Бизнесът: По-високи заплати при по-висока производителност

Според работодателите и учените привлекателността на професиите зависи не само от заплатата, но и от стреса и условията на труд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Български бизнесмен - скръндза с пари.

Дали това е валидно и за т.н. бизнесмени (мъни-джери) - по-висока производителност, по-висока запалта. Или на тях им дреме, всичките пари са в техния джоб ако искат ще дадат на работниците, ако искат - все ще се намери начин да си ги сложат в джоба.

въпрос: 600 патрона в минута от ак47 дали им се струват достътачно гоуема производителнос?

Не пишете истината защото пръдльвците ще ви цензурират!

"Един електротехник, който ще ходи да работи в супермодерно предприятие, него го обучават на остарели технологии и когато отиде в предприятието, той дори не е чувал за такива машини". Това е така за всички специалности и нива на обучение. Колко работи един преподавател във ВУЗ. Стои ли там всеки ден по 6 часа или не можеш да го видиш? Колко нови лекции, стендове и т.н. е направил.

Така и не стана ясно едно. Цял живот произвеждам бутала. В България за 800 лв, в Германия за 2250 евро. Иска ми се да кажа, че нормативът е един и същ, но в Германия е по-малък. Помня първия ден, колко строго ме гледаха германците. Изсилих се и за да им покажа, че съм достоен работник направих три пъти повече. Дойдоха, гледаха, замерваха, търсиха дефекти - няма. Викна ме прекият ръководител - руснак и ми заобяснява, че не може така. В прав текст ми каза да работя по-малко. Успокоих го, че това няма как да го постигам всеки ден, просто правех показно, за да бъда приет. А България какво? Всяка година четем във фирмените бюлетини: Нови пазари, 15% ръст, 18% ръст и накрая заплатите едни и същи. Не мърдат от десетилетие. Как ще го обясни това българският бизнес. Не може в България да искат от мен повече и да ми дават едни пари, а в Германия да ми правят забележка, да я карам по-спокойно и да ми дават над пет пъти повече. Каква остаряла база, какви нови машини, какво обучение - детайлът си е детайл, стругът си е струг. До края на дена произвеждаш толкова бутала - в България плащат толкова, в Германия толкова. Кой български "бизнесмен" ще я обясни тази "аномалия"?

И аз живея в България. В реалната България, а не в тази на управниците. Чета коментарите тук, разговарям с хора по улиците. На всички им е ясно къде е заровено кучето. Само тъй наречените професори от БАН не могат да разберат . Тук има два варианта: Първо - наистина не разбират. Тогава и тия заплати дето получават им са големи. Да не реват по улиците. Втория , много по-вероятен вариант, платено им е да се правят на неразбрали. Язък за парите дето са им дали, щото не ми се получава, ама хич не им се получава да ме убедят че хората са виновни за ниските си доходи.

тия мърлячи няма ли да сменят грамофонната плоча най после ? на всички стана ясно че ниските заплати са в следствие от милиционеро-мафиотския модел и задължителните отчисления към черните партийни каси и личните сметки на партийни величия , а колкото до производителноста ? тя е в компетенцията на отделните фирми и техните разбирания за организация , това че са зависими от същия ;модел; ги прави ниско ефективни , след многото диктаторски въведения ефекта е 0,01%

Защо в супермаркет лидл в България персоналът получава в пъти по малка заплата от немския си колега след като цените ни са дори леко по високи? Не е защото там имат кой знае колко по висока производителност, а защото имат определена и извоювана почасова ставка.

"Един електротехник, който ще ходи да работи в супермодерно предприятие, него го обучават на остарели технологии и когато отиде в предприятието, той дори не е чувал за такива машини". Работя в супермодерно предприятие - разбирам си от работата - но не получавам полагащата ми се заплата - какво правим ???!!!

Дада

Аз като мега експерт установих, че повишаване на производителността се получава след вдигане на заплатите и намаляване на луксозните покупки и разхищения по екзотични острови от "работодателите". А тези тъпаци казали тези неща в статията ще установят тази елементарна истина, след като всички работещи се изнесат в други страни за много по-високи заплати за същата работа, което доказва и това което казвам, че производителността нараства с увеличение на заплатата, а не с увеличение на работата. И разбира се с намаляване на печалбата на работодателите от 50-60-70% на не повече от 20%. Щото не виждам как производителността в едно предприятие може да нарасне от ежедневното хвърляне на салфетки по заведенията за по 200-300-500-1000 лева от синчетата на или от самите работодатели. След като за месец хвърлят заплатите за поне 30 души е ясно защо производителността е ниска. Няма как с недостатъчно хора да се натоварват наличните с нетипични за работата им дейности и да се гони висока производителност.

