"Белене" - след 10 г., за до 10 млрд. евро

Теменужка Петкова подчерта, че всеки, желаещ да е стратегически инвеститор, ще трябва да представи разчет за цените на тока от Втора атомна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За дебелоглавите прозрението идва с голямо закъснение като за жираф и същите допринесли,че страната по развитието си остава на последно място в Европа. На кой не му било ясно и защо не му била ясно - зависим пи е, тъп ли е, не професионален ли е или просто е загубен, че газът и атомната енергия осигуряват ефективно енергоснабдяване на промишленост, ефективно развитие на стопанството като цяло, по-низки цени на продукти при достатъчно количество конкурентна енергия, чиста екология, а значи здраве и по-високо ниво на култура на бита - тоест прогрессивно развитие на държавата. Как ли не ругали Белене, а защо ли до сега успешно ползват технологически по-стар Козлодуй и който спасява положението и фактически регулира средната цена на енергия в държавата. Иначе изградени фотоволтаичните инсталации с най скъпа енергия биха направили цените неприемлими за населението и за бизнеса.Но ако си тъп, то това е задълго.

След десет години, на 36 март...

Каква политическа немощ,какви смешници са тези нашите политици ,министри ,депутати и др.нещастници.

Според СЗО годишно 18 хиляди българи загиват от болести свързани с мръсния въздух, който е такъв заради: ТЕЦ 50% Отопление на дърва и въглища 40% Автомобилни газове 8% АЕЦ ще намали дела на ТЕЦ наполовина, ще намали горенето на дърва и въглища, ще започнат да се въвеждат електромобили. Следователно АЕЦ Белене ще спаси живота на 9 хиляди българи годишно. Смятайте колко ще спаси за 60 години.

и след 10 г. ли си мислят, че още ще са на власт?

Тази нискостеблена и всички около нея така са се вживяли, че си вярват. След 10 год. технологиите ще бъдат в съвсем друго измерение ! Имате ли резервен вариант в случай, че не се построи централата ? Шо шъ чиниме с това жилязо дека сме го събрали ?

Безмозъчни рубладжии, съд за вас.

УНСС, Школата в Симеоново, ЛФК от ВИФ и Гинка Върбакова ще възродят българската енергетика!Енергетици, да ви п-кам на образованието!

Белене - на куково лято!

Не можеше ли да се изчака,ако има газ в Черно море да се правят газови централи,както направи технологичния Израел.Или е най-важно далавера да има...

няма кво ще чакаш? да дойдат германците пак ли?

Производството на ток от газ е многократно по-скъпо от този на АЕЦ. Топлофикациите на газ ни продават насила тока си за 40 ст/кВч, докато тока от АЕЦ Козлодуй е 4 ст/кВч, т.е. 10 (десет) пъти по-евтин. Сравнението с Израел е неудачно, все едно жабата да иска да я подковават като вола.

В допълнение: горенето на газ също освобождава парникови газове (въглероден диоксид), макар и два пъти по-малко отколкото въглищните централи. Според пътната карта на ЕС, тези емисии се заплащат с непрекъсното увеличаващи се суми, така че ТЕЦ да бъдат затворени. Да строиш ТЕЦ който ще бъде затворен след 10 години, а дотогава ще плащаш увеличаващи се такси за емисии, е напълно безмислено.

Сега като започне едно стратегическо инвеститорско наддаване бедна ми е фантазията каква стратегическа цена на тока ще плащаме утре - хахахаах

Цена на ток от: АЕЦ - 4 ст/кВч ТЕЦ на въглища - 15 ст/кВч ТЕЦ на газ - 40 ст/кВч ВЕИ - 50 ст/кВч Няма по евтин ток от този на АЕЦ.

Ох, лелеле.....

Да си припомним вица за солта,тоягите и една друга работа.Всичко подред.

България ще бъде осъдена да плаща неустойки ,а в Кремъл ще се смеят ...

Задава се нов грабеж на българския народ!Ще бъде поръчано още оборудване за милиарди ,а проекта е обречен на провал!Б

Задава се нов грабеж на българския народ!Ще бъде поръчано още оборудване за милиарди ,а проекта е обречен на провал!Б

Моше-нико, какво те интересува българския народ. Защо не се загрижиш за вашия?

АЕЦ Белене не трябва да се строи. След 10 години я камилата, я камиларя. На всички е ясно, че това е икономически нецелесъобразен проект. Ще се задължат българите да плащат по 3400 лв на човек за нещо, което ще се случи след 10 години. Да не говорим за отработените радиоактивни отпадъци къде ще ги складираме на българска територия. Още повече сеизмичната опасност от наша Фукушима. Вранча се обажда и има голяма вероятност за земетресение от 9-та степен. Питат какво да се прави с двата вече наши реактора. Единият да отиде на площадката в Козлодуй, а другият да се продаде даже като старо желязо. Пак е кяр.

