Брюксел забрани добавката Е171, която придава бял цвят на много храни

Титановият диоксид се слага в тестени и сладкарски изделия, крема сирена, супи, сосове, салатен дресинг и хранителни добавки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малоумник.

Само да попитам. Колко тона от тази добавка вече са изядени и какво правим със симпатягите, които години наред са я влагали в своите продукти и са печелили пари, вероятно много пари от това?

Другия път, като отидете в големия магазин пак си купете нещо, чиито състав и на гениалният професор по химия не може да анализира и да обясни какво има вътре. Обаче изглежда добре

...е на майка ти чавето... не замесвам баща ти, щото може да не е този който си мислиш...

Е 621, натриев моноглутамат, Кога ???

Брюксел забрани добавката Е171, която придава бял цвят на много храни, и го заменяи със спермолин 12 за придобиване на бел цвет на еврохраните ви.. ббаахаха

Абе на кой му пука за здраве с тези ваксини хахаха В тях какво има, а те с Е-тата се занимават

Мононатриевият глутамат си е супер! Като не ти харесва, не го яж!!! Не говори от името на другите!

Важното е подаръчните пликчета от митниците да не спират

заменим с алуминиев диоксид , все тая.....

--с тези ваксини хахаха В тях какво има . То е написано какво точно има виж интернет - има ги от 20 години тези ваксини

Тъпек, ваксината я слагаш веднъж, а това го ядеш всеки ден.

Въпрос: За какво се борите Либерал-Демократите в Бпюксел? Отговор: За правото на Избор? Въпрос: Имам ли правото да избера да притежавам Оръжие? Отговор: Не Въпрос: Имам ли правото до избера да ползвам Крушка с Нажежена Жичка? Отговор: Не Въпрос: Имам ли правото да ям Титаниев Диоксид? Отговор: Не ....100 въпроса по-късно.... Въпрос: Моля, тогава, дайте ми пример какво точно имам право да избера! Отговор: Може да избереш да си смениш пола, също може да избереш да убиеш детето си чрез Аборт.

Нищо не става. Това е феномен, че за разлика от лекарствата (в това число ваксините), в нито една страна НЯМА изискване храните да се доказва тяхната безопасност! Нито една държава. Т.е. всеки производител има право да сложи каквото иска, стига да не е доказано, че вредно (т.е. не да е доказано, че е безвредно, а само да не е доказано обратното)! Тяхното задължение, след като стане известна подобна информация е да спрат да я ползват. А за случаите като цигарите и алкохола, след като стана известно, че са вредни - само ги накараха да напишат текст от вида на "пушенето убива" и до там, без пълна забрана. Така, че да повторя - нищо няма да им се случи.

Хайде като са почнали да забранят и натриевия глутамат и всички сладкарски бои.

Значи, мигрантите от Афганистан са по здрави и ще доминират в България и ЕС. Колко Е-та сме и яли и.... Това палмово масло

Това си е чиста имитация на активност. Значително по-отровните аспартам (широко използван подсладител) и мононатриев глутамат (широко използван овкусител в чипсове, разтворими бульони и супи, миксове от подправки и много др. хр. продукти) се използват без никакви ограничения и няма никакви изгледи да се забранят скоро. За сметка на това се подготвя закон в ЕС, който ще забрани продажбата на стотици лекарствени препарати на билкова основа, защото, видите ли, отслабвали действието на конвенционалните фармацевтични лекарства при комбинирана употреба. Пълен абсурд! Ами тогава да забраним и алкохола. Той доказано намалява действието на голяма част от лекарствата при комбинирана употреба с тях, а с някои лекарства ефектът може да доведе и до смърт. По-долу малък цитат от статия по темата: Законът ще обхване широко използвани продукти като валериана, жълтия кантарион, както и традиционни китайски и индийски лекарства. Целта е да се акцентира върху безопасността на потребителите, поради силния ефект на някои билкови препарати, както и заради начина по който те взаимодействат с конвенционалните лекарства. Жълтият кантарион например може да повлияе на ефекта на противозачатъчните хапчета, докато гинкобилобата и женшенът имат подобен ефект върху лекарството Варафин, което разрежда кръвта." Явно важното е продуктите на фармацевтичната промишленост да нямат почти никаква конкуренция. Нещо сходно се получава и със забраната на титаниевия диоксид. Забранява се употребата му в хранително-вкусовата промишленост, но не и във фармацевтичната промишленост.

Лекарството не е "Варафин" а "Варфарин", палячо, или пиши правилно или изобщо не почвай, ако действително искаш някой да повярва на глупостите ти...

Не ги еби че се размножавзт...

Както вече съм писал това е цитат от статия т.е. copy-paste. Не съм лекар и нямам представа как се изписват огромна част от лекарствата. И не това е най-важното. Но как да го схване човек с безкритично мислене, за който е по-важно да лепи етикети вместо да се замисли върху написаното.

Порeдният, образовал се от ФейсЛук. Това с аспартама беше на мода преди 10 години. Няма никакви доказателства към момента, че е вреден. Спи спокойно. За разлика от други места по света, в ЕС се забраняват всякакви субстанции дори със съмнения за вредност. Това беше преди проблем, когато преговаряха за търговска сделка в САЩ. ЕС има над 1000 забранени субстанции за слагане в козметика, а в САЩ бяха дузина. САЩ ги натискаха да разхлабят и ограниченията да пестициди. Решения се взимат въз основа на изследвания, а не на Фейсбук постове и youtube пророци.

