България след Brexit: какво губи страната ни?

Ще направим опит да отсеем това, което касае най-много българските граждани и търговци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега милите комунисти и новоизлюпени безнесмене ще плащат за чедата си тройни такси.

Има едно меко и щадящо отношение към английското нахалство и арогантност. С манипулации и лъжи за българи и румънци направиха Брекзит, а сега им се умилкваме и го увъртаме по килифарски. Правилното е да се каже, че са нация егоисти и безотговорно рушат ЕС , ценностите и единството на запада. Нищо няма да спечелят и големите им глупости трябва д асе нарекат ясно- провал.

напълно съм съгласен

ги ожалим

ЕС безотговорно руши България. След 2007 настъпи пълна разруха и падение в България. Раждаемост няма. Народа гладува и е затворник в собственият си дом. Държавата изчезва.

България нищо не губи. България изгуби всичко като стана 28 република в съюза.

Англичаните по- иновативни от германците?!? По-голяма глупост не бях чувал. Честно.

България губи възможността да губи обучени кадри и способни студенти. Което даже е хубаво .

нали така казваха всички идиоти , които не вярваха ,че ще има брекзит и казваха как англичаните ще са зле, а ние ще мажем филии с мед и масло.

.....едни мангали няма да работят за едни мазни джендъри.

току що прочетох...твоето мнение!

Да добавя за невярващите. За медик изпита за владеене на език е с норматив над средното ниво за англичанин. Доста над нивото на езикова гимназия.

на дупарата от релаността? Май не се случи квото лаеха тук 80%, начело с оная измислената адвокатка и не искаха даже да чуят нормлано мнение тогава...

*88888

''....Услугите не са включени в обхвата на споразумението. Британската икономика е силно зависима от услугите, тъй като 80% от БВП на страната се генерират от този сектор. ОК стана първата държава в света, чийто износ на услуги надхвърли този на стоки....'' с тази разлика, че услугите В2В по електронен път вече ще се облагат според правилата на ес за търговия с 3ти държави, а ес готви и регламент за цифровите услуги....

Англия - един стар враг на България. Да загубиш враг не е лошо. Лошо е да не печелиш приятели. Ние тругно печелим приятели за съжаление. Отказът на Великобритания от свободна търговия е основна причина за Първата световна война, а и за Втората световна. След Втората световна и до днес англетата обвиняват швабите за това, че заради тях не са световна сила и империя. Казвам обвиняват, но реално сами са си виновни. В навечерието на Втората световна война даже в САЩ има план на ген. им щаб за война с Великобритания, която е затворила колониите си за чужди стоки. Как - просто и с малко сили, на чужда тритория - дет се вика същото мислел Сталин за Германия. Значи САЩ удрят яко Канада и Великобритания за да избегне война със САЩ докато зад гъза и е Хитлер ще е готова на всякакви отстъпки. Добре , че не е станало. Та на англетата им дай курвенски игри да играят и все някой друг да им е виновен. Бе гледат си интереса хората - евала за това.

нещо нпм амислуъл и в добавката. Кажи си кво те мъчи!

*88888

Кое не се случи, ве, умник- започна топенето на основите на айсберга ю.к.- услугите им В2В с ЕС вече ще се облагат;0

Не се замисляйте колко егоистични са англичаните, а колко дащни сте Вие. Откърмени с европейско мляко, Вие нямате друга идентичност освен 'Е(С)вропейци'. Джендъри, събудете се и подписвайте Истанбулската конвенция. Днес ще ви съобщят от неиздраната Европейска Комисия коя ваксина може/трябва/задължени сте да ползвате. Колкото до 'провалените' Англичани - ами те от около 800г. живеят по-добре от нас. Тогава са ни 'задминали'. Ние продължаваме да сме европейци, комунисти, турци-е не баш, ама рая на отоманците- и все да знаем повече. Сещам се за вица където проститутка се обръща към нормална жена и с надсмешка и казва ' Ти какво знаеш за любовта, ма?'. Вие го крещите...

НИЩО НИЩО НЕ ГУБИМ ПЕЧЕЛИМ СЕБЕ СИ

Да изгубиш Великобритания е все едно да изгубиш едно от буталата в двигателя, а русофилска България е като котва за ЕС - най мързеливия народ, вечно мрънкащ и недоволен.

добре,че тези врагове признаха Съединението та да я има сега България! Дай Боже още такива врагове!

