"Булгаргаз" поиска поскъпване на газа с 5% от Нова година

Газовият доставчик мотивира увеличението с по-високите доставни цени от внос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм съгласен на 5% ама до края на година да не го повишават. Защото газът в България се повишава всеки сезон , а за съжаление ние имаме 4 годишни времена и те са през 3 месеца!

YnpaBHuKa

Кой иска увеличението? Нужна ли ни е тази фирма наистина?

Купуваме най-скъпия газ в ЕС благодарение на преговорите, които направихме преди години (май Р.О. собясняваше как това е единствения ни шанс - спираха газта май и т.н. "похвати" от газаджиите). Сега нали от ЕК са уредили нашите хулостници да преговарят за намаление на газта. Обаче май досега никой не се е усмелил да поиска среща с "братушките" по този въпрос. Което на мен ми намирисва.

Нали Боцето каза, че цената на природния газ щяла да намалява, благодарение на неговите усилия ...

"Политиката" за хъбовете

Народът иска да намалите цената на газа,в противен случай на бай х.й тежко му се пише.

Айде да я караме отзад напред: 1. Левът е вързан за еврото. С колко е поскъпнал доларът спрямо еврото? 2. Всички прогнози са за спадане на цените на петрола. Цената на газа е вързана с тази на петрола. За какво поскъпване говорите тогава?

ами то еврото, от 1,60 долара до ден днешен поевтинява ,днес е 1,13цента23,а изглежда,че доларът още ще поскъпва,а това не малко на глобалната икономика,а ако мислите че сте добър спекулант съветвам ви да заложите реални пари и да търгувате с цената на петрола!другото за празни и безмислени приказки!само така може да разберете дали бензинът е скъп или ефтин,тоест ще усетите по джоба си!

пронозата за горивата е едно но реалноста е реалност!

Това увеличение е нищожно в сравнение с това, което ще стане, когато руснаците спрат транзита през Украйна и ние започнем да купуваме руски газ от Ердоган! Да скъпичко е да си приятел на американците и да враждуваш с братушките! Теменужка Петкова го каза в парламента в прав текст, че годишно ще губим над 150 милиона $ когато спре транзита на газ за Турция през България. Тези пари влизаха в сметките за плащане на газа и по този начин нашата държава можеше да понижава цената на газа за населението и промишлеността. С отказа си от строителството на Южен поток заради натиска на САЩ ние си "отрязохме" сами главата. Вместо да транзитираме газ за цяла Южна и Централна Европа и да печелим от транзита от 500-800 милиона $ годишно плюс другите екстри, като международно значение на страната ни и високо платени работни места за обслужване на транзитния газопровод сега ще купуваме три пъти по-скъп шистов газ от САЩ и руски газ от Турция с ердоганова надценка! Това е същото, като тока от т. н. американски ТЕЦ-ве ТЕЦ Марица 1 и 3 чиито ток се изкупура 4 и 6 пъти по скъп от този на АЕЦ Козлодуй, но пък затова пък закрихме 4 атомни реактора на АЕЦ Козлодуй за да угодим на "началниците" от Брюксел и на френската банка Париба финансирала румънската АЕЦ Черна вода! Това не ни стигаше, та не построихме 2 блока на АЕЦ Беляне за да може нашите депутати да си построят ударно фотоволтаични централи и тока от тях да се изкупува от НЕК с дългосрочни договори на цени 18 ПЪТИ по-високи от тези на АЕЦ Козлодуй! И това десните дебили в България наричат ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!

Спокойно, ще внасяме втечнен газ от САЩ!

Малко, бе, поне с 15% да беше!!!

Вдигнете го с 100%! Вече и без това ходиме със свалени гащи!

Ето ви американски,азерски,и какъв ли още газ- Вече щяхме да полчава руски от южет поток- До тук води политиката на продажиците от герб, и десните боклуци. Накрая ще доведе до бунтове,като 2013 години,реални бунтове,а не палтени сороски,в цялата страна,и липса на признание, от страна на народа на власт,която му вреди,и го държи на студено,гладен и болен.

нали нямаше да има повече увеличения ...? Не издържаха и 2 месеца, без да заскимтят пак...!

За какво ни е тази газ!? Режете тръбата и я продайте за скрап!

ЦЕНАТА НА НЕФТА ПАДА!!!! Гърбавите ЛЪЖАТ!!! Л Ъ Ж А Т!!!!!! Причината за поскъпването е строителството на газовата връзка към Турция, след като България ЗАГУБИ заради лизането на европейски гъзове от Борисов ДИРЕКТНИЯ ГАЗОПРОВОД!!!

какво са едни 5% на фона на растящото благополучие на българския народ под мъдрото ръководство на Слънце МУ и подгъзващия МУ антораж - хахахах

Малко са 5%!

Никъде не пише че газпром ни увеличава цената заради долара,дееба тая мафия у нас,преди бесепарска,сега герберадтка,явно ние сме идиоти та търпим драгалевски номера