Банковата система на Китай пращи по шевовете

Лошите кредити нарастват, търговската война със САЩ започва да се усеща

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

lu4ka

"... пише "Блумбърг". Всякакви коментари са излишни.

"Икономиката на Китай с дълг, приближаващ се до 300% от БВП .......". БВП на Китай е малко над 8 (осем) трилиона долара и ако това което пише по-горе е вярно то Китайската икономика е сапунен мехур.

Повечето световни икономики са сапунен мехур това е ясно на всеки с що годе някакво икономическо образование. Капитализма и демокрацията като концепция се провалят с гръм и трясък в момента за съжаление за момента са най доброто което е имало до момента

се сгромолясва, идва комунизма, всичко ще е без пари, "от всекиго според способностите, всекиму според потребностите", времето на шмекерите отмина, всеки ще бачка колкото може, а ще консумира колкото трябва

Венецеула е типичен пример

BajMihal

Видяхме го комунизма - очевадно не става. Не е проблема до системата, а до тези, които я изпълняват.

при комунизма и жените ,ще са общи. Ако е така аз съм за комунизма.

сиренето, дето ще е "без пари" и месото "на аванта"...., когато магазините останат празни като през 1991 год.,, когато разбереш, че на Бузлуджа може да получиш безплатно кебапче, но с блъскане, бой и обещания за вечна вярност, когато ти стане ясно под шапката/без значение на цвета и/, че "безплатен обяд-НЯМА", , щом разбереш, че 1 евро вече е размерът на твоята пенсия или, ако работиш то и ще работиш за 2 евра този месец,то тогава ще дойда да си поговорим. Може и да не те бия, че изяде всичко, което съм създал. Може да е малко, може да е много, но аз създавам, а ти ядеш по идеологически причини????!!!!! Поне да бе прочел Маркс!!!! Това което цитираш е средата. Но човекът-философ започва твоята теза с израза "Когато потече пълноводна река от материални блага......" Но не виждам тя да е потекла и не вярвам, че ще рукне изведнъж.... . По тази причина за по-понятно я превеждам като израза "Когато от небето почнат да валят круши- пазете се да не Ви фрасне някоя, да не се омърляте и не се продриск.те , когато ги изядете всичките. И, ако не си разбрал и това, а и че 1 овца е равна 1/4 г. злато и, че то е "световни пари" ,че те овцете изядоха хората което си е вярно за 18 век, че капитализмът е " потоизсмуквач", че пролетариите трябва да се събират, че демон броди из Европа, от вече 3 века/ Ама хич го нема..... Ето тогава ще те спукам на изпита за паричната и архаичната система. Вероятно и ще те спукам от бой..... Не защото те мразя, а защото не четеш, а и си слабак.... Ех, едно време не бяхте такива " Не човек, а желязо....." А, сега сте.... "чакащите крушите.." Това.

Американска хегемония...

Да не ги мислят от Блумберг китайците, те имат такива огромни излишъци, че могат да купят половината свят...и го правят. Да му мислят ФАЩ, които досега покриваха всички военни и банкрутни дефицити с печатане на зелена шума...която все повече страни се отказват да използват.

Смешник

Купувам новонапечатана шума - давам по 1 рубль за $100.

Дълг който е 300% от БВП означава, че няма никакъв излишък, а обратното. Просто имат повече пари като абсолютна стойност и не ги притесняват няколко милиарда. Проблемите им са в трилиони.

Нали конците на шевовете, и те са менте!

ЧЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ИКОНОМИКА В СВЕТА Е ТАЗИ НА САЩ И ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ЗАВИСИМ ОТ НЕЯ И РЕШЕНИЯТА НА АМЕРИКАНСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА, А НЕ ОТ АБОРИГЕНСКИТЕ КАМБОДЖА И РУСИЯ.

ПРИ НАС В САЩ ЧЕРНИТЕ+ЦВЕТНОКОЖИТЕ СА 51 % СРАВНИТЕЛНО БЕЛИТЕ СМЕ 49 % ... ДЕМЕК , ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ЗАВИСИМ ОТ НЕГРИ И ЕВРЕИ :))

Виждал си ти САЩ - през капандурата на Позитано

Китайците се чудят за коя държава става въпрос.

Какви са тези глупости. Просрочени 26 милиарда от почти 7 трилиона. Къде е проблема? Тука при нас през 2011-2012 всеки пети кредит беше просрочен, т.е. имахме над 20% просрочени кредити, те се затюхкали за под 0.5%. Ама нали трябва да се търси сензацията.