Нидерландия. Алекандра, Нидерландия. Няма такава държава Холандия. Холандия е регион в Кралство Нидерландия.

Това, което крият е, че всичкия ре-експорт се налага с мита. С прости думи - ако си търговец, или производството ти не е в държавата - духаш супата. Аз работя в Англия. Фирмата ни има производство в Индия и Китай. Всичко това сега се облага, ако се ре-експортва в ЕС. 50% от клиентите ни са в Южна Европа, всичко това сега се мести в Холандския ни офис, супер спешно. Всичко, което произвеждаме в УК, е освободено от мита, но има допълнителни разходи. Така че, който Ви казва, че е като преди - съвсем или лъже, или си няма представа.

Вярно, Англия ни е враг а Турция приятел. Да ви се ... Само за пояснение на незнаещите, ако Англия не е подкрепила съединението сега историята щеше да ни е съвсем друга. Русия е била категорично против акта на Съединение. Изтеглила е всички руски офицери и помощници и е оставила Б-я сама да се оправя с Турция от където се очаква удара.. За съжаление ударът идва от "братска" Сърбия. Както Чърчъл е казал няма вечни приятели, има вечни интереси.

Кое е и "великото" на България? Че от 1300г., 900г. е слугувала на друг народ, а останалите са били във варварски.

Видя се че когато си република в съюза имаш много недостатъци и малко предимства. Видя се също и в пандемията че отнемането на свободата и независимостта е най-големия недостатък.

Най-много губят ХАнгличаните, кой ще им бере ягодите сега ? или ония десетки сезонни работиниц, дето се връщат с по 2-3 хиляди лева, мишкували 3 месеца и викат "малеее-там колко е яко, пък тук е БГ е ебати мизерията" :D

Знаем, но не ни пука.

*88888

британците не живеят по-добре от нас- няма как всякаква ПАПЛАЧ , събрана от кол и вЪже, необразована, с нехомогенна религиозна деноминация, да създава висок БВП- паплачта е нетен ползвател на данъците, удържани от онези ЕС граждани, работещи нормална работа в ю.к.

По големи ще са загубите на ЮК след провеждането на изборите през май в Шотландия и гласуването на indyref2. Още от създаването на ЕС Шарл дьо Гол е бил против присъединяването на кралството. Никакъв коректив не са били англичаните, а вечна опозиция, сега и Байдън като им отреже " всеобхватната сделйа" ще си търгуват май само с турция и някои от бившите им колонии, които вече политически удряха и ще им извият ръцете.

*88888

Абсолютно вярно. А когато повечето собственици на фирми в ю.к. разберат лъжите на джонсън за безмитна търговия при реалния вече брекзит, ще излязат на улицата и щурмът на капитолия ще им се види детска играчка на джонсън и сие...

Административните последици от Брекзит направо пречуипха много фирми в ОК. Да няма мита и такси, но административно уреждането на импорт и експорт е ужас, поне засега. Борката им/си го наби. И още, дето много реваха за рибата, сега страшно много рибари почти са спрели риболова и то планират да е така за месеци, защото техния пазар беше основно износ за ЕС, което в момента за една малка фирма е невъзможно да бъде уредено - та сега си псуват, че просто трябва да намалят дейността си със 70%.

Дори и да попадаш в условията на безмитен ескпорт, административните уредици са страшни

*88888

България е много по-велика държава от ю.к.- въпреки 500 години османско владичество, е успяла да принуди Европа да си спомни за българската държавност и етнос и неслучайно принципно, частичното възстановяване на българската държавност се е случило върху българското етническо землище- т.е. върху географските територии, населени с над 90 процента етнически българи през 1876 г. Това келявата ти британия НИКОГА не би могла да постигне...

Правистката,... адвокатка е на линия, всичко ще обясни и на неразбралите. Има ли статия за ОК , тук е..!

Никога не съм разбирал тия дето ходят на ягодите. Има други възможности дори и без кой знае колко да знаеш език или да имаш квалификации и сертификати. Например Амазон склад. Работата е гадна, ама като знам колко дават и че има страшно много работа, предполагам, че ако си отишъл да спестяваш, за 3-4 месеца можеш да се върнеш поне с 10-12К лева чисто, пък дори и 15К, ако бачкаш извънредно.

