"Булгаргаз" връща над 200 млн. лв. на клиентите

След като "Газпром" намали доставната цена със задна дата, сега българският обществен доставчик ще трябва да върне надвзетото

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки ден слушам как Бойко дава милиони за това или онова. До мен нищо от тези милиони не е дошло... Вече десет години. От март месец се тръби че се връщат 40% за парно. Не само, че не върнаха нищо, но сметките за април са като за -10 градуса зима ! След това казаха, че нищо няма да връщат, а ще приспадат. След това наместника на Бойко за цените на енергоносителите - Иван Иванов от КЕВР, каза, че цените ще се увеличат. Едно е сигурно, че нищо няма да бъде върнато на обикновения човек - герп и ББ продължават с лъжите !

ами да, с какво Божков е по-лош от Тиквата

Борисов има предвид споразумението между "Газпром" и Европейската комисия, чрез което на руския гигант не бяха наложени глоби, като в замяна на това той пое ангажименти след приключилото 7-годишно антимонополно разследване. Руската компания трябваше да понижи цените и да спре да се опитва да предотврати навлизането на конкуренти на източноевропейския пазар. Разследването се отнася до предполагаемата злоупотреба на "Газпром" с господстващото си положение на газовите пазари на България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Унгария и Словакия. След това всяко правителство трябваше да проведе собствени преговори с "Газпром" и да предоговори цените си, което България направи със закъснение от около година спрямо другите. На 3 март бе обявено, че руският газ поевтинява със задна дата от 1 август 2019 г. с над 40%.

Застанал до река Дунав, маха с ръка по посока на течението и вика: Давай, давай, като си мисли, че нещо работи. Те това е проносът на Борисов и Ко. в намаляването цената на газа.

Един от глутницата връща малко месо на.....другия водач. До редовите участници в ловната хайка - пак нищо. И това е практика. Колко лесно / и наивно/ би било всеки да си покаже фактурата, която със сигурност пази, а и данните ги има он лайн и къде ли още не....и да им изплатят надвзетото, защото е излязло точно от техния джоб, ама не би, не би-и-ииии!!!!

Вече не знам на какво да уча детето си - да мами или да може и знае. Че май живеят по-добре не можещите. Нелоялна конкуренция си е държавна политика.

Явно корупцията при управлението на ГЕРБ е държавна политика. Иначе, не ти дават да споменеш тази дума, че може да не може да пътуваш с метрото. Лично Премиера ще те изхвърли.

Какво ме интересува какво ще получат топлофикациите. От месеци се мълчи какво ще получат клиентите на тези топлофикации. Или по стар БГ обичай - един среден .. "вариант" ! Или гербаджиите чакат да наближат изборите и Онзи ще излезе като мисия и ще ме погали по главичката !

Браво, господине на края на третия мандат открихте великата тайна за дрането на кожите с тоя руски газ

Повечето Топлофикацонни дружества имаха просрочени задължения към Булгаргаз за доставки на синьо гориво и по всички правила на търговските взаимоотношения ако има нещо за връщане, то ще отиде за погасяване на част от просрочените задължения, а на свой ред Топлофикационните дружества ако намалят цените на потребителите, това ще означава намаление на приходите им и натрупването на нов дълг към доставчикът Булгаргаз или накратко това, което се коментира един вид до сега Булгаргаз е дал някакъв вид обяд на потребителите, който те са изконсумирали и е трябвало да платят сметката, но не са го сторили. След това се е оказало, че сметката която трябва да се плати за обяда трябвало да бъде по-малка и сега започнаха да обясняват как някой нещо щял да връща. Ами никой на никого нищо няма да връща ами в момента се отваря възможност да се плати поне частично изяденият обяд, който не е платен до момента на по-ниска цена, но въпреки всичко ще трябва да се плати, а не нещо да се получи. Политическите упражнения по темата не помагат въобще!

