БСК: Нарастването на заплатите в бюджетната сфера може да изостри дефицита на работници

Камарата е против предвиденото увеличението на минималната работна заплата за страната от 560 лева на 610 лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Но пък има излишък от полковници, партийци, мутри, чиновници и всякакви паразити.

Той и Божидар Данев лакомееше... А занесе само един костюм със себе си. Тези от БСК за конкуренция чували ли са? Или още са на социалистическо съревнование?

Според някои работодатели покачването на заплатите е трагедия.Но не това не е трагедия ,а естествен подбор.

Идиоти долни нека си работят сами!!!!

БСК конкурира КРИБ в произвеждането на абсурдни твърдения за подкрепа на робовладелския строй. Излиза, че трябва да бъдат намалени заплатите в бюджетната сфера, за да се премахне дефицитът на работници. И колкото повече намаляват заплатите, толкова по-голям наплив на работници ще има. Гениално! Как никой не се е сетил досега?!

И защо е против минималната от 560 да стане 610?Крезовете арендатори ще обеднеят ли?Ами те някой вече са съпоставими с богатството на хидроинженера и не го крият.а ще ти работя аз за 1000лв.и ти ще ми завиждат на "голямата"заплата.Ясно е и малко останалите тук ще избягат.Кой ще работи в бюджетната сфера тогава?всички сте мръс.ци.

Повечето ,,работодатели са дефактно крепостни робовладелци,,. Много от тези изруди са за газовата камера

Който като мен е бил комсомолец , макар и не по желание нищо не става от него. А бе хора - работниците бягат по други дъжави щото там условията за труд са по-добри. Щом бягат значи са по-добри - вие се чудите как да ги влошите още повече. Ама никой вече не работи за светлото бъдеще - хората работят за по-добър живот за тях и техните семейства. Аз разбирам по времето на любимия на цял народ Костов, когато безработицата беше ужасяваща, нямахме право да работим никъде освен в България мениджърът да вземе решение да наема хора за жълти стотинки, ама сега е друго. Под 5% безработица, възможност за работя в целия ЕС, все още включително и в ЮК - вие вместо да мислите с какво да привлечете хората обяснявате, че били мързеливи, некоретктни и как да ги порежете. В кой точно свят живеете щото това явно не е реалния? И няма ляво дясно тук - това са съвсем прости закони на пазарната икономика. За да привлечете хора , трябва да им предоставите по-дори условия и да, не само парите са важни, АМА НЕ САМО, а не че въобще не са важни...

В становището не виждам нищо "комсомолско". Виждам прагматизъм и точна икономическа преценка.

Какво прагматично виждаш, този който създава благата , не може да отиде на почивка и понеже се цитира че пенсионната реформа щяла да закъса , ще ти кажа че ако имаше драстично вдигане на доходите , нямаше да има такава реформа, и че вместо в Турция Фолксваген щеше да ни се моли да е при нас, защото щяхме да имаме специалисти, защо са в Чехия, да не би там работната ръка да е по-ниско платена? Проблема на ниското заплащане обрича цялата страна това е факт , обрича физичестото и съществуване не виждате ли , това е проблем от който са породени всички останали , бич за България. Не разбирате ли че тези които получават най-много те и най-много харчат, а тук хора с 300лв. Пенсия пестят защото ако стане нещо няма да имат пари да си платят. Абе тъжно ми е за цялата нелепа ситуация създадена от бизнеса за съжаление, вместо той да плаща в пъти над държавата, и да не се притесняма от 50 лв повишение , той иска да строи пирамиди с роби. Нямам думи !

Много ама много сте прав, наистина рекламата на страната е че тук има евтина работна ръка, айде стига с тази простотия, тя изгони всичко кадърно а сега няма работници. Който разбира поне малко от бизнес и икономика, трябва да му е ясно че когато имаш добри резултати трябва да стимулираш хората които работят за теб, а не да си купиш поредната тенекия. За съжаление човека така е устроен че да взима колкото се може повече дори да не му трябва. Погледнете общите условия в страната вижте че под 1000лв. стартова заплата няма кой да дойде на интервю, сверете си часовника, младото посоление не е като нас, да бачкат за сините очи на шефа, а такива като нас които изстрадаха ш..ния преход научиха децата си че щом станат на 18г. Да тръгват на Запад за да не гърбят тук за без пари за да се каже че работят. Събудете се и с МРЗ и без нея вие имате проблем не го ли виждате, от 2-3 години има постоянно покачване на цената на живота , само пример преди 2 години колко струваше една гражданска отговорност, въобще не сме изостанали а сме на светлинни години. Трябва рязко увеличаване да доходите рязко иначе тук ще останат само пенсионери които ще живеят от парите на децата си които им пращат от чужбина , това е положението и ножа е опрял в кокала.

Ненарастването на заплатите по тези географски ширини ще изостри дефицита на хора по тях!