17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То на запад намаля работата, а в БГ много по-зле. Нямаме средна класа, нищо нямаме, само яко крадене, масивни сгради. Късмет, няма сигурнодт вече. Милионерите ще живеят, а всичко друго.. Филийки със свинска мас.

с такива ; бизнесмени ; толкова , трудно им е по 8 часа на ден да мислят как да ограбят работниците си , а бизнеса им е 15 минути нареждания от горе по стълбата

България е в спад и криза от както имам съзнателен живот.

Зависи колко е продължителността му.

Искам да попитам къде са всички "Умни и красиви" , които свиреха на белия роял на жълтите павета! Къде са всички модерни "Протестъри"?! Къде изчезнаха разни ми там полубрадати взезнайковци и разни други "харе-кришна гурувци" Асен Геновци и Христо Ивановци ( и един брадатко имаше-забравих му името...аа Манол Глишев-Миришев, дето се къпе само лятос на реката). Ма всички много знаеха тогава! Гнусни едночленни организми-паразити, които се възползваха от ситуацията!

НА държавни служби. митко маргаритов - шеф на КЗК. оная тъпа п@тка с белия роял и средния пръст от стиропор - пр. Да не ги изброявам всичките.

Теглете 50 милиарда външен дълг и след това потоп...

Естествено! При тоя боклук и неговото правителство от Небългари и готованци. Какво да се очаква друго. Елементарник!!

В последните 10 години държавата е на такова дъно, че спад на икномиката на годишна база с повече от 2 до 3 процента е невъзможен. Правителството не е взело никакви конкретни мерки, заради кризата. Просто преди нея то заграби доста обществен ресурс, което заграбване ще струва главите на управляващите.

В момента разучавам програма за статистически и иконометрически анализи, и затова си направих труда да сваля GDP и др показатели на всички държави от ЕС от 2008 до днес - ами ние сме на най-последно място по брутен вътрешен продукт на глава от населението, дори Румъния е преди нас, а някои от богатите страни, като Люксембург, например, имат повече от 10 пъти по-високи стойности. Така че нека си говорим с реални цифри, а не да разтягаме локуми

И стабилно държим последното място през всички тези 12 години :)

Лъжат- не 0.8 дори 8.00 ще бъде чист късмет

А може и да няма изобщо спад. Спрете да четете новини и слушате/гледате бг новини и ще установите, че стоим доста добре на фона на повечето страни. Колкото по-малък допир имате с бг институции, монополи и т.н. гадове толкова по-добре. Е, вярно е саката икономиката ни, но нищо страшно. Игнорвайте всичко, което не ви харесва и то ще се свие и отстъпи.

Да ви кажа и още 2 приказки, за ония, които мислят. За сгромолясването може да съдите и по инфлационните процеси, които не зависят от правителството и мерките му. За правителството - в края на изложението. Значи нагласата на търговците е онзи най-тънък лакмус за състоянието на икономиката в една страна. През техните очаквания като през призма изсветляват и се разделят всички негативни тенденции и те не могат да бъдат скрити по никакъв начин. Цените в България "отскокнаха" с между 20 и 35% и това не са само спекулативните очаквания. Спекула може да има в цената на маските и спирта, в цената на дезинфектантите, но аз акцентирам върху останалите. Живота за първите 6мес в България реално поскъпна с 18 - 26% спрямо същия период през миналата година. Ще продължа по-късно...

Аз съм на държавна хранилка и си получавам парите без да ходя на работа. Вярвам на щаба и на правителството, защото иначе ще трябва да ходя по селските мегдани и да викам колко съм прост.

Това бяха мерките на генералите-хората под ключ градовете завардени икономиката на 0.Сега се оказа че в един момент като разхлабиха мерките след 3 месеца блокада и ударихме рекорден брой заразени за ден т.е пак сме в началото само че вече със съсипана икономика.

Нещо не е както трябва. Доскоро премиерът ви се хвалеше колко силна е нашата икономика и как БВП за тази година щял да бъде 130 милиарда. Завчера започна “да дава заден” с обяснението, колко силно ни бил “ударил” коронавирусът. Но ние всички знаем, че преди да дойде пандемията, последните 10 години, българите бяхме най-бедни в Европа (т.е.не се виждат последиците от силната икономика – пита се кой краде парите). А от коронавироса се разболяха до сега 3000 човека. Единстевият бизнес, който не работеше по време на мерките, беше ресторантьорството (сега чрез ДДС-то му се даде възможност да си върне загубите многократно– за наша сметка разбира се). Помощите от държавата по време на пандемията почти не стигнаха до обикновените хора – “нагушиха” се едрите капиталисти и частните банки, а прехвалената мярка 60/40 остана с доста ограничено значение. Та въпросът е, как при тази ситуация, нашата мощна икономика е претърпяла такъв срив, който да притеснява управляващите и да ги кара отново да ни обещават единствено още по-голяма бедност. Нали ще получим компенсации от поне 13 милиарда от ЕС. И най-важното – ако положението е такова, че властниците не могат да се справят (по техни признания), какво още търсят в управлението на държавата? Да кажем, че г-н Борисов е ясен и го разбираме (биография, нарцизъм и т.н.) – но останалите – предимно “калинки” -те на какво се надяват. Вороятно “усвояването” на едни европейски финансови средства или заеми им действат като феромони, та са “залепнали” за служебните столове в очакване на новите избори, когато престъпната групировка “ГЕРБ” отново ще спечели (с вашите пари разбира се) и пак ще им гласува “доверие” – и така, до края на света.

