17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ изтеглиха 30 Млрд Евро=60млрд лева за 11 години. Вчера на 15 Февруари Изтеглиха 300 млн. На 23 Февруари ГЕРБ теглят още 200 000 000 Евро. ... Премахване на ГЕРБ,Съд и Конфискуване на откраднатите милиарди от Всеки член на ГЕРБ и близките им!

Новото правителство ще има какво да връща.

Само концесиите за цветни метали да бъдат променени и рязко ще спадне взимането на заеми!! Ама не става щото няма да сме демократична държава и няма да сме модерна ПРО ЗАПАДНО !!

Децата на ББ и внуците му плачели от митинга на доволни граждани от управлението му! А от ББ вече плаче ЦЯЛ НАРОД!!! ОСТАВКА, ВЕДНАГА!!!

Е стига ве цял народ От 4 години все по 100/200 русороба виждам да плачат .

По-скоро 4-5 близачи като въпросния Васко си заработват хонорара от ГЕРБ и от дядо Сорос, че иначе ще умрат от глад и простотия! Бай Тошо го оплха а няколко милиарда, а Тиквата надмина вече 30 млрд и продължава да трупа лой и сланина, резервни за зандана.

PEYTSCH

2023 с евро като пенсиите и МРЗ останат същите но в евро ! Да се запише във всички програми на партиите и коалициите. Сега.

Има ли такава дРъжава ?

Може би трябва да се приеме една поправка на конституцията, която да забрани на държавата да взима нови заеми, освен ако тези заеми не са одобрени на референдум с повече от половината избиратели, имащи право на глас, да са гласували в подкрепа на взимането на такъв заем!

Всички пари трябва да отидат при новият ни по-голям ''брат''!

От повечето коментари звучи необясним черен хумор и мазохистка самоирония? Като чи ли се отнася за друга държава, а не за нас и живота ни. Явно такава шапка ни кроят управляващите, че няма да имаме сили и за хленч, камо ли за плач с цяло гърло! Може би си заслужаваме тази откровена гавра!

Отиваме на протест , след което ''те'' ти набутват СЪБОТЬОРИ , и всичко се размива , ако нещо се промъкне , съдийте ти набиват канчето .

И правилно правят Като искаш да докараш престъпници и русороби на власт като комунисти чалгаря или Майчето боклук до боклука.Докато ревеш за тях ще има бой по канчето

Всяка нощ ли сънуваш Мая ?

Вървиме по челния опит на братска капиталистическа Гърция. От много рипане по площадите преди 30 години, пак сме стигнали до под кривата круша.

Прехвърлихме 36 млрд. , заеми .Станахме ВЕЧНИТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ПРЕЗ ОКЕАНСКА ДЪРЖАВА !

Чета тук някакви къси мисли и достигам до извода, че в Дебилистан българопитека няма никаква представа с какви пари оперира държавата. 200 милиона, един милиард, 10 милиарда, 20 милиарда...оцъклили се всички от дупката на улука и им се струват тези цифри като някакъв Армагедон. Сериозно, защо не прочетет малко за какъв БВП гороим, за какъв износ, какъв внос, какви потоци от пари текат през тази държава и какви суми се събират. Стига с тези спартански виждания за обема на паричния поток - не сме на село, това не е хоремага, няма черна дъска със сметки на стената. Накратко - държавата не е тъпите ви 3 столевки, които стискате под възглавницата сякаш са всичките пари на света.

Знаеш ли , че вносът на стоки в България е 93 % ??? За какъв ръст на икономика ни БАЛАМОСВАТЕ ?

Е как. Нали лично Тулупа от "жипкътъ" му е обяснил тия работи на тоя отчаяния. Той е най-вещия по икономическите, планетарните и въобще всички вселенски въпроси. Даже Господ се учи от него. Чул там нещо за БВП и дошъл да се изходи. Нищо не казва обаче за търговско салдо, за това какво реално произвеждаме и изнасяме. Ако една страна не може да си обслужва сама външния дълг и плащанията по него, а е принудена или решава, че е по-добре да тегли нов заем за тази цел то това е държава, която се управлява неправилно и от финансово неграмотни хора. Всички знаем за дълговете на Италия, Гърция, САЩ и др. и тяхното съотношение на дълг към БВП. Това обаче нас не ни грее, защото не сме нито Гърция, нито Италия, нито САЩ. Икономика с програмки, полуфабрикати и суровини не се прави. Истинската работеща икономика печели когато произвежда продукти и изделия с принадена стойност. Не е същото да произвеждаш седалки и волани и да произвеждаш и сглобяваш цяла кола. Тия неща обаче няма как да ги обясниш на малоумен гербав трол.

