Българите зад граница спряха да пращат пари: сумите намаляха 7-8 пъти

Една от сериозните причини е, че мнозина се завърнаха у нас заради пандемията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е заради джендърчето К. Костадинов от Израждане, който плюе по емигрантите, а се храни с емигрантски пари

Казахме им да спрат, защото ние ще идем при тях и сега заделят, за да има първоначално. За здраве не се плаща, за училище и градина също. Ей такива ми ти лоши хора там. С пословичната си пестеливост няма и да работим и пак ще ядем оригинални месни и млечни продукти, които тук струват по 8-9 лв маслото и по 15-20 лв. кило от месцето. С 2350 евро на човек направо ще се измъчим, да ви кажа.

Грешна посока на миграция са избрали . Ако заминат за Рашка , много милиони ще пратят на родителите си....Те предполагам също предпочитат децата им да бачкат в славна майка русия ,а не на дивият запад.

Може ли да се напиеш като идиот, бе серсем. Виж, че още няма шест часа бе, тъп борсук.

А ти си снощен с Бояршник?

Останахме само мжряцште до крепим държавата, която ни няма за нищо…

на държавата, долната, горната или средната...май средната.

И каква стана тя, инвеститор номер едно за България спря инвестициите. Само тъпи комунистически/дс отрепки са след 89-та.

Сега като сменят посоката на емиграция с Москва и ще потекат реки от пари към България. Милиарди. В руПли.

Не искам кирокорчовците да ги откраднат. Взех си родителите при мен.

Не ги крадат за себе си а ги дават за някакви укропи. По-добре на циганин роден в България да ги дам от колкото на укропи.

Но когато Мутрата и шайката му ги крадеше 12 години си беше О’К, а тъпанар:)

Крадяха, харчеха ги в България и въртяхя българската икономика.а тия новите директно изнасят.

Явно съм пропуснал - и от кога Барселона, Дубай, Цуг, Женева, Монако, и други са в България:)

в БАРцелона къща има г-н еконт - министъро дето си плати :) колко плиткоумно изчадие трябва да си, за да повтаряш доказано фалшиви "новини" хахахахахаха :))) по времето на БОКО - рекорден брой построени пътища, 3-4% ръст на БВП, пълен фискален резерв, нисък външен дълг, крала е майка ти, затова циганите са я онодили и тя те е изсрала теб :)

на кого да пращаме. Аз лично за 30г в чужбина никога не съм пращала пари. Спестявах и си купих 2 жилища в Бг, после разбрах че в Бг не ми е конфортно да се върна и пестя да си купя жилище в чужбина. И като мен много са българите които не желаят повече да инвестират в държава в която няма да се върнат.

Голям спестовник си бре.Кога за последно си се подстригвал,преди 15 години май?

от 30г блъскам като металмеханик в Италия и пестя понеже имам цел да постигна. Не размахвам крачоли като много от вас, дето ръцете ви пречат и всичко ви пречи.

взех в Италия работейки, дадоха ми стипендия от 3000 евро, обаче искат тот изпити издържани. Ти освен да се подиграваш друго оръжие нямаш...и косите си ги подстригвам сама, така че хъркай спокойно.

щом сте от 30 години в италия, сигурно жилищата сте ги взели на старите цени - по 20-30 хиляди максимум? сега може да ги продадете по 200-300 хиляди? успех! но щом не ви интересува, защо сте тук? :)

тук съм за да не забравя как се пише на български и, после ме интересува мнението на българите за тяхната държава, настояще и бъдеще за техният живот там. В антропологията на културата се нарича " присъстващ наблюдател"= човек който живее в определена наблюдавана среда без да е замесен с патриотични чувства.

Много получатели са умрели, много изпращачи са се върнали. И най-големият инвеститор в България-емигрантите спря да праща. Или почти спря.

Тези изроди долни дето са напуснали родината си. Вместо да стоят в България и нищо да не правят те тръгнали по чужбина за пари. На всичко това отгоре и пари не пращат на умниците в България. Изроди.

