Чумата не спря сделка за огромен свинекомплекс

Софийcĸият пpoизвoдитeл нa фypaж "Bиaнд" e пpидoбил дял oт 97.6% от Cвинeĸoмплeĸc Hиĸoлoвo"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако на всичките живодновъдни комплекси им се разреши от животинските лайна да правят ток, както е в Нормалната част от света, свинското ще е евтино, свинефермите винаги ще са на печалба, В България енергината мафия прецаква всички, но монопола ще се сгрумоляса с гръм и трясък.

Сега сетихте ли се кой пусна чумата. С елиминирана конкуренция и собствен фураж, другата година ще скандират "...Коййй сееегааа е номммеееррр едноооо..."

след като пари /субсидии /се наливат само в няколко зърнопроизводители /20 фамилии/ които с излишъка от парите си се чудаят какъв модел бентли да си поръчат директно от завода/мерцесите вече не ги признават/, а за животновъдство и зеленчукопроизводство, точно там където е и по -високата добавена стойност -вскичко е под ножа и само фалити.

В България всичко е на отложено и разсрочено плащане. При малки сътресения на пазара може да се получи ефекта на доминото. И 2008-ма година да ни се види слънце. Значи свинекомплекса взимал фуража, но не плащал - сега нито има прасета там, нито фуражния завод може да си върне поне частично загубите. Като няма печалба от фураж - ще има уволнения, бавене на заплати , после неплащане на сметки и кредити, после и т.н. верижката. А некви милиони отлетеха за самолетчета. Не е ли работа на държавицата да има пари за туширане на подобни неща. Айде тоя завод може и да не катурне кой знае какво, ама на фона на тая криза , с която избиват животните..а

На това сделка ли му казвате?

И сега ако свинекомплекса започне излиза на печалба какъв ще е извода?

как да излезе на печалба, като няма едно животно в него и най-вероятно няма да има пез следващата година?