Всичко което сте написали може би е вярно, но защо аз трябва да платя обяда на още 10 човека. Аз моя съм си го платил на високата цена, след като вече е намалена трябва да ми се върне, а не да платя обяда и на още 10 човека.

А аз разбрах , че ще връщат всичко дет са цапардосали .

Едно е ясно, намалението на газа го дължим на Манолова, Нинова и президента. Те ни го намалиха напук на американците и Мъск. Затова ще гласуваме за Божков.

три за четири. Не е толкова просто, а не го и дължим на този, за когото се одумваш. Има и други, споко. Ще намерят хората за кого да гласуват.45 години стигат? А, 31?

А пък президента днес ще прави и следобед коремно. Така че и той нещо прави за народа!

Много идиоти се изреждат да обясняват как така ни намалили газа. Путиноидите като най-големите наивници и глупаци в тая държава и най-лесно манипулираните сред нашето общество бяха тръгнали да обясняват че Русия ни направили голям подарък и благороден жест като ни свалили газа навръх 3-ти март тая година. Това било от братска любов. Меркелоидите бяха поне малко по-интелигентни като посочиха че Русия са свалили цената защото бяха разследвани от ЕС за монополизма на Газпром. Газпром като видяха дебелия край на тоягата сключиха сделка с ЕС да намалят цени и връщат пари на всяка пострадала държава от монополната им политика. В България намалянето и връщането беше най-голямо защото тук Газпром са тормозили най-жестоко. В договорката с България Газпром са имали само едно желание и то е те да съобщят на българския народ новината че намалят газа. И така Газпром избрали 3-ти март да ни съобщят че ще връщат пари за изгежда като добър жест. Та затова и нашите наивни Русофили веднага наскочиха да аплодират Русия, а нашите Еврофили да аплодират ЕС/ЕК и Меркел. Истината е обаче че България както винаги, просто случайно намаза от променящите се отношение между Русия и ЕС. До 2014 година на ЕК/ЕС не им дремеше за България и факта че Газпром продава два пъти по-скъп газ тука. ЕК много добре го знаеха но виждате ли нямаше как да си развалят до тогава добрите търговските отношения с Русия заради нашата мижава държавичка. Ние духахме супата. През 2014 обаче нещата се промениха, стана Крим, санкциите срещу Русия и ЕК започна да мисли как да навреди на Руската икономика. Така от ЕК "си спомниха" че България, Полша и Чехия са като донори в Газпром и Руската газова икономика. И така през 2015 започна великово анти-монополно разследване на ЕК и до 2019 Газпром бяха натиснати да връщат пари на България и останалите. Просто ви се моля да не се заблуждавайте, реалността е само една и тя е че и на ЕК, и на Русия не им дреме за нашата разпадаща се държавичка. Намелението не е защото ЕК или Русия ни мислят доброто. То се случи в следствие на политически игри, в които ние Българите нямаме абсолютно никакво влияние.

Така е. Но успехът има винаги много бащи.

Ти си природно тъп, не е за теб мисленето, Дебилната Рассия - наследник на дебилния СССР не е нищо повече от сбор на Крадци на ресурси, тези същите в момента са клекнали и арабите им се изреждат анално, та рушляците са принудени да си продават ресурсите, защото Путин е история, Ковид го смаза и ако не продава на 50 % надолу ще го изгорят жив на червения Площад, казва му се Supply and Demand - та всички, които са изнудвани сега ще печелят от горива и транзит - България не е имала такъв стандарт и икономическа тяга от Времето на Костов, а ти имаш още много да се мъчиш в този живот,.

Ах колко сте интелигентен! Ах колко сте умен! Просто невероятно. Сигурно сте таксиметров шофьор? Няма друго обяснение.

а дали е случайно, че русия ни е продавала по братски с 40% по-скъпа газ от на тези, които не са и братя? Или те са и братя, а ние 140 години сме дойна крава.

