Балтийските страни се отказват от руския ток

"Става дума за важен етап по нашия път към енергийна независимост", заяви министърът на енергетиката на Литва Дайнюс Крейвис

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТЕ СИ ИМАТ БЕЛИТЕ НОЩИ, ДО СУТРИНТА МОГАТ ДА КАРАТ БЕЗ ТОК! ПЪК В СУРОВИТЕ БАЛТИЙСКИ ЗИМИ, ЩЕ ХОДЯТ НА ПАРНА БАНЯ И ЩЕ СЕ ШИБЪТ С БРЕЗОВИ ПРЪЧКИ!

Вие се отказвате да финансирате агресора, но самата Украйна не се отказва да го финансира, като продължава да доставя газ за ЕС през нейната територия. Странно изглежда нали???

ВОДЕЩИ НОВИНИ / ПОСЛЕ 1:1 Руски публицист: Толкова сме зле, че и България ще ни превземе 22 Май 2022 авторАЛЕКСАНДЪР НЕВЗОРОВ5 248 YouTube / екранна снимка ...Като невъобразима по значението и мащаба си военна победа путинската пропаганда тържествено ни поднесе окупацията на Херсон. Редно е да отбележим, че тази военна победа, този героичен щурм, този боен подвиг на путинската армия се получи толкова убедително, само благодарение на това, че в Херсон и околностите му украинската армия просто я нямаше. От путинската армия се искаше само да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската армия в лицето. Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война. Това победоносие на Путин излезе по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам. Виждаме някакъв абсурден и особено ярък пример на военно-политическа гъзообразна некадърност, нещо сензационно. Такива неща поначало не се случват. Но Путин някакси успя да го постигне. И това е единственият резултат от три месеца война. За тази проява на всемирно величие цената засега възлиза на около 30 000 руски трупа. Пикантна подробност е, че пълното отсъствие на боеспособна армия е видимо за всички. Вижда го целият свят. Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор - внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би. Всичко и за всеки е очевидно. Става ясно, че единственото, което умеят защитниците на руското отечество, е да се скрият по-далеч от противника и да мятат ръждиви съветски ракети. Ако може някак от безопасно разстояние да тряскат на късмет това съветско желязо в по-голямшки градски мишени от типа на културни домове, детски градини, болници и други крупни цели. Командването е хаотично, бездарно и алкохолизирано. Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега. Но всички тези фокуси, които показва сега путинската армия в Украйна, няма да вършат работа при една отбранителна война на собствена територия. Ето това е позорната истина, уви. _ Александър Невзоров (р. 1958) е съветски и руски журналист, бивш депутат в Държавната дума (1993 - 2007) и бивш приближен на Путин. От 22 април 2022 е в списъка с т.нар. "чуждестранни агенти". От 4 май 2022 е обявен за издирване. В момента Невзоров е извън Русия. Източник на текста е YouTube каналът на автора, който се поддържа с дарения

Като са глупави ще плащат и те по скъп ток, т.е. ще се самонаказват.

ма разликата от теб, че те не искат да са роби. А ти това мечтаеш бе мазньо

Русофила е болно същество. Путлер спира газта....така ни се пада. Митпрофанова обижда и унижава България....квичат от кеф.Утре братушките им ще ни ударят с ракета....ще гледат с благодарност атомната гъба,докато се изпаряват. Е има такива същества в България за жалост.

От високите цени и невъзможност някои да си купуват храна и лекарства знаеш ли колко ще умрат?

Всички коментари са за политика и история, никой не вижда цифрите - миналата година са внесли 300МВтЧ. Ми тва е нищо ве!

Тези страни са нападнати от ссср през 1940 г.

В отговор на окупацията на Чехия съветското правителство в своята нота от 18 март обявява: „... При липса на каквато и воля на чешкия народ окупацията на Чехия от германски войски и последващи действия на германското правителство не могат да не бъдат признати за произволни, насилствени, агресивни“. Комисарят по външните работи Максим Литвинов предлага да се свика конференция на 6 страни: СССР, Великобритания, Франция, Румъния, Полша и Турция, за да се предотврати по-нататъшна германска агресия. Британската страна намира предложението „за преждевременно“ и предлага ограничаване в съвместната декларация на Великобритания, Франция, СССР

Чехите до ден днешен са изключително благодарни за "освобождението".

А пактът „Молотов-Рибентроп“ какво ни говори?