Докато не се върнат публичните екзекуции на миризливата олигархична измет нищо няма да се промени. Вервайте ми!

И къде се е променило нещо с бесене? За икономика акъл и предприемчивост трябва - не въжета! А колко хора имат такива качества - бачкаторите знаете само да искате работа, но не и да създавате бизнеси и иновации! На всеки по парче земя и да се самоизхранва - без държава, без данъци, без господари! Работете и се сърдете само на Господ!

Ако искаме да оцелеем и сравнително леко да преминем през кризата, то България НЕ трябва да влиза в еврозоната! Съществуващият в момента валутен борд ни предпазва от главоломна криза!

Да де, ама с валутен борд няма как да се освободи резерва и едни милиарди няма как да се окрадат по законен начин.

Ха ха ами как тогава да откраднем 20 милиарда които са в МВФ като гарант. Как да изкараме НАЯВЕ скътаните парици на народа. Просто бе... Сменяме парите.

То не било срив, ами срам и не било икономически спад, а кражби., Въпросът е: кога ще се линчуват наглите крадци?

Успокоих се.Аз мислех че пак ще викат Виетнамци както при Тошо да помагат .То и с тях нямаше обиране на продукцията в селското стопанство,а за строителство да не говорим .Такова строителство че не оставиха място за строежи сега та Толупа рие под земята.

За каква ИКОНОМИКА става въпрос бе изроди? За строенето на апартаменти и хотели с откраднати пари, или на магистрали с дупки с пари от европа? Какво изнасяте освен лютеница в магазините на българите зад граница. Че и сиренето там го продават гърците а ракията сърбите... Кономика има ЧЕХИЯ която изнасе коли, гуми, кристал, обувки, електрооборудване, бира и прочие и НЕ ИСКА да вземе еврото като парична единица. Смърт за режима на ГЕРБ.

сирене в чужбина си купувам румънско и гръцко, че нашето за износ е фалшиво. Лютеница купувам руска, че нашата я има, но е гадна. Салами също руски, има и наши в етническите магазини, но миришат на фалшиво. Това е икономиката българска.

От Крим съм и само да ти кажа,че руските храни вообще не стават за ядене ,незнам какъв салам ядеш, а лютеница те нямат изобщо има пародия с чесън, така че стига сте плювали всичко българско.

Гръцкото я много по-вкусно. Нашето не става вече.

Обърнете си част от средства в поне две валути - например: швейцарски франкове и евро. Започнете да мислите доброто на другия, а не само на себе си. Замислете се, защо се случва всичко това??? Ще ви дам жокер - не се случва само за да ви оберат за пореден път, но и да се събудите от социалния си непокизъм. Разберете, че народът определя правилата и докато не си покажете носа навън, няма да промените нищо.

Ко да обърнат!? Повечето немат 2 лв в джоба

А защо Швейцария не иска еврото бе отворко?

По същата причина, поради която тя и Норвегия не искат в ЕС.

Споко бе! Гербопитеците ще обявт очаквания за спад с поне едно 20% и когато се окаже, че е "само" 12-15% ще се бият в гърдите и ще викат "Видяхте ли колко сме велики! Ако не бяхме ние...". Реалността е, че с държавна помощ ще оцелеят определени кръгове от по-големи фирми близки до властта. Повечето от малките, особено семейните и средните ще протеренират духане на супата и ще бият кепенците.

Прогноза-7,1% Реалност-10-12%

А дали ще е така, ЕДИН, господ знае!!?Важното е да развалим настроението на българина.

