17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бърнииии, забрави си хапчетатааааа ...

Пък при нас Всички Еко подобрения са за сметка на собственика и се облагат с допълнителен данък като лукс

добре го е замислил човека- ей затуй никога няма да стане президент.

когато обясняваш, че трябва да се похарчат 16 трилиона, обаче атомните електроцентрали и сероочистващите инсталации "не били решение" , явно нещо не си се загрижил за екологията

хм..остава да обясниш за атомните централи как реши че са нещо екологично ?

Първо спрете алчното цапане от корпорациите, после мислете за енергията имбецили...

stankow

Дет са вика - туй, дето аз ще ти го обещая, никой друг не може да ти го даде ! :D :D

Бар Арни ако предложи такъв план ще стане президент, но той няма право да заема тази позиция!

Ленин не успя , но Бърни ще постори комунизма :))

На Бърни и американците ужасно много им пука какво казва форумния Ганю от Тиквостан. Нямало да стане, нямало климатични промени, нямало глобално затопляне. Браво, Ганю!

Но на Ганьо му пука как му изписваш името , палячо :)

Ганьо се обади обиден...

Но на Ганьо му пука как му изписваш името ;)

Мхм повярвахме, сащ и екология, все едно китай или индия и екология или африканци и екология. Ако продължава така въпросния кандидат, да забрави че ще го изберат!

Провери темповете на залесяването в Иния и Китай и тогава пак врещи

Тоя с тия трилиони и квадралиони ще направи по-малко ако вместо това иде и засади едно дърво.

Плюс това Бърни отново забравя, че САЩ не е цялата планета, но и Азия, Африка, Южна америка...ами те какво ще направят???

Бърни отново не мисли, а може би се възползва да говори глупости, за да спечели кампанията. Когато говориш за 16.3 трилиона долара инвестиция и 2.8 трилиона компенсаций за населението и 22 - 23 трилиона държавен дълг към 2019г. това е наистина несериозно и безотговорно..

Колега, минус само заради "компенсациЙ"! Това в кой клас ви учат, че множествено число завършва на Й? НеграмотнициЙ хахахаха

Да, да ... когато стъпят отново на луната, тогаз ... тези сме ги слушали много пъти - все едно слушам нашите политици - преди избори идат с голямата кошница, с обещания за благоденствие е рай, само дето не споменават, че парите за тая кошница пак трябва да бъдат изработени от населението - ерго да работят с 30% повече за същите пари, за да може да се спести за тоя план. И, след като естествено това не се случи, тези идеи бързо-бързо се замитат под килимчето! Никакво мислене за природата няма да има, докато: - на Русия, Канада и републиките по амазонка не им се наложи ембарго за износ на дървесина. - за всяко изсечено дърво - засадени две плюс последващата подръжка докато дърветата отново станат големи - брутални цени на месото, както е било преди, а не субсидии - инвестиции в масовия транспорт - маглев, хиперлууп и прочее технологии за бързо придвижване - електрически коли, с акумулаторни батерии - не, мерси! - пътувания със самолет - абсолютно не! - и най-важното - промяна на мисленето - не може да си сменяме колите като носни кърпички през 5 години и старите да идат на боклука. Трябват здрави и икономични електроуреди, които да траят поне 20 години без нужда от ремонт ... ама ... на капиталиста това не му изнася! Това изисква фундаментална промяна на човешкото мислене ... надали ...

Тео бате, говориш кат комунист. И откъде ще дойдат парите за това чудо...

Бърни се уля. Тоз изкукал демократ с развинтена социалистичиска фантазия на младеж от времето на маркс и оня другиа богаташки син енгелс. Като нищо ще избие кравите в Америка заради пръдните им ,за да закърпи озоновата дупка с няколко трильона. Уиските може и с кашу да консумираме но не се отказваме от телешкиа стек. Бърни бегай там в корея и сподели идеиите си с ким.

PEYTSCH

Zu spaet - както казват германците. Или на български „след дъжд - качулка. Промените в климата направени от човека през последните 100 години, не могат да бъдат оправени поне 200 години, ако въобще бъдат оправени...Независимо колко милиарди се дават. Защото и България получи много милиарди, ама сме най-бедните по доходи....

Ако този наистина е кандидат за президент и наистина предлага това, значи е мъртъв още преди кампанията да е започнала. А либерално-разстроените да се готвят за още един мандат на Тръмп. Америка е влюбена в няколко неща, сред които със сигурност са оръжията и бензина. И не виждам как американците ще започнат да карат електро-автомобили подобно на европейците, които и без това смятат за по-малкия гей-брат. Това в микро-план. В макро-план нещата са още по-обречени, защото петролното лоби (както и бизнеса с въглища, между другото) няма просто да седнат и да излязат в пенсия. 16 трилиона долара са почти колкото 4 годишни бюджета за отбрана. Някой мисли ли си, че военно-промишления комплекс с всичките си пари, лобисти, сенатори, губернатори, медии и т.н. просто ще седи и ще се гледа. Така че, ако Бърни Сандърс е кандидатът за президент на демократите и основен съперник на Тръмп, значи да ни е честит още четири години Тръмп. На някои може да им харесва, на други - не.

