17-11-2017 20-11-2018

Коментари

целта...

Не е ковид виновен, виновни са безкрайните локдауни, които власитите налагат на хората, за да убият малкия и средния бизнес.

Какво ни интересува безработицата и безперспективността на младежите? Какво ни интересува изолацията и отчаяността на младежите? Какво ни интересуват младежите? Ние удължаваме живота на стари и болни хора с по 3-4 седмици с противо-епидемичните мерки тука. Това малко ли е? Младежите първо трябва да докажат, че заслужават свобода, права и бъдеще преди да почнем да мислим за тях!

Това е целта - да се направи ресет на икономиката, за да може великият елит да властва над нас - обикновените хора. You will own nothing and you will be happy!

Rabota i stari dripi vse she ima, nas nema na ima

Показа се че можем без някои професии или пък някои професии могат да бъдат с по малко персонал

Аз отлично мога без политици. Да се уволнят до последния!

Хората едва ли ще разберат сарказма на коментара...

"COVID-19 е оставил без работа всеки шести младеж в ЕС" Но нито един от апологетите на така наречените мерки с непреходен принос в санитартната наука, като карантина на здрави хора, наречена с нелепото словодъчетание "социална изолация" не се оказа безработен. Това хората сме царе да създаваме драматична ситуация, а след това да разработваме геройчни планове за излизане от нея. Най-интересното е, че обичайно едни и същи се занимават както със забутването, така и с избутването. Сега ще спасяваме младите от безработица, след като им я причинихме, без за тях вирусът да е страшен. Защо, например, нямахме сегментарна карантина спрямо застрашените групи, а тези, които сега са безработни да си бяха работили? Такива и още много въпроси могат да се зададат, но вместо това ще гледаме нов план Маршал, след като сме си спретнали една безмислена война, този път и с доста спорен враг. А на бас, че и от двете инициативи - борба с вируса и борба против вируса много народ ще направи много пари, и тоя народ не е оня, дето ще бъде спасяван. А на бас и кой ще плати за спасяването, пак спасяваните.

Само за първата седмица на 2021г. (4-10 януари), се увеличават регистрираните безработни с 12385 или почти 0.2% от населението на България.

Обзалагам се, че не визираш своята професия и по-конкретно твоето работно място.

То може и само на хляб и вода, и килия два на два. Що не се жертваш за историята?

"Не, това не е добре", каза Андреас Хедини, медицински директор на AstraZeneca в Северна Европа, шведската обществена телевизия. „Изглежда, че има по-голям дял от страничните ефекти от очакваното. Проучванията показват, че странични ефекти от този вид се наблюдават при около десет процента от ваксинираните “, казва Хедини. Той обяви, че компанията му ще разследва инцидента отблизо. Вече сме в тесен контакт със засегнатите региони. Няма какво да се притеснявате обаче. "Ние приемаме всичко, което е свързано с безопасността на ваксината, много сериозно", увери Хедини SVT. Ваксината AstraZeneca вече е приложена на милиони хора по света без никакви проблеми и при клинични проучвания не са открити сериозни странични ефекти, каза той. Според SVT, в шведския регион Йенчьопинг, малко повече от 500 души са били ваксинирани срещу коронавирус и са имали "изненадващ" брой странични ефекти след прилагането на ваксината AstraZeneca. Регионът Евлеборг се присъедини към Sörmland и също така реши временно да спре да използва ваксината.

Ковид-19 ли е оставил някого без работа или тъпите и неработещи "мерки" на политиците? Започваме да се наслаждаваме на безумния спектакъл, при който Ковид-19 е виновен за всичко. Той ще да е виновен за безработицата, за домашното насилие, утре ще е виновен за повишаването на смъртността и резкия скок на псиихическите отклонения. Ковид-19 ще е виновен, че хиляди малки бизнеси бяха съсипани, докато милиарди бяха "усвоявани". Ковид-19 ще е виновен за всичко. Вече няма да има виновни правителства и управляващи, нито тъпи и корумпирани политици. Всички те ще са "направили всичко възможно" да "спасят хората от "епидемията с невиждана ярост". Те винаги ще са добри! Ако ни се случи нещо положително, то ще е зараади "мерките". Ако пък ни застигне беда, то ще е заради Ковид-19 или, в краен случай, заради неспазване на "мерките".