С такова " връщане", ако на следващите избори няма бришане, зачертване и пишене по протоколите на изборите ще пиинете студена водица и ще пискате,че са нарушени комуникациите.А,ве вземете се в ръце, то скубане скубане, ама всичко има край!

Вече минахме на много елементарно ниво. Правителството решава задачи за второкласници.

Всеки се занимава с това, което не му е работа.

Дрогарьо, мартенските сметки още не са " коригирани"! Не сте наясно цените на парното ще се вдигат ли наскоро или да!

А на ПРАКТИКА , поредната ВРЪТКА !

НЕ обичам дебели, тъпи и плешиви мъже, като не зная кое да поставя на първо място., а ББ е точно такъв. ГЪС.

Ауу добрият човек пак се появи, ДАВА, ВРЪЩА, ама чии са тия пари дето ги дава и връща. Негови ли са ?

Борисов се изживява, като месия и не му идва на ума, че като заема такава длъжност, е длъжен да работи за хората. За това му плащаме, а не да се вози на джипката от сутрин до вечер и да не знае, какво се случва в държавата.

На кои точно клиенти - на Домусчиев и Златев ли, и на останалите бизнесмени от Герберастката клика.

Това, че топлофикацията ще си получи парите сигурно е вярно. Но кой и как ще контролира, дали върнатото е разпределено по абонати. Като знаем какви крадци са топлофикациите, едва ли ще приспаднат напълно онова, което вече са взели. Ще стане нещо като с горивата – спада световна цена на петрола, но нашите мошеници се правят на ударени. Увеличи ли се обаче цената на световния пазар, реагират незабавно, та дори и предварително. Това не е бизнес, а истински грабеж. Държавата обаче , на която плащаме данъци, се ослушва – демек пазарен механизъм, който не му харесва, да не купува. Е, как човек да ги обича капиталистите ?

устафка. устафка. устафка. капеесес-бееекааапе.

Да живеят всички БКП-та по всички земни кълбета.

И топлофикация да благодари на гражданите, че я кредитират безлихвено. Непременно!

Обърка пиара бай хой детсъвикато! Друго щеше да бъде ако това съвещание бе се провело в неделя! Дет съ вика, сиреч трябваше в неделя да бъде! Пушилките и пиара щяха да бъдат по-големи!

А да видим по колко пари реално ще ви върнат! Очаквам с интерес!

Обаче до абонатите на Топлофикация няма да стигне и левче... Така де.. те са ни топлили с пернишки вглища, а не с газ през зимата! Пък миньорите искали по-високи заплати и така..

Ако например някоя организация, фирма или данъчните, трябва да връщат пари в централна Европа, прави се по банков път и достатъчно бъзо, без заседания на правителство. Що се не поинтересувате как го правят и не престанете да изкарвате парата през свирката, и да преливате от пусто в празно, като олигофрвни. Една проста техническа операция и извънредно заседание??? Наистина сте луди за връзване.

Ако няма заседание, няма да разберем, как работят с грижа за потребителя, налли?

Чекай помалко бе, Баце;) - що имам един спомен, че ЕК се договаря с "Газпром" , а ние "изчакахме" ?;)

Цялото правителство се занимава с нещо, което не му е работа.

Разбрах, че потребителите на парно ще имат полза, но не е казано изрично, че ще се връща надвзетото на тези, които се отопляват с газ. Или бъркам нещо?

Намалението е със задна дата август 2019, а Бойко гявола ни намалява ужким от януари 2020г, измамници

първо ги върни а после се хвали защото много си не лъгал и продалжаваш да лъжеж

- Борисов, подай си оставка и право в централния докато още не е късно! Добре, че от ЕС се намесиха в преговорите иначе шушумигите от правителството си мълчаха с години... Оставка!!!

Ех тая гадна Европа беееее.... Всички се бият в гърдите.... рублофилите викат, че братушките от обич са си намалили цените. Тиквитеи Шайката викат, че те са го направили... Сега обаче никой не казва защо не се връща цялата разлика от надвзетото, а напротив, чудят се как да увеличат и хората да имат да дават. Парите от бензина окга ще връщате, апропо?

