17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз от 15 години се каня да правя ремонт на наемателите в панелката от 1990 и сега ме отказаха с тая мярка!

Ето ви прекрасен пример за това как капитализма и социализма могат да съжителстват. Оставяш капитализма да си прави каквото си иска, и като видиш че прекалява, му набиваш канчето!

абсолютно ненормална история е в тая Германия, аз като знам от приатели там за какви безбожни наеми става дума и цени на жилищата в последните години... просто не е истина и в Берлин, и във Франкфурт, и в Мюнхен... Малко жилище, което преди 10 години например е струвало 150000-200 000 евро, сега е 600 000!

В България не е така. Апартамент който в България преди 10 години е струвал 20 000 лева сега не струва 60 000, така ли?

Берлин наложиха ... - много Берлин, много нещо...

Комунисти, сър! Ракови обрзувания

Лилия, В Берлин наложиха, не Берлин наложиха.. Пише ти се Двойка!

Няма лек за комунизма

тия нищо не разбират от пазарна икономика! Германци, какво да ги правиш!

ПО принцип северняците - немци, скандинавци и руснаци си ги влече кланът да има водеща роля , а не индивида. Ние южняците - испанци, италиянци, гърци, българи ни е комфортно да сме индивидуалисти. Затова имаме вечно проблеми - от 30 години се опитваме да следваме немците, преди това руснаците, а преди това пак немците. 100 години не разбрахме, че няма как да бъдем щастливи ако се опитваме да не бъдем себе си. Та не се опитвайте да разберете немците в този случай - няма да ги разберете. Както и не разбирате как така тия богати хора живеят под наем. Испанците и гърците не живеят под наем, а си купуват.

разделението не е Север-Юг. Англичани и американци също са индивидуалисти ... и живеат, като цяло в собствени жилишща. Трябва да се ограмотишп първо, преди да се изхождаш по форумите. За ролята на централната банка във всяка от страните (иторически, преди да се въведе еврото и ЕЦБ), за това какво е "регулиран общински пазар", кйто е отпреди Втората свртовна войан в Германия и Австрия и т.н.

Там се отдават голи стени,врати и прозорци. Няма осветителни тела ,няма кухненски уреди ,не питайте за шкафове или мебели.Тук такъв имот не може да бъде отдаден!

Нали има свободен пазар и капитализъм. Ако това се случи у нас, такива глоби ще ни наложи ЕС, че ще ни се завие свят. За Берлин обаче може да има социализъм.