Така ще е евросъюз пълен с ковидовце и тъпанари! В същото време мутренската хунта в България и НОЩните боклуци са с пълни чекмеджета с парите от нашите данъци и от кражбите на милиарди заеми и европомощи! Евродупеклатите също си получават тлъстите заплати и си имат привилегиите и изобщо не им пука!!!

При получаване жените че почти всички младежи работеха по заведенията като сервитьори и в туризма лятото!? Пак фалшиви новини и то от бг криминалните управляващи!?

при положение че

Да, всеки там анализатор, фортограф, студия и хиляси производни, че даже и художници

Записвам за екскурзия до Сочи с поставяне на ваксина. Супер оферта.

"" Богатството на американските милиардери нарасна с 845 млрд. долара от началото на COVID-19 ""

какво ти пречи, умеят хората и печелят, печели и ти, кой те спира

Дрън- дрън. На крив хуй- вълната му пречи. Ковид е оставил без работа само онзи, когото го мързи. Искаш ли да работиш, алтернативи бол. Не тук разни неграмотни келеши да ми реват като юндолски мечки- няма работааа, криза е... Криза е само за мързеливия и некадърния. Келеши с килийно образование, неуки, неграмотни,мързеливи, лигави, пияни, заляни, дрогирани, без знания, умения и квалификация, без трудови навици искат 5 бона заплата на месец, бюро, лаптоп, костюм и служебен автомобил. Да, ама - не! Имам книжка С категория,диплом за шлосер, стругар,фрезист, електротехник.занимавам се с вътрешни ремонти- шпакловки, лепене фаянс, гипсокартон, замазки, боядисване, отделно съм завършил Стопанско управление- магистратура с много добър успех и с професия мениджър. Имам 10 професии. Затова- не ми дреме ни от Ковид, ни от мовид. На който му се работи- няма криза!

Много повече е.Трябва да си голям найвник да вярваш че са само толкова.Тя /финансовата/ бездната скоро ще се разтвори.

Умеят Да си дават номерата на ошфорните банкови сметки на Урсула фон дер лайнарска и тя да им изсипва милиарди евра от данъците на целия ЕС и то срещу какво!? срещу недоказани и непроверени ваксини, които убиват здрави хора

В България са много повече мисля! Само в моето семейство от 6 работещи, сега работи само 1! Всички сме висшисти, а кандидатствам всеки ден на почти всички обяви. Дори за продавач на чорапи на открито! Никой не не обажда! Една обява се преглежда за ден от 2000 души! Такова нещо не е било никога!

Те младежите и младежките одаавна са без работа и не търсят такава..... Виновен е не Ковид а политиците докарали до срив ЕС...

Е, ама ти си вундеркинд със златни ръце и необятен интелект. Недей да сравняваш низшите със себе си и те трябва да ядат, пък могат само по едно нещо. Един е сервитьор и са му затворили ресторанта, друга е камериерка, пък няма хотел, трети е зарзаватчия, ама понеже магазинът му е под блока на келнера и камериерката, няма кой да пазарува. Сега помисли. С толкова дипломи и сам ще се сетиш. Ами когато всички глупави останат без работа, кой ще ти поръча шпакловка и замазка? Ще си шпакловаш стеничката сам, саминък и пак и пак, да не губиш умения за един по-добър живот, някой ден. Айде, размисляй вундеркинде.

досадо, досадна, тролеща, елемнтарна математика /НОЩ-на/ - като съкратим общото "COVID-19" ще получим: Богатството на американските милиардери нарасна с 845 млрд. долара И е оставил без работа всеки шести младеж в ЕС (В България процентът на безработните млади хора е 18,3%)

Когато останеш без работа, се преквалифицираш, тъпако. Търсиш алтернативи. Само за мързели и търтеи като теб е криза.