Па ние си искаме да си горим кюмур със бай Дончо. На нас планетата не ни е важна, еколозите само пречат.

След безумната идея комунизам, която на милионера Бърни на стари години не му е чужда, този изкукал старец си пада по следващата. Какъв ще бъде ефекта от новите технологии ще се разбере след години, но напълно чисто производство няма това е утопия. А бръщолевенето за глобално затопляне и пр. е като тенденция в модата и ли претопляна манджа . Каквото има да се реши ще го разреши природата.

Глобално затопляне НЯМА.

Разбира се, че няма... затова ускорено се топят ледените шапки на планетата!!!

stankow

Особено лятно време. Много бързо се топят ! :D :D

целия бюджет на САЩ ,който Тръмпи одобри е 1,1 трилиона! Тоя знае ли каква са 16 ,3 трилиона?!?

аха! Ще се вземат едни пари от всички, за да се дадат на едни наши хора. Колко познато.

Нема лошо, евреите от ФЕД ще ги напечатат, ти само кажи колко точно требе:)

поредната серия флинстоун

Два трилиона, пет трилиона, шеснадесет трилиона ....Абе хора, вие сте фалирали от преди поне десетилетие. С какво ще платите? С дръжки! Дори и при вашето темпо на харчене на несъществуващи пари, тези суми са колкосални. На тези партенки само олигофрените които си създавате като нация могат да верват.

Как, ще си ги гласуват, ще си ги отпечата и после ще купуваме още самальти и разни други задължителни атрибути...

Дойдохме си на думата. 16 трилиона. Саниране по хамерикански. Бойко, Бойко, виде ли къв аматьор си.

Туй много добре, а кой ще плаща за програмата?

Това не е особено голям проблем. Всъщност подобни програми обикновено водят до много силна икономика и излишъци. Вижте звездни войни на Рейгън. Огромни разходи повсеместна мобилизация за хората и фирмите и САЩ излетяха напред много силно. Толкова силно, че СССР вдигнаха ръцете...... Китай между другото прави точно това. Избрали са няколко стратегически технологии и сипват пари и енергия в тях здраво. Сега са водещи във всички тях. Изкуствен интелект, батерии, слънчеви генератори, вятърни генератори, ядрени централи. След Китай в тия неща е Европа. А САЩ след Буш, Обама и Тръмп са поне на трето място

Дано демократите спечелат изборите и да изметат този палячо Тръмп и да осъществят тази програма,въпреки че изглежда добре на хартия, но труда за осъщствявавен. Как ще се преборят с енергийните компании, които разработват шистовия газ и нефта?

Няма как. Демократите са вътрешно разделени на два полюса, дето не могат да се дишат едни с другите. Който и от тях да излезе пръв ще загуби с огромна разлика от Тръмп. Тази жена Елизабет Уорън беше някаква надежда, но дядо Бърни трябва да и подаде топката, а не да дели народа. Джо Байдън и други умерени кандидати нямат грам шанс. Те ще загубят от Тръмп поне 2:1

САЩ владе Бъ а необратното нали.Значи не са толкова глупави като теб , не с аи луди за да сиизиберат демократ! САЩ никога не имал нищо общо с демокрацията . нищо ,че едната партия е демократична.

Скоро стана популярна думата ПОПУЛИЗЪМ, идват избори..... А Никола Тесла същите тези са го унищожили, ти въобще мислиш ли че ще има чиста евтина енергия?????

за изкарването на тези трилиони долари се прави такова замърсяване, каквото с тази пари няма как да се пребори. Съвсем други са начините,но от тях няма лапкане без контрол!

Така е и едновременно с това се вадят много пари.

демократ роден 1941г прави план как да спаси щатите и света запътил се към белия дом а всъщност трябва да се запъти към някой добър старчески дом!

Младеж!!!!.... Точно на време се е сетил

16 трилки са си доста пари. таман ше направат демократите доста богати. БАРНИТО, ДА ТИ КАЖЕМ ПЛАН, ДЕТ СТРУВА 0 ЦЕНТА, А? Слушай ного внимателно! Изтрелвате 3-5 ядрени бойни глави по россиа. Тази част, вервам, ше се хареса на сички американци!!! Какво се постига с това? 1. Край с врагъ 2.Край с вас 3. Край с ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ, ПРОМЕНИТЕ В КЛИМАТА ИЛИ КАКТО ТАМ ГО НАРИЧАТЕ. 4. Начало на ядрена зима Найс а? и струва само ена заповет......

stankow

Тъпо. И нехуманно.

ти гробалното затопляне хуммано ли мислиш да се реши? евреите са казали: 500 милки макс.п и в тората им го пише. а от гоите - 0 бройки, хуманиста.

Най-после разбрахме за колко много пари се борят борците с климатичните промени.

Я първо затворете ФЕД и тогава!

се едно да срежат клона на който висят!

Тези 16,3 трилиона долара пак ли заем от китайската национална банка ;) Барни определено ми е фаворит.

Бърни е by far най-добрият кандидат за президент, дано го изберат.

За "добър" изобщо не може да става дума в американската политика. По-малко лош, може би искаш да кажеш. Което, разбира се, няма как да знаем.

Ранътъ прай бурбътъ.