниско качество, защото след няколко години ще си проличи и естествено цената която можеш да очакваш ще е доста по-никса.