Bank of England: Китай е най-големия риск за икономиката

Вътрешните рискове за Великобритания от Брекзит са по-нататъшно значително увеличаване на задлъжнялостта на домакинствата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че в даден момент китайската банкова система ще има нужда от рекапитализация, е повече от ясно, само че Карни(с 13годишна кариера в Голдман Сакс) е забравил да допълни, че именно кредитният бум в Китай след 2008 възпрепятства потъването на световната икономика в черна дупка, като държеше сравнително стабилни цените на суровините, та имаше дори парадокс австралийски компании-износители към Китай да са на печалба във времето, когато цял свят охкаше и пъшкаше. И авторът да си оправи грешката в заглавието (големияТ)

тия големи банкови "капацитети", чиито задължения са точно регулациите на финансовия сектор допуснаха 2008 в САЩ и Западна Европа подобна криза? Защо после се юрнаха да спасяват горките банки и да наливат с чували в трезорите им още парички? Защо великите рейтингови агенции, одитори и прочие тунеядци единия ден даваха рейтинги ААА+++, а на другата сутрин се скъсаха да раздават минуси? Защо никой никакви последствия не претърпя за това, освен обикновенните т.нар. "малки акционери" и кредитополучатели? Защо?

Няма "минуси" за кредитния рейтинг на САЩ, въпреки че бяха в основата на кризата.