17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната надувка. Да беше казал къде е евтиния курволяк, вместо да се прави на "много преуспял" бизнесмен. Пундзел

за този "успешен" бизнес, този разправя от две години, все едно и също, а дискотеката май вече не съществува дори

И после при следващата криза се връщаш в България, защото цените са най-ниските в света (спрямо натрупаните в чужбина пари), инфлацията е горе долу, иначе разправяш колко си важен там....в "чужбината"

То пък един бизнес - отворил бар във Филипините, страна от третия свят, с много бедни хора и проституция. А от интервюто си личи, че не е имал особено желание да разговаря и да разкрива “тайните” на успеха. Намерил ниша в бедна държава, инвестирал пари и вероятно се чувства като “господар” там.

Това е всъщност рецептата за успешен бизнес - "извън България".. :(

Няма значение в кой край на света работиш. Какво значение има дали си в Манила или в Могадишу, или на река Искър? Там си е остановил човека и там си работи. На вас не е нужно да ви харесва там, и без тъй повечето от вас никога няма да стигнат до там. Тука по нашите ширини като се заприказва за бизнес, се мисли за тарикатлък. А че е всекидневен труд, без почивен ден, и отговорността върху всички тези хора на снимката се забравя. Да, сигурно печели човека, но е поел риска и започнал от нулата. От домашното канапе да драскате и плюете е най-лесно, но излезте навън и се спречкайте в една чужда държава с всичко неизвестно и после давайте арогантните си коментари.

Какво разбираш под: кога ще живее този човек? И точно заради такива повърхностни фрази, като държава сме на това диридже. Човека е създаден за да работи и създава нещо. Но за жалост комунизма и този тъй-важен социален аспект, го деформира, като се тиражираше “учи маме, за да не работиш”. А всъщност не купона и кръшкането или лежачката на шезлонга на морето ти прави живота по-качествен, а пълноценното живеене и постоянно усъвършенстване както на личноста, така и професионално. А не като нашите побелели доктори и доценти, които по време на световна пандемия цитират съветските учебници от 70-те години, когато са следвали. Не може ихо и купонясване по кафенета и чалгаджийски кръчми да ти бъде стимула в живота!

Всеки успешен бизнес се прави на минимум 10 000 км. от България.

Бардак

От снимките се вижда че великия бизнес е с най-древните корени

Когато се каже "Зад Океана", се говори за Атлантическия Океан!

Горкия човек. Напълно се е сбъркал от т.нар Американска мечта. Говори като робот. Изглежда като Робот, изобщо Нарцис та дрънка. Къде е човешкото в човека? Всичко е пари ли? Горките хора , успели зад Океана? Едва ли. Кога ще живее този човек?

Функционално неграмотните пак се изказаха. Въпросният “бизнесмен” има бардак във Филипините.

Там работят предимно травестити, познавам пилипинците

Евала на човека, евала на всички успели, защото зад всеки успех стои много труд. А на всички злобни българи … продължавайте да завиждате и злобеете вие друго така или иначе не можете.

Филипините е голяма цигания.Ходил съм в Манила Евтини проститутки,корупция,Дутерте беше разрешил чистенето на наркодилъри.Не мисля,че е място за бизнес.

Това е българина и българщината! Моментални негативни и злобни коментари. Та даже оценки кой какъв бил. Вместо да се зарадват на успял сънародник! Нали се бием в гърдите, че сме големи патриоти? Но не, истината е, че сме едно завистливо и много ограничено във вижданията си племе, което на всичкото отгоре е 8 мързеливо, свикнало с грозната картинка на нашите градове, приличащи на кочини. Веднага първо се оплюва успеха на успелият, веднага съмнения в най-лоша насока за пране на пари и други мутренски неща. Дотолкова психиката на пост-социалистическият, източно-Балканският индивид=българин е деформирана, че той предпочита да преживява с наведена глава и да се оплаква, че държавата не му е дала длъжното… толкова жалко!

