Бритиш еъруейз пенсионира цялата си флотилия от джъмбо джет на Боинг

Авиокомпанията се обръща към модерните и енергийно ефективни самолети А350 или модела 787

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да вземем 2-3 от джамбовците даром. И без друго, нашият Балкан, сега България Еър, използва самолети с възраст над 30 години. Лошото е, че Джамбо има над 500 места, но пък може да се ползва от Парламента ни за групови пътувания, барабар депутати, секретарки, служители, шофьори, чистачки, че и някоя друга любовница...няма лошо, огромен самолет, има място за всички...

Boeing 747 е самолет легенда! Кралицата на небесата! 747 е символ на една епоха на романтика, на междуконтинентални полети и на комфорт в обслужването. Невероятна машина, чаровна, създадена от много грамотни и далновидни инженери и използвана от търговци, разбиращи от авиация.

Същото беше и ладата при социализма. Ам нещата са динамични ...

Ладата за нас а в Америка на същото му викат Cadilac!

"... повече полети ще бъдат изпълнявани с модерни и енергийно ефективни самолети като новия А350 или модела 787. Компанията очаква с тези самолети да достигне и целта за нулеви въглеродни емисии до 2050 г." Някой може ли да обясни как със самолети, които все пак продължават да горят керосин ще се постигнат нулеви въглеродни емисии?

Няма начин. Вероятно само ако използват биогориво. Но дори и тогава, пак ще емитират вредни емисси. И нещо много по-лошо, реактивните двигатели изгарят тонове атмосферен възух. Това е кофти!

Точно въздух изгарят, да знаеш!

Най масовият "среден" двигател на А320 и В737 - CFM-56 изгаря около (зависи от режима) 9 кг/с въздух. (килограма в секунда). Не бива да се бърка със секундния разход на въздух на двигателя. Той е много по-голям и 75% от него минава през "студения контур" без да изгаря.

Моделът 787 няма ли си име? Вероятно става дума за модел на Боинг, но не сме длъжни да гадаем.

Има си - 787 ...

Романтичното - "Dreamliner"

Ей дира сте големи продажници, защо няма възможност за коментари под платената статия за ТЕЦ-а на другаря Ковачки?!? Ако това вашето е журналистика ....плащаш си и пишат хубаво неща за теб... PR-a на Ковачки действа. Ама то си е нормално де. Всички политици си имат медии, защо да не и вие да се продадете. https://m.dir.bg/business/kompanii/tets-bobov-dol-zashto-zeleni-aktivisti-se-strahuvat-da-pitat-institutsiite-a-predpochitat-da-klevetyat