БНБ посочи 10-те системно значими банки, които ЕЦБ ще наблюдава

Те ще внасят по-високи капиталовите буфери от 1 януари, а не от 1 октомври 2019 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕЦБ печата евро хартийки необезпечени с цел да спасява богатите банкери !!!

ЕЦБ не може да се справи с наблюдението на банките в редица страни като Италия, Гърция, Латвия, Испания и Португалия, където целия банков сектор е в окаяно състояние, а ще ни наблюдава нашите банки и ще ни дава акъл! Смешна работа!

Че то така изброени, не остана нито една читава банка!

Не беше ли тази наша Българска Народна Банка, която трябваше да наблюдава и КТБ и другите, в критично състояние, наши банки. И, разбира се да взема съответните мерки и да не се допускат обирите в тях? Къде го дянаха Иван Искров за далаверите? А неговите, уж, наблюдаващи директори? На по- топли кресла, вероятно? За далаверите и за униженията на българите от така наречените "чуждестранни" банки, позиционирани у нас, нещо да сте чули, тази висша структура БНБ да се е загрижила и да ги поставя на местата им, щом превишат правата си в нашата България? Лично съм потърпещ от такава "банка" за която няма никакви санкции... И сега, тази БНБ, която нищо не прави да оправя бакиите на българските и на чуждите банки в България, ще преценява и ще дава мнение за "системно значимите банки, които ЕЦБ ще наблюдава"??? Да вярваме ли на думите на БНБ, или на нашите неизброими случаи на унижения и на обирджийски действия на всички банки в България, към българските граждани?

Което активно съдейства за схемата с КТБ, хахахаааааааа. Циркът продължава....до другия спектакъл. БНБ и Прокуратура - основни инструменти на мафията, наречена Държава.

В нашата държава всичко трябва да е в режим "под наблюдение".Доказахме се за съжаление , че сами все правим някакви гафове.Ако в резултат на наблюдението няма да има гафове.аз съм ЗА.

Само че един нискорисков актив към момента в случай на рецесия[предизвикана от спукване на балон при високорисковите активи например;) ], може много бързо да мине и той във горната категория поради свиване на търсенето. Така че докато няма стриктна регулация на растежа на кредититте по сектори на годишна база и пряко свързана с растежа на икономиката, тия процентчета са крайно недостатъчни за предотвратяването на системна криза.

И лихвите нагоре, иде криза. Кешът и биткойна стават пак царе. :)

Забрави златото

7 чуждестранни банки. Това говори колко всъщност може да се има доверие на българските банки и колко са български. Фарсът на комунизма се срути главоломно. странното е, че БСП чрез Нинова протестира... Най- негодната партия трябва поне в едната си половина да изчезне от политическия живот. И вижте 6400 лева за второ дете!! И кой ще плаща тия пари, за да дойдат до държавата? Отговор нула! Банките са проект на Запада и той ни пази от идиоти като Нинова.

е в такъв случай най-добре БНБ да я закрият и без туй единственото, което правят е да прикриват обири за милиарди левове някой спомня ли си за онуй копеленце Ив. Искров

За съжаление си болезнено прав! Щом ще ни наблюдават отвън, явно доверието към централната банка, която е и регулатор се срина, след фалита на КТБ!

То па ЕЦБ-то е един регулатор... Повечето от проблемните банки от кризата 2008 минаха стрес тестовете непосредствено преди това.

Заделянето на допълнителни средства за капиталова адекватност е нещо ново, защото то досега се изпълнява от банките, по така наречента Наредба номер 9 и съответната класификация по влошени кредитни задължения. Това допълнително заделяне е по някакви различни от споменатите в статията съобръжения...

Тази информация е безсмислена, защото коя банка каква е и коя ще фалира и коя ще съществува зависи само от НЕГО, дето са го галИли три папи по празната кратуна - Вождът Тиква.

Ами не зависи. Фалитът зависи от кредитната политика на борда на директорите на банката. Ако те са твърди в условията и се грижат за парите на банката, не се возят в луксозни коли и не храчат вложенията , банката е стабилна. Ако черпят попове, курви, футболисти, артисти и проявяват политически амбиции и черпят политици с пари на корем, банката сама се поставя в опасност и един ден става неплатежоспособна. У нас примери много особено от 90-те. Просто ограбиха вложителите си. Отделно някои бяха ограбени от държавните предприятия и всичко гръмна. Защото от косач, банкер не става иска се мая.

"от косач, банкер не става иска се мая "... Дрън-дрън ... я виж химикът Хампаруцумян, как без никаква мая стана най-големият банкер не само в Бг, а и в света ?! Ха-ха-ха!

Аз съм тук, не съм избягал, нали ?

Нека някой знаещ да разтълкува тази информация - от харесване и оплюване полза няма !

Когато има подем в определена сфера и търсене на определена услуга, фирмите и брандовете които предлагат услугата се плодят като зайци. Когато има свиване, тръгват обратните процеси - на окрупняване, т.е. тези с по голям капитал изкупуват тези които са решили да се отърват от бизнеса, преди да са фалирали. В тази сфера фалитите не са добра опция, за това ги карат да контролират риска. Тези които не успят да се представят с добър контрол на риска, ги карат да заделят допълнително средства, за да изглеждат нещата, една идея по-надеждно. До колко това наистина предпазва от финансова несъстоятелност е божа работа, за това, за да е още по-сигурно, че риска е в приемливи норми, задължително ще ги наглеждат какви ги вършат. Как да сме сигурни, че всичко това върши една чудесна работа и предпазва от фалит - не знам!

Ми то други банки има ли?!

Още дузина, но не са толкова големи: Тексим, Токуда, БАКБ, Инвестбанк, Интернешънъл асет банк, Търговска банка Д, Ти Би Ай, Про кредит, ТБ Виктория, ИНГ банк, Париба, Ситибанк.

Инвестбанк и ТБ Виктория, вече са едно, както и "SG Expressbank", вече е собственост на ДСК. Мисля, че имаше и още едно сливане.

И Жоро Инса банк :)

Един братовчед работеше в инвестбанк и след около година избяга от там на подскоци. каза че такива мошеници няма и по холивудските филми

A оня ден ХъмПърЦуМян се оттегли от управлението на УниКредит. Бил му изтекъл 18 годишния мандат :) Явно като ще е под наблюдение банката ХъмПърЦуМян не ще да и е шеФ.

Напуска Управителния съвет и отива в Надзорния, което не е никакво оттегляне, а стъпка нагоре.

Стъпка нагоре за протежето му. За него - все му е таз.

Стъпка нагоре за протежето му. За него - все му е таз.