И аз чета и се отчайвам! Особено като такива като теб вземат да се мислят за голяма работа. Само като погледна в сайта на БНБ какъв и колко е вноса от Китай виждам ясно отрицателното салдо!! Виждам и друго че част от бившите членки на СИВ успяха да запазят производствата си и дори ги разшириха и модернизираха. Виждам и друго че не можем да си произведем дори храните които са така типични за България!! Ще те попитам ти знаеш ли колко е брутния заем на всичките български общини мисля че бяха 256 броя?? Щом една община за да извършва сметосъбиране и се налага да взима заем за нова машина излиза че същата дори няма средства с които да оперира ни по Евро програми, ни да извършва едно такова просто нещо сметосъбиране. За какво говорим изобщо специалистте!!??

дълга ще го гушнат и откраднат гробарски те боклуци начело с Боко Тиквата а пък след това дълга ще го връщат обикновените българи и техните внуци и правнуци...факт просто факт.

Пари в Бг винаги има , ако свършат , управниците имат правото от наше име да теглят заеми , КОЛКОТО СИ ИСКАТ ! Нали ние сме си ги избралЕ ?

Тоя ви разкова от всякъде.

Бях се притеснил , че скоро не сме теглили заеми , НЕ ЧЕ НЯКОЙ ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН Е РАЗБРАЛ ОТ ДО СЕГАШНИТЕ ЗАЕМИ !

Е как да не си разбрал . От кво плащаме пенсии социални помощи ,на лекари учители заради пандемията Или мислиш боко си ги вкарва в личната сметка? Кой знае може и така да мислиш.Ако славчо ти каже или корнелия да не говорим радев или черепа ...Вярваш !!На доказани мошеници вярваш на доказани НЕ мошеници ....Не вярваш? Ако това не е парадокс Здраве му кажи

Заема трябва да се връща. Кой ?

Пак ние , нали им имаме ''доверие'' , щом сме си ги избрали !

А като избереш славчо или корнелия няма ли да плащаме заеми???

Какво предлагаш , след като и при ГЕРБ , България най-бедна и най-корумпирана държава !? Всичко се съдържа само в това изречение , И въпросът И отговорът : ---Защо сме най-бедната държава ? --Защото сме най-кормпирана !

Капка по капка вир.Вир по вир язовир.Кредити по заеми финансово икономическо цунами.Тежко на българските граждани и на тази коалиция която дойде след 11 годишното неадекватно авторитарно управление на Борисов. Няма излизане от финансово икономическа пропаст в която ни бутна това корумпирано управление и измикярите му.

Няма ли журналисти да ги питат за какво са им? Сега излиза че са за чекмеджета и куфарчета. И после беж краченца да бягаме.

Колега,за кашони и цигани

Пак чакате някой да ви даде високо платена работа :Д Абе вие идиоти ли сте - ако искаш пари, намираш начин (ЛЕГАЛЕН) да ги изкараш :Д Така е по капиталистическия свят. Нещастници. Чакайте да ви гледкат като бебета смешници :Д

Абе ти не ни обяснявай за капиталистическия свят, ами ни обясни защо няма демокрация? И нещастнико, само за информация, няма положение, при което да не работиш! При демокрацията, ако искаш да ядеш работиш. При комунизма, искаш, не искаш, работиш. При капитализма, работиш, работиш, но може и да не ядеш.

Колега, този е ебан гробарски трол дето се прави на успял. Няма смисъл да му отговаряш. В най-добрият случай е малоумен служител в колцентър дето взима 2 бона и вече е "велик", а преди 4-5 години е станал "софиянец" след като е оставил прасетата и галошите в някое умиращо село. Такива селтаци са ми любими и умирах от смях като ги гледах в моловете, по магазините и на Витошка. Той е избягал от селото ама то си е в него и няма оправия. Бас ловя, че живее някъде в Люлин и кара "жип".

То вие работите ама ревете че не ви стигат парите доколкото разбирам :Д Аз за това говоря - в БГ всички си мислите че каквото и да работиш както и да свършиш работата трябва да си платен като останалите - но капитализма дава на тези които вършат релевантна работа ДОБРЕ, а не на тези които правят глупости ЗЛЕ.

