България има нужда от още 8 индустриални зони

"Да се движиш с всички сили в погрешна посока е по-лошо, отколкото изобщо да не се движиш", написа във фейсбук вицепремиерът Томислав Дончев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека първо развием съществуващите индустриални зони, пък после да мислим за още, че и осем!!! Замислете се доколко е рационално да имаме още терени бъдещи пустеещи ИНДУСТРИАЛНИ зони, пък да се и бием в гърдите, че видиш ли имаме още осем!!!

30 години изкуствено се съсредоточава икономика и население основно в София и в преекспонираната Варна …. Защо ?!?!?! България има територия от 110 хил. кв. км. и не разбирам защо Варна засмука населението на Шумен, Добрич, Силистра, Разград и вече простира влиянието си до Търново … София засмуква население от цялата държава приблизително с 30 хил. на година, като за последните 10 години е нараснала от 1 200хил до 1 400хил. - с около 200 хил. при спадащо население на държавата !!!

И шофьор съм, и машинист съм, вече и електрокарист съм.

Господин Дончев, българската иконмика ще я задвижат малките и средни българско фирми. За целта не трябват индустриални зони. Трябва нещо много по-евтино и просто. Да са махне бюрокрацията и изнудването от корумпирани инспектори и чиновници. Преоритет на управляващите трябва да е борбата с бюрокрацията и корупцията. Другото е бързо и справедливо правосъдие включващо и трансформация на прокуратурата бухака на „задкулисието“ от проспериращи бизнесмени, политици и мутри. Правилният начин за това не е с комисии и държавни органи или индустриални паркова, които само генерират още повече корупция. Индустриалният парк генерира корупция, чрез отговорящият за сключването на договори с него и с държавата. Като случая с шева на КОМПИ, вместо да си разруши незаконните постройки на покрива. Той корумпира шефа на строителния надзор в София да не си върши работата. Дончев, това което трябва са по-добри законови и нормативни уредби. Така щото чиновниците да не могат да изнудват, пречат и размотават българските предприемачи и граждани. Г-н Дончев за коко време един обикновен български гражданин. За колко време обикновенният българин си изкарва строително разрешително за едно двуетажана фамилна къща. И за колко време един чуждестранен инвеститор получвава строително разрешително за цял завод. За колко време строителните фирми приятели на Цветаан Цветанов и бившияат правосъден министър Цачева си вадят строителни разрешителни в нарушение на законите в България.

Кви икономически зони, кви пет лева? Ти се замисли, че след няколко години в страната от университетите няма да излезе нито един инженер! Защото никой не ще да учи инженерсни специалности! Кво производство ми бълнуваш без кадри! Скоро и общаци ще е трудно да се намерят! Какви изкономически зони като населението е концентрирано в три града и най-вече в софията? Тоя излизалл ли е извън софия да види за какво става въпрос?

На България и трябват българи, не роби в чуждите мижави цехчета.

Нещо път няма ли да си направят от Юск или някой друг от "големите инвеститори"? Защото сега ползват нашия път, който и без тировете от зоната е трагедия! Само се говори каква е ползата, която почти никой от градчето не вижда, а никой не казва какви са недостатъците! Стискат се да инвестират малко пари в нов път за развитието на бизнеса им!

А къде са им работните обувки и минали ли са инструктаж или да си правим реклама а правилата са за другите.

Тези неща едва ли са направени, целта им е Бойко, а и другите бандити около него да си направят реклама.

Този смешник по философия що си мисли, че щом като гледа от самолет и поляната не е празна то значи, че тфа, което е върху нея е индустрия?

