България губи най-малко в ЕС от климатичните промени, а Гърция - най-много

През 2020 г. икономическите загуби, свързани с климата, се оценяват на 27,1 евро средно за всеки жител на ЕС

Обратно в новината

Коментари - България губи най-малко в ЕС от климатичните промени, а Гърция - най-много | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали не е защото сме най-слабата икономика? Т. е. няма какво да губим в икономически аспект.

при нас със сигурност не е отчетено вярно, затова!

Решението е елементарно - спирате зелената сделка и загубире спират.

Леле , най-добре сме в ЕС ПОМОЩ

според Петър Осоговеца, богомилски жрец от Силистра - "вси народи получиха от Вечния по един звезден дух. Само над България тъмнееше мрачина - и звезден ангел не развя криле над нея. И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога звезден дух-другар да му даде. Та се смили над него Творецът, ала нямаше вече звезда и звезден дух. И духна тогава Бог в простора - и осени с божествено мановение Млечния път да властва над България... И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха... Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде... ...Защото гаснат звездите една по една, ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечният път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена...”

Каква е тази математика, какво са тези сметки? Колко наводнения имаше България и то не само тази година, колко градушки унищожиха реколта. Тази година имахме и лека суша. Не може загубите от едно наводнение да са само 5 млн. евро, много повече са. Ами градишките, сушата, ами торнадото, което отнесе покриви на къщи ...

Босия може ли да си загуби цървулите?

Стъкмистика, когато в България градушка унищожи 10 декара градина, загубите са 5000 евро. Когато същото стане в Гърция или Испания, или Франция, загубите са 50 000 евро. За това са такива сумите и затова не струва тази статидтика. Подобно и когато искат от западняка вместо да отоплява 10 стаи в жилището си, да отоплява 9 стаи. А българина какво, миналата зима като е отоплява една стая, сега какво. НУЛА стаи ли да отоплява тази зима?

България губи най-много от т.нар. "мерки" срещу промените в климата. В Гърция могат да произвеждат ток 8 месеца в годината със слънчеви панели, в България най-много 6, като през останалите месеци ще треперим дали снега и леда няма да ги повредят. Много е неизгодна тази система за нашата страна.

дали верно БГ губи най-малко от промените в климата? Я се огледайте - брутално се режат цели гори, но не се садят нови със същия размер. Ако това продължи още малко, тук ще е Сахара.