COVID-19 нанася безпрецедентен удар по Обединеното кралство

В начертания като най-черен сценарий британската икономика ще се свие с 15 процента през текущото тримесечие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всеки 10 години криза.Теория на конспирацията.Всичко е случайно.Вервайте ми.

Споко, Тръмп ще ви помогне!

Schilo

Сега и тях ли да ги мислим?

Боли ме незнам си какво за англииската кралица.

Гръбнакът на английската икономика е във финансовия сектор.Пандемията там няма да няправи големи щети. Не се радвайте на проблемите на комшията,че мечката играе в неговия двор. Утре може да прескочи и при нас. Напротив,пожелайте на британците бързо да преминат през това премеждие и да са живи и здрави.

Че то финансовият сектор е по-уязвим и от туризма, бре. Като тръгне HSBC, повлече DB, а те на свой ред съборят цялата система, ще видиш колко незасегнати ще останат... Каквото беше - беше и вече няма да е същото. Англичаните с американците държат офшорките и перачниците, обаче започне ли колапсът, те първи ще изгърмят, защото цялата финансова система ще си смени парадигмата - търговските банки отиват на кино и централните банки изкупуват всичко наред, без да се вълнува от рейтинга, защото и най-големият боклук пак струва повече от това да натискаш клавиша и да добавяш нули към числото, което си си измислил, че ще пуснеш като количествено облекчение. Петродоларът е пътник, а лирата отдавна е второразрядна валута.

В неделя Andrew Marr по време на интервю с член на кабинета го попита с леден глас, дали смятат да позволят отваряне на ресторанти, заведения и магазини преди зимата (това значи декември)... нямаше никакъв отговор... Това означава пълен фалит на малкия и среден бизнес в Обединеното Кралство, включително транспорта (самолети, влакове, автобуси, таксита). Да, има вариант например с одържавяването на ж.п. транспорта и някакъв друг бизнес, но производство, търговия, транспорт в Обединеното Кралство са спрели почти напълно... Газ, ток, храни, внасят от Европа, но с какво ще си плащат? Очаква ги сериозна безработица и заради затварянето на много заводи на световни фирми, които изнасят стоките в Европа... Колкото до финансовия сектор - почти целия финансов сектор обслужващ ЕС беше пренесен в Европа преди Брекзит, какви други световни финанси имат Обединеното Кралство? В момента балоните на борсите се пукат със страшна сила и кризата 1929-33 ще бъде розова картинка пред сегашната...

Само така - браво на вас!

това плашило!

Ама вие излязохте от ЕС, кво ми пука за вас. Вече сте свободни, оправяйте се. Затъвайте си на спокойствие. Сега тръмп като си го изтръска и ще се видите в чудо.