-България се развива успешно, след като се освободи от червеното комунистическо робство… -Икономиката се развива успешно , … -БВП на страната ни е устойчиво положителен… -Работната заплата расте, безработицата е рекордно ниска… -Строят се нови магистрали,… Откриват се все повече станции на метрото… -Подновява се ЖП мрежата в Бъгария, въвеждат се нови съвременни мотриси,… -Все повече нови инвестиции влизат в България… -Все повече заводи се строят и откриват – нови, модерни, с ново високо технологично оборудване, ниско енергоемки… -Не като старите съветски мастодонти, с оборудване от педтесете години на миналия век, изискващи огромни потоци от енергия, със некачествено, скъпо-неконкурентно производство… за което и всички фалираха. -Бойко 14 пъти подред ви бие на всички избори, а червеногъзите мазохисти квичат от кеф… И сега гледам само смешните лъжливи червените безпомощни хлебарки пак са налазили форума с гнусните си лъжи. Нищо не можете да промените. Никой не ви ебава за слива. Полза от вашите драсканици - НИКАКВА. Ватенки скопени, изобщо не ви интересува България -интересува ви само да се величае русия! -ако ви пукаше за България щеше да разберете че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! -но вие сте просто едни тъпи платени тролове и няколко малоумни русофила

Тъпако, тъпако, поосведоми се, кои са собственици на всичко, което що годе носи някакви приходи в тази кочина и пак се... изсери в ефира, че всичко в кочината се подобрявало:)))!

Прекалено тъп е да те разбере. Пропагандата си върши отлично работата.

Забравил е да спомене за филията с мас.

Защо не доидад да видят ЗАВОДИТЕ в Благоевград?

Най-големия уставняк на снимката е Влади Горанов - със сако и вратовръзка, сигурно съжалява че не трябва да носи фуражка !

- Бойко, търсят те по мобифона. - Пронто, кой е бе? - А бре, брато. Стига с тия заводи, магистрали, бре, дай да въртим нещо, да правим пачка - Я пускай тол-а

Човече, говори по-бавно, нищо не ти се разбира! дет съ вика само индустриални зони ли, ще правим, сиреч търговия и алъш-вериш? Това ли е завоят, др. дончев?

Ама иначе чушките, доматите и краставиците - хем вносни, хем и пластмасови..... но "индустриални" зони - с лопата да ги ринеш

В дебелите книги за икономическото развитие на една страна пише, че трябва да има дългосрочна стратегия за следващите 20-30 години. на тази база се развива образование, финансова политика, геостратегически интереси, които следва да се защитават. Днес разбрах, че ако разпорчетосаш територията на терени наречени икономически зони, все някой заблуден или търсач на лесни и бързи печалби може да благоволи да се отбие за определен период от време. Ръкопляскания, адмирации и пожелания, дона децата на тия са по-умни от родителите си.

Тяхната "дългосрочна стратегия" е ясна -- да се напълни страната с "индустриални зони", а после все отнякъде ще се напълнят. Хора (инвеститори, а и работници) които да ги напълнят може и да няма, но зони ще имаме.

Личи си че тоя тиквоч цял живот е бил тъп БГ чиновник, най му е добре нищо да не върши и да не се движи ами само да краде наготово.

Тези получават заплати за да се шляят по цял ден.

"От самолета тук се вижда огромен град".....виждат се два кръстосани пътя и 10-15 сгради. От самолет е видна наглостта и нахалството, но това е друга тема.....

ДА ви светна. По същество т.нар. "индустриални зони" какво представляват... обособена площ с изградена инфраструктура, върху която могат да се разполагат производствени мощности. Някакви... Всякакви... Въпросът обаче е какви производствени мощности? Какво аджеба ще произвеждат там? С тези помощни производства и липса на обучени кадри България вече е обречена да бъде придатък и нея освен спомчагателни производства друго не може да просъществува. Ерго тия зони ще бъдат новите концентрационни лагери, в които булгаристанците ще бичат до припадък невъзможни норми за 600лв заплата. Вижте горчивия опит от Пловдив и Русе. А в същото време плодородна земя за милиарди се стопанисва и обработва от назначени "земеделци" вместо да се даде път на малките семейни ферми, основата на човекоориентираното земеделие с висока добавена стойност... Булгаристанците ще навиват кабели и ще правят пластмасови филтри и части за колелата вместо китайците. Страхотно бъдеще!