*88888

Хубаво е, че го пишете, защото когато аз го напиша, започват едни лакърдии, едни тъпотии- ама ти откъде знаеш, след като не си там и т.н...,Ами знам го, защото като адвокат си намерих текста на т. нар. споразумение, което на практика юридически е озаглавено АНЕКС към Договора за напускане на ю.к. от ЕС и там, на около 2 страници, са дадени юридически дефиниции кои стоки са се считат за стоки с произход ю.к. и кои стоки не се считат за такива- между 26 и 36 страница на споразумението беше някъде...

Келявата Британия е била най голямата империя съществувала някога, 80% от прогреса на човечеството е продукт на Великобритания, най добрите университети са там. Великобритания, заедно с Германия и САЩ са върха на съвременната цивилизация, а в България живеят предимно комплексирани индивиди опитвайки се чрез злобата и надменността си да ги забележи някой, но без успех.

*88888

"Член ORIG.7: Недостатъчно производство 1. Независимо от буква в) от член ORIG.3 (1) [Общи изисквания], продуктът не трябва да бъде се счита за произхождащ от страна, ако производството на продукта в страна се състои само от един или още от следните операции, проведени върху материали без произход: л) поставяне или отпечатване на марки, етикети, лога и други подобни отличителни знаци върху продукти или техните опаковка; стр. 30-31 от тук https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2020/EN/COM-2020-857-F1-EN-ANNEX-1-PART-1.PDF

е па голема работе, че нема да одите да им чепкате ягодите на енгилизите. че си намерат украинци да им берат

България нищо не губи за момента, но за в бъдеще не съм много сигурен. Британия трябваше да води съюза, не да го напуска. Сега остана само Франция която може да спаси съюза от влиянието на Германия. Но едва ли скоро ще имаме лидер като Дю Гол в Франция. Германия за съжаление ще унищожи ЕС, защото не разбраха, че по голямата част от хората в Европа не искат да стават германци, да живеят като германци да се хранят като германци да пестят като тях и така нататък и т.н. Това налагане на Германия ще доведе до все по голямо отчуждаване на гражданите към ЕС и може да доведе до разпадане. Да се надяваме, че ще стане мирно а не с войни. България, трябва да започне един процес на съюзяване с съседните земи, които са близки до нас икономичиски по брой население и по начин на живот, като Сърбия Черна Гора, може и Македония но след като си оправят проблемите с албанците. Мисля, че бъдещето е на локалните съюзи които вече се заформят. Но разбира се не очаквам от българските политици да променят нещо в традиционната българска линия, сами срещу всички, винаги с Германия до самия край.

Ти гледай да не спрем да ви даваме и паспорти.. Да не ревеш на границата като онодената убавица..

Основният проблем на британците е че не искат да осъзнаят, че тяхната страна вече няма нищо общо с онази Британия властваща над света и владееща всички морета. Великобритания отдавна не е някогашната империя, а е един умрял остров и няколко задгранични територии. Светът отдвана не се върти около тази нация, но те упорито отказват да го проумеят. Цялата патардия с Брекзита започна като блъф пред ЕС да си издействат по-специални условия мислейки отново, че всичко се върти около тях и ЕС веднага ще им да де всичко което поискат. Е да ама нъцки. Икономиката на ОК вече пострада значително от годините на несигурност относно Брекзит-а и сега тепърва ще страда. Доста инвеститори избягаха, а с тях и добри кадри. Великобритания е голям пазар и ще се оправят макар и да това да им отнеме няколко години на стагнация и увеличена безработица. Съвсем скоро обаче проблемите им ще се задълбочат, защото няма кой да работи във фермите. Сганта довлякла се законно на Острова от всички крайща на някогашната империя е по-зле и от мангалите. Те не искат да работят и няма да работят това което работи един източноевропеец. Белите англичани пък е абсурд да се наемат на такава работа. Следващият проблем е скорошното отцепване на Шотландия. Това лято там има избори и ако пак спечелят сегашните управляващи те ще организират втори референдум, който без никакво съмнение ще е ЗА излизане от ОК. Тогава вече в Бъкингам ще се наакат, защото това ще отприщи подобни реакции и в Северна Ирландия, която ще търси обединение с Ейре и накрая евентуално в Осраното Кралство ще си останат само Уелс и Англия ама и за Уелс не е сигурно.

