17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Банките хич да не ми се измъкват. Почти всяка една от тях когато отидеш за кредит, какъвто и да е, ти набиват и задължителна застраховка живот и частична и трайна нетрудоспособност, както и застраховката включва загуба на работа. Застраховката разбира се е при тяхно дъщерно дружество като иначе казано лихвата ни по кредита е 3.5% ама като включиш и застраховката си отива на 4 и нещо. А сега застрахователя, т.е. банката, да плаща.

БНБ е регулаторния орган, Парламента е законодателния. Те държат механизми, с които могат да разпоредят. Каква игра играят и политици и БНБ? Ще видим.

Предвид досегашната практика на банките, опериращи в България, най-много да наложат лимит на тегленето на пари от хората. Това е доста логична следваща стъпка от кризата между другото.

С тези глупости ще объркате народа и след няколко месеца банките ще ги избесят и ограбят...

Още 5 работни дни?Значи края на месеца и после БНБ ще трябва да ги Удобри още 5 работни и като се наредят всички на опашката тя пандемията ще свърши....Маааа.....цата ви Пеее.....раси

Детайли за облекченията за граждани и фирми ще бъдат оповестени даааааа като затворат банките и ви вземат паричките ще дойде и облекчението!ЧЕСТИТО Еми ВИРУС какво да се прави????? Това е Гений който го измисли.

Внимавай - имаше някакъв закон дето може сега да те обвинят в нещо серирозно дето пишеш така за банките

Да разбирам за какво става дума,но ако се тръгне по тоя път от наще политици и функционери по големи распространители на фалшиви новони няма!!

забравих да кажа,че ако малко хората имаха интелект и реална представа какво става в момента в целия свят,на дали моята новина ги е изненадала!

От близо месец вече е ясно ,че тази ситуация скоро няма да се подобри ,а те (банките) още даже не са изпратили имейл с някакво обяснение как смятат да процедират...да оставят всички сметки така е престъпление ,но алчността на нашата СТАБИЛНА банкова система е безгранична !!! Да си припомним преди 10г. как вдигаха лихви по време на криза...аз лично отнесох 3% повишение !!!

Какво значи да остяват всички сметки така?

Му разбира се питай Банките..те ще кажат какво е Добро за ТЯХ , но това може да не е добро за хората....

Пострадал съм от пандемията, електората не може да търка картончета, имам тука едни батаци, държавата трябва да поеме пасивите, активите са в дОбай!

Банките за да си платиш здравната осигуровка 24 лв. ти взимат 4 лв. преводна такса което прави около 17%, което го няма никъде в Европа, обратното всички плащания към бюджета в Европа са безплатни.

Еми плащай чрез Epay взимат ми 30ст.

Е нали ББ каза че до сряда ще кажат. Ся кво

2 месеца кредитна ваканция за ипотеките ще помогне на стотици хиляди хора да си стъпят на краката !

Стотици хиляди българи с ипотечни и потребителски кредити ще им се даде възможност да избират вероятно: 1. Да не плащат за 2 месеца нищо, като задълженията ще им се разпределят по вноските за останалия период от кредита. 2. Да им се предоговори кредита при определени условия. 3. Да не плащат за срока на ИП главниците по кредитите си, а само лихвата и т.н.

Мораториум в/у кредите трябва да се прилага диференциално, не може земеделски производители, животновъди, и индустриите които все още генерират висока добавена стойност-ай ти сектор, кораборемонт, авиоремонт, машиностроене, ВПК да се слагат под един знаменател с туроператори които са изяли и изпили парите, казина и бинго зали, строителни тарикати които надуваха балона с години със спекулативна цел. За съжаление структурата на икономиката е докарахме до 70% обслуги и ще си платим висока цена за това.Мерки по защита на дребният бизнес трябва да има, но пишман предприемачите които се утрепаха да ходят на екскурзии и почивки и живееха на широка нога, да бъдат така добри да си обслужват бордовете и да слизат от джиповете и джетовете. Банките работят и дават кредит чужди пари-парите на вложителите и титулярите-включително ликвидност по сметки на държавни учреждения, разплащателно сметки на пенсионери и техните 2-3 хил. лв. скътани за погребение.

