България губи от фалшификати и пиратство 809 млн. лева на година

Европейска служба изследва защо потребителите купуват фалшифицирани стоки и незаконно използват съдържание със защитени права

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България НЕ губи нещо, което нямаше да е похарчено при тези цени на 'оригиналите' и изуството. Просто нямаше да ги купуваме.

БГ нищо не губи, защото ако са оригинални, никой няма да купи.

Някой си въобразява, че българите ще си купуват маратонки и парфюми по 500 лева бройката, и от всяка покупка в хазната ще влиза едно стотаче ДДС. Ами, да ви разочаровам, това не е вярно. Има много начини да се спести ДДС-то, и един от тях е като продават тестери, примерно, които не са със заложена фактурна цена. Пак се радвайте на ДДС-то от ментаците, че то друго у нас скоро не се предвижда.

Що бе ? Кои от марките ни са откраднати или фалшифицирани...че "БЪЛГАРИЯ - ГУБИ" ? Мотокарите ли ? Цигарите ли ? "Винпромските " ли ни известни марки ? Ел.двигателите ли ? Металорежещите и обработващи машини ли ? Текстилната, кожена и трикотажна продукция ли ? Няма как да ги фалшифицират . Няма как и от фалшифициране България да ...губи.... ТЯ...България ГИ ЗАГУБИ ОЩЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ...ЗАЩОТО ГИ ...З А Т Р И ! З А В И Н А Г И !

"Европейска служба изследва защо потребителите купуват фалшифицирани стоки и незаконно използват съдържание със защитени права" Нали съм добър, ще им дам отговор безплатно - ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ! ЗАТОВА!

...... разбира се ...от политиците....и парламента...

Под "България губи" разбирайте "Европейските илюминати" губят, защото България е вече тяхна собственост.

Не можеш да загубиш нещо което е нямало как да спечелиш! Ако нямаше фалшификати, нямаше да се купуват оргиналите. Просто и близко да акъла! Никой нищо не е загубил. Само пишещите такива анализи са си загубили способноста да мислят логично, а данъкоплатците губят пари като им плащат заплатите на тези "умници". Изгубили ли били! Да се бладодарят че все още има хора които могът да си позволяват да плащат една камара пари за боклуци иначе и това което печелят ще изгубят!

не разбрах кой губи. Какво губи държавата? Има продажба взима си данъка! Ако не може да си вземе данъка от продажбата, защо се приписва на така наречените от тях фалшификати!

България като данъци може да губи по 809 милиона при по-високите цени на оригиналите, но общо за икономиката печели, тъй като по-малко пари излизат извън България. Та погледнато за България като държава и потребители според мен печели в пъти повече, тъй като остават повече пари за вътрешни обороти.

Самата българска нация и държава са фалшификат.

миии такова.... не съм усетил да губя нещо..... даже преди месец си купих лиценз за виндовс на цена 20лв.... от вин95 го ползвам та рекох най после да стана легален.... даже ако Гейтс мине наблизо бих му лепнал още една 20толевка на челото.... никакво пиратство вече :D.....

И не само сме бедни ами нас ни заливат със стоки 2ро качество по скъпи от първото. Като си купувам менте поне не ме лъжат че е оригинал.

Аз от години ползвам само лицензиран софтуер и нещата стигнаха да там да съжалявам за честността си и това че исках като християнин да бъда изряден пред моя Бог. Купувах от ebay.co.uk стар лицензиран софтуер и почти всяка сдлека беше свързна с измама, нарушени авторски права и тн от "много честните англичани". Примерно продадоха четири броки сотуер на изрично пише, че не за препродажба и вие не можете да го позлвате по ниакъв начин, сега трябва да платя да го върнат за да си взема част парите. Друга сделка беше с кутия с лицензиран скъп софтуер на който един от дисковете като отворите кутията се оказва пиратско копие, но на вас ви продават като оригинален. Ще продължа да копувам и в бъдеще, но вече много по-малко и по-внимателно.

Ми сложете си антивирусна програма и гледайте как ви се бият антивирсуната и пачовете и краковете с вируси и ще разберете дали си струва да ползвате пиратски софтуер.

Не истинска е, морално деградирали и менте я правят до голяма степен такава.

Аз не съм напълно съгласен, приемрно в gog.com игрите са с намаления от 60-70-80% намаление и всеки може да си ги позволи, но мой приятел просто свикнал да сваля от торентите и да не плаща за тях.

Продължи. И да знаеш пише се кУпувам! Не знаех, че бог и той ьамесен в авторските права. То като стигнахме толкова далеко, да попитам. Защо да спазвам правата на майкрософт, когато при създаването на уиндоуса бил гейт крадна. После зукито крадна и кой знае още колко знайни и незнайни такива има. Малко ми е йезуитско, демагогско и лицемерно!

Прав си! Който ще си купи оригинала, няма да си купи ментето. Който иска мент, ако такова няма, няма да си купи нищо, защото просто няма пари. Аз лично никога не бих купил менте на найк например. Но си куоувам истински. Тези които мога да си позволя. Не бих си купил версаче, дори да имах пари за това, защото не бих тръгнал като билборд с кичозните им лога.