17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сливен всичко по хълмовете е опасано с такива перки заради тради;ционните ветрища по Карандила....Цяла Германия е така, и в Англия има, и във Франция......Там пък използват и приливите и отливите на океана даже, и то от десетилетия. А всеки гръцки селянин си има на плоския покрив на бялата си къща соларен бойлер и панели, а в гаража - и американско или италианско тракторче да си оре там.....Ще го видите още щом навлезете след границата с първите им къщи.....И това също е държава, който се брои за нестабилна и имаше тежки кризи! Поне идете в хотелите им да се наядете до пръсване по пет пъти от прочутите им "шведски " маси с вкусотии от пиле мляко! От пържените им бекони и пресни яйца рано сутрин до безбройните им скари или десерти, плодове, компоти, сокове и един Зевс знае още какво.....И всичко от това се гледа предимно в близка ферма и ниви зад хотелите и хълма....!!! /?/ Оставате шашнати. И си взимате от масълцата, подправките и сладориите за из път обратно като мил спомен, да ви държи поне още ден.-два, че тук ви чакат....преоценените храни с изтекъл срок, братче, глад, данъци и мор!

Ииии ... след това ще се вземе нов заем ...

Стига сте правели разни "програми" за раздаване на пари за определени хора! Трябва ви програма за подпомагане на обикновените хора. Това означава, че трябва да е лесно разбираемо за всеки, за да може всеки да инвестира и да получи полза от инвестицията си. Говоря за инвестиране на дребно. Всеки който иска и има възможност да си монтира соларни панели на покрива и да произвежда електричество което да продава на енерго-компанията. И е задължително тези хора да печелят от това. Така пенсионерите ще могат да инвестират спестяванията си, вместо да ги хвърлят през балкона на разни мошенници. А за да се получи добре е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО процедурата да е проста, разбираема и лесно изпълнима за обикновените хора, НЕ за тарикатите. Вероятно най-добрия и справедлив начин е като се приспада от сметката за ток. Например през зимата си консумирал 1000 кВт/ч, а си произвел 100. Приспада се произведеното и плащаш 900 кВт/ч. През лятото произвеждаш примерно 500 кВт/ч, а си консумирал само 100. Тогава ти изкупуват и плащат 400 кВт/ч. Разбира се изкупната цена трябва да е по-ниска от тази по която вие купувате и заплащате. Така енерго-дружеството нама да е на загуба, а държавата също няма да субсидира. Примерно вие заплащате по 0.20 лв за кВт/ч, а енерго-дружеството ви изкупува електричеството по 0.10 или 0.15 лв за кВт/ч. Така вие сам ще решите каква мощност да инсталирате. Ако изкупната цена /ниската цена/ ви устройва може да инсталирате по-голяма мощност. Ако не ви устройва ще инсталирате по-малка мощност която е близка до вашата консумация, защото тогава цената е по-високата. Т.е все едно продавате сам на себе си /спестявате си/ по по-високата цена от 0.20 лв за кВт/ч.

държавата няма сметка от това

приготвени тия пари ?

а аз защо не мога да получа пари да си построя веи,кандидатствам и ме отфърлят,а такива едни лъскави контета дето нямат и 1 лев платен данък получват милионите и после не се виждат никакви веита наоколо