всичко друго си но н еи експерт. ЕС те жзадължава да си държиш боклука , нне руснаците. За тях епо добре да го изземат и да си го ползват за вторична обработка, Фукушима пострад аот цунами , тук нпма как д аима цунами! Къде си мислиш,че има място в Козлодуй, това е най голямата лъжа за 21 век,че може да се направи 7 блок там.

Schilo

А вече можеше да работи

Да попитат Гинка дали желае да бъде И собственик на атомна централа. Може и да "инвестира". Егати смешната държава,, пародия! Пак си го изберете еднокнижника за премиер.

АЕЦ а може да не е български, но отработеното гориво и радиоактивните отпадъци остават в България.

Белене очевидно няма да е българска централа,не се знае колко ще струва тока от нея и защо ще се строи.

С това развитие на технологиите, след 10 години АЕЦ, ще е все едно днес да купуваме парни локомотиви за БДЖ.

ОФЕРТАТА НА РОСАТОМ КЪМ 2012 Г БЕШЕ 4 МЛРД ДОЛАРА СЕГА ЩЕ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ 12 МЛРД А ББ СЕ ГОРДЕЕШЕ ЧЕ Е СПРЯЛ ПРОЕКТА ЗА ДА ЗАПАЗИ ПОСТА СИ КАК ЩЕ ПОНЕСЕ ТАЗИ ОГРОМНА ЩЕТА ЗА СТРАНАТА ЗА ДА УГОДИ НА ХИЛАРИ

След 10 години ше си същия смешник и палячо, и пак ше си топлиш задника с кюмбето на кюмюр и дърва.

Тия докато се наканят коня ще умре. Всяка година едни и същи лъжи преди избори. Гарантирано от ГРОБ

Ми то и до сега държавата участва само с апортна вноска и до днес апортирахте 4,5 милиарда,а ни съдят за поне още 600 милиона.Та трябва ли да апортирате цялата държава свине ненаситни.

Колко милярда външен дълг направихте???!? Вместо да го бяхте построили и държавата да печели от продажбата на ток??!? Чии интереси защитавахте за да спрете стпоителството на Белене и да се наложи да плащаме неустойки за това?? Турските ли?!?!! Защото ако хората не помнят имаше едно съвместно заседание на правителствата на България и Турция след което бе взето решението за спирането на проекта... поне това тиражираха тогава медиите!! Ако не помните след това решение Турците обявиха, че ще строят АЕЦ в близост до нашата граница...! Та пак да попитам чии интереси защитавате?? Турските ли??? Да не се окаже, че и въпросният инвеститор е Турската държава??!?

Ремонт на ремонта и Контрол на контрола Крадеца вика дръжте крадеца Преди 2050година няма шанс Не могат да крадът, няма Белене Ами сега

Съмнявам се някой да се навие да строи АЕЦ без държавна гаранция! Но ако все пак се намери, това означава, - проекта е изгоден. Българската държава трябва да прекарти всякакви преговори и да си е построи сама.

Като се има предвид кой го говори стартегическия строител е кумицата Гицка с панелката от Пазарджик. ПС. Руснаците довършваха иранската атоман електростанция, която беше само един единствен блок, в продължение на 30 години.

И какво излиза търсят се стратегически строители за сградата а всичко по ядрената част ще се строи от руснаците.

Какъв разчет Към всеки 1квч да се пробави 1лв. Персонално за Бойко Иначе разчета не се приема

Защо не кажат къде в България ще складират отработеното ядрено гориво?

ти от луната ли си? Има си ДП РАО. в България.

Ей, голямо лапане ще настане. КТБ беше само за загрявка.

И корейците били кандидати. То ще е голям майтап Ким да ни извърти една централа изотзад. Соросоидите от злоба ще протестират на тъмно.

Чувал ли си, е Кореи-те са две? Северна и Южна! В Северна корея любим вожд е твоят любим Ким. В Южна има американски бази и БВП на човек от населението по-голям от този в Русия. Та, става дума за Южна Корея.

Ето затова след време ние ще останем без пенсии.

Обявили обществена поръчка в Н-ския град. Първи се явила турска фирма с оферта за 1 млн. След нея се явила германска - 2 млн. Попита ли го: Как така? - Ами 1 млн за турците да го построят и 1 млн за мене. Подала и българска - 3 млн. - Ама, как така - попитал кмета. - Така - казал българина - 1 млн за теб, 1 млн за мен и 1 млн за турчина да го построи. Ако някой си спомня, и руснаците и оня Иванов на куб, говориха за 5млрд лв, а сега 10 млрд. 5 млрд за . . . . . . и 5 за руснаците да я построят.

За 5 млрд. лева никой никога не е говорил. Първите разчети бяха за около 8-9 милиарда долара. После започнаха да поскъпват нещата.