Това е чиста дефлация. Да непечатат кинти , да редуцират малка част от дълговете и да не шават с кардинални решения, че китайците може много лошо да се прецакат, освен това имат да взимат милиарди долари в същите тия юани от САЩ. Ако сами си обезценят юана, значи обезценяват и дълга си. Така, че положението им изисква много премерена и бавна стъпка с разсрочване на дългове, забавяне на износ и данъчна култура.

BajMihal

Наясно ли си какво точно е дефлация и колко вредна може да е тя? Жокер от мен - кризата през 2008 беше предизвикала точно дефлация.

Наясно съм кой дърпа конците на "агенцията".

Светът наистина беше почнал да става многополюсен.... Ама хитрия путин бутна тръмп да стане президент и тръмп смачка всички конкуренти и непослушни на сащ. В това число турция и русия. ЦРУ ти благодари агент Путин

Така е, П,тин, бутна Тръмп да стане президент, за да може да налага санкции на всички съюзници на салфетския съюз!

Този, който е писал тази плиткоумна статия или е поръчков идиот, или разбира от математика колкото третокласник.

Аз си нямам представа от икономика и затова у нас жена ми се занимава с финансите. Обаче от числа разбирам. Преди 3-4 години попаднах на публикация (изданието беше американско!) цитираща министерството на финансите на ФАЩ. Според техните икономисти външния им дълг е 21 трилиона. Това не е кой знае каква изненада. Както казах - разбирам от числа и това е голямо число с много нули. Обаче вътрешният им дълг ме втрещи. На това в България си му казваме "междуфирмена задлъжнялост". Та тУЙ число беше над 220 трилиона долара. Това е много голямо число с още повече нули. То човек не може и да си го представи, обаче тръгнали с чайниците да се занимават. Дреме им на тях. Светът в един момент ще стане жълт с мургави оттенъци.

ислямокомунистите в бАтака!!! :))) САЩ имат само един ДЪРЖАВЕН дълг, идиоте. Част от този дълг е изкупен от Китай и Япония - по около един трилион долара, друга част е "вътрешен", както ти обичаш да се изразяваш :)

за гениални многнйковци като тебе: www.usdebtclock.org

BajMihal

Разбираш от числа колкото третокласник (можеш да броиш нулите) - БРАВО. Ама от там нататък си гола вода :) Сори ама икономиката не е само големи числа. Трябва да знаеш какво е кредит и как се покрива. Има добри и лоши кредити, но няма да ти обяснявам, че не е ясно колко може да ти побере ума, защото явно не си от начетените.

Продължавай да не се занимаваш с абсолютно никакви финанси. Много си далеч от истината.

Аз също не разбира, ама аз го разбирам така! Ти имаш предприятие за тоалетна хартия, предприятието ти просперира! ДЯЛКАШ толкова много хартия на ден, чак жена ти и роднини са толкова радостни че ти просперираш! Всеки ден се прибираш вкъщи и носиш на жена си тоалетна хартия да си бърши г$за, и казваш някой ден ще преведем сумата която дължим на моето предприятие защото в края на годината ще трябва да правихме сметките и да плащаме таксите! И така си остават непокрити тия сметки, защото предприятието е твое и ти си печаташ тоалетна хартия! Демек същото е и в Америка, печата пейпар и раздава. Помощи колкото си искаш, даже и богатите се редят!!!

У вас като в затвора - ти си жената. Продължавай да не се занимаваш с финанси, семейството ти ще фалира иначе.

Слушай,приказваш,че разбираш от числа,ама недей да лъжеш...Верно 220 е 10 пъти по голямо от 21,но нулите са равни...Не казвай ,че 220 трилиона е с повече нули от 21 трилиона..Нали разбираш,поправи се..Иначе язък за "статията",която все пак носи доста истина..

пращи по шевовете? това е израз, който означава препълнен, едвам успява да държи съдържанито, което е повече от нормалното?! а в текста на статията? нещо съвсем различно. или автора е глупав и млад, или пък, като един илюминат, се опитва хем да изпълни поръчката да манипулира, хем да спомене и истината и да я скрие пред очите на всички ? брех ти да видиш...