Ирония ???

По скоро сарказъм, ноо както се вижда матряла не разбира и буха минуси.

.....казал аха, който се храни с емигрантски пари.

Кризата обхвана Европа. Безработица, а от септември и стагнация. Средният европеец обеднява, а емигрантите, особено сезонните работници, ще бъдат едни от потърпевшите. Пари за спестяване няма да има. Ще трябват за оцеляване.

не работеха покрай ковида, редп. чиниите за миене намаляха и доходите им паднаха.

Така е, не всички са умни и красиви като тези дето останахте в Перник.

Едно си тролът (баба) знае, едно все си бае…

Абе, нещастник, ако не бяха емигрантите (и имигрантите) кого щяхте да мразите и плюете заради нещастното си мизерно съществуване? (А за мен е време да ида в басейна пред къщата:) )

Сериозен довод да им се отнеме правото да гласуват в чужбина. Като в Гърция трябва да е - само по родните места.

По тази логика, дали да не въведем и тук имуществен и образователен ценз за гласуване? Как мислиш, а Джаро, ако имигрантите които не пращат пари, не могат да гласуват, дали трябва да гласуват тези без образование и тези дето нямат поне 20-30 хиляди лева чисто в активи? По твоята логика до къде така?

При тези няма логика - при тях са само тъпи опорки! По неговата логика моят глас трябва да се равнява на гласовете на поне десетина идиоти като него:)

Така е, също и да се отмени двойното гражданство,а не разни соросоиди да ни управляват.

Нека остане двойно гражданство само с Русия, а? Даже да е задължително - който ни управлява, да има и руско гражданство,нали?

до Супер- нещо се засегна на соросоид май,а? Ще ви вземат българските паспорти и ще го духате яко да знаеш.

Нали ще дават руски? Няма проблем :)

Това Мич, много соросоодско. Пиши цялото име по-добре - Мичурин ;)

До "А бе". Интересно ти защо се криеш и пишеш анонимно.Аз навсякъде съм Мич и нямам нищо общо с Мичурин,а по скоро с Мичиган.Жалка работа си си намерил,но те разбирам- просто си смотан и нищо друго освен тролене не умееш.А за Сорос и соросоидите ще ти кажа едно-идва ви краят мизерници и като спрат парите,а това ще стане като умре дъртия сатана ще трябва пак да правите свирки в подлеза на Централна Гара.Стягай си и дупарата,че манафите отдавна са ти се наточили.

О ной-добре изобщо да се отмени българското гражданство за всички - и М България, и да се трансформира само в руско! Белким тази шайка кресливи и тъпи боклуци и безродници мирясат за малко!

Ти в Мичиган ли си бе Мичурин? Ми що така - при сороспидите? Тежко ти е явно - вземи си иди в Русия, що се мъчиш? :)) Или щото Мичиган го гледаш на картичка, а иначе си живееш в Михайловград? :)))

Българите в чужбина не гласуват, така че и да им забранявате е все тая. Ако някой гласува в чужбина, това са разни заблудени дето им е в главата да се върнат един ден.

Върнаха се циганите и пенсиониралите се. Не пращат пари, защото родителите им умряха.

Аз да им пращам пари а те да ми дрънкат на руски балалайки Няма да стане

Абе какви пари пращат това са пари за пране от сивия бизнес проститутки нарйотици крадци на коли и банкомати просия и точене на социални.

След толкова години, родителите вече си отидоха към по-добрия свят, децата успяха постепенно да си ги изтеглят при тях в чужбина. Имаше някой и друг който се върна, но са малко. Лесно се вижда че къщите пустеят, следователно не връщането е основната прочина за непращането на пари. Просто вече няма на кого да пращат в България. Всичко е приключило!

А и защо да пращат та мизерници като Кирчо, Бойко и Доган да ги крадат ли?