И какво става, ако удари едно голямо земетресение? В Германия се отказаха от АЕЦ, а ние сами се унищожаваме.

Тогава атомният реактор да отива в музей ли ? Колко ли пари са наляти в този проект? Съмнявам се че някой може да закупи този реактор.

И откога животът на хората е по-маловажен от някакви пари? И защо трябва да наливат парите ни в безнадежден проект?

кво да стане.? Просто системите за защита изключват реактора преди ти да си разбрал за земетресението. Стандартна ситуация от както има АЕЦ по света, а немците са тъпи парчета и ще реват за АЕЦ. Абе яо з алуди сте..2 пъти сме с германипя и дв апъти ядем най големия след техните издънки..докога? САЩ ,Япония и Франция са с най много реактори в света и не ги спират .

То се видя във Фокушима кво стана.. И в Чернобил.. и на други места които заметоха под килима..

ме си наясно с нищо. Чернобил го груъмнаха при експеримент едниидиоти. Фукушима пострада от цунамито,което няма как да се случи на река! После се сърдите , че ви наричат дебили, а кви сте щом всичко слагате под един знаменател и не различавте случаи ,които нямат нищо общо?!?

Какво Белене бре!? Тая държава след 10 години ще е под 6 милиона, от които 1/3 пенсионери, 1/3 индийци и 1/3 работещи и техните деца, които направят ли 18 също ще избягат. А да, ще изнасяме тока, така както си изнесохме и народа, умници!!!

че не са ти верни пропорциите…. работещите дори в момента да са най много 1/6 от населението. а индийците и сега са си доста..

Като гледам как построиха магистрала Тракия, тръпки ме побиват че ГЕРБ щяли да строят и Белене!

А дано се построи,че иначе сме чао ще се молим слънцето да грее и вятъра да духа а мръсник прокопиев ще ни прибира парите.

Споко Щерев, Плевенлиев заяви че най -евтината енергия е спестената! Като поизмрем и станем 3 милиона знаеш колко енергия ще спестим?

Не е ли редно консултантите да върнат парите в предвид резултатите.Тогава всичко ще ОК

Вечно недоволни тъпаци! Ще се строи - недоволни Няма да се строи - пак недоволни Малко бой ядете, соц говеда, малко! Свикнали сте на много повече. Мишки

Е що Росатом не инвестира? Щото след 10 години на дедовия ми ще продават от аец ток... камо ли да избият цената...все едно стройте потока, след 25 години ако някой още позва газ, тогава печалби.

Леле колко си тъп... Не си струва писането...

Да бе, с Боко врътката инвеститорите ще си счупят краката да инвестират в "дупката". Еднокнижника многократно доказа, че не може да бъде последователен. Достатъчно е някаква бабишкера зад океана да му свие сармите и нашият започва да слуша "големите шефове". Голямо мекотело...

Трай коньо за зелен трАва. След 10 г. тази технологияще е технически архаизъм.

Най-скъпия гьол в историята. Ама много хора направиха милиони покрай него. Колко още трябва да наливаме? Аз имам деца да гледам, нямам излишни пари за чужди мераци. А вие?

Живо ме интересува как щеше да си гледаш децата, ако нямаше АЕЦ в цената на енергийния микс! А спри да пречиш и им дай възможност и те да си отгледат децата с АЕЦ в цената на енергийния микс!

Гроб-аджиите се юрнаха да строят централа чак след като им навряха реактор в.. хмм "задния двор". Преди това проекта бе неизгоден, руски, китайски, налудничев и тн. Но след като им опря в сливиците фалцета им се подобри и сега пеят по-висока октава! Сега за всички харчове до тук да платят Боко и компания и да се търси сметка на оня дето щеше да "пляска" руснаците ... а вместо това плати народа ... за нещо дето "Боцка Бочко отзад!"

Хукнаха да го сторят защото по времето на орешарски подписаха договора за закупуване на реакторите и руснаците ни осъдиха по братски.И сега се чудят какво да правят с тия реактори.То ако имаше изгода от АЕЦ ,досега да е построен.

"...българската държава ще участва само с апортна вноска, т.е. с площадката, оборудването, инфраструктурата и лицензите" Започва ли омаловажаване на държавния принос в евентуалния бъдещ обект?

С какъв замах действа бившия страхувател и неговата шайка. След световното по футбол оправихме и атомните централи.

Аз работя в Мини-Марица изток и се притеснявам ,че не се говори за изискванията и затваряне на Тецове и Рудници.

Съвсем умишлено не се говори, нали за да оправдаят строежа на АЕЦ, трябва да обосноват необходимостта от централата. За тази цел няма да направят нищо за Марица-изток,за да затворят комплекса.

Тия Марици отдавна са за закриване. По мръсна енергия едва ли има.

Вранча ще се обади........