Бизнесът: Ново затваряне ще бъде катастрофално

Опасението на всички в бранша е, че 10-дневният срок на затварянето едва ли ще бъде спазен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте да не затваряме, че търговците да си продадат новите колекции, нищо, че болниците са препълнени и докторите припадат, важното е е търговията да върви, пък нека да умират по сто души на ден

епа ний сме си у катастрофа от 31 години! и кво?

Gaylord foker!

Абе ти глупак ли си ?

Подпомагат с 10% от оборота... а останалите 90 са си чистата загуба.. защото бизнесът плаща заплати, данъци, осигуровки, наеми, кредити, счетоводството..и тези неща си вървят

А овцете спят ли спят !!!!

И шат, на патката главата!

70% от бизнеса е в сивият сектор. Да излязат на светло, чак тогава ще имат право да пискат. Държавата не може да издържа всички тези прости и мързеливи крадци. Като си взимате заплатите в пликче, а пред държавата сте на минимум сега си харчете парите от пликчетата.

Всички мрънкат! А когато са Рождество се тъпчеха в Доъмбо бяха добре а? Хахаха

Значи не могат и 10 дни да изкарат затворени и да продават само онлайн разни Техно-нещо си, (да не решат, че имам предпочитания). Или Джъмбо?? Или строителните магазини? Пуснете хората си в 10 дни отпуск или по-добре ги накарайте да подредят малки склада. Продавайте по интернет.

Мрете ве, бал съм ви и бизнеса!

Сигурно си държавен служител и е ти пука !

Задължително масови фалити! Всичко е откраднато от джоба на бедния и средния българин. Никаква милост! Рестарт е нужен при напълно прозрачен произход на капитала!

Казваш че 10 дена към останалите много пъти х 10 дена затваряне за малкия бизнес за повече от година е много добра мярка ?

Ей голямо мрънкане. Точно тези големи вериги магазини за 10 дена или 20 няма нищо да им стане. За заведенията няма какво да ги съжаляваме с това малко ДДС и тези високи цени. Въобще всички от една година вдигат цените постоянно и всеки се оплаква, че голяма криза и няма работа. Ами смъквайте ги цените не ги вдигайте. Не съм видял един продукт който да не са вдигнали цената последната година. И само за компенсации реват. А малките семейни фирмички и бизнеси те не могат да се докопат до никакви помищи но си мълчат защото нямат разните му браншови организации да ги представят. Като не работи 10-20 дена Икеа и Джъмбо нищо няма да ни стане нито на хората нито на тези вериги магазини.

Така е при капитализма, най-вжаното е бизнесът да върви !

В смисъл всеки, който не е на държавна работа като тебе е крадец?

Ами господа бизнесмени, българи, пържат ви на много бавен огън. Единственото, което е пресметнато в случая е докъде ще стигне недоволството от нахлузването на хомота на добитъка. То даже има и част от добитъка, който все още се надява че изборите могат да решат нещо. А всъщност могат да направят всичко само по-зле всичко. А ако някой си мисли че като богат е защитен, ами да видят Ортега, собственика на Зара. Или богатите фамилии, които държаха хотели във Валенсия. Взимат им ги като социални жилища. Защото не били там. А не били там, защото не могат поради карантината. Отменете изборите, сложете под контрол докторите и НОЩ. И не си мислете че ЕО ще ви жали. Милост за никой българин няма да има. Засекретете данните за болните, за всички болни и болести, и може и да се оправи. Хайде със здраве да си останете и да разберете че скоро ще сдавате имуществото, след като не защитавате хората. Всичко започва с една маска на работното место. Е маска или парцал. След това е маска, след това е защитна маска, след това са пранги. И като смачкат бедните няма кой да защити богатите. Мерките и епидемията си отиват само там, където държавата зависи от самата себе си и не разчита някой друг да я защити. Китай, Индия, Русия, Сърбия, Швеция... А както знаем, в поробените територии велможите първи си загубват главите и жените.

И като фалират ти какво ще спечелиш? Абе трябва да си напълно неграмотен по икономика за да дрънкаш подобни глупости.

Това е целта на всичко това което правят от година и нещо насам

Аз съм малка фирма. 100% на светло. Даже нямам касов апарат, абсолютно всичко по банков път, 100% проследимо. До 1-2 месеца съм фалит. Средно месечните ми вноски в бюджета от генерирано ДДС и после данък печалба бяха между 1000 и 10000 лв месечно. След като затворя кепенците ще търся държавна службица. Да ви е честито! Тая държава минава изключително на заеми и ЕС дотации

Бизнесът пак показва, че не мисли за хората а за себе си. Е хубаво и аз съм се занимавал с частен бизнес, верно е таксите към държавата са големи, затварянето не е никак добро за търговия и бизнес, но щом е за здравето на хората ако трябва и ще затворя и ще фалирам, после нов бизнес ще започна, живот и здраве. Обаче не тук, който се занимава с бизнес смята, че трябва да е на печалба независимо от всичко и някой е длъжен да го подсигурява винаги да е на печалба... е не търговията и бизнеса не е това. Трябва да се мисли и за хората, нещо което в България се смята за глупаво, а който го прави е будала.

Па ако некой ти го тури в устата и млъкнеш още повече ще се спасят!

Освен троловете, има ли още нормални хора които да мислят че затварянето е по медицински причини и ГЕРБ са полезни за хората? Масово гласуване Борисов и Гешев в пандиза!!! Само това ще спаси страната.

Глупости. Ти знаеш ли изобщо как се създава бизнес от нулата, как се търсят и убеждават клиенти да ти повярват, и после да го затвориш за тоя дето духа..

