БСК отчете срив на преките чуждестранни инвестиции

Българите, които работят в чужбина, са най-големият външен инвеститор в страната, смятат от камарата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демек , повече млади хора от България , трябва да бъдат ПРИНУЖДАВАНИ да напускат България , за да ''СНАСЯТ'' златни яйчица , на банкери и политици !

Това е трагично...........?! Резултат от упоритите действия на властите в България за създаване на нормална бизнес среда..........

логично. 2020 свършват еврофондовете.... посуе - нема да има кака да си върнат парите инвеститорите. и затова бегат по онтрано. шанса биде захвърлен у тоалентната и водата беше пусната. край. нищо не тръгна, нищо не живна. инвестирай в ак47. щи потребва.

Я, ама що така бе, баце?? Нали сме много добре?? Нали икономиката ни процъвтява? Или само тиквите ви цъфтят и връзват?!?

Нима има икономика ако има все още тиквата ще я довърши

Срив на преките чуждестранни инвестиции през последните години у нас показва анализ на Българската стопанска камара. И без този анализ е ясно ,че при липсата на трайно,съществено подобряване на икономическата среда в България,не само чуждестранни , ами и български инвестиции няма да има. Дребният бизнес, който е основата за съществуването на средната класа е пред изчезване.Законите ,които "твори" парламента са чисто лобистки,защитаващи интересите на определени криминално-олигархични кръгове,а корупцията унищожава всичко "читаво" по пътя си.

Явно само си по плямпането. Аз имам около 150-200 фирми клиенти. 90 % са малки- дребни. Всички са луди от работа и изнемогват. Почти всички връщат клиенти или си избират поръчките. Отделно познавам около 100-200 други фирми всички са на същото положение. Изнемогват от работа. Проблема на всички е работната ръка. Държавато не им пречи, но и не помага. Проблема не е в заплатата. При мен хора без образование взимат по 1300-1500 чиста заплата. Ние самите отказваме поръчки и за чужбина освен , че си пробираме българските.