Е сигурно трябва да благодарите на правителството и на СЗО за това, че ви пази и се грижи за живота ви, нали? Както и за много други семейства, на които казват, че техния труд е непотребен и ги изхвърлят на бунището на живота да оцеляват..

Хах... ми.. кофти за всеки шести младеж.

Айде стига лигавщини. Едно време да не ни е било лесно на нас. 90-тя бяха по зле от тази пандемия. Като нямат качества и не са достатъчно добри, няма как да си намерят работа. Това е. Стига са се оправдавали с КОВИД.

По Европа е така ,но тук благодарение на нашите уникални мерки нямаме почти никакъв ръст на безработни младежи, а тези които все пак са загубили работата си винаги могат да си намерят нова такава за по 600-700 лв месечно или просто да си резервират почивка на Хавайте с парите по програмата 24 лв на ден !!

Свиквайте, ще става още по-зле, нямя да е проблем само ковида. Сега 3 машини правят производството на един завод в който преди работеха 3000 души и дават 10 пъти по-голяма производителност. Тези машини преди струваха по 800000$ , сега са 10 пъти по-евтини. Съвсем скоро ще се наложи модела директор, инженер, счетоводител и 10 квалифицирани общи работника, всичко останало ще се влее в армията на безработните. Тогава ще има нова революция и машините ще бъдат забранени. Ще се върнем като при соца, вместо един компютър - 10 счетоводителки.

Е много ясно. Младежта бързо се ориентира, че 30 години, подложена на корпоративен стрес не може да работи, а повечето държавни структури са архаични за техните разбирания. До тук нищо нередно. Започна да кове свое бъдеще като отвори малък бизнес или се опита да заеме ниша (услуга), която трудно се доминира от голяма компания. И всичко вървеше добре, докато политиците и корпорациите не се усетиха, че започват да изпускат юздите, които така старателно пазеха. Един познат го каза много добре още през 2019: “Все по-малко хора намират, дето да им работят и това ги побърква. Днешното поколение не се притеснява да сменя работата през 2 години, защото за разлика от родителите си, знаят че бачкатори винаги ще трябват. За тях е по-важно сами да си определят условията за работа, отколкото да се катерят кариерно” Оказа се доста прав човека. Малките депозите се топят, а милионерите забогатяват. На чело на великите сили в момента са пенсионери. (Борс Джонсън и Макрон са за ТЕЛК) Погледнете кой го отнесе най-много от “мерките” не само в България, но и по света. Ако си на държавна работа (сигурен електорат), изпълняваш държавни поръчки или работиш за голяма корпорация всичко е наред. Останалите, кучета ги яли. Нали индивидуалистите трябва да огладнеят малко, че не остана кой да строи brave new world и the greеn deal. Мили младежи, не се променяйте. Явно е, че на този свят са му необходими нови порядки, защото създадените от нас вече не функционират.

В първата Матрица го казаха най-добре: “Създадена да репликира живота в края на 90-те, защото хората са били най-добре тогава”. Нямам против да изхвърлим част от машините и да се върнем малко назад. Дали ще го докараме до Марс през 40-та или 80-та, за мен няма особено значение...

Трябва доживот.

Като нямат работа, тогава ще имат повече време за ебане :)

Всяко нещо има начало и край.При 10-20 годишна квалификация в чалготеките в един момент мъните ги няма а живота тече без теб.

Нас младежите от Стопипино Ковида не ни е засегнал. Преди Ковида 80% бяхме без работа и сега 80% сме без работа. Да е живо и здраво Айшето да работи, ще се издържаме. То Айшето има стабилна работа в транспорта... работи на магистралата.

това все повече заприличва на партиен конгрес на БКП. едни префърцунени фрази. едни големи пари за заплати на дебело г@зи чиновници, които живеят в друга реалност на лукс и разхищения, а ние им плащаме да ни пишат директиви и планове, които нямат нищо общо с живота на обикновените хора. и безработицата при 16-24 год. които не учат, е над 50% в страни като испания и гърция например.