"Булгартабак Холдинг" затваря цигарената си фабрика в Благоевград

Служителите ще получат между 4 и 5 брутни работни заплати обезщетение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето така угасна свещта на една промишленост, хранила поколения българи.

Нали там се намеси ПРАСЧО и ето резултата.

И ЕС какво ти е виновен??? В момента ни управляват мутри,всичко е все едно си в 90–те.

Още една победа на демокрацията. От световен топ производител на тютюн, та до 0...

поредната победа на "демократичния безкръвен преход" над обикновените бачкатори. опашката от чакащи на Терминал 2 ще се удължи...

Това много устройва ЕС управляващите. От една страна им се кланят, а от друга превръщат страната в пустиня. Те харесват и страната и раята, но не като партньори, а като роби.

Поредният успех на управлението.

ЕС ли продаде БТ на Пеевски??? За това сме си виновни само ние. Ако бяха я продали на БАТ сега щяхме да имаме 2 проспериращи работещи на 100% фабрики а сега... Да вземат да я прекрътят на БУГАТ ТЪПАК!!!!

Какво управление, Курни я ръководИ тая компания, в стила на Баневи. Куку-руку, Позитано!

И още :-)): "Журналистката от Канал 3 Илияна Беновска сряза Корнелия Нинова: Казахте, че Делян Пеевски ви е смазал. По ваше време САЩ уличи Булгартабак за контрабандни действия. Страх ли Ви е от проверката на приватизационните сделки, които Бойко Борисов назначи да се извършат? Страх ли Ви е, че ще бъдете разследвана? След това Корнелия Нинова се опита да се измъкне като каза на Беновска, че ще й отговори на тези въпроси само и единствено на четири очи в 11:15 пред стаята на БСП."

Човек може да се изложи по много начини, но ти си избрал да го правиш публично.

Къде са синдикатите,КЪДЕ СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАТО ДОГОВОРА Е ДО2021ДА СА ЗАПАЗЕНИ РАБОТНИТЕ МЕСТА.ИЗОБЩО ИМА ЛИ ДЪРЖАВА ПОНЕ МАЛКО ДА ЗАЩИТАВА ХОРАТА.А КАК СМЕЛО ЗАЩИТАВАТ ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ,НО НЕ СА ЗАЩИТЕНИ ШОФИЬОРИТЕ

Г-жа ЛЪжа, какво става? Май сте стартирали изпълнението на "Визия за България".

За признанието, че вие сте виновни - аплауз, но защо трябваше да се продава на някого, можеш ли да обясниш?

Доган и Борисов това могат - кражба, грабеж, фалит и разруха. Постепенно както върви ще затворят и най-старата европейска държава ...

В ОТДЕЛНИ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПЪРВА, А В ДРУГИ ВТОРА В СВЕТА ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НА ЦИГАРЕНИ ИЗДЕЛИЯ, ПУРИ, ПУРЕТИ.... БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ТРЕТА В СВЕТА ПЛЪТНО СЛЕД САЩ И СССР ПО ПРОИЗВОДСТВО И ИЗНОС НА ОРЪЖИЕ И БОЕПРИПАСИ. СЕГА НИ НЯМА... СЪЗНАТЕЛНО БЪЛГАРИЯ Е УНИЩОЖАВАНА. СЪЗНАТЕЛНО СЕ ЗАКРИХА И ЗАКРИВАТ ЦЕЛИ ОТРАСЛИ ОТ ИКОНОМИКАТА, ЗА ДА СЕ ПРОГОНЯТ ХОРАТА ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ, ОСОБЕННО МЛАДИТЕ И ОБРАЗОВАНИТЕ....

Алоооооооо, по този въпрос към Корнелия Нинова. Доста сте неосведомен!

Беновска има сериозно мозъчно възпаление. Тя е последната, която може да нравоучителства - съпруга на кредитен милионер, а тя е била ПР на фалирана банка.

Ей, от ГЕРб не ви ли пускат събота и неделя да почивате поне? Или си изостанал с плана за седмицата та си доработваш?

Ама не Борисов, а аз управлявах Булгартабак. Съсипах го, както ще направя и с БСП. После - в гнилите Щати при Рафаело. А вие ДГД!

Те тоз е резултатът от "икономическата" политика на ГЕРБерастите!

Герберастите приложиха големи усилия за да ликвидират всичко де що печелившо производство.