Айде бе! Успял сънародник! Манила е едно гето пълно с проститутки - в това число и масово малолетни и наркопласьори! Навсякъде ХИВ и каквито болести се сетиш! Какъв бизнес ще правиш там!!!! Смешното е, че познавам адски много по-успели от тоя, но за тях не се пише, защото не си плащат на дир.ру за ПР статии!

Те ако искат да се пише да тях в дир-а, ще трябва да са същите простаци като теб.

Интересно, Дир-а как го изнамери тоя ?? Той сам ли се предложи за интервю ?

"Всеки бизнес далеч от България е успешен..." ;)

В Манила единствените успешни бизнеси са бардаците! Тая мутра на бардака си дискотека ли му вика! М!

За да правиш успешен бизнес във Филипините ти трябват само чфт цици и да не си гнуслив.

... и ентъртеймънт! ... Ех тези чуждици! Редакторът пак спи!

Този изглежда мега кисел и скучен

Бяхме колеги в университета. Симеон започна от едно малко заведениице в Студенски и къде стигна. Ясно е, че за масата е дразнеш с успехиоте и самочувстието си. Но е точен човек и много добър баща. Другото са глупости.

Сравнението - от заведенийце в студент. град до заведение в чужбина, явно е натрупал добри и 'чисти ' пари тук за да развие бизнеса там.

Не разбирам защо за 30 години да не натрупа финанси за заведения в чужбина. Да не би да струва милиони. Наемаш помещение и персонал, обзавеждане и техника на изплащане и си готов. Разликата е, че трябва да имаш визия и знания как да го направиш, за да успееш. Има и бизнес кредити за тази работа.

Този пере пари сигурно, както всички в Бг-то, които имат шикозни заведения. Егати студения човек, а уж обичал хората... общува с персонала, като човек от тъмния бизнес, т.е. чрез посредници, криейки се. Интервюто оставя неприятно усещане у читателя.

"Аз обичам контакти с хора". В същото време не говори с сътрудниците си само с двама . Нещо не се разбира от цялата статия , а и как е започнал също не стана ясно, иначе това как се прави успешен бизнес и Маркс го е казал! Но джурналистът си е изпълнил задачата.

Е как, как - по долу в коментарите са "уловили" момента, явно е пратен да харчи/пере пари. Затова и даже местната храна не опитва, щото е гузен и го е шубе. . Нормален човек би се възхитил на кухнята, на хората, дрък свят е, много приветлив и добронамерен. .. Но като пере пари, как да разбере...

Нещо статията не го представя в добра светлина, защото ако изгледате видеото „НИЩО ЛИЧНО”: Българинът с най-голямата дискотека във Филипините на нова бг ще добиете друго впечатление

"Не отделям много време за хранене. Не съм любител на дългите вечери, специални ястия и дрънкането на празни приказки по 5 часа с различни хора. Във Филипини ям същото като в България " Ей тук ме загуби. Мчи то най-важното в югоизточна азия е кухнята бре ! Я по добре си се сръщай на балканите да си ядеш скарите. само им тъпчеш земята безсмислено, пич

Ако знаеш какво боклуци ядат филипинците.Не са за всеки.20г. съм работил с филипиноси.

Започнаха сами да цъкат минуси на хорското отвращение след тази повърня. Натискаш харесвам и веднага цъка и точка за минуса. Няма лошо, каквато “журналистиката” такива и интервюираните.

Някакъв ганьовски пацул подставено лице на някого там върти филипинския бардак на истинския шеф в сянка и ползва лексиката характерна точно за този тип “бизнес”. Айде сега този вече ни го навряхте за пример, както и други подобни “успели” бизнес утрепки като новоизлюпената писателка Ни Ло, на кого иде ред?

Най-вероятно е дете на някой герберастки крадец, който е източвал Държавата с пътните си фирми и сега синчето върти разни наркомани и проститутки на Филипините, като се изживява като бизнесмен. Ти да видиш.

