Британският авиосектор обеща въглеродна неутралност до 2050 г.

Авиокомпаниите уверяват, че могат да пробият с проекти за по-малко замърсяващи самолети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На по-долу пишещият колега ..... (нерегистриран), мога само да кажа: АЍН ЦУ ЦВАЍН ЦУ ДРАЍН,...ЦУ ДРЪН, или ТО С ЧЕТЕНЕ САМО НЕ СТАВА, ТРЯБВА И АКЪЛ И МьОГЛИХКАЍТ, както казва Стоичков !!!!!

Това което казваш за мене най-добре говори за тебе и това което си.

Физици от университета в Осака демонстрираха реакция на студен ядрен синтез. Учените твърдят, че са успели при стайна температура да накарат две ядра деутерий да се превърнат в ядро хелий, съобщава електронното издание New Energy Times. При реакцията ядрен синтез се отделя голямо количество енергия. До момента обаче физиците не можеха да осъществят тази реакция в условията на ниска температура и налягане. Японските физици, под ръководството на проф. Йошиаки Арата, твърдят, че да намерили начин да задействат реакцията без екстремни условия. Изследователите накарали атомите деутерий да се приближат на необходимото за реакция разстояние, използвайки вещество абсорбент. Деутерият се вкарва в клетка, съдържаща смес от паладий и оксид на циркония. По думите на Арата тази смес абсорбира голямо количество деутерий, в резултат на което отделните атоми се сближават без използването на свръхвисоки налягане и температура. Учените твърдят, че доказателство за протичането на реакция е увеличаването на температурата в клетката след пускането на деутерия. Когато Арата добавил газа към сместа от паладий и циркониев окис, температурата се повишила до 70 градуса. По думите на професора в този момент в клетката протичат ядрени и химически реакции. След като постъпването на газа било спряно, температурата във вътрешността останала висока в продължение на 50 часа. Според учените това свидетелства, че в клетката е протекъл ядрен синтез.

едно си баба знае - едно си бае. Вземи прочети нещо различно и реално съществуващо и в действие от 8-10 години. А ако толкова вЕрваш на думите си - па стани един професор или инвестирай в това което говориш и стани милионер.

Докато в Природата има нефт и газ, ТЕЦове и химия ще има ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ в атмосферата. Водородните двигатели, водородните клетки и електродвидателите са БОШ ЛАФ работа, понеже за създаването им е необходима ЕНЕРГИЯ. Следователно е необходимо да се намери НОВ, НЕТРАДИЦИОНЕН ИЗТОЧНК НА ЕНЕРГИЯ. Такъв е ЯДРЕНИЯТ СИНТЕЗ. През 1989 г. Мартин Флаѝшман и Стенли Понс от университета в Юта съобщават, че са провели успешен СТУДЕН ЯДРЕН СИНТЕЗ, при коѝто две деутериеви ядра (изотоп на водорада) се сливат, образуваѝки хелиѝ с отделянеро на колосално количество ТОПЛИНА. Тази топлина по класическия начин се използва за получаване на водна пара итрансформиране на енергията и в електрическа в ТЕЦовета. Деутероят се съдържа в тежката вода, която е около 0,03% в Световния океан, т.е. огромно количество, достатъчно за хилядолетие на Човечеството. Къде е проблемът? Проблемът е, че възпроизводимостта на тежния експеримент при обикновена температура е недостатъчно надеждно Самите те за сега рядко успяват да възпроизведат успешно своя експеримент. Смята се, че за успешното провеждане на този експеримент, освен тежка вода, която е налице в природара са необходими ПЛАТИНА или ПАЛАДИЍ с НАНОразмерна структура, които притежават своѝства, различни от тези на масивните метали. Ако този проблем бъде разрешен ЯДРЕНАТА ФИЗИКА И ТЕРМОДИНАМИКАТА КАЗВАТ, ЧЕ ПРОЦЕСЪТ НА СЛИВАНЕТО НА ДВЕ ДЕУТЕРИЕВИ ЯДРА В ЕДНО ХЕЛИЕВО Е ВЪЗМОЖЕН И СЕ СЪПРОВОЖДА С ОТДЕЛЯНЕТО НА КОЛОСАЛНО КОЛИЧЕСТВО ТОПЛИНА. Този проблем трябва да бъде РЕШЕН през настоящето столетие, за да се избави човечеството от въглеводородната си зависимост, а нетът и газът да останат само като изходна суровина за синтетичната химия. Не случаѝно великият МЕНДЕЛЕЕВ, ОЩЕ ПРЕЗ 1869 Г. Е КАЗАЛ: "кОЍТО ГОРИ НЕФТ - ГОРИ БАНКНОТИ!" ДЕРЗАЍТЕ ВНУЦИ И ПРАВНУЦИ, ЗАЩОТО ВЪВ ВАШИТЕ ГЛАВИ Е СПАСЕНИЕТОНА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!

За да знаеш преди даговориш напиши в гооглето рециклиране на СО2 от въздуха и производство на керосин от него в Цюрих. Ей така... За да ЗНАЕШ преди да се правиш на знаещ. А от там ще намериш още доста статии за други ДЕЙСТВАЩИ в момента установки. После седни да си размишляваш.

Има една наука, наречена ТЕРМОДИНАМИКА, която казва, че не може да се създаде ПЕРПРТУУММОБИЛЕ.Това иска да кеве, ше НЕ СЪЩЕСТВУВА такъв катализатор, коѝто да разлага водата на водород и кислород. Ако допуснем това, следба че можем да изгорин получените водород и кислоред, при което ще се получи вода и отдели топлина, чрез която да извършим определен обем работа. Получената вода, отново ще подадем към този фантастичен катализатор и тоѝ ще яразложи на водоред и кислород и т.н. до безкраѝност, което по свочта същност е перпетууммобиле. Същото е валидно и за въглеродния диоксид, от коѝто да получим метанол, коѝто да изгорм в ДВГ и от получения въглероден диоксид отново да получим метол т.н. до края на света!!!

На английски искаш ли го? ето напиши това в гооглето - "A solar plant spanning an area of one square kilometre could produce 20,000 litres of kerosene a day" после потърси РЕАЛНИ ДЕЙСТВАЩИ ЦЕНТРАЛИ които са над 4000 в момента по света с думите - CO2 Capture Plants. и като почетеш това онова - после ми говори за неща които още никой не е вкарал в реално действие и да печели от тях.

бре, карайте го по-кротко. поне на петилетки, пак ще стане работата - проверено в практиката.

Защо над океаните няма следи от пушек? Отговор там няма какво да тровят.

Как? Като вземат софтуера на фолгсваген ли? Или ще минат на батерии? Те да помислят как ще се справят с ИРА

2050?! До тогава - я камилата, я камиларят! През 60-те години ни убеждаваха, че комунизмът ще се реализира напълно в 1980 г. Е, не се получи.