17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От година на година по-добре, от ден на ден....по-зле.

" Правителството ще продължи да полага всички усилия брутният вътрешен продукт да се увеличава, а безработица да намалява" А, също така, да се сменят сезоните.

БВП е 113милярда лв, само малко повече /примерно -1500лв/да достига от него до обикновенния човек и всичко ще ОК

и ще го изцоцаме целия... нали така 1500 12 6 млн човека = 108 000 000 000 лева Нещо сметките са ти криви, нищо не остава след като стигнат тези 1500... що така?

Бе и твойте сметки са криви. Първо сме 7 милиона, второ работещи са 2,3 милиона души и трето БВП е точно за да се "изцоца" от населението, друг е въпроса дали всеки получава по 1500 или средно се падат по 1500

Никога за 1300г българинът, не е живял по-добре.Пълни магазини,хотели,курорти,молове,магистрали,автосервизи,заведения,театри,кина,казина,аптеки. Които на го мързи и има поне средно образование - работа всякаква.Живеем в мир /верно с малко протести,но е нормално/.Остава да се оправи збравеопазването, защото все още имаме не лошо образование.НЕКА ДА Е ВСЕ ТАКА.

Това е така, но живота е по-забързан и напрегнат, което има и негативна страна.

stankow

А жизненото равнище с колко се вдига ?

Увеличиха се милионерите.Другото е семки от куха тиква.

Почти 80% от крайно потребление т.е. ДДС. Къде е износът от 32млд на крадливото Буда, къде е "производството" страдащо за евтина работна ръка?

При износ няма ДДС, а освен износ има и внос. Та тъпите путлерасти е по добре да не се еизказват по такива въпроси.

Да се поясни за неграмотните това БВП включва и разходите на правителството прочетете , ама продължавяйте да вярвате на банкянския хитрец и ще видите до къде ще го докараме а дано още 10 години да управлява на глупаците в българия да им стане ясно

Цените са се вдигнали, но статистиката удобно отчита това за ръст на БВП ;)

БВП Е ЧИСЛО НА ТОВА КАКВО СМЕ ИЗКАРАЛИ-ПРОИЗВЕЛИ А НЕ ИНФЛАЦИЯ.Тя най-вероятно и по-голяма от 3,3%.Информирайте се за основните макроикономически показатели за обща култура.

Инфлацията е част от нарастването на БВП, точно защото БВП Е ЧИСЛО НА ТОВА КАКВО СМЕ ИЗКАРАЛИ, нещо което е пряко зависимо от инфлацията.

Това е нормално все пак стойността на БВП зависи и от инфлацията, но статистиката отчита и нивото на инфлация, което в случая не е споменато, но в други статии и по друго време е отчетено: 3.5% е годишната инфлация към май 2019 г. През юни спрямо май е отчетена дефлация от 0,6%, На тази база може да се отчете "реален" годишен ръст на БВП от около 0,5%. Което не е малко, въпреки инак мижаво изглеждащия половин процент.