Туроператорчетата и Брокерчетата чийто ДМА са една компютърна конфигурация, принтер и тел. апарат почнаха да праскат минуси.

БНБ пита банките как да ги регулира, после 10к бонус. Гениално.

Аз лично с мораториум и без мораториум бях до тук - квото съм платил до сега платил. Вече може да ми запорирате сметката и да ми пращат съдия изпълнител - обаче има един проблем - ще вземете на босия цървулите, на мое име има само една стара барака и подозирам, че има десетки или стотици хиляди такива като мен

Демек си тарикат. Взел, ял, пил после друг да плаща...... Е затова живеете в кочина....

Не не съм ял и пил - купих машини, за да имам работа - но не мога да се боря с тези дето усвояват - не съм от ГЕРБ. В кочина живеете заради такива като теб - с повърхностно мислене. Както аз съм сгрешил в инвестицията в машини така и банката е сгрешила в инвестицията в мен - елементарно е

Само за информация, дълговете се наследяват, а се начисляват и лихви. Та наследниците ти, на които се прехвърлил това онова ще плащат!!!

Хммм... Мисля, че зависи. Ако се откажат от наследство (едно колиба) не поемат и дълговете.

Заради такива страда точно малките и средните предприемачи които са коректни.Толкова си и развивал бизнес, за такива черен списък не само в кредитният регистър ами въобще забрана да участват и регистрират ООД, АД или да участват в у-нието на фирми, Търговски дружества и обществени организации. За да питате къде ак@т гладните. А за кредитните инспектори които са ти отпуснали кредит без обезпечение-забрана да упражняват подобно длъжност и безплатен наем на Майор Векилски 2

Тук цялата идея според мен е да не се увеличава графата лоши кредити щот, ако се увеличи става лошо. А това, че хората ще имат проблеми с плащане на кредитите си така или иначе е стопроцентово сигурно - въпроса е колко точно ще са проблемните

Аз понеже съм чувал за частичен мораториум (на част от вноските по кредита), та какво е частен мораториум!?

а разбрах.. предложен от частните банки, не от държавата. Тъпо

И гледай сега какво ще се получи... дадени търговски банки ще наложат мораториум, други- не. Трети ще предложат избор на клиентите си. Никаква синхронизация, никакви диалози. Защо БНБ ( в случая) не си влезе в ролята на регулатор? Тъпо наистина, та чак дрънка.

Истината е, че колкото и да не им се иска, нашите прехвалени банки нямат избор. Само че още не го осъзнават. И да не приемат мораториум, поне трябва да предложат избор на клиентите си- плащай ако искаш/ можеш или ако имате затруднения- 3 месечна почивка. Пак да попитам: Ще се плащат ли предвидените дивиденти на shareholder- ите? Защото в западна европа изплащането на дивиденти се отложи до края на годината.

То и без това няма вече кой да обслужва потребителски кредити и ипотеки, така че мисля да изтегля едни 100 000 евра и да си купя апартамент в дружба

Ужас че кой ще плаща заеми като нямаш работа, АМИ НИКОЙ

В Дружба за 100 000 евра ще купиш 3 апартамента. На края на света, с циганор и наркомани.

Вариантите на отговор от банковия сектор: 1. Твърдо не 2. Само за изправните длъжници и то с компенсации на пропуснатите ползи от страна на държавата (т.е. пак от гражданите). 3. Да, но само за до 1 месец и то с компенсации на пропуснатите ползи от страна на държавата (т.е. пак от гражданите).

Като се има в предвид, че наще банки са най-алчните институции в света, не бива да очакваме нищо по отношение на облекчаването за плащане по кредитите. Пък и Бойко го каза " Теглете нови кредити "

Който не е спестявал за черни дни сега ще трябва да спести в бъдеще, за да покрие кредит Черни дни.

Това не са наши банки. Реално има само 2 останали БГ банки. И едната от които няма някакъв особен дял в банковата дейност в България. Всички банки са дъщерни клонове на чужди банки. И таксуват по-високи таски и лихви сравнено със дейността им в Западна Европа. по този начин изсмукват като паразити ценен ресурс от нас и го връщат в Западна Европа.