Много хора скачат на ЕС, ама относно Брекзит проведоха добра стратегия. Играеха го умряла мишка, изглеждаше, че са уплашени, вкараха Борис в коловоза риба, който не е от съществено значение и си постигнаха своето. Сега ще последва и постепенно изтегляне на услугите, където ЕС има пълна свобода да прави каквото иска, а реално услугите бяха от най-голямо значение за ЮК.

Инглизите ще си създадат специални квоти за чепкане на ягоди и аспержи, зелки и репи . Който му се чепка , ще може да си чепка всякакъв зарзават, от сутрин до здрач в кал, мъгла и дъжд, точно както и до сега, точно както и преди да влезем, а те да излязат от ЕС.

Гледам, че тук няколко евани трола с психични отклонения яко защитават Умрелото Кралство сякаш е светая светих и цъкат минуси на поразия. Алооу, срам и позор сте, безродници такива. Вие дето защитавате Кенефното кралство и му се възхищавате, обичате ли да целувате и задниците на ръбавите глави от Острова, а? Специално за вас ще кажа следното: Англичаните са долни и високомерни боклуци в огромната си част. Особено младите поколения. Трагично тъпи и ограничени са, без грам обща култура и знания. По-зле са от нашите тиинейджъри! Старите поколения са по-друго нещо. Като цяло никога не са ни харесвали и винаги са помагали на всеки наш враг когато това е било в тяхна полза разбира се. Въпреки, че срещу тях има обявена война проформа и няма изстрелян и един куршум спрямо английско копиле те заедно с американците бомбардират България през ВСВ и хвърлят бомбите предимно над цивилни обекти. Голям морал, голямо чудо! Самите те го признават като нечовешка грешка години по-късно! Мразят ни и заради загубите, които им нанасяме през ПСВ. Чърчил се е гаврил с българите наричайки ги малък, дребен и незначителен народ от Балканите, който рядко се къпе. Тия ли пеераси защитавате и им се кланяте и защо? Да не мислите, че на някой от тях му пука за вас? Продължавайте да цъкате минуси, но това е истината и с минусите няма да я промените. Като ви е толкова мъчно за Кенефното кралство хващайте куфарите и марш натам с еднопосочен билет, обаче си оставяте БГ паспорта тук и никакво връщане повече, а не като миналата пролет покрай КОВИД-а всички да се довлечат да се лекуват в България. Нека да ви лекуват идолите ви в ОК.

Англия ни е враг, защото е приятел на Турция и враг на Русия. Признала била съединението ама преди това в 1878ма плаши Русия , че ще изпрати флота си да помага на султана. Признала била съединението - естествено - ако Турция беше тръгнала срещу нас Русия щеше да скочи на Турция и пак война, а англетата знаят, че Турция пак ще загуби и те трябва да се включат да я спасяват. А на Англия това не и трябва. Малко преди съединението Великите сили си поделят света на масата напреговорите и Англия е доволна от подялбата. Как да рискува заради една България. Отделно, че тогава вече се очертава проблемът на Англия с Германия за колонии. За какво и е на Англия да се счепква с Русия при това положение. Чети още и мисли повече. До ВСВ Англия успява да удържи колониите си и да продава там промишлените си стоки на завишени цени и без конкуренция. Какво е тук България,пред тези печалби огромни. Та те САЩ са искали да нападат Канада за да склонят Англия на свободна търговия - това преди ВСВ. До тогава англетата са били световния търговец номер едно.

80% услуги, демек производство нема, офшорки и американски изтърбушени книжа

да им работи във фермите...Ха-ха. Винаги ще има кой да им работи във фермите и това няма да са англичани, пакистанци и индийци , ямайци и всякакви индивиди от бивши колонии. А ще са както досега е било - източно европейци, които им бачкахме по нивите и преди да влезем в ЕС под форма на студентски програми и програми за сезонни работници, за които се издаваха съответните временни разрешителни за пребиваване и работа. Не англичаните имат проблем, а ние , че все още, дори част от ЕС, има един голям процент хора, които считат , че да си изоставят децата и семействата, за да работят на къра от сутрин до здрач в дъжд и мъгла, да спят във фургони и като добитък да ги извозват един път в седмицата до града на пазар, е по-изгодно икономически и психически, отколкото да правят същото в България.

Когато казали на Уинстън Чърчил, че трябва да се предупреди цивилното население за предстоящите бомбардировки, той отговорил: "Никакви предупреждения! Българите са корав народ, който заслужава да му бъде даден урок!"