Съвсем не разбирам какво ми съобщават тук! За да е "Икономиката на Китай с дълг, приближаващ се до 300% от БВП" би следвало този дълг да е най-малко $42 трилиона, (разчетено на база GDP nominal = $14.092 трилиона) или пък $75 трилиона, (разчетено на база GDP PPP = $25.238 трилиона), а авторът пише за някакви си милиардчета?! Всъщност най-голямото число, което Блумбърг посочва в публикацията си е "1.84 trillion yuan the previous month", или: 1.84 trillion yuan х 0.15 = $0.276 трилиона = $ 276 милиарда, което представлява едва 1.96% от БВП на Китай на база GDP nominal и съответно 1.09% на база GDP PPP. Абе, замаяни работи!

Кака да не разбираш, Лумпен. Аз съм тъп и пак разбрах - статията ясно ни казва, че Чичко Сам победи всички, които се опитаха да се ебават с него - срина рублата, после турската лира, сега и китайците наказа. Не виждаш ли, как ти се казва - ВЕРВАЙ В ЧИЧКО САМ! И така до края на третата епоха на Средната земя. Не, всъщност победата на Саурон е окончателна и пълна до края на света.

Благодаря, сега разбрах! Да вервам в Чичо Сам и толкоз. Числата и сметките нямат никакво значение!

Абе да ти кажа... аз нищо не разбирам от икономика ,ама един приятел едно време ми беше казал ,ако имаш нещо важно да решаваш... Оглеждай се за знаци... Как да постъпиш... Та мисълта ми е , нещо много знаци взеха да накланят везните към нова световна криза.

нали я знаеш оная за Баба Меца и дренките Та и на Блумбърг същата работа

От тази война в момента САЩ печелят огромни приходи,докато Китай точно обратното!!! Може да се поинтерерсувате,защото повечето тук изобщо не разбират,за какво става въпрос,но си драскат...

Те затова всички са против Тръмп, всякакви подлоги там вътрешни и международни, а той хитреца е врял и кипял цял живот това му е била работата. Америка беще тръгнала надоло сега ще ги оправи за сметка на нас дето сърбаме попарата от пропуснати търговски ползи с близкия изток и Русия. Всеки си е прав като гледа откъм собствената си кошница.

накрая ще стане така, че всички ще си продадат доларите и ще спрат да купуват от щатите каквото и да е. зад океана ще изпаднат в стегнация и света ще им обърне гръб. останалите ще се оправят, но щатите ще духат супата.

В грешка си - американските лихвари ще спретнат една "пълзяща" трета световна и ще накарат останалият свят да плати масрафа на САЩ.

Брей че си умен. Китай изнася за щатите стоки за стотици милярди долари. Не съм чул да се пазари в юани. Ходи търкай билетчета...

Ха-ха, нещестен тъп ватен трол. Руснака за долари е готов и майка си да продаде… или да я такова изодзад. ПРИХОДИТЕ НА ВАТЕНКИТЕ СА КАТО НА МАЙМУНИТЕ В Африка-АКО НЕ ПАДНЕ БАНАНА ИЛИ КОКОСА ОТ ДЪРВОТО ЩЕ ИЗМРАТ ОТ ГЛАД. ТАКА 95% ОТ ПРИХОДИТЕ НА ДОЛАРИ В рУСИЯ Е само от полезни изкопаеми-петрол и газ. Секнат ли доходите от земята - загиват.

Представям си какво ще стане ако, Китай наложи производствени данъци и данъци за износ на произвеждани в Китай, американски продукти. Дали няма да изпитат трудности Епъл например?

А би ли си представил защо ще им се наложи сами да се наказват? Кой ще нахрани десетките хиляди останали без заплати при това положение?

Имате грешка. Дългът е около 40% от БВП.

Няма грешка. Като прост путлераст не правещ разлика между държавен и общ дълг това е обяснимо.

Във всяка война и двете страни дават жертви,ама никой не казва какво губи САЩ

Като им гледам борсите и индексите, дай боже всекиму такива загуби. И е нормално - инвеститорите напускат кухите пазари, зависими от външни инвестиции и пак се връщат на сигурна почва... Както при всички катаклизми

Китайците явно не знаят една наша поговорка с мечка дренки не се яде -нали много се пъчиха петрол вече ще се купува с юани целия соц ще си продаде доларите и ще си търгуват помежду с тяхните валути за три четири месеца и всички взеха да реват то не са китайци руснаци турци и и т.н.т.

В нея мастит тайвански икономист обяснява как Китай неизбежно ще фалира до няколко месеца. Писана е в края на миналото хилядолетие...