Има и още една причина Просто има и такива които просто се отчаяха че България ще стане европейска държава с европеиски институции и с европеиски заплати! С просто око се вижда зе България 30 години след комунистизеския деспотизъм все още е руска губерния с руска администрация и съответно руски заплати. Аз лично просто си изтеглих семеиството и няма смисъл да пращам пари някъв тиквеник да плаща с тях газопроводи реактори и какво ли не на руснаците вместо за българските работещи пенсионери и деца най вече

Да да бяха руснаците само.Да ти дам пример понеже доста си заблуден виждам.Кажи ми кое от ЕРП е руско? Кажи ми коя от ТЕЦовете е руски.Знаеш ли че АЕЦ Козлодуй произвежда ток който печели Франция,защото го препродава обратно на нас.Знаеш ли, че Кирчо и Кокорчо работят директно за Сорос и Американското посолство? Знаеш ли че ПП,ГЕРБ,ДБ, БСП и БСП депутатите да също агенти на писолството на САЩ? Знаеш ли например,че синът на Курнелия Нинова работи за фирма на Рокфелер на Уолстрийт? Сега кажи къде точно са руснаците в тази схема????

Ами нека да скачат непрекъснато цените на новото строителство. Той балонът вече е убоден от острието на действителността , въпросът екога ще изгърми. Досега беше лесно - онези навън пращаха пари и щото да не ги ядяла инфлацията, давай в жилище. Да де, ама жилищата не се ядат, а и парите отвън като секнат, какво следва?!?

Татко и мама умряха.Пееди това ни цицаше дом за възрастни хора по 1300 на човек.Сега няма на кой да плащам.и да пращам пари.Хората които имаха проект да се връщат в България до един се отказаха заради войната в Украйна и несигурността какво ще се случи после.А украинската война няма да свърши сега уви.чака ни дълга война.

Когато бях в България преди години и ходех да видя майка в дома за възрастни хора и тя бе много доволна от грижите и условията и ня и персонала там бяха много приятни и доволни и ми благодаряха, и аз на тях, бях леко шокиран когато говорейки си със собственичката в офиса й тя ми сподели, че майка била щастлива жена. че ме имала мен толкова да се грижа за нея, и че тя самата когато остареела нямало да има такива грижи и условия! На мен ми стана едновременно приятно и странно! Майка почина! (От болницата я бяха оставили на следващия ден след инсулта й пред сградата, в количка, изписали я и се обадили на плевенника ми - непълнолетен тогава, да дойде да си я прибере…)

Майка никога не пожела да дойде да живее при мен…Много й липсвах, непрекъснато се чувахме, но не искаше да живее извън България! Не исках да я карам. А татко, който почина преди нея все ме питаше кога ще се върна в България, не можеше дълго време да приеме, че живея навън (за постоянно). Беше дълбоко огорчен от всичко, което става в България…

Пандемията почна 2020 и 2021 беше в разгара си.Не е това причината.Сега проблемът е войната в Украйна Пред перспективата да ти се ухили някой руснак в къщата на дедите ти ,да ти завземе цялото Черноморие хич не ми се мушкат пари в България.Даже тези в България ще ги вложа в имот.

Пращай парите, аз за какво съм дошъл, пращай веднага, за да не идвам до Берлин. Мухаааааааа Еййййй, и в западна Европа да отидете, пак прости хора си оставате, даже там положението се влошава. Колко жалко.