Това са нещата дето вече се знаят цървуле. Може и по-зле да стане. Честно казано душевното ти спокойствие и настроение нямат никакво значение, когато се обсъждат факти, прогнози и възможности да се променят. Статията между другото е доста оптимистична. Казват, че дори да има по-тежка криза България има резерви. Имаме възможност да вземем заеми и да преминем през това предизвикателство. Лошото е, че нямаме подходящо квалифицирани лекари. Това ни е проблема

Не виждате икономиката в нейната цялост защото медиите представят нарочно целия бизнес като само олигархичен/ монополистичен и усвояващ. Това постига поне два ефекта 1. “Оневинява “неинициативните и мързеливите с успокоението ,че нямат шанс и няма смисъл да пробват бизнес 2. Засилва омрвзата срещу успелите хора - защото поне сред средния бизнес по голямата част са хора успели с качествата си а не заради кражби В крайна сметка от тази изкривена действителност и подклаждано напрежение ,полза имат само инженерите на политически проекти ,които да яхнат гребена на вълната на популизма,

България има възможност да отбележи дори ръст, дори още тази година. Само дето тази възможност е чисто теоретична. Да намерим отнякъде честни и кадърни политици, след това да ги изберем и да им дадем кредит на доверие да нормализират държава като цяло и икономиката в частност. В България толкоз много неща не са наред, че дори само сигнал, че ще бъдат оправени, ще доведе до невиждан никога ръст. Само честно заявено намерение от честни и умни хора ще е достатъчно. Разбира се това са само мечти. Управниците ще останат горе-долу същите, а ако въобще има промяна, тя ще доведе подобни на тях на власт, а мнозина от сегашните ще запазят лостовете си още дълго време. И икономиката ще се свие, но не със 7 процента, а може би с над 10 и дори и това е оптиистично, предвид ситуацията - и в управлението и в опозициите, и при електората.

Няма страшно ние от парламента и правителството пак ще си вдигнем заплатите и ще си раздадем бонуси. Пир по време на чума!

А стига сте си ги вдигали. Нали на 18 МАй 2020 ВЕЧЕ си ги вдигнахте?! С 15%!

От растеж с 3,2 - 3,4% минахме на "в най-добрия случай СПАД със 7,1%" Когто аз пишех за тези работи преди 2 месеца ми праскаха минуси тъпите гейберасти. Гладни ще останете вашта мама чекиджийска малоумна! Не само цвета каракофчева е " ТЪПА П@ТКА"! ВСИЧКИ СТЕ " ТЪПИ П@ТКИ"!

Няма да има "втора вълна" така, както нямаше и първа. Вирусът няма да си "иде" - просто ще трябва да се научим да пазим себе си и другите, но така като чета, гледам и слушам - няма да стане, защото сме егоистични и безсърдечни малоумници (щом дори на някои лекари по образование не им пука колко хора ще заразят)!

писна ми да слушам глупости на комунистическите уруди, всички където ги пишат жетрви на коронката пукясват от инфаркти инсулу диабетична пета .. добре че е вироса да почнат да броят пукналите дартаци. преди пенсийте като хвърляха топа не биеха тъпана , сега се радват на всеки пукнал дъртак щото им увеличава броиката на щаба, аиде слагаитена маски и на гъза и спрете да серете, няма никакъв вирос просто мръсните комунусти отново намериха начин да ви гърчат. смотани роби

Писал си се "полиглота", защото постоянно се излежаваш на леглото ли? Като ти чета писанието, дори на родния си език не знаеш правописа! Ето ти някои от правилните думи: урод, вирус, пенсия - пенсии (мн.ч.), дъртаци, бройка, слагайте, комунист - прекалено много са, за да бъдат оправдани с бързане и клавиатура, просто не четеш книжки, а като не четеш не само правописът ти е осакатен, ами и начинът на изказване, и най-вече мисленето. Иди да учиш, не пиши глупости!

къде го чукащ къде се пука, пиши по темата аз не съм темата като нямаш аргометни пишеш глупости. ти си доста прост човек, за какво ми е правопис,. виж тез с правописа умират от мизериики. и много чудно защо имам повече лаикс )плюсеве-

Ей добре, че си ти да им кажеш истината. От кога чакам някой неграмотен дебил специалист който дори не знае как се пише вирус да ни покаже правия път... А иначе самия факт, че не ти пука за "дартаците" (боже колко мъка има...) показва що за човешки боклук си ти.

Как си мислите , че ще се оправим с този селтак на чело ?

На чие чело?!

България е пред най-дълбокия спад от 90-те години насам - странно , но аз не виждам каква е тази икономика - само далавери и крадене на европари от наш хора / за благозвучие наречена " усвояване на пари по европейски програми " / !!!