Аз пиша от мое име, а ти се тъпчи , сладко да ти е !

Алоксанът за избелване на брашно разрешен ли е на територията на ЕС? Мамата си трака ,драги зрители.

Не се оправдавай, малоумнико - аз поне прочетох внимателно копи/пейста ти, а ти дори не си се постарал и това да направиш...

ям по 1 кило печено свинско на ден, преглъщам го с няколки литра бира, друго освен това не пия и не ям, с изключение на прясно мляко за десерт, 1.86 съм висок, 100 кила само мускули, не съм бил болен от 20 години, нямам дори личен лекар, 2 години ходя без маски, напълно неваксиниран съм, не се страхувам и пазя от хората, какво е това КОВИД не знам! от Брюксел съвети - не взимам!! а и междудругото понякога също за десерт ям по 100-200 сурови яйца - за това знам, че и Салмонела няма!!

А какво да кажем за тоновете които сме изгълтали до сега от това лайно? Няма ли да има осъдени? И защо се чака до лятото да продължим да набиваме тази гняс ли?

А, плодове, зеленчуци, бобови храни не ядеш ли?

не, това е храна за зайци! банан съм ял веднъж да пробвал преди 30 години, ама се оказа храна за майнуни!

ми е Любим, особено в десерти! ще продължа да го ям!!

Нямам профил в нито една социална мрежа. Не виждам смисъл да си губя времето в тези мрежи. Информацията ми е от книги и статии. А ти ако чакаш някой научно да ти докаже вредата от нещо си, за да спреш да го употребяваш, си потенциален клиент на медицинската гилдия. Аспартамът е една от най-вредните и най-отровните добавки в хранителните продукти наред с мононатриевия глутамат. Тъй като е 200 пъти по-сладък от захарта е много по-изгодно да се използва именно аспартам в производството на безалкохолни напитки, дъвки, сладкиши и в каквото още може да се сетиш, което се нуждае от сладък вкус.

Гинко било ата повишава риска от инсулт

Историята се повтаря ! Едно време Москва забраняваше,сега Брюксел !Стане ли тъй,чужд човек да ти казва какво да правиш в къщата си,загубен си !Не става въпрос само за Е-то !

Титановият диоксид (двуокис по старому) е инертен, неразтворим минерал, който не взаимодейства с организма. По тази причина и се използва като бял оцветител в храните. Освен това чрез него се получва и белият емайл, с който са покрити повечето емайлирани съдове и домакински прибори. Който има глава на раменете си - да си направи сам изводите!

И освен това много лъжеш ...

Най-вредната хранителна добавка е захар! Само че нея никога няма да забранят

Имаш правото да избираш тези в Брюксел, които избират останалите неща вместо теб. Затова на избори не се ходи за гъби.

искаха ЕС. Не попитаха мнозинството ... и вече сме в ЕС. И вече големият "татко" се грижи за нас. . .

Q6 MI KORA 1!!11!

не ми е ясно защо мислиш така?!

Захарта не е добавка, а хранителен продукт. Сама по себе си тя не е вредна. Вредна е прекомерната и консумация. Всеки хранителен продукт може да бъде вреден или полезен - зависи от дозата. Що се отнася до добавките или т.н. Е-та там почти всичко с малки изключения е вредно за здравето.

А от Е1 до Е170 защо ги прескочиха?

Захарта е абсолютно вредна дори и в малки количества. Фруктозата в нея води до огромни поразии в черния дроб сравними при тези с алкохола, води също до инсулинова резистентност пак там и в последствие до не-алкохолно затлъстяване в този орган и между-органното пространство. Един от основните причинители на сърдечно съдови заболявания и рак!

Ако си дебел , имаш проблем - захарта е от Цвекло , имаш проблем с Простатата ако си мъж и с Панкреаса - трябва да се прегледаш на скенер .

освен това не е никакъв хранителен продукт, това са празни калории... хахахаха, хранителен продукт

Щото практически всички са безобидни. Огромната част са с органичен произход.

Ако мнозинството поиска да е извън ЕС и това се случи, само неграмотното мнозинство ще останете в тая държава...

ли колкото ти е дневната нужда на тялото от захар - 0. Да, точно така нула грама. Всичката глюкоза от която тялото има нужда може да се произведе от черния дроб и тя е много малко. Тялото се храни идеално с кетони

невредна е захарта дето е в зеленчуци & плодове, живи & здрави

а недей така, захарта си е доста добра съставка - без нея джибрите се вкисват ако нямат захар и примерно сливова ракия изобщо не може да стане, а някоя година дори и гроздето няма достатъчно своя захар

Днес науката е достатъчно напреднала за да се замести титановия диоксид с нещо друго. Красивият бял цвят на сметаната, крема сиренето, сладоледите и ака нататък е твърде жалко да бъде жертват и съответно ще се замести с нещо друго. Примерно магнезиев оксид, който също е инертен или алуминиев оксид. Днес науката има решение за всеки проблем независимо дали медицински или кулинарен. Дори е въпрос на време храната да е напълно синтетична, каквито проучвания се правят за целите на космическата индустрия или от отпадни продукти. Японците вече имат резултати по този въпрос