Русия намали цената през август 2019 година. Не разбирам, защо веднага преди отоплителния сезон 2019-2020 година не бяха направени изчисления и потребителите да плащат по-малко. Чакаха до юни 2020 година за да продължат да шикалкавят, да говорят празни приказки. И кога ще връщат пари не е ясно...

плащат ли ти да лъжеш? Ако ти плащат - ок, ако не ти плащат - жалко. Намери си работа! И да знаеш Русия свали цените със задна дата и сега ще отчислява. Тук няма да отчисляват, а директно ще връщат. Ама да се върнем на въпроса с работата, винаги е по-хубаво и полезно да свършиш някаква работа, отколкото да лъжеш по форумите.

Не вярвам да се върнат на обикновенния гражданин...

Информацията ви е непълна. Не сте написали колко пъти тази нощ ТОЙ е ставал да пикае. Сталин и Мао трева д пасат пред култа към НЕГО.

700-те милиона кога ще върне ГЕРБ?

Това са пари върнати от “лошия “ ЕС .Пари извадени от джобовете на Златев и руските “освободители “ на нашите финанси.ББ популистично си приписва заслуги.В крайна сметка най важното е,че един крадец и убиец се опитва да се легитимира и да отърве затвора,като стане политик.Това е поредния тест за малоумници - след Бялата Златка,Воля, идва и партия криминал .....венсеремос

Булгаргаз може и да връща, но Топлофикация София, а и всички останали продължават да вземат! Там връщане няма! И от 1 Юли 2020г ще вземат 22% ПО-ВИСОКА ЦЕНА в сравнение с 31 Май 2020г! Това е новата "намалена" цена от 1 Юли!

ГЛУПОСТИ! Бойко Борисов ги връща парите, така каза- "връщаме парите..."

Много щях да се радвам ако трябваше да ти върне Пацо Орешарски или Серж Станишев... Щеше да си лочиш вечер парцуццта от село и дори да не си разбрал за цента на газа

Какво за цената газа, като Топлофикация София вдига с 22% цената на топлоенергията от 1 Юли спрямо цената на същата към 31 Май тази година!? Какво за цената на газа като въпреки нея вдигат цената на топлоенергията!?

Данко айде да спреш с опорките. Орешарски не е взел 10 милиоарда кредит а Пеевски сега не е лош а първи приятел на управляващите

И каква е точно заслугата на Борисов за връщането на тези пари?

Не следиш ли новините тъпако, Борисов беше на няколко пъти при Путин..

Това в коя вселена?

ха-ха-хах! Въпросът е къзе е бил Вл. Путин по време на тези срещи...ха.ха.ха..

Мутрата ЛЪЖЕЦ, лъжи като румънски циганин копанар че ТОЙ бил договорил 40% намаление на цената на ГАЗта НЯМА такова нещо намалението ИДВА с общо решение на Европейските Институции и европейски директиви съгласувано на НАЙ - високо европейско ниво Тиквата Мутра е последната дупка на Кавала от НЕГО НИЩО НЕ зависи ТОЙ е прашинка, микрон, без гласна буква бушон попаднал СЛУЧАЙНО в Геополитеческия водовъртеж

Дир, нещо по въпроса с: https://youtu.be/EhpvUR4K8FE

Мутрата ЛЪЖЕЦ, лъжи като румънски циганин копанар че ТОЙ бил договорил 40% намаление на цената на ГАЗта НЯМА такова нещо намалението ИДВА с общо решение на Европейските Институции и европейски директиви съгласувано на НАЙ - високо европейско ниво Тиквата Мутра е последната дупка на Кавала от НЕГО НИЩО НЕ зависи ТОЙ е прашинка, микрон, без гласна буква бушон попаднал СЛУЧАЙНО в Геошолитеческия водовъртеж