България 13-а в света по най-скъпа храна в McDonald’s

Страната ни е на последно място по достъпност в американската верига сред страните-членки на ЕС, заради най-ниския среден доход на населението

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ценители на качеството :)

Разкази по измислици . Седнали и видели кой на колко се осигурява . От там насетне , цялата класация е менте .

сам

кой ги яде още тея ла*на ве!?

Всички не могат да ядат деликатеси като теб и са принудени да ядат л...на.Дано и на теб се случи,тогава щети услужа с Макдоналдс сандвич.Мухльо.

В страната на Кебапчетатс и кюфтетата Макдоналдс няма шанс. Една година не бях ял бигмак. Купих си един и си зададох въпроса защо до пандемията съм ял такива боклуци.

Наистина си луд.Яж тогава стриди с майонеза и не се фукай. Дано се задавиш! Ако имах пари даже за Макдоналдс,ще се радвам,но с дажба 2 лева на ден и там е лукс.

Макдоналдс вън! Да идва руско менте, като Максим.

Schilo

За МакДоналдс ли да мислим така? Дали е заради цената или е заради храната?

В момента им гледам менюто в мола. Биг мак е 5.90 лв.

За толкова пари ще изям 8 кебапчета...

Не е луд, този който яде баницата! Луд е, този който му я дава! Дадохме им на краварите електроцентралите, бирата, златото и прочие. За без пари! Дадохме им бази, авансови пари за самолети, суверенитет. Унищожихме всичко, което им създаваше някаква конкуренция и всичко свързано с Рашата! Това Белене, Южен поток, Бургас - Александропол, Тиквата всичко спря и унищожи! А те дори не си направиха труда да свалят визите, както за Хърватия! Така че един МакДоналдс е дребна работа! Тези ни унищожиха държавата, а ние им се лезим!

Тъп свинар без свини ,затова живееш в кочината .

Значи по някакъв начин има българска следа в ценообразуването. 10% плосък данък пък най високи цени? Някое българско мекере е подписало договор и се самообагатило!

В САЩ, в Макдоналдс може да видите най-вече просяци, които влизат там основно за да ползват тоалетната. Ако се хранят с боклуците там, това е по изключение, само ако не за заработили достатъчно за да си позволят нормалните прилични ресторанти за хамбургери - Джакиндъбокс, Догхаус и други такива.

Джак Ин Да Бокс е направо изискан :Д Откачена работа. Нормалните, заможни хора в САЩ пазаруват само в Хоул Фуудс и не припарват в тези вериги :Д

Така е ,даскалке,но тук ,уви е България.! Най- скъпо се продават боклуците,справка-- родните политици.

SU-152

И сега какво,Ганьо го цакат с топла ваксина а ходи сам в Мак Доналдс,че и децата си водим .................

Притеснителното е сравнението с Гърция и Румъния! При нас хем цените са по високи , хем заплатите са по ниски - кой може да даде логично обяснение освен кражба?

Кражба на какво и от кого :Д Ниски доходи заради ниската добавена стойност на труда и ниското ниво на износ на продукти и услуги (кеш отвън). Високи цени заради картелите в БГ. И двете са признаци за корумпирана и недоразвита бананова република :Р

И още нещо. Еба.и тъпата новина

Пуснах сълза

Kak ги ядат тия бургери по заведенията - преди две години нямаше кво да правя и седнах в един макдоналдс в центъра на София. И веднага се сетих защо не съм ял подобно нещо от 20 години - ми той се разпада и трябва да го ядеш като прасе.

Формата несъмнено е вяжно, но притеснителното е, че те тревожи разпадането на бургера, а не това, което има в него (като хранителна стойност). Хубаво е, че си решен да избяггваш веригата...

Нисък доход е част от проблема. В БГ винаги храната е била основен начин за спекула. Това не изключва чуждите фирми. Ако могат да ни нацъкат, го правят... не специално МакДак, но магазините определено... Има картел в БГ от десетилетия и с текущата съдебна няма начин той да бъде разбит.

не знам как ценообразуват различните фирми, но не съм сигурен колко това което пишеш има връзка с действителността. разбира се всеки работи за печалба, включително Макдоналдс, но примерно ако погледнеш цените на Хесбургер (аналогичен чужд франчайз), те са доста по-ниски. Бих казъл конкурентноспособни на уличната храна която се предлага като цяло в България.

Точно там е разковничето - ако имапше истинска пазарна икономика в БГ - без картели и т.н., цените сами щяха да се нагласят по естествен път, както е в ЕС и САЩ. В БГ от години храната е основен разход за народа - за ралика от развитите държави, към които уж се добрлижаваме. В САЩ/Англия, храната на семейството е малка част от месечните разходи (и достига нивата в БГ само за най-бедните хора там). Цените в хранителните вериги в една страна се определят също от това, на каква цена те могат да купят суровите материали (картофи, олио и т.н.). А в БГ там манипулацията е абсурдна. Факт е, че сме на 13-то място по скъпотия на хранителните стоки (защото МакДак индекса мери реално това)... А по доходи сме на има няма 70-то.

И да добавим - те работят за печалба, но ако могат да нагласят цените зад гърба на държавата (или с нейна помощ, когато си затварят очите), то тогава вече икономиката не е пазарна ... По цял развит свят има антикартелни производства. В Англия пропадна сделка между най-големите магазини преди години (обединение), защото държавната служба против картелите им забрани да се мърджнат, за да не манипулират цените :Р

100% laina. Hrana za izrodi

колко бургера по 10 лв трябва да изяде един 100 кг мъж за да се наяде. Пълна помия

ми не знам за 100 килограмовия, аз съм 85 и едно меню ми е предостатъчно

Взимат бургер картофки домати и ги държат в хладилник или без хладилник. СЛЕД МЕСЕЦИ ХРАНАТА НЕ Е РАЗВАЛЕНА. Какво ли слагат в нея (освен гмото естествено).??

Че в Мак Доналдс продава ли се храна?

Кой яде още тая помия?

всъщност ако пътуваш из света, особено из Африка, Южна Америка и Азия именно Макдоналдсите са най-сигурното място където можеш да хапнеш без да те е страх от хранително наравяне, разстройство и тн.подобни усложнения. в Индия да си вземеш нещо от някоя улична сергийка си е направо руска рулетка.

Така е ,даскалке,но тук ,уви е България.! Най- скъпо се продават боклуците,справка-- родните политици.

То си е широко известен факт - в САЩ McDonalds ядат само най-бедните хора. В България дори и бедните хора, не могат да си позволят да ядат McDonalds.

Тука е руска губерния

Това поне е добра новина от гледна точка на по-здравословното хранене в България, но това е по-скоро страничен ефект, а не търсена стратегия.

Макдоналдс не са масов ресторант в България, както е в САЩ. Ефекта му за общото затлъстяване в България е пренебрежимо нищожен.

В САЩ, в Макдоналдс може да видите най-вече просяци, които влизат там основно за да ползват тоалетната. Ако се хранят с боклуците там, това е по изключение, само ако не за заработили достатъчно за да си позволят нормалните прилични ресторанти за хамбургери - Джакиндъбокс, Догхаус и други такива.

през 1948 г., бургерът им струва 15 цента, днес най-евтиният е Big Mac e 1.94 щатски долара. 15 цента през 1948 днес са 1.74 долара.