Съгласен съм. Големите предприятия и бизнеси с държавно-политически чадъри ще грохнат, защото имат ДОСТА съпътстващи заболявания: огромни кредити, държавна подкрепа/скрита или явна/, лобистки закони писани само за тях, ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ чрез монопол и унищожаване на всякаква конкуренция. Най-приспособимите /малките фирми/ ще оцелеят с мъка и труд. Съкращенията там ще са най-слаби. Това е резултата от печатницата на пари, огромните кредити и смачкването на реалното производство и бизнес чрез вноса на евтино от Китай за да печелят "великите" Корпорации, които са просто едни вносители...от Китай /и на коронкавируса/

Няма страшно ша са оправим като заради вируса ни изолират от всякъде и затворят границите около нас.Тогава толупа ще разбере че подземни градове не ни трябват а заводи може и собствена ракета да направим и в космоса да летим стига да има останал някой в тази територия

Какво очаквате от държава с мутра премиер. Основните чужди "инвестиции" са от гастербайтери , а бюджета се пълни с европари. По Живково время нямаше толкова раздута администрация. От къде да дойдат тези пари?

Кризата я създаде основно държавата, после външни фактори. Примерно за нея са виновни 80% управляващите, 19.999% външни фактори и 0.001% вирусчето. Като един говореше, че 10% спад на БВП ще доведе до 2% смъртност. Звучи ми прекалено, но ефекта си го има.

КРИЗАТА БЕШЕ ТУК ОЩЕ 2019! Но отчетите се надуваха от фабриките на корпорациите изнасящи за ГЕРМАНИЯ, ЕС и т.н., а реалността беше: дава се под наем, празни хотели през лятото, туроператора ТОМАС КУК фалира, малките курорти останаха празни. Сега какво се правят на ощипани и изненадани - натискаха процесите 10-12 години и сега кризата се УТРОИ. И това тръгна от ФЕД и ЕЦБ! Печатници! Че и НАП-а наредба 18 роди за касовите апарати, точно най-крадливите - Владко Г. и Менда Шменда /човека на Цар Киро в Пловдив/. А за всеки случай вдигнаха и данъците по общините - да помогнат на хората и бизнеса! Готино а?

Вярно, имаше мутри, но те не се занимаваха с такива ,като мен, а си разчистваха някакви сметки помежду си, предполагам са си делили парите от ДС. Сега - всичко е мутри, дори чиновниците!

На това "цвете" още му миришем аромата, пич!

положението в България по зле и от Лукановата зима,Виденовата зима,Тройната ламя,Станишко,Орешарски,ама не им се получава.Господ да пази България да не ни нападне тази червена чума,щото от корона вируса все ще се намери лек,ама от червената зараза вече 70 год.няма лек.

пред това, което е сега! имах бизнес, въпреки,че бях теглил кредит 60 000 с който построих денонощен хранителен магазин. това бяха ужасно много пари и зарожих апартаментите на родителите ми, тъста и тъщата и семейния. въпреки това го изплатих. с жената бачкахме по 16 часа в денонощието,но имахме пари. СЕГА СЪМ ФАЛИРАЛ!

Искаш да кажеш, че тогава си бил в "онзи списък" на наши хора, на които банките раздаваха пари, а сега вече не си?

пре 90-те.

Икономист били ли са в България че анализират икономиката ни? Всъщност това може да стане, а дори и по-лошо, но само ако дойдат руските партии на власт.

чакай турските ще дойдат.хахаха тъпако!!!

а то досега беше възход с 21 евра социални и 100 евра пенсии! лайф си беше, ама сега Вирусът развали лайфа и стана живот!

Ами като чакаш на социални ще е така. Мързеливо племе.

Е, тука вече Тиквата ще сподели съдбата на Виденов и ще бъде запомнена като него. Красота!

Анал-изатори. През три дни, четири противоположни тези от един автор.

Важното е да се финанира покупкат на акции в една банка

Амчи, на какво тогава се дължи скокът на ценит ена храните (драстичен за някои основни от тях), ала от нийде не се чува предложение да се намаки ДДС-то за тях?!

Прогнозите на Влади Безнаема бяха за 4%, а всички други евро фин. институции казваха 10-14%. Влади Безнаема се прави на темерут - да го докажат искаше, както често напоследък казва той! Работата е в това, че няма да са 7, а повечко, а разликата е колосална. Но Влади ще иска отново доказателства и ще подкрепя послушните олигарси и Пеевски като им прати инжекции - подкрепата на ПИБ на двойна цена

10-14% никой не е предполагал. Ако наистина стане така, значи БГ е с икономика на страна от 3тия свят, зависеща много от туризма. Вземете се в ръце и развийте други клонове на икономиката. Ама нали с туризма ви е най- лесно, защо да мислите и да влагате средства другаде,

"Държавните мерки досега постигат успех" Вие в този сайт сте тежко болни

Schilo

Честито! Какво стана със стабилната икономика? Срив има и при другите, ама не толкова и то, след като наляха милЯрди, както казва един премиер,за компенсации на хора и бизнес.Май се видя, че царя е гол и, че сме на ръба на икономически колапс.

Айде сега - благодарете на банкянския крадлив тулуп и цялото му крадливо и бездарно управление!

Schilo

Не става само с крадене, трябва и акъл!