Боце разтривача на уши, за 10 години направи външен дълг колкото комунистите за 45 г. Магистралния Фончо с Жипката....

Имаше яка промишленост и пазари които гълтаха всичко и можеше да връща. Какъв пазар е сега ЕС ? Месо ли купува,млеко ли купува ? Нищо. Ь Затова ни вкараха с Румъния за да сме пазар за тях. Нагъваме 40 г. Месо от резервите им и купуваме трошки трета ръка

ай ся глупости, през 1990г. България имаше външен дълг то 9 милиарда долара и почти 10 милиарда и дължаха африканци, араби и руснаци. Тогава за тия дето не знаят за да оперираш на външния пазар ти трябваха долари, а САЩ не даваше долари на СИВ ако не теглиш заем.

България строеше в Африка и Арабиста.Имахме огромен експорт на леката промишленост и земеделието на Запад. Явно че си брадясало тъпо копеле с окапала коса и педал неграмотрн

До Тъпака!! Пич изобщо наред ли си бе, разбираш ли го българския?? Нали точно това казвам, че имаш дълг, ама си изработил толкова колкото е дълга и като ги събереш накрая се получава 0 или положителна стойност!! Говори с някой счетоводител да ти обясни какво точно съм написал! ТЪПАКО

Марионетка без суверинитет Външни и вътрешни хайдуци ликвидираха България с приказки за демокрация и честен капитализъм. Честен капитализъм няма. Когато видя един капиталист,пардон бизнесмен да публикува чистата си печалба и Решение на ООН за ликвидиране на офшорните зони, веднага от комунист ставам капиталистически партиец

Нали знаеш лафа-Късно е чадо... Вече си унищожихме всичко, и им играем по свирката...Друг коловоз няма... То ние отдавна видяхме вълчето лице на капитализма, когато ни налагаха "пазарната" икономика-сиреч тяхната.Обаче веднага интересен пример-Изнасяхме качествени гаубици, самоходки.тук си ги произвеждахме-в Бета, Червен бряг. И праас! Не може! Стоки с двойно предназначение! Чакайте бе, нали е конкуренция на световния пазар? Ама за едни може, нали, за кучета и котки може... Та това е капитализма-пазарна икономика когато му изнася...Китайците овреме се усетиха...

и що ползваш това име тогава??

Хората котки дерат за безлихвен заем, ама тука кухите лейки си проявяват етно-ценностите чрез безкраен и дежурен рев. Знаете ли колко се събират от данъци и такси за година? Ако ще ви крадат няма да е от тези смешни 200 милиона. Можете да те сигурни.

От къде да знаят тъпаните за БЕЗЛИХВЕНЕНИ заеми ценни книжа??Това им звучи като китайски.Виж знаят че боко и правителството са лоши хора А славчо учиндолския или черепа добрите Да се смееш ли или да ревеш Все едно нищо няма да промениш в мозъка им... Роби!!!

Отворко

с милиарди. Бъди сигурен.

Правилно. Да не сте си ги избирали. Сега ви го изкарват през носа. А на изборите ходете за гъби.

Стига мрънкхате - никой не ви е попилял 30 години. Сами се прецакахте вече колко години - учите безмислени специалности, работите безмислени нископлатени работи, мързи ви та две не виждате, завиждате и само в чуждото гледате и крадете - как да не се стигне дотука :Д

Герберастки платен некадърник

като те чета и виждам колко и ти си се изучил!! Смешко си ти!

Искате ти се - както винаги всички ревете кой ми се с...а в гащите :Д Цял свят учи инженерство и науки - само в БГ на баничката мекото - учите бизнес и право - само че за да го работите това, трябва да има развит сектор като на запад :Д

Лещанчоо, кой ти дава да работиш високоплатена работа бе, робе? Ти да не си САЩ? Учат се нарочно безсмислени специалности, щото другите ги погубиха съзнателно! Ама ти си кьорав да го видиш!

ТОЙ САМО ТИКВАТА В ОФШОРНАТА СМЕТКА ИМА 3 МЛН..

3 МЛДР.