Нещата са прости, но не са за прости хора. Нека някой от тези "специалисти" ми обясни примерно следното: Автобусен шофьор в Германия прави днес да кажем 30 курса с автобуса. Авт. шофьор в БГ прави също 30 курса. Германеца взема 5000 лв., българина взема 750 лв. Каква е разликата в производителността? Още-в БГ никой не иска да има високо заплащане, особено ВЛАСТТА. Хора с високи доходи не могат да се управляват и манипулират. Когато народа е беден, лесно се управлява и мачка, защото животът на хората е борба за оцеляване, и нямат време ни за протести, ни за нищо. Като прибавим и страха от изгубване на работата, ако ходят да протестират, нещата са ясни. Ако има политическа воля, само за 2-3 год. нещата може да се променят и колелото да се завърти. Просто едрият бизнес трябва да поеме първоначалния удар на повишаването на заплатите. После нещата се регулират сами. Но като знаем кой държи едрия бизнес...

Бла,бла.Това е вашата производителност.

по-висока производителност има в белите държави, и то с работници от кол и въже събрани, в т.ч. и нашенци. Така, че проблема не е толкова в работната ръка. Нужни са инвестиции и високи заплати. Всичко друго е трици и маймуни.

Ей, не спират с тия небивалици за ниската производителност! Много си е добре производителността, ами 70% от родната икономика е сива, за да укриват данъци "бизнесмените". От там и според статистическите данни излиза, че хората са изработили само 30% от действително изработеното. `Щото за официалната статистика неофициалната сива икономика не съществува. Ало, "бизнесмените", ние доматите не ги ядем с колците. По-богати сте от нас, не защото сте по-умни, а защото сте бандити.

Кадри има, но никой не иска да равоби за мизерна заплата, затова бизнеса няма кадри, я вижте мизерниците от Била и дръугите вериги ...заплати по 800лв цял ден на крак, редиш, продаваш.. кадри нямало .. колко да увеличат прозиводителснотта ..10 часа ли да работят нещастник ..

Защо като няма производителност,влагате толкова милиони в ,,лични инвесиций,,пример Баневи,къщи супер лукс,а само колко фирми са уж купили,а за съвременният роб все няма,особено в провинцията.ВИЕ НЕЩО КАТО РАБОТОДАТЕЛИ ,АКО МИСЛИТЕ ,ЧЕ 800ЛВ.Е НОРМАЛНА ЗАПЛАТА,живейте с тези доходи само една година и веднага ще ни съчувствате.Ако искаш малко повече ,задължително трябва да работиш събота цял ден.Е такава гавра беше при комунистите .Еее толкова сте жестоки бъл.робовладетели ,че всички работещи бедни само ви проклинят,и все една ще ви хване,не се успоковайте,че сега сте добре,а до девето има време

И ЗАВИСИ ОТ: –МАШИНИ –ТЕХНОЛОГИИ –ОРГАНИЗАЦИЯ И ЧАК ТОГАВА –КАДРИ

Най малко инвестират ,където си посочил,защото явно толкова им е акъла да инвестират,а само в лични облаги,изроди

Абе тия крадльовци дет се наричат 'бизнес' що не спрат с лъжите, че производителността на труда в България е ниска? Те виждали ли са колко работи един германец? - ми малко по-слабо от Българина (аз съм виждал). Та да попитам колко получава германец в сравнение с Българин? ... и в крайна сметка - ако продължавате да се дървите: работете си сами! ... или си внесете работници от Танганайка, да видите колко ще ви работят :)

Никой не ти пречи да наемеш магазин или да си направиш работилница, да наемеш хора, на които да плащаш колкото се плаща в Германия и всички ще са доволни. Пробвай и виж дали е лесно.

Когато работодателите (робовладелците) започнат да отделят, като европейците по 50-55% от печалбата за заплати, а не както сега по 10-15%, тогава нещата ще се оправят.

Тенденциозна статия даваща статистика, с която отново се защитават новите български работодатели-робовладелци и местни феодали!!! Дами и господа "бизнесмени' и "бизнесдами" продължавайъе така и ще загубите и това, което имате в момента - малкото останали кадърни хора в тая държавица. А след това ВИЕ самите ще трябва да работите за новото Бентли или почивката си в Индонезия, ама ще ви се види много, ама много изнанагорно!!!!!

Стига с тия манипулации. В производителността на труда работника е на четвърто и последно място. Преди него всичко зависи от работодателя. Работника е най-малко виновен за ниските заплати в България.

че да създадът условия за по висока производителност .тогава да претендират

Производителноста зависи от работодателите, не от работниците. За момента няма криза за работници, ама като почне да има ? Защото идват млада вълна безработни с българоподобни имена ... на които ще трябва да се плащат и помощи ...

"По-високи заплати при по-висока производителност" А бе така да е, ама що ревете после, че няма работници?