17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господ го е казал" Ако спечелиш целият свят, а душата си изгубиш какво те ползва? "

Кое богатство, това от несъществуващи милиарди в балон ли!? Същият, който се пука и предизвиква кризите като тази от 2008, когато дефицитът от несъществуващите капитали извъднъж поражда огромен вакуум!? Само че тогава този помияр ще загуби към 40-50 от виртуалните си милиарди, но ще го премести в другия крачол а ние ще опъваме шиите......!!!

Колкото повече служители и работници има един работодател,толкова е по-богат.За пример ще дам Комунистическите партии на Русия и Китай.За Безос работят безброй служители,защо да не е ,,човек с вузможности''?

Хубаво.Но и той смъртен.

След 10 години може да се окаже че не си права...

Дори да не ме кефи амазон последната година, еваларка на безос За разлика от друг и истински бизнесмен - мъск, зукерчето са ментета пълни и подставени лица

Аз ли забелязвам, че ковид20 умножава богатството на най богатите.....

Безос наскоро се разведе, жена му, не му ли взе голяма част от парите. Когато наскоро почина основателя на Икея за който се твърдеше, че е милярдер. Наследниците му получили само 200 млн. долара наследство. Как става това милярдер се оказва само мутимилионер?

Едно са пари в банка или брой, друго са акции и имоти.

Има много по богати лихварчета, могат да си напича та колкото си иска Federal reserve holt private company

Винаги ще има злоба от неуспелия мишок към успелите хора. Винаги неуспелия ще "знае по добре" как да се харчат парите на успелия. Винаги неуспелия ще намери оправдание за това, че е неудачник. Света е бил така и така ще продължава. Стискам палци мечтите на успелите да се изпълнят. Така и неуспялите ще могат да кеф да злобеят и изливат жлъчта си и ще се чувстват добре.

Бахти рептила е тоя. Плешив гущер с вратовръзка, подпомаган от ЦРУ и правителството. Стиснат, алчен и зъл.

И умен. Забрави да кажеш.

Гроздето е кисело май...

Добре че сред милиардерите има готини Бил Гейтс , Уорън Бъфет и Тед Търнър ( най малкото са тръгнали да раздават всичко кото имат почти) инак ако всички бяха катили като тоя и Тръмп и еврейските катили на Америка не и мърдаше Октомврийска революция . Българския реднек, разбира се , на грешната страна на барикадата пак, опят и ъгейн. .

ДА ПОПИТАМ БЕЗОС, КОВЧЕГЪТ МУ С ДЖОБОВЕ ЛИ ЩЕ БЪДЕ ИЛИ С ТАЙНИЦИ?! НЯМА ЛОШО, МОЖЕ ДА Е ДИЗАЙНЕРСКИ!

Не мога да повервам че токова тъпаци пишат тук. Бил трупал, в гроба си ли ше ги носи, държал "ресурсите" и т.н идиотии. Човекът нишичко не трупа, никъде не смята да носи каквото и да билоя нито държи някакви ресурси. Просто акциите се качват. Най-богат е по стойност на акциите. Какво предлагате идиоти - да си ги хвърли?

ЗАРАДИ ИГРИТЕ НА БОРСИТЕ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖДЕ! ИЗКУСТВЕНО НАДУТИ БАЛОНИ, ВИРТУАЛНИ КАПИТАЛИ И ЗА КАПАК-ФИНАНСОВИ КРИЗИ И ИНФЛАЦИИ!

Светът е една голяма игра. Който е подготвен и умен - печели. И другите около него. Конкуренцията е движещия лост на прогреса. Социализмът пропадна затова. Иначе е идеален. На книга.

"Който е подготвен и умен - печели." Това не е вярно. Печелещите мого трябва да имат други качества: безскуполен, нечестен, подъл, експлоататор-робовладелец ...

Особено безскуполен.

Точно!!!

Ще си купи безсмъртие ли?

хахах, ами нали само той работи от целия свят в продължение на месеци...

Защо ли не се учудвам от злостните коментари тук. Какъв бил лош човек, че е създал сайт който се използва от половин свят ... Ей това българина най-мрази някой да направи нещо. Всеки за демокрация говори, но комунизъм искаме тук комунизъм, всичко да се дели по равно и масовката само да се прави да работи. Ми хванете вие направете някой сайт, завод, фирма, фабрика, абе нещо ... вместо да седите и да обяснявате кое било грях кое не. Е за това ще живеете в мизерия и със злоба в душите си ДО ГРОБ.

тоя магазин причинява замърсяване по-голямо от тецовете по 100. освен това съсипва малкия бизнес и крие данъци освен тези които плаща в щатите. какво да му харесвам? че можеш да си купиш ти мизерика по-евтини слушалки? големият бизнес в сащ не е различен от този в русия - покровителстван от правителството за преразпределяне на финансови потоци без да трябва да се минава през бюждетните и законовите пречки на държавната организация-

А ти не можа да скриеш данъци. Щото успя да произведеш стока и услуги за нула лева. Щастливец.

Хората, които не могат да укрят данъци, са най-вече тези, които разчитат на едната заплата. При тях всичко е се облага. За разлика от шефовете им със служебните покупки и офшорните фирми ... и свободните професии.