Дай да прочетем

Измет, нещастна гробарска, спрете се бе! СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ! За какъв чеп теглите за по-малко от месец половин милиард лева нови заеми бе? Нали икономиката цъфти, безработицата е ок и всичко е цветя и рози? КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА ТИЯ ПАРИ БЕ КУРВИИИИ??? КОЙ??? Април месец като си идете след вас ще оставите продънена хазна, унищожена здравна система, разпадаща се инфраструктура и въобще една държава обхваната от пандемия, с неработеща икономика и унищожен дребен бизнес. КОЙ ЩЕ ВИ РИНЕ АКИТАТА ДЕТО ТРУПАХТЕ 11 ГОДИНИ??? Кой разрешава тегленето на тези заеми и не трябва ли това да се прави само след одобрение от парламента??? Кога е дадено одобрение? ЗАЩО Е ПРЕДВИДЕН ВЪОБЩЕ НОВ ВЪНШЕН ДЪЛГ В РАЗМЕР НА 4.5 МЛРД ЛЕВА???

Бързат...После може да не са на власт! Евросъюза може и да е добра идея да ни дава заеми, но нас специално той ни уби! Икато се разпадне някога, някой ще ни върне ли унищожените заводи, фабрики, младежите? Които ние жертвахме с лека ръка, да слушаме ЕС!

Къде са тия дето твърдят че социалистическа България е била фалирала държава?? А сега дето сме с 45 милиарда евро дълг и тоя дълг ще го плащат поне 4 поколения, ако остане някой тук да живее!! Борисов ще си хване шапката и ще бъде изпратен като Симеончо с влакова композиция със всичкото заграбено и по живо по здраво ще си живее в Барселона!

Го попиляха и той си трае

Няма значение от коя партия си - дават ли ти без лихва-вземаш!

Нали се сещате, че в БГ освен софтуер друго печелившо няма - а с него не може да се храни 7млн население. Така че ще има да затувате в дългове още за идните поколения даже :Д

ЗАЩОТО ИКОНОМИКАТА МУ ВЪРВИ - НАЙ - КАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ В СВЕТА!

Ще теглят разбира се,след като народът е с робска психика и му харесва да го управляват мутри и неграмотници.Как се плащат увеличените заплати на държавната администрация? Как се купуват избори? С пари разбира се.А вие блейте и не гласувайте.Оставяте на мутрите и калинките да се възпроизвеждат.Излезте и гласувайте на 4 април.Това е спасението.

Добре, че изтеглиха тези 200 милиона, че да има какво да правят червените кратуни 2-3 часа днес.

Айде провери колко ни е заборчил тиквата откак е на власт.И после пак дрискай напосоки.Ама си тъп Саше.Ти и аз ше ги връщаме.

ВЪВ ФЕЙСА НА ТИКВАТА НЯМА НОВО ВИДЕО, ЩОТО СЕВДА ЗНАЕ, ЧЕ АКО ПОСТНЕ НЕЩО, ЩЕ ИМА 2-3 ХИЛЯДИ КОМЕНТАРА С ПСУВНИ!

"Ние много майсторски до сега управляваме пандемията.." "Ние най-майсторски се справяме с пандемията" "най-либералните мерки в Европа" "с най-нисък външен дълг в ЕС"

НИЕ, ГАДОВЕТЕ, ТЕГЛИМ, А ДОБРИЯТ БОКО РАЗДАВА...

Тези прости изроди закопаха народа от некадърност Толупа дойде на власт при външен дълг от 10 милиарда лева. В момента външният дълг на България е 38 милиарда Евро??? Нека ни е честито. Само затвор ще им е малко.

Преди седмица 300 милиона. Сега 200 милиона... За 10 години режима на ГЕРБ успя да натрупа повече външен дълг от соца за 45 години.

Еби му меча! Ден през ден по 200-300 милиона!?

да ги връщат пенсионерите и държавните калинки, дето им ги раздава!

Знаеш кога?? Пенсионерите полека лека си отиват...ВИЕ!вие ще ги връщате! МЕНЕ МИ Е ПРЕЗ ДЕДОВИЯ. Аз голяма част от хубавия живот през Соца съм го хванал. Лошото е, че и децата ми ще страдат заради неграмотници!

По 8000 евро бе безказармени копеле мързеливо

ВЗЕМИ ДАЙ ОТ ЗАЕМА НА ФАЛИРАЛАТА КОЧИНА, ЧЕ МИКРЕНСКАТА МУТРА - КОЛЕГАТА ТИ , ГИ ИЗОСТАВИ! ТИ ЗАКОПА ЛЕВСКИ, АМА НАЛИ СИ КОМУНИСТ, ЩЕ ПОМОГНЕШ НА ГЕМЕОТО! ВСИЧКИ ЧОРБАРИ ПРЕД МС ДА ГО МОЛИТЕ!

