БСК иска дебат за диференцираното ДДС

Ще се гледат оценка на положителните и отрицателни ефекти за фиска и икономиката, опита на държавите-членки на ЕС и други свързани аргументи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като се допусне за нещо си различно ДДС и веднага ще почне караница що и още нещо си да е с по-нисък данък. Аре нема нужда да ни вкарвате в интриги.

Може по нисък ДДС за един вид хляб, но с константни добри качествени показатели, училищни пособия за деца, детски обувки, книги и лекарства. За парфюми, козметика, вибратори, бижута и луксозни дрехи ДДС, може да се увеличи. Но дифернцираният ДДС не трябва да води до увеличаване на паразитната прослойка от чиновници, контрольори и ченгета.

г-н Опитен, дал си им какво да НЕ направят... а те ще направят точно обратното :) М/у другото диференцирано ДДС ще се поддържа толкова трудно счетоводно, че ще се харчат повече пари за счетоводство, отколкото ще се спечелят :) Мисля, че ни управляват дебили?

Това с по-малко ДДС за хляба и по-малка печалба за търговците за хляба са само неработещи глупости! Оправете икономиката, започнете да си вършите работата, спрете да крадете... ... и тогава слънце ще изгрее и над нашата държава...