Не е случаен тоз чиляк ... Не се прави лесно чалгаджийница и бардак на Филипините!

Въздух под налягане! Не говорел със служителите си..браво! Ти си за пример...Да,ТИ,не ВИЕ..не заслужаваш уважение.

Е, как да говориш с персонал, представляващ основно танцьорки (разбирай проститутки) и охранители (разбирай рекетьори), чийто речник на английски е 20 думи - колкото да вземат парите от клиентите чужденци. Мислиш ли, че е научил местния език и може да върже смислен разговор с местните? Затова говори само с управителя - само той може да говори чужд език добре.

Ей тази статия ми развали финално отношенията с Дир.бг. Не може уважаваща себе си медия и журналист да публикува такова интервю. По-дебилно не съм чел. Грешно зададени въпроси, липса на всякакъв отговор, 0 стойност за читателя. 1) Питате човек в бизнес със забавления за работата му по време на пандемия когато всичко беше затворено... 2) на 90% от въпросите отговора беше "не мога да кажа", "не искам да кажа", "не го мисля", "не съм правилния човек" Когато човек заделя време да прочете нещо или трябва да му носи стойност или да му носи забавление. Това интервю не носи нищо подобно и се усеща липса на професионализъм и от 2те страни. Успех!

Като седнеш да питаш нещо един простак без покритие. Всъщност статията се оказа перфетната антиреклама на надутия селяндур.

въобще не ми хареса надменното държание -НИКОГА НЕ ГОВОРЯ С ТЯХ ???взел се е на сериозно , не разбрах защо трябва да ни разказват за него ?????

Говорене, просташки модел на управление, явно ги счита за маймуни, т.е. хората които работят за него - за справка на неразбралите великият бизнес е във Филипините. Дирниците пак намерили някакъв надут селяндур, който си мисли, че е фактор на д-то на географията и се държи със служителите си по най-просташкия начин. Голяма възхита няма що!!!

Кадри се управляват с други кадри (качествени, квалифицирани и мотивирани). Имам тайна система/стратегия за управление от дистанция, до която достигнах доста трудно и предпочитам да запазя в тайна! Е само това вече говори какъв бизнесмен е :) човека си е платил за статия в дир-а :) явно ще се включи на по-късен етап в хайлайфа и иска да си набере популярност.

Статия ,пълна с общи лафове и огромно самочувствие….

Не разбрах каква Бастилия е завършил, а и никъде в статията не се споменава къде му е бизнеса.

Щом е от квартала явно има предвид бившето 31 СОУ , тоест завършил е гимназия.

е другото име на френската гимназия!

Бастилията си е баш 31-во, преди гара Подуене. Навремето ( преди 30-тина години) бе една от елитните гимназии. А този човек не знам как да го определя, със сигурност не може да служи за ничии пример. Да не отваряме темата, че през подобни заведения и строителство най-лесно се перат пари...

Повечето хора знаят,че Бастилията в София е Френската гимназия,в която се влизаше малко по-трудно,отколкото в други Не си губете времето в несъществени коментари,ами идете да изкарвате пари,че тук ще е студено през зимата,а може би и тъмно...

Глупости. Кой точно знае, че Бастилията е Френската гимназия?

"Бастилията" е 31 гимназия на Ситняково и Гео Милев.

Защо не го направи ТУК, та да плащаш данъци в България , а възхвалява инвеститорите на 10 000 км дето влагали печалбата си ТАМ ?

Нищо не разбрах от ПР статията - Какъв му е бизнеса по-точно на този човек? Ентъртеймент е широко понятие.

не се ли вижда - събрал няколко проститутки и разлива пиене - то голям бизнес ,че и го управлявал с кадри - демек биячи на вратите - влизаш . пиеш - непиеш , обаче плащаш , иначе ще играе винкела - те това му е стратегията - мутренска