Бегай към чукотка за некоя рубли а майка

Украинците ти взеха Черноморието

Истината е, че българите зад граница години наред, близо 3 десетилетия бяха най-големият (чуждестранен) инвеститор в България, но бяха игнорирани! Самият факт, че през цялото това време това не бе оповестявано, не бе дори и споменавано, бе старателно игнорирано и крито и общественото мнение бе всъщност настройвано срещу тях - те бяха оплювани, унижавани - че всичките били миячи на чинии, прислуга, че се прехранвали с шофирате - а срамна професия всъщност няма, но просто не е вярно, и като ме ри всички в България са инженери, архитекти и успешни бизнесмени и никой не работи физически труд!, че били ПРЕДАТЕЛИ и не обичали родината си - тези гадни и долни опорки се въртяха непрекъснато като важен елемент от една много мръсна пропагандна хибридна война и умишлена конфронтация между Българите! И тъй като процесите бяха много динамични - България е най-бързо изчезващата нация и със силно застаряващо население (което по принцип по-лесно се лъже и манипулира, и защото е по правило по-бедно), и много българи - предимно по-млади - ежегодно заминаваха извън България така че българите зад граница станаха над 2,5 мириона - и повечето от тях в трудоспособна възраст, за разлика от тези в България, аз с интерес наблюдавах кога “ще се обърне върната” и оплюнането им и войната срещу тях в Бългапия ще спре и те ще станат желан обект за привличане. Тоест, кога кукловодите ще спрат войната си срещу тях - респективно троловете им - които винаги действат със забавяне, защото са прости и злобни лузъри и хейтъпи! И кога и политиците ще го осъзнаят - и нова вече е факт! Не напразно Слави Трифонов ухажваше българи зад граница още преди създаване на партията си, като подготовка… И не само той!

Навън с малко изключение англия И английско говорещите страни бг гурбетчиите са основно от ромски произход или ниско квалифицирани. Особено в германия .Причината?? ЕЗИКА добре квалифицираните българи учат английски в университетите Малко говорят испански или немски.За висококвалифицирана работа във германия или франция е нужно... Добро познаване говорим и писмен местен език Логично е нали? А аз ти го казвам и от опит!

В Америка определено не е така! Поне от моите лични впечатления! И не че и тук няма простаци и порутрамотни…ако това имаш предвид.

Пълни глупости. Аз от 7 години работя като системен архитект в полупроводниковия сектор в Австрия и немски ползвам само в ежедневието. В офиса и цялата фирма се работи само на английски. То и друг вариант няма, при положение, че в клон с 800 човека има към 43 националнисти. Така е и в почти всички технологични области. Обикновено чужденците са над 50% от щата във високотехнологичните сектори в западна Европа. Реално единствените, при които има засилена употреба на местния език - немски или френски, са някои от по-малките и закостенели фирми в автомобилния бранш.

Хареса ми този коментар. И мен лично много ме дразни, разни паразити, горди от мързела си, да обясняват за миячите на чинии в Англия... Няма срамен пестен труд! И хич не е леко от държава, където мързелът и немарата са на пиедестал, да идеш в чужда държава и да се трудиш здраво за финансовата си стабилност Вместо да чакаш на гърба на стари, болни, цял живот блъскали се родители Това ни е проблемът, манталитетът...и за съжаление няма надежда за промяна...

Но трябва да се опиташ и да ги разбереш. Тези хора години наред са грабени, репресирани, страхувани и лъгани, живеят зле. От десетилетия им промиват мозъзите и ги настройват и конфронтират срещу емигрантите точно онези, които ги грабят и мамят - за да им отвлекат вниманието от себе си и кражбите и измавите им! Настройват ги срещу Запада, колко лош бил, но тези там ходят на почивки и си купуват имоти с откраднатото, там пращат отрочетата и метресите, купуват им там къщи - в Барселона например…

Те, българите в чужбина, белята вече я направиха като гласуваха поголовно и организирано за промяна. Сега и парите спират, явно и те искат да таковат мамата на държавата. Не ги виня, те от хубаво не са избягали. Ама поне да ни оставят на мира - без да пращат пари, без да гласуват, без да си идват.

Ти нали си знаеш, че си прост лузър и хейтър? Битуващ в еднодименсиалната ти реалност.

Ти нали знаеш, че си трол! ;)

Кочооо кочоо толко си прост че чак ми е жал. Все някой друг му е виновен на българина и все някой му е длъжен. Все се бутаме да съдиме тази или онази нация тези или онези хора без дори веднъж да погледнем в собствената си “паница”. Наредил си Ганю салатката сложил ракийката и сочи с пръст и разсъждава киснейки се в собствен сос. България е дом на толкова много кадърни и стойностни работещи хора ,но за жалост е също така и дом на такива тоалетни философи като теб на които винаги някой друг им е виновен.