Русофила е болно същество. Путлер спира газта....така ни се пада. Митпрофанова обижда и унижава България....квичат от кеф.Утре братушките им ще ни ударят с ракета....ще гледат с благодарност атомната гъба,докато се изпаряват. Е има такива същества в България за жалост.

Идиот

Много точно ви характеризира човека!

Ко стана бе? Къде е общата снимка на Сталин и Хитлер? Ха ха ха ха Нали са приятели, роднини? Ха ха ха ха Мошеници!

Потърси и ще намериш не само на тях , а и на целия елит на КПСС и НСПартия на Хитлер.

Търсих! Ха ха ха ха И на английски! Няма нито една обща снимка на Сталин и Хитлер! Виж на французи и англичани е пълно!

Всичко започва с Пакта между Хитлер и Сталин през август 1939. Родината на близо 19 000 поляци се превръща в съветска земя, а те са принудени да търсят убежище надалеч. Така започва една истинска одисея.Така е и стези републики.

Поляците никога няма да забравят Катинското клане. А нашите путколизци удобно забравят изтребването на елита на нацията.

А руснаците никога няма да забравят, как долните поляци умориха от глад 120 000 съветски войничета, военно пленници

@ха-ха-ха Да хрантутят кръвожадни агресори ли? "Войничета"? Пич, ти си за лечение.

Тези три измислени държави май са забравили, че са руска собственост по силата на руско-шведски договор. Сега се държат като отвързано куче, но скоро ще се приберат на топло у дома.

Коя е тази измислена държава Русия?

Ами спечелила си е всички преки двубои с противниците през вековете, от Владивосток до Финландия. Наистина трябва да е много измислена тази държава като гледам.

Ако енергийна независимост = диверсификация на доставките - къде е логиката административно да се отказваш [ изхвърляш ] един от възможните ти доставчици и да се поставяш в повишена зависимост от останалите? Мачкай го с импорни мита, въглероден акциз и т.н. някакви други търговски трикове, ама не глупашки да се отказваш...

Хитлер и Сталин съюзници и братски социалистически партии.

Всичко започва със секретния допълнителен протокол към германско-съветския Пакт за ненападение от август 1939 година, с който нацистка Германия и СССР де факто си поделят Полша и други части на Източна Европа. Само няколко дни след подписването му двете нови съюзнички нахлуват в Полша. Подобно на нацистите, Съветският съюз започва етническо прочистване в своята част от окупираната Полша. Стотици хиляди поляци, включително много евреи, са депортирани в Сибир и Казахстан, където по-голямата част от тях са били принудени да работят в съветските колхози.Хитлер и Сталин са били почти братя.

А стига бе! Ха ха ха ха Май Сталин влиза 15 дена по късно, като дава възможност на Англия и Франция да защитят Полша! Ха ха ха ха Гаранция Франция! И всичко почва 1938 година, когато Франция предава Чехия на Хитлер!

А сега Кирчо почти брат ли е с Брад Пит?

Не се отказват спират ви го руснаците тежка ще бъде зимата студено глад и бомби

От всички страни в Европа, Сталин последен подписва с Хитлер! Ха ха ха ха Вече е прилапал Австрия и Чехия, благодарение на Англия и Франция! От 20 дивизии на Източния фронт, 5 са били въоръжени с чешко оръжие! Ха ха ха ха

Който е послушал краварите,хубаво не е видял. Че и тия !

Кажи си го Тодор Велики

Баламурниците се отказват от евтините руски ресурси, а подстрикателите си отварят сметки в рубли и купуват още повече, понеже после ще го препродадът на тъпунгерите... Много ви здраве

Простотия до шия !Ако беше толкова проста работата да станат независими,нямаше да чакат войната в Украйна. Кега ще ядат уя !

Достойни народи! Трябва да се учим!

Липсата на електричество не им е проблем понеже така или иначе цялото им трудоспособно население мие чинии и сменя памперси в Западна Европа. Малкото останали склерозирали старци са с акъла на американския президент и липсата или наличието на ток им е последна грижа.

Пръдня!

Са се заели да доказват, че трите прибалтийски републики ще изгинат без москалски ток, газ и квот друго се сетите Ми не , няма На мурзилките ви остана само да проклетисвате от злоба и да изпадате в полюции от въображаемата мощ и значимост на путлеристан За пияния мужик най- важния въпрос винаги е бил: - Абе ти мене уважаваш ли ме бе? Че кой ли уважава технологично изостанал, но агресивен, злобен и завистлив народ?