Запретвай ръкави и на полето. Само професори се навъдихте, а никой не иска да работи. Пълни мързелаци, но на приказки са номер едно

И децата ни ли не искат да работят и затова хванаха Терминал 2, или заради проповядващи глупаци като тебе ?

Шофиращия Бойко Борисов, дали е издал легитимни билети с включена застраховка на тия тримата с него или го раздава нелегално таксе? Щото неговите хора глобяват за возене на пътници в автомобили без касов апарат. Или във въпросния има касов апарат и е издал касов бон?

Разбра ли бат Бойко, че с тези магистрали нищо не направи. Станаха ли тесни? Станаха. А трябваше една магистрала тракия по на юг, една подбалканска, една предбалканска, една дунавска и една черноморска. И напречни между тях, с тунели. Ама от де толкова акъл у твоите министри?

Парите за тези грандиозни проекти кой ще ги извади? Трябвало... Ами трябва и аз да си купя нов автомобил и по-голямо жилище, но пари нямам. Нали трябва да ги изкарам.

"Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш!... А ти ще отидеш да взимаш решение? Ти немаш пари, па ще се измъкнеш след това".

"Да се движиш с всички сили в погрешна посока е по-лошо, отколкото изобщо да не се движиш". "Знаейки правилната посока, би било огромна загуба на време и ресурс да не направим първите стъпки към ускорено икономическо развитие. Поредните философски дрънканици на Дончев.За ускореното икономическо развитие имам спомен и от времето на 13 конгрес на БКП,в изказванията на бай Тошо,а комсомолецът Дончев след повече от 30 години припява същата изтъркана песен. А за некои другари е видно че така са ускорили икономическото си развитие , че човек има чувството че тяхното ускорение е резултат от Големият Адронен Колайдер в ЦЕРН са се превърнали Хигс бозонът — най-важната елементарна частица, предсказана теоретично от стандартния модел .

Съвременният бизнес е бърз и ние трябва да се опитаме да бъдем толкова бързи, колкото е и той --- За къде бърза ... ?

Ами те са готови - Факултета, Филиповци, ул. Татарли, кв. Хтисто Ботев, кв. Сердика в София, Столипиново в Пловдив, кв. Младеново в Лом, в Сливен, във Варна и подобни . Може да се окаже, че са повече от 8 май. "Ако няма какво да кажеш по-добре си мълчи".

Винету е вожд на апачите, а пожарникарят е вожд на апашите!

А ти си вождът на дебилите

Това ти сам си го казваш пред огледалото ли? Като мантра? По три пъти на ден?

Мислиш ли , че ти се получи "диалога" сам със себе си ?

А дебилите дето се радват че от Евросъюза ни дават пари по разни програми, дали вече разбраха че парите не са за нас, а за да се строи инфраструктура обслужваща чуждистранните компании?

Що бе, ти магистрала Тракия не ползваш ли? Хемус няма ли да я ползваш? Това не разбирам у българина. Как може манталитета да е толкова робски, че и хубаво да му правят, тоя пак да плюе. Толкова сте свикнали държавата/караджата да ви го вкарва целия и да не прави нищо за вас, че на всяко хубаво нещо плюете...

А ти на Тракия магистрала ли му казавш?

Много яко ще стане в България когато тъпите и алчни мутри разположат по цалата и територия немски индустриални зони и гета за бежанци.! Нали?!

Лили Нинова, нали?

Пари, пари....мноого пари....докато запари....

тоя още малко ще надскочи Тошо Тиквата - бе тиквена им работа!

Ооо the Yellow Bastard пак глупости ръси....Че колко такива зони седят пустеещи ве the Yellow Bastard ?!

всеки ден с ипълнени задачи и си айляк