Забраниха преводите от Русия и как само паднаха парите ...

за Revolut и iCard не са и чували...

Да, интересно ми е тези, които дават тези конкретни цифри да ни информират и колко са преводите по Revolut например? А внесените КЕШ при пристигане в България? А покупките за България и заплащания в Бългапия с кредитни карти от чужбина? Ако говорим сериозно! И кой и как ги отчита?

Прибирам се у беге да онождам, да пия и да си прая зъбите. За всичко останало има и по-добри места за живеене.

скедващио път ке ти резнем онодилото. и зъбките моем да ти оправим - до един..

Роднините едните си ги прибраха кой където е, а останалите умряха. На кой да пращат пари? Второ, трето и последващо поколение са разкъсали роднинските връзки. Бъдете здрави и усмихнати, най-вече разчитайте на себе си и близките си.

В момента цените на хранителните стоки и продукти са по-високи, отколкото в Лондон! Нашите търгаши се научиха само да лапат и да вдигат цените, без да влагат нищо насреща... уж че пазарът бил малък... Духайте, жалкари!

Парите, които изпращат българите от чужбина са важно перо в бг икономиката,но всеки от нас. Трябва да си зададе въпроса..Колко пари излизат от България ”благодарение” на Лидъл,кауфланд,Метро,Брико и други чужди супер маркети?Ако направиме сметка ще разберем къде отиват бг парите...Нуждаем се от все повече бг продукти и бг супер маркети...

За Лидл, Кауфланд и Метро си прав. Бриколаж е българска компания, беше собсвтеност главно на Радосвет Радев. Ползва се лиценза на френската, за което исе плаща процент от оборота, но това прави применрно и Халваджиян, използвайки чужди формати, на които плаща процент за правата. Нито е измислил каките, нито маскирания певец или друго. Всичко е с платени права.

Пропускаш най-голямата (като обороти) - Лукойл. Която десетилетия отчита, че е на загуба, вкарвайки офшорни посредници..И други подобни…

и останалите плащат: - заплати - здравни - пенсионни - ддс - ток, вода - наеми / купуват земя и строят - ангажират отделно транспортни и логистични фирми или самите те поддържат такива бази - някой им прави брошурите, уеб страниците и аповете та.. колкото и да печелят, поне толкова печелят и всички българи от това, че са тук и създават конкуренция на кварталните бакалийки и са открили толкова работни места, и то дългосрочно

V4Vendetta

Боже, колко си прост! Даже не ми се обясняваколко много! Всеки един работодател плаща тези неща. Така е по закон. Друг е въпроса, че декларират минимална печалба, чрез изнасяне на капитали в страните, където са им централите, под формата на обучения, консултантски услуги и т.н. Абдал!

малограмотното берач на ягоди от англията нарича другиго абдал, хахахахахахахахаха :))) ти да не би да си им проверил годишните отчети?! хайде, тичай да береш ягоди и после да смучеш фалафелите на новоангличаните :)

Само с нуждаене , каращисване и измама не става.

Че си идват често и си носят парите кеш Банките дерат кожи за внасяне- теглене в брой

Друга сериозна причина е, че родителите им в България просто умряха :)

Малко разяснениякъм авторчето на статийката: Ние, работещите в чужбина нито сме спряли да пращаме пари, нито сме намалели кой знае колко много. Повечето отдавна сме се установили и нямаме проблем с работата, тъй като местните са мързеливи. А парите намаляха ето защо: аз отдавна не пращам по банкова сметка в България. Издал съм английска банкова карта на дъщерята и пращам пари по нея. Става на секундата, а не чакам тъп банков сетълмент, нямам такси за месечно поддръжка и т.н. Таксата за теглене кеш е нищожна, а за плащане директно в магазин - отново няма. Свършиха се баламите, дето пълнеха гушите на тъпите ни български т.нар. банки.