Рано рано си на сухо

jingiby

Ние не можем без руски ток, газ, нефт и без русороби. Закривайййй...........

Далеч от Русия се живее най-добре.

Фашизъм не трябва да има нито в Украйна , нито в Русия. Партиите на Сталин и Хитлер са били братски, имали са срещи , посещения, другарски сбирки. Изведнъж след като Хитлер нападна Русия станаха вражески. Фашизмът и комунизма са едно и също нещо, но понеже комунизма победи е приет за по-добрия, а той не е.Държавите бягат от руския фашизъм.

Хитлер се е учил от Сталин на жестокости и убийства.Той му е дал идеята за концлагери.

Митове и легенди! Ха ха ха ха 1936 се бият в испанската война , един срещу друг! Ха ха ха ха Що не намирам снимки на Сталин и Хитлер заедно, а тука ми се хилят Двладие, Чембърлейн, Хитлер и Мусолини. Ха ха ха ха

На парадите в Москва са били гости целия елит на Хитлер, чети и се образовай.

Дай снимка на Хитлер и Сталин! Ха ха ха ха Не ми дрънкай лакърдии! Ха ха ха ха

Има снимки, които се крият, за да не виждат истината хората.

https://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Books/Pix/pictures/2014/8/5/1407240731222/Hitler-Stalin-Pact-011.jpg?width=620&quality=85&auto=format&fit=max&s=e787d9f2e05070cba088ec712192b5f4

Ами той фашизма е на власт само в Украйна, всеки нормален човек го вижда. Иначе фашисти има във всяка една държава.

В Русия е на влат фашизма.

Сега политиците от тези псевдо държави да си отрежат групово вените, за да станат независими от живота. Че то такъв слугински към САЩ живот........ Защо им е? А, и непременно да поканят и българските си колеги, агенти на САЩ.. ПП ДБ ИТН и ГЕРБ.

Путин тръгна да прави действия характерни за 19 или 20 век.Сега е 21 век и руснаците мислят съвременно и няма как да са мотивирани да воюват.Може би се смеят на акъла на Путин.

Русия е окупатор на един куп държави, пречи на развитието им, спъва ги, корумпира ги не им дава да дишат.

Хем пари им дава хем не им дава да се развиват-то е като да си малко бременна

Няма руснак да казва кой как ще живее и какво да прави.

балтийските джендъри скоро ще са истински независими, ще стоят гладни и на студено и нищо няма да зависи от тях

Но защитниците на Русия ще ви пратим да живеете богато и охолно в Русия.

Ще ни направите свирки

ти ли ще ги пратиш? да не стане така, че шепата соросоиди като теб да го пратим в любимата ти джендърландия

В ДС влизаше елита на нацията! Умни, кадърни, хора с езици! Другите елитни бяха:. СУ, Морското Варна, навигация гражданска, и Долна митрополия. Всичко друго гарбодж!

В ДС влизаше целия боклук на нацията и престъпниците.

Не е вярно! В полицията със сигурност влизаха боклуци, но в ДС беше друго!

"Елита" ходеше с каскет или ушанка, подлого анти-българска. Или имаш къса памет, или си малко лайненце, слушал на простите си родители гллупостите.

са като Балканските джуджета Държави приспособленци,ветропоказатели. Петър първи ги е купил от Швеция със злато. Най мръсните убийци са фашистките есесовци от тези държави.

Ако не беше Сталин да направи тези Държави и да им подари Територий , никога нямаше да има подобни Държави ! Неблагодарни педики ! Като щат за Русия ще има повече , а тези Държави ще станат Дискотеки !

Според официални дамски данни изби над 30 милиона от собствения си народ. Съветския съюз по времето на Сталин на практика създаде Хитлер.

ПОСМАЛИ МАНГО !

През ГУЛАГ са минали 6 милиона човека за 35 години. Повтарям 35 години, и са умрели 600 000. За 35 години. Като голяма част са криминални! Имаше статистика колко са в американските затвори!

Каво е "Територий" бе рубладжия, научи първо български език.

Ти си От СЕЛО щом не знаеш Български ЕПМ !

Ако не беше Сталин, нямаше Путин да говори глупости, че кирилицата е излязла от Македония.

Правителството на Борисов никога не е било руско. Потока който вие пишещите по поръчка непрекъснато визирате е изцяло българска собственост на българска територия. И по времето на Борисов хем имахме евтина газ, хем Турция не ни заливаше с мигранти, хем ни хвалиха и американците и от Европейския съюз. Така се прави. А не като сегашните. Или като новия кандидат месия фюрера копейкин.

