Печелим $717 милиона на година от „Турски поток“

Това е 2.6 пъти повече от приходите ни от транзитни такси за 2017 година, които са $274 милиона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това да не е хуй та да печелите, бре!!! И кой сте тези, които печелите, бре? Хайде като вия заврат отзад тръбата пак се обадете!!!

Schilo

Някой пак е извадил молива и рисува. Още нищо не е проектирано, договорено, не е уточнено трасето, не са започнали отчуждителни мероприятия. Не се знае и Ципрас, какви ще ги врътне.

А айдуците изчислили колко чували с пари ша украднат

не мога да повеярвам, България да печели. Как сани оставили направо не знам. Сигурно са нямали друг избор.

А колко щяхме да печелим от "ЮП" ако транзитираме газ КЪМ Турция? Стига с тази плоска пропаганда -колко е добре за България "ТП" България губи неизползвани печалби от "ЮП" и това е факт.

Оляхте се .

Големи чорбаджии били тези сърби, че и унгарци! Пак братя Грим са на смяна.

ТОЛЬКО ОДИН ТУРЕЦКИЙ ПАТАРОК!!! БОЙКА ЕРДОГАНОВНА ТОЖЕ ПОЛУЧИТ ПАТАРОК В ЖОБЕ!!!!!!!!!!!!!!!!! ОЙ КАКОЙ БОЛЬШОЙ ЖОБ ИМЕЯТ ОНА!!!!!!!!!!!!КАК ВЕДРО!!!!!!!!!!!!!!!!

ПЕЧЕЛЯТ някои към рублите ще има доларес и динар...

400 милиона евро за 50 години, е равно на 20 милиарда евро. Толкова загуби България заради раболепието на българските политици, отказали се от Южен поток!

Schilo

Интересно, прогнозират се такива пари и то не при пряк доставчик, а през Турция. Това значи ли, че ако беше директен газопровода, щяхме да получаваме повече? Май, така излиза.

Всъшност от народа ще дръпнат 2 млрд за инвестицията, а печалбата ще отиде при мафията...

в морето, а тия турили тигана, че и котлона греят.

точки... сметки де... НО да кажем че е вярно... в Бълагрия хич не се съборат амлко данъци и такси, и като цяло държавата изобщо няма амлко постъпления... ако се харчеха както трябва... така че от тия пари народа щеше да види 0(нула)

Бокьо, обаче, ще получи заповед от Вашингтон и ще се откаже.

Schilo

вярно е. Византийците още нищо не са казали.

А втора тръба ще има ли или кат Боковия хъб на Балканите ще стане?

южен паток щеше да ни струва 3,5 млрд евро. Сега инвестицията е само 1,6млрд $. КОлко по-добре е, когато руснаците не се месят.

Същите условия с Газпром (газта да идва до Варна), можеха да договорят и преди. Какво им пречеше? Пак щяхме да строим газопроводи за Сърбия и Европа, но нямаше да загубим стотици милиони долари/годишно от спряния транзит за Турция , а сега ще им плащаме ние транзитни такси. Това можеха да го договорят и по лесния начин, но ние обичаме да ни е трудно ....и скъпо.

Отново манипулативна статийка. А защо не пресметнете колко губим поради това, че Южният поток беше подарен на Турция и сега се нарича Турски поток! Това ли е журналистическата ви съвест? Колкото и да се силите, няма да се получи - и децата разбраха какво предателство беше извършено от разните му зеленчуци, гуменки и калинки!

Логиката казва, че от нас щеше да отива и в Турция, демек още повече печалба. Сега те са първа спирка.

южен поток 3,5млрд евро за България, сега ще инвестираме 1,6млрд$.. само може да си направиш сметката, колко спестяваме.

Браво на Боце...Другите затова се напъват, но пак са с пръстче в уста...

алексей милер ни каза 3,5млрд евро за тръбата през България, сега ще инвестираме 1,6млрд долара. Оказва се, че сега е по-изгодно.

Губиш акъла си, ама то за какво ли ти е.

Почна се! ССега ще ни залеят от публикации, бате!

абе дирници стига сте пробутвали тези глупости за да скреете малоумието на тиквите за което ще плащате и вие бе серсеми, умните вече се изнесоха от тая пустиня

Печелим $717 милиона на година от „Турски поток“ Вече и спечелихме,а все още няма официално потвържедение от Газпром откъде ще мине тръбата.