Това искат търговците, бизнеса да върви майната им на 200-300 човека за деня, че са минали в другия свят, важното е пара да има и да са добре.

Знам много добре, създавал съм не един и два пъти не ми обяснявай на мен. Знам и що за търговци сте повечето.

Ти успял ли си да намериш клиенти, затварянето за месец или два няма да ги накара да се отдръпнат щом са доволни от теб. Проблемът ти е, че един месец няма да си на + .

"Не е един и два пъти" говори достатъчно що за бизнес си създавал...

Какъв месец-два? От февруари миналата година започнаха Локдауните. Клиентите да си доволни, но самите те нямат работа. Да те... у бизнесмено

Нека да бъде катастрофален. Българския бизнес, ако въобще можем сериозно да говорим за такъв, е поне на 50% криминален. И защо трябва да броим ресторанти, нощни заведения и кафенета за бизнес? Работищите предприятия си работят и създават. А сферата на гастрономията не произвеждат нищо. Те тровят хората с алкохол и ужасно вредни храни. Не ходете на заведения и ресторанти да пълните джобовете на криминалния контингент! Пълен бойкот!

Какъв бизнес сте вие, където плащате под масата на работниците си и където дерете клиентите с цени? Дано фалирате всички!

Съвет към "бизнеса" - навсякъде налепете пак плакати на самоковското и банкянското гюбре :)

Затварянето много го забавиха точно заради изборите и по-точно да угодят на всички, които им се ходи по заведения, на търговци, на родителите, които настояват децата да са в училище, на отричащи Ковид, на психически подтиснати от ограниченията, но не очакваха толкова много болни и починали.

Нали в тези заведения работят българи, бе глупак! Нали семейства хранят. Мама ви чиновническа

Катастрофа ще е, като сте послушни овце. Всъщност точно като целия народ. Вместо да излезете и да ги прегазите тия мафиоти дето крадат държавата цели 12 години, да не говорим за тези преди това. Племе с робски манталитет, не народ.

Ооо, не бери грижа! Ние ще фалираме, ама после такива като теб да му мислят

Няма бизнес, които да го започнеш и да си гарантиран, че ще върви всичко по вода. Винаги има рискове, дали сега със затварянето или утре пред твоя хранителен магазин ще отворят Кауфланд, трябва винаги да си готов за такъв вариант.

Костов ви каза, много професии ще изчезнат, само онлайн магазини и заведения за бързо хранене, предимно през деня, света се промени драстично и всички ще се нагодим някак, а скоро пандемията няма да изчезне.

Е защото за бизнес се смята да правиш кафе и продаваш кока-кола. Освен бизнеси в сферата на обслужването няма друг затворен. Повечето работят дори и на по-високи обороти. За затворените има мерки, но са им "много сложни" трите условия за да ги получат: 1. Да са си декларирали доходите 2.Да си осигурявали служителите на реалните доходи 3.Да са достатъчно грамотни да си попълнят документите правилно

Кюфтета и яйца можем сами да си изпържим, а тоалетна хартия има в хранителните магазини. За кое точно да му мислим? Данъци не плащате, само си пълните личните джобове. Заплахата ти е безпочвена и нищожна.

Целта е всички, които са независими от работодатели и държавни помощи, да фалират и да бъдат инжектирани, за да им пуснат в паничката малко леща... Отворени или не - все тая. Пазарният дял на тези бизнеси вече е зает от Амазония, ДжастЕат-ия и т.н. Подготвяйте се за вакситаназията както прецените за добре. Завещание не ви трябва - и децата ще бъдат вакситаназирани, за да не страдат.

Че в големите магазини какви мерки спазват...никакви...сложили по един дезинфектант на входа и това е...а що народ вътре...с лопата да ги ринеш...Крайно време е да се преориентират в онлайн да продават...

Сериозно ли не схващаш, че не само ресторантите ще ядат калая? А да се сещаш, че складовете за строителни материали и всички магазини над 300 м² също ще затворят? Или колко са те заетите в строителството...

Ти ли ще внасяш в бюджета генерирано ДДС и данъци вместо мн като затворя? Защото тези пари досега аз ги внасях

Не се хаби! Няма да те разберат! Не разбират как ще се фалира, колко хора ще останат без работа, няма да се плащат данъци и акцизи, няма да се плащат застраховки, ще има инфлация.... Прости хора, тъпи и страхливи

Всеки си има глава на раменете. Като не се спазват не ходиш там. Ходиш там където се спазват. И от опит в среден магазин където се спазват мерките,. Преди пандемията рядко го посещавах защото беше по-слабо зареден и малко по-скъп. Сега ходя в него защото спазват мерките, направиха асортимента по-разнообразен и си изравниха цените с големите.

Си върви. Големите фирми не пазаруват от тези магазини. Майсторите ще пазаруват от малките магазинчета не от големите вериги.

Не е съвсем така. Малкият магазин не може да ти осигури материалите на склада. Защото няма откъде да ги вземе.

Коя пандемия? дето убива средно един старец или хронично болен на 1000 живи в период на 1 година, заедно с още поне десетина други починали от всякакви причини. Дори да е 10% повишението на смъртността за една цяла година, това не е основание да поставят под домашен арест всички живи и здрави, да затварят бизнеси по тяхна преценка или на началниците им заповед, като оставят без препитание и доходи стотици хиляди хора, да спират свободното движение на "свободни" хора, да спират стотици хиляди деца от нормално общуване със своите приятели и съученици, да ги лишават от игра на открито, да затварят паркове и градинки, да спират чистия въздух чрез маски, които са противоконституционни... Това е геноцид, не е пандемия. И докато не се надигне стадото и превърне в глутница, която да преследва виновните за този абсурдистан, и по-зле ще става.