В англия почти не останаха българи След излизането им от ЕС А иначе честно да ти кажа няма по скучна сива шумна с отвратителен климат държава от англия .Повечето успели англичани са в австралия или сащ За африканците и индийците които са почти 50/50с британците Въобще няма да споменавам

V4Vendetta

Почти не сме останали? Ами то какво са едни 100хил. души? Нищо. Явно си виждал острова през крив макарон. Нито познаваш климата, нито ситуацията с емигрантите. Ама си говри де. Не ми пречиш...

Имам наблюдение на три семейства и моето дете. Едното семейство няма живи родители. Другото, дъщерята, взе брат си и майка си, бащата починал. Третото, всички 4 човека са там, даже живеят в две държави(!). Моето дете завърши и остана в uk. От 7 (вече) възрастни и 1 дете никой никога не е изпращал пари в БГ! Даже когато си дойдат не пазаруват нищо освен храна, защото в БГ е скъпо. Митовете за зъбите, лечението са митове. И се лекуват, и зъби си правят и имоти си купуват и нови коли от магазина си карат. И прически. И маникюри. И екскурзийки по Европа и Африка...

"Изтеклите мозъци" гласуваха за Чалгаря и Канадския измамник, ама им нямат доверие да си пратят парите. Хаде бе. Румен Гечев ви чака парите.

А загнилите мозъци в България гласуваха за ГЕРБ. Дебилизъм мами*ата му стара... И продължава да се напъва тъпото парче.

колко много работиш, хахахахахахахаха поредния бачкатор, дето се мисли за нещо :))) маймунке, твойте избранници опоскаха фискалния резерв!!! 9 000 0000 000 ги изхарчиха за няколко дена, без да се знае за какво са отишли... държат фирмите, които са си свършили работата и са минали проверки без пари!! не спазват договорите, не спазват законите, безидейни са и са толкова тъпи, колкото им е голямо самочувствието - като на теб, маймунке... и да внимаваш с шарката ;)

V4Vendetta

Сега.. Маймунка ще викаш на онова, дето те гледа от огледалото. На него може, щото си е твое. Кои са моите избраници (с едно "Н" се пише неграмотнико) - не ти влиза в работата. Със сигурност не съм гласувал (никога при това) за самовлюбената и проста тиква, която ти явно боготвориш. Знам, че следващото е прекалено сложно, за скромният ти набор от мозъчни клетки, но все пак ще ти го кажа: От началото на годината има световна криза, каквато тиквата не е виждал или управлявал по време на такава. А относно изхарчените пари - иди на НСИ на сайта и виж колко милиарда външен дълг завари БорисOFF и колко остави. Суматаа е доста по-голяма от посочената в момента от теб. Чалго-дебил!

Мозъци българи на вън почти няма Виж шофьори сервитьори продавачи строители роми ...колкото щеш

V4Vendetta

Така е. Останаха най-великите в България, боко да ги праска с 200 отзад и те да му се кефят на простотията и сляндурщината.

Па̀ри нема майкаа Нявсякъде е леш

…и икономиката буквално спря - защото това буше единствения свеж приток на пари - тук се завърташе през няколко сектора и уж България имаше някакво внушително на хартия БВП и бюджет. Сега няма гастарбайтери и всяка седмица - 500 милиона държавен заем - какво не са разбрали от ПП?

куку

Какво куку бе парцал ... виж брояча!