Някой съмнявал ли се е, че по време на "кризата" богатите ще станат по-богати, а бедните, по-бедни! Така са си устроили света!

Истината е, че не те стават по-богати, истината е, че останалите ставаме по-бедни. Защото кризата обезценява с инфлацията парите в джобовете и банковите сметки. И вече не можем да си купим с тях същите неща, които сме можели да купим преди, а по-малко. А собственоста на богаташите е преди всичко е в материални неща, които поскъпват. А не в банкови сметки. Т.е. притежанията на богаташите са същите

Днес си горе, утре си долу, виртуални глупости.

Очаквано. Предвидено от не един и двама. Бедните и средната класа - пълно разорява е. Богатите - още по-богати. Срещу малко пари и малодушните защитават това статукво. А то е грозно и несправедливо, защото ТОЛКОВА богат по честен път не можеш да станеш.

Напротив можеш да станешбогат по честен път. Достъчно е да си си купил 1 млн. акции на Амазон при цена долар за акция примерно и сега щеше да си с 3,5 милиарда. А в случая имаме собственик на Амазон с 11% от акциите на дружеството. Реално парите ги няма.

Късметлия. Ако беше в България "Осемте джуджета" и сие отдавна да са му взели бизнеса!

е "богат" ? на посетители на "горите амазония" ... що ходите в "амазония" да ви питам и после - "бил богат"! "богат е" на вашата глупост и енергия! е що си давате енергията, вие от какво ще живеете без енергия ,м?

Да събереш ресурсите с които може да живее половината свят, а след това да хвърляш трохи и да искаш да ти благодарят. Време е да се възроди средновековната инквизиция за такива хора, за да знаят, че АЛЧНОСТ е смъртен грях, не случайно!!!!

Инквизицията е създадена от такива хора, а не за такива хора. Глупав ли си?

Понякога е редно местата да се сменят с учебна цел.

Хм, бившата му жена не го ли пострига порядъчно?

защо никой не споменава тиквата, йои е следващия най богат в света

Бил Гейтс Ряпа да яда. Човека 30 години блъска в Майкрософт за мизерни 50-60 милиарда...........

Честито на поне 80 000 000 нови бедняци!

е кажете и за бившата му жена, дето се облажи доволно. Джеф поне работи, а лелята само с гъза си прилапа половината :-) Иначе, когато известни личности започнат благотворителна кампания и искат парите ми, ще ги пращам при Джеф

За батюшката Путин милиардите на "безовците" са джобни пари...

Нямат комунисти в Америка, затова е така. Комунистите са като пираните, оглозгват богатите до кости.

Или просто ги хвърлят в някаква яма.

Само малко по-беден от Руския император с неговия трилион!

Значи от коронавирус се печели !

Направо е беден- Путин има 300 милиарда......

Да ги питам след няколко години като умре на оня свят ли ще си го носи? Гол идваш и гол си отиваш, запомнете това!

На това му се вика просто инфлация.

При "това е рекордна стойност откакто се води статистиката". Просто още не сме я усетили.

Това неговото и не само този бизнес има един източник на богатството, казва се човешката глупост. Продаваш в 200 държави по света, а плащаш данъци в ЕДНА! Така са още 100 щатски фирми, концентрират богатство от цялата пшанета на едно място. Умален модел е бг товарния транспорт, който е на път да бъде унищожен точно заради този принцип. Колкото стоки е доставил амазон, процент данък оборот трябва да остава тук още при плащането

ДДС си остава в държавата, в която е продадена стоката. Служителят, който я достави, получава заплата в същата държава.

Дарил акциите си, на семейната си фондация... иначе като си замине 60 олицетворяват при Чичо Сам, а така всичко и остава в семейната фондация...

Българина все е гледал в кошницата на другите. Друг е въпроса, че ако Безос започне да продава акциите си в амазон, я вземе 20% я не.

И когато имаш толкова много,мноооого трудно е да си отидеш!!!!

Трупай още той дървения костюм джобове няма.

Амазон почна нещо да ме товари здраво, пратките не идват на време, търсачката е пълен крап също По лесно ми е гуугъл да намеря нещо което търся в амазон, отколкото с тяхната търсачка Пълен крап

Да НР коварни че същите стоки ама по-евтини ги има и в Али експрес

Всичко което се продава на Амазон може да се намери по евтино онлийн на други места. Търсенето на Амазон го ползвам само за референс но нищо не купувам там почти. Ако нещо днес не е е на Амазон то все едно няма такава стока. Но американите са овце само Амазон знаят. Амазон отдавана са монопол и плачат за разделяне както предлагаше другия идиот Мъск ...

"благотворителите" вижте само на кого даряват - на престъпника БГ и пачаврата му, които учасдтват в схемата за намаляване на населението на земята!

Очаквано и по зле ще става всичко е на гърба на средната класа. Докато мълчим и търпим това положение ще става по-зле. 10% от хората държат 90% от ресурсите. Следващата крачка е укротяването на раята.

А спри се малко бе, човек! Имения на Марс ли ще купуваш, алъш-вериш с Нептун ли ще захванеш или строиш вила на полюса? Засрами се малко, барем ела и ни плати сметките, че сме на другия полюс от пандемии и обгрижвания. Няма ли при тебе някое местенце да ти перем чорапите? Я виж там, измисли нещо...