ЧУДЕСНО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРОИЗВЕЖДАМЕ ОТРОВА

И така до краят на светът(пардон БГ и цялата управленческа сган и зомбирано население)!

Вечният съдружник на БСП - ДПС е собственик, Нинова е била управител. Какво очаквате..?!

и тука всичко бе изцедено до капка - и аре в кофата

браво , така се развива икономиката на една държава, като се затварят високодоходни производства с високо принадена стойност,. в една кутия цигари нормален размер king size има 20 гр тютютр чията себестойност е 25 ст. при покупна цена за 5 лв с дотациите на кг. сух тютюн, останалото са опаковка, реклама заплати на администрации и работещи във фабриките и т.н. да стигнем акци;ци и ДДС, всяка кутия нос в себеси е 1 лв ДДСл Оставето това ама фабриката в Благоевград правеше най --добрите цигари в света, аз с удоволствие бих запали и сега една въпреки че не пуша повече от 10 години БЪЛГАРСКОТО МАРЛБОРО

За да не я купуваме от вън, тъпо копеле такова. Защото е по добре да развиваме нашата икономика а не чужда. Защото хората искат работа. Тъпанар

Ма нали искахме демокрация ето получихме евросъюза много ни помогна а Тато бил виновен ама грънци

"Най-вероятната причина за затварянето на фабриката е, че изтекъл договора с „Бритиш Американ табако“ за производството на марките, които холдингът продаде преди време. Така Благоевград БТ последва съдбата на дружеството в София."

На 17.10.2011 г. заглавията в медиите бяха: "Приватизацията на Булгартабак приключи"... гейберастите виеха дитирамби как финансовите постъпления от приватизацията на "Булгартабак Холдинг" АД ще влязат в централния бюджет... и т.н. Днес заглавията са " Последната фабрика на Булгартабак в Благоевград хлопна кепенците!"... А тоз грандиозен успех в икономическата УЖ политика на ПП ГРОБ и Баце, и Цвъцко не го отразяват.. А цял отрасъл от българската СОЦ икономика отива в небитието... Щото... Щото Радев явно е виновен..

Висока принадена стойност друг път. Цената от 5 лева е заради акциз и ДДС, които държавата си прибира без да я е грижа кой е производителят. А откакто Булгартабак стана собственост на Пеевски, ги отрязах напълно. Човек гласува на първо място с парите си.

Прокуратурата да се самосезира и да разследва кой унищоже бизнеса с тютюн в България - един от най-печелившите в близкото минало и осигуряващ препитание на стотици хиляди.

Май собствениците на БТ Благоевград правят бизнес по същия начин като Баневи. То всички назначени за бизнесмени след преврата от 1989г могат единствено това.

Гошко, Гошко, та нали всички са в кюпа, тиквун, шиши /разбирай ДПС/, цацата и той е в играта, и така по веригата...Горките работници, без работа, доход, през зимата. Тази мръсотия се готви от няколко години...

Откога чакам да видя заглавие - Народното събрание окончателно хлопна врати ама вовеки веков !!! Как не Ви е срам ? Царе сте по съсипията и ако имаше Нобелови награди или Оскари по простотия и съсипия щяхте да ги вземете във всичките категории и то без конкуренция !!! Пфу !

Ликвидирането на Булгартабак беше предизвестено още със самата му приватизация, който си мисли, че всичко е било "по правилата" нека си се самозаблуждава. По интересно е сега дали ще продължат да раздават субсидии за производство на тютюн?

На вниманието на наивните камилчета които си мислят, че ще си изкарат трудовия стаж в чалгаристан, ще си отгледат децата и ще дочакат спокойни старини.С други думи че : "шъ съ опрайм".Това ви чака и вас, ще ви хранят още някоя година с повишаване на доходи и "визии" и накрая като няма вече какво да се изцеди от вас ще ви бият шута и кой накъде е.Кой в швейцария, кой в благоевград с 200 лв. пенсиийка колкото да знае циганите що го бият.Опичайте си акъла и не вервайте...

Делянчо усвоява бизнес похватите на Банев......

Значи заради тях са фалирали?

Целта е да не остане нито едно свястно предприятие,следват:Сопот,Арсенал,Дунарит....и закривай държавата.

Не знам колко трябва да си тъп за да не можеш да направиш печеливш цигарен бизнес ! Може ли 10 грама тревица да струва 5 кинта и да не можеш да печелиш ?! Тия до стената и откос !