Ти изобщо имаш ли идея как работи икономиката и парите? Когато си основно държава ориентирана към внос - “свежи” пари идват само с директни трансфери на частни лица от чужбина (у дома не се произвежда и изнася нищо - само се прекупува и препродава - т.е завишават се цени). Всяка следваща по веригата фирма отчита това като брутен приход и го дава като търговски отчет на годишна база - оттам се калкулира и БВП (един доста спорен показател - който не отчита точно този проблем - че едни и същи пари вървят от ръка на ръка а се сумират като брутен продукт). Така се създава илюзията за функционираща икономика. В момента, в който “свежия” поток (идващ от чужбина, не “превъртан” през вътрешно потребление) спре - и ето ти огромни дупки в планираните бюджетни приходи - няма потребление, съответно няма ДДС и акцизни приходи. Пообразовай се, Ганю…

Не е верно износа на българия се е увеличил с 20% За първите 3 месеца на годината Растежа е над 4% Изнасяме мното качествени стоки от фармацевтична лека промишленост електроника автомобилостроене и тн Емигрантските пари са ок Но не са голям фактор за бюджета на държавата.

Така си мислиш , стъкмистиката пише каквото му изнася на парламента , тия производства в БГ са за маймунки от третия свят, да завие 2 гайки, да вържеш 2 кабела и толкова ...... а увеличението идва от инфлацията

И тогава защо дълга расте като на кучето …. като види кучка? Тоя износ в общи линии пълни печалбите на шепа олигарси и изобщо не стига до Main Street икономиката. Единствено може да спомогне за осигуровки - където ги плащат в пълен обем изобщо. Точно парите за директно потребление - ДДС от всичко и акцизи от гориво и акцизни стоки са директни солидни месечни приходи в бюджета.

Растежът идва от новите цени на стоките , който е много над 20 процента.

Колко народ сме, че се делим на българи в чужбина, софиянци, провинциалисти, зелени, червени, сини, бели и т.н.? Ама какво работили в чужбина, че всички били чистачи и миячи, а пък в България били зле и работещи бедни и т.н. Глупости, глупости. Българите сме навсякъде българи.Най-големите злини сме си ги правили самите ние, никой друг, нито руснаци, нито американци и т.н.

Какво са ти направили американците? Не е вярно, че сме си правили най-големите злини ние самите. Ние не ставаме за чеп за зеле, злини ще правим. Провим простотии и осираме каквото хванем.

Започнете с това да не казвате 'ние' .Кажете,АЗ за чеп за зеле не ставам. Защото аз например,ставам за чеп за зеле. Някак не е честно

Причината е че не искат да наливат пари в държава която само ги краде !

След като в целия ЕС се организира огромна инфлация, парите вече са кът навсякъде.

Мръсно племе сме, ей. Под всяка статия ( няма значение от темата ) само хейт и негативизъм. Все разбирачи, все всички под общ знаменател. Айде малко да си гледаме живота и по-малко в чуждото дворче. Не всичко е пари, в България хората пари за здраве дават и пак го няма. Болниците дори и в шопия, отдавна не са това, което трябва. Добър ден! Усмивка! Хубав ден! Усмивка! Наведи се, вземи боклуче! Не бибиткай за щяло и нещяло градско! Никой не ти е виновен за проблемите! Всеки има и негови си! Светът не се върти около никой от Вас! Последен коментар в дир.бг. Поздрави!

Грешиш не сме такива българите Повечето са руски тролове или примитивни боклуци .

Пак политизираш темата. Много си малък, за да мислиш, че мнението ти е фактор по тези въпроси. Остави мръсните разговори и сделки на другите. Пак казвам, гледай си живота и се радвай на близките хора около теб.

Един народ, който обижда столицата си, е народ недостоен да има държава. Това първо го запомнете, "Балканджии". Второ, адски е лицемерно да си пращате със сетни сили цялото невъзпитано потомоство в София, дори с цената на това да си направите дъщерите проститутки, и същевременно да я плюете. Без вас, "Шопия" (олигофрен, какво да кажа повече), щеше отдавна да е надминала средноевропейското качество на живот, но нали трябва да ви хрантутим всичката баластра, останала от комунизЪма.

Съдейки по агресията ти, дано не се налага да нахраниш някой.

И откъде да ги вземат за да ги пратят? Западът обедня значително по време