Само вие сините курви се молите на Бойко и духате на Свинята Пеевски, за да се спасите от фалита в който така или иначе сте от 3 години насам. Ако не бяха протекциите от Боко досега да сте в А окръжна. Разбра ли, наркоман подуенски? Айде сега бегай да МУУУУУУчиш в някой друг форум и да си осмислиш деня докато чакаш новата доза хероинец от София Запад.

200 милиона за чекмеджета и джипки.

Отличници. Минахме ли 40 млрд....

Ау, много страшно. Край с нас! Къде да легнем и да мрем? 40 миларда - БВП на България за няма и 8 месеца.

ДАЖЕ ЗАГЛАВИЯТА СА ЕДБНАКВИ ПО ВСИЧКИ КАЗИОННИ МЕДИИ И САЙТОВЕ! ЗНАЧИ НИЕ ТЕГЛИМ ЗАЕМИ, А ТИКВАТА САМО РАЗДАВА - ХАРАБИЯ?

Прилича на руския цар, който продаде Аляска, само и само да има пари да се запази...Ама не му помогна...

Ще има още пари за чиновници, държавни служители, полицай, съд, прокура, военни и пр. Търтей и ку..и на власта....

Двеста милиона ??? Хахаха каква е тази смешна сума .Троловете плюят без да си имат въобще представа за какво иде реч.Просто статия в която пише нещо за правителството и без да я прочетат камо ли пък да разбират за какво става въпрос Започва плюенето.. Въпреки че на комунистите не им носи никакъв успех Единайсет пъти поред губят избори . Значи трябваше да им мине през акъла че да подържаш тролове които да плюят страната си и правителството не носи никаква полза Даже напротив повече те намразват хората и гласуват срещу плюячите.Ама те горките нищо ново не искат да научат Карат си по московските методи. А иначе за заема 200 милиона са нищо пари .Италианци испанци гърци вземат милиарди .Влезем ли в Еврозоната става още по лесно Там печатат пари и раздават на килограм.

Плащай ги ти бе мангал, дай заем на Боко!

А ти ли ги плащаш ве мърда тъпа ?Разбираш ли въобще за какво става въпрос? лихви падежи държавни книжа и тн... от къде ще знае тъпата ти тиква .Ама се изказваш неподготвен Важното да плюем другото не на интересува..

Неграмотно геберастко говедо.

Да ти го начукам малоумник! Не ме интересува нито герб още по малко пък червената сган .Жал ме е че все още има много прости същества в българия.Бас държа че си фен на Чалгаря черепа радев все бандюги и мошеници.Но простия ти акълец ги определя като умни честни И те се възползват от това.Ето това е големия проблем на страната ни.Боклуците като теб и подобните нещастници дето драскат тук.

Колкто до изборите знаем как герб печели избори-с фалшификации,с купуване не гласове и изб.комисии,с корпоративен вот и рзни други мурафети.Колкото до заемите-един път 300 милиона сега още 200 милиона преди това 5 милиарда...И къде отиват тези пари ?

А бе и Гърция и Испания и Италия и Франция взимат заеми, но стигат парите до народа, а тука не шкафчета ами трикрилни гардероби почнаха да се пълнят

докато теглещия заеми не бъде обесен на мегдана, няма спиране с ъс заемите. Не разбрахте ли? Това е единствения вече начин за справяне с БЪЛГАРОУБИЕЦА.

Ако спечелим, народът ще ги връща. Ако загубим, пак същото.

Добре де, къде отиват тези пари - Септември месец теглиха 5 МИЛИАРДА, Януари теглиха 300 МИЛИОНА ЕВРО, сега още 200 милиона, къде отиват тези пари!?!?!?!

със сигурност не за нас.... Пълнят джобовете на администрацията която все повече расте въпреки че населението намялява, стоят пътища по два-три пъти едни и същи за да може да се крадне и така...

Тази пуста Европа спи ли. Защо отпуска заем преди изборите. И тези мафиоти мръсни ще си ги сложат в джобовете , а ти прост и беден народ си умирай от болести и глад.

Ние работим с милиарди