Берлин приема данъчни мерки за 10 милиарда евро срещу скока на цените

Ако нищо не бъде направено, данъците на около 48 милиона души ще бъдат увеличени от януари 2023 година заради "ефекта на мултиплицирането", заяви финансовият министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не чуха ли препоръката на МВФ да се оставят крайните потребители да понесат увеличените цени, че да се научат да пестят? Кой ще пести като наливат 10 милиарда евро от въздуха. Няма да са германците.

"Не е справедливо, а също е и опасно за икономиката, ако държавата печели от по-високи данъци, когато всекидневните разходи на хората са нараснали", призна министърът на пресконференция. Това се нарича прогресивен данък, същия, за който обясняват колко е справедлив. В България до 2007 най-високата ставка (за богатите) беше за доходи над 600лв - сега минималната заплата е повече.

Слуховете се, че с тези 10 милиарда щели да купуват пасти поради липсата на хляб.. надупваме се и стискаме палци на краката.. #СлаваКокаине

Швабите взимат мерки срещу скока на цените. А по територия Булгаристан се взимат мерки за гарантиране на скока на цените. Е, нали сме богата нация, па да хванем да помогнем с някое евро и германците. Явно са го закъсали хорицата.