“Булгаргаз“ поиска 14% скок на цената на природния газ

Когато поскъпването е повече от 5%, това води до вдигане цената на парното и топлата вода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще плюнчи, ще слюнчи и ще разреши 10%

Дано дожияея, поне веднъж да намалят нещо в тая шибана държава. Хора, не се поддавайте на апатията. Стачки, камъни и дървета по гърбината трябва. Въз основа на какво се увеличава цената на каквото и да е в БГ. Вижте гърците и румънците какво правят.

Цената на газа се определя от цената на петрола в района на балканите. Когато тази цена се вдигнеб автоматично руснаците искат повече пари за доставките си. Кевр просто вдига цената заради това.

Украинците и румънците не искат ли увеличение на транзитните такси?

Честито! От 1 октомври шоуто започва! Нека синдикатите се подготвят със сметките, колко ще ни коства това. Защото днес са родили смехорията, че увеличението на тока и парното ни коства нищо и никакви 7/седем/ лева! Дребна работа! Кво му плащаш! Само да не ги хвърли самара този път. Управляващите, де!

Трябва да се подпомага новата демокрация. Все пак и те трябва да се топлят с нещо. Идва зима.

mathur

Време е тоя герберски Идиот да го изрием завинаги...

Транзитната такса зависи от цената на газа, защото компресорите работят на газ. Явно гордите неандерталци не знаят и това.

Да не си спал когато цената на газа беше свалена от 600 на 280 лева. Дори и сега е по-ниска от тази през 2014

Къде е кретена Наблюдател 1, пак да се направи на умник и да каже, че не може цената, на която продава Булгаргаз, да е по-ниска от цената на която купува от Газпром.

Цената на газа зависи от гравитацията, т.е., - колкото по-към северния полюс, толкова по-ниска цена и обратно.Както е казал Кърт Вонигът - от както китайците заявиха, че могат да управляват гравитацията, всяка сутрин се събуждам с ерекция.

Цената на газта подскача у НАС, защото преди няколко седмици (18-юли-2018) Братска Украйна увеличи транзитните такси 3 пъти с одобрението на Брюксел. Наш БиБи се съгласи и подписа, нали живеят от комисионни и подхвърлени Валчери. Няма как Ще подържаме финансово Превратажиите. Колонията е за това да плаща, нищо лично и исторически рефлекс.

що се отказа от ЮЖЕН ПОТОК. СЕГА плащай транзитни такси на Украйна която ги увеличи 3 пъти от преди повече от 2 месеца ВЪПРЕКИ РЕШЕНИЕТО НА СТОКЛОЛМСКИЯ СЪД. А Бруксел се скри, уж ни пазел, а мамен БиБи взе валчер, А ТИ ПЛАЩАЙ

Мафия и монополи!!! В тая държава няма пазар и конкуренция...........

Двете повишения общо ще доведат до 25% поскъпване на газа. Без повишение от Газпром. Това се дължи на предстоящото превключване от омразен руски газ към подобен, но вече окултурен и демократизиран през Турция. Както и на любезната помощ на вече демократична Украина която постоянно вдига транзитните такси. Впрочем газопреносната система на Украина щеше да става американска собственност, не знам дали се реализира.

Нагъл лъжец. Транзитната такса в Украйна е 2.50 долара за 1000 куб.м на 100 км. Кое и от колко е вдигнато 3 пъти, бе наглец?

Поредните руски лъжи. Украйна не вдига постоянно транзитните такси, а Газпром с вдигането на цената, защото цената се формира от изразходвания газ за компресорните станции. По-рано цената на газа за Украйна беше на ниска цена заради базите на руснаците в Крим и съответно таксата се формираше на базата на тези цени, но сега Газпром изнудва Украйна с нереалистично високи цени, а на всичко отгоре нагло ги изпраща в окупираните източни територии, които не плащат и стотинка на Навтогаз. Украйна вече от над 500 дни кара без газ доставян от Русия. Изобщо никога не е имало момент, в който Газопреносната мрежа на Украйна е щяла да става американска.

Ураа, Ураа!