Карате се за нероден петко. Нека си построим нашите тръби, дс гицсеържем с турски поток, да сключим договорите , да потече газта, пък тогава да правим сметки колко ше спечелим. Нито ес, нито краварите са се произнесли официално, така че имайте търпение. От тях никой не иска в държавата да иам при. Виждате каква камшания правят алпийските страни и какви пари наливат в паевдицеколозите за да измъкнат от нас едно 200-300 хил. туриста от зимните ни курорти, вие искате да ни оставят приходи от транзит да имаме. Вервайте си!

ТОЛКОВА ЛИ СТРУВА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ???

Schilo

не ти ли минава през ума, че ще се ползва и част от наличното вече трасе?

Какви глупости, какви милиони, какви пет лева?! Южен поток трябваше да премине директно през България, беше договорен и после изпуснат от същите тези управляващи тикви, буквално подарен на Турция! А сега ни баламосват с Турски поток, без да се отчитат загубите от изпуснатата сделка!

Schilo

Тоя, па...Кой ти посяга на свободата? На това му казват "търговия"

Охоооо...8лв на месец на калпак! :)

Много поздрави на БСП и ДПС! Газопроводът остава държавен и печели България, не Газпром, не БСП и ДПС. С Южен поток сега щяхме да имаме 12 милиарда дълг и пари щяхме да вземем ЕВЕНТУАЛНО 2040 г. Ама само при 90% натоварване. Иначе не. БСП и ДПС - на СЪД!

путин отмени еднолично този паток. Тогава милер ни направи сметка за тръбата през България и излезна 3,5млрд евро. Сега сметката е 1,6млрд долара. Оказва се, че без южен паток е по-добре.

Щеше да струва повече, защото щяхме да платим и подводната тръба, която е далеч по-скъпа от сухоземната. За сметка на това, сега ще печелим 1/4 от това, което можеше да печелим, ако бяхме първа спирка на тази тръба.

Schilo

Трябваше. Сега, газът пак ще е руски, ама с вкус на баклава. За някои. Ако стане, де.

Нищо не губим сега,а печелим. При схемата Южен поток тръбата си оставаше на Газпром, и не се разрешаваше по нея доставка от трети страни.

"Премиерът Пламен Орешарски обяви, че е разпоредил спиране на действията по старта на проекта "Южен поток"." Не можеш да оспорваш историческите факти само отпреди няколко години.

това беше и най-голямата уловка с тези 90%...т.е. пари нямаше да видим, ама щехме да плащаме, като попове.

Кои сме тези кои печелим. Ако и аз съм в числото да ви дам банкова сметка.

Аз печеля, вие губите

Schilo

Де го е този газопровод? Тръбопровод е на ВиК инсталациите.

но ще е с повече от 2млрд евро по-евтино... нека да има вкус на баклава.

Браво на Борисов! Как ги изигра нещата! Какъв стратег, какъв гений! Отивам сега и аз да прочета Винету та туко виж и аз съм поумнял като Борисов...

08 юни 2014 Премиерът Пламен Орешарски обяви, че е разпоредил спиране на действията по старта на проекта "Южен поток". След срещи с американските сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи Орешарски заяви: "Обсъдихме въпроса с "Южен поток" и със запитването от страна на ЕК относно процедурите на европейското законодателство. Подчертах, че проектът ще продължи само след като отстраним всички забележки на Брюксел и уточним начина на неговото изпълнение по-нататък... В момента има запитване от страна на ЕК и по този повод е спряна по-нататъшната работа...Разпоредил съм да спрат действия по старта на изграждането до уточнения на процедурата с Брюксел". В същото време Русия не е получила официални уведомления от България за прекратяването на работата в рамките на проекта "Южен поток", предаде РИА Новости.

И от къде ще мине...Няма другаде, не ви ли стана яно...важното е да устискаме за нашето си...

не позна. защото през ЮП щяхме да транзитираме и за Турция, а не само за Сърбия, Словения и т.н. Турския транзит го загубихме благодарение на нашите 'приятели' американците.

То разликата до 3,5 милиарда бяха за комисионни на определени хора. Тогава Пеевски и Доган щяха да станат милиардери.