Да не забравяме, че тоя вътрешен дълг на Китай спаси световната икономика след 2008 година от много по-сериозни и дълготрайни последствия: именно благодарение на стотиците милиарди, наляти в китайската икономика, много страни продължиха безпроблемно с износа на суровини и услуги към Китай, като имаше дори парадокс австралийски компании да са на печалба по време на най-кризисните месеци за останалия свят. Иначе Тръмп разглобява неолибералния ред, който направи възможен скорострелното въздигане на Китай, и сега азиатците ще трябва да мислят друга стратегия.

Стратегията е да продават сами на себеси като САЩ ,но е доста трудно.

Това предполага сравнително богата и голяма като процент от населението средна класа. А средната заплата в Китай е близка до българската, докато в мегаполисите им е доста по-висока.

Под ножа съм сложил Китай, Русия и Турция. Ще ги правя на пържоли.

Няма икономика управлявана от комунисти да не завърши с крах. И в Китай ще стане същото. Онзи бикоборец Мадуро докара една богата държава до просешка тояга...Да се редят хорицата на опашки за тоалетна хартия...Боже, Господи...

Абе не забелязваш ли странната закономерност, че който не играе по свирката на едни чичковци започват да му се случват случки ? Ако не могат да му се случат на него се случват на държавата която управлява Нориега, Кадафи, Садам, Мадуро , преди него Чавез и т.н. и т.н. Ма сигурно е случайност де

Господарът си е господар. Без значение дали държи морков или тояга. Затова е хубаво да се хрупа морковът и да се слушка господаря. Дойде Видовден явно...

Не, не забелязвам такава корелация. Примери много. Примерно Германия, Япония, Южна Корея и ЕС като цяло с Еврото. Корелацията е съвсем друга, но явно червените тъпаци не искате да я видите.

Не е достатъчно само да искаш, трябва и да можеш...

Утопията на Крал Мас и Мазал на Филия става за запълване на празните комунистически тикви,но останалите хора имат "сивата материя" в главите си. Отдавна утопиите престанаха да се котират по света. Само у нас все още има празноглави,които пъшкат по урвите към Бузлуджа по никое време и по партийно поръчение.

Централната банка на Китай е дала 73 милиарда кредити на закъсали предприятия. Китай върви по български път. Заработва печатницата, инфлация и финансов фалит. Китайци, добре дошли в миналото ни.

Китай подписва договор за ненападение със САЩ на всеки 20 години. Следващия трябва да се подпише много скоро. Явно китайците са решили да правят на принцеси и им трябва начукване на канчетата.

Двама са великите мъже в съвременната история . Единият е Рейгън - каза,че ще разложи СССР -социализма и го направи. Другият явно е Тръмп - той е по-мащабен - ще сложи на място цялата пост-комунистическа паплач воглаве с Русия.

единия го е направил, но нека не слагаме каруцата пред коня. това кой явно какъв би могъл да бъде ще трябва да почакаме

Брех мама му стара, тва зе да ми мяза на фалита на над 1200 банкови клона в Краварника през 2008-ма бе? Да не би тогава Си Дзинпин да е пуснал некой туит?

Нищо не ти мяза на теб. Краварника не му пада долара с 10% от един туит. Това може да стане само със страни от третия свят, като Бразилия, Аржентина и русия.

Може да не са китайците във възход, но е твърде рано да се говори, че някакви проблеми при тях се дължат на американските санкции или мита. Китай това не е някакви си турци или руснаци а една наистина велика държава, която за разлика от ушанките знае своето място и просто чака да дойде нейния час, който уви не е толкова далеч.

А фактите са : Тръмпи разпльоска малката фъшкия Турция с 2 туита и сега иде ред на голямата торна маса Китай. Естествено е с тях да е малко по-трудно

въобще няма да е трудно. Китайците драскат за долари а не за юани . Всички ресурси се котират в долари. Дори и щети при бедствия и аварии.

Повече от 7 милиарда сноват по тая планета. Само една война с милиарди жертви може да оправи нещата. Явно това е целта на някой гледайки как се развива света.

тук за жалост си прав(а).

що за дълг може да имат в китай, след като САЩ им дължат над два трилиона и половина долара.

Чети, учи, мълчи!

В статията пише "икономика с дълг достигащ 300% ..." никъде не пише че това е външен дълг. По-вероятно са пари на китайски спестители, които са раздадени на фирми и корпорации от банките. Правителството също често тегли заеми, като продава дългови книжа на банките. Същото е положението и в Япония и много други страни, където основния дълг всъщност е вътрешен или към частни банкови институции, а не към други държави.

Демек спестителите ще се наложи да пият една студена вода... Защото са социалисти....