Не харесвам Борисов, но поне построи този провод. Руснаците платиха наем за две години напред!

300 мегаватчаса по 100 евро. Русия е изнасяла ток за 3000евро на година. Две български заплати ток.

И на тях както и на нас им е омръзнало от Русия да си пъха гагата навсякъде.

Ще мръзнат тогава ;)

Няма да мръзнат, гарантирам ти.Това са руски мантри как не може да се живее без Русия.Може!

Имаш предвид хамерика сигурно, те ти "избират" парлама дупедатите, правителство на колониите, външна и вътрешна политика, разпределят ти и водата дори

Вие си поискахте новия месия вие си го избрах те.

Какви две заплати бе педал ? Като народа взима по 650 лева в Провинцията ! Само 1000 човека взимат такива заплати ДЕПМ и Изрод !

От 1989г. до 2022г. в България имаше следните руски правителства след като Русия направи партийния преврат в БКП и свали Тодор Живков: 1. Правителство на руския гражданин Андрей Луканов. 2. Правителство на Димитър Попов. 3. Правителство на Любен Беров. 4. Правителство на Жан Виденов. 5. Правителство на Стефан Софиянски. 6. Правителство на Симеон Сакскобурготски. 7. Правителство на Сергей Станишев. 8. Правителство на Пламен Орешарски. 9. Правителство на Бойко Борисов. Всички до един агенти на КГБ и Русия. Целият преход на България се контролираше от Русия. ЕС нямаше почти никакво участие. Тогава защо България е на този хал?

Ама и Боко ли е руски агент.

Да, прекара газопровод с наши пари по заповед на Путин.

На ръчно управление от Путин е.Помогна за войната в Украйна.

Ти да не си хванал маймунска шарка

преди да се появят гербопитеците и най вече двете КК-Кирчо и Кокорчо

Русия защо не нападна тези държави? Той нали искаше да воюва с НАТО?

Трите джуджета вдигнаха летвата още по високо. Сега България и Полша в отговор ще обявяват, че преминават на дърва и въглища с цел още по голяма независимост от Русия. Следващата крачка на Трите джуджета ще бъде обявяването на секта и връщането към първобитния строй преди откриването на огъня и яденето на сурово месо. Сега сериозно - тримата глупаци купуват ток от Беларус и изключително малко от Русия.

Ама аз ще ви пратим във великата Русия която толкова обичате.

Че за какво им е ток? Население нямат, промишленост нямат , и пристанищата им празни останаха! Ха ха ха ха И после , тихомълком, ходят на килимчето в Кремъл! Ха ха ха ха

Ха-ха маха, килимчета няма да има.

Добре! За тях няма килим, направо на цимента! Ха ха ха ха

Глупи, виж им стандарта на живот и после пиши тъпотии.

Ха ха ха ха Всичко видяхме! Ха ха ха ха И армията на спасението, и дроп ин центровете! Ха ха ха ха

След 1989г. правителства, мутри, застрахователи, СИК, ВИС, ТИМ ,борци, гангстери всички беше руско от кадри на КГБ и ДС.Стига вече, време е за свобода.

Че кой да стане? Костов шубето ли?

Точно ДС ли да стане?

И банки, и фалити и обир на народа направиха руснаците.

по-скоро тези дьржавички се обезлюдяват и измират.

Режи връзките с Русия, тя не е страна за доверие.

През живота ми не съм ползвал нищо руско, нито газ, нито телефон, нито хладилник, нито пералня, нито автомобил. Сега пак ще продължа така и не знам какво се е променило за мен.И с тези републики е така.

А ток не си ли ползвал от Козлодуй бе тарикат? На свещи ли спиш цял живот? А бензин от нефтохима не си ли ползвал? Ползваш ли изобщо неща от китайските комунисти ?

Ами така е с 18 годишните! Ха ха ха ха С кърма около устата! Ха ха ха ха

И ти ли ще решаваш бъдещето на 18 годишните бе, дърт боклук червен.

Ами аз! Имам и пари и власт! Пикльо ли ще ми решава бъдещето?

Айдеее платената мърша пак е от рано на линия!

Рублите на Путин се леят.

И то за няколко копейки.

За някоя гривна се излагат!

Бягайте далеч от руската кочина.

Свобода от Русия, това трябва да постигне всяка страна от ЕС.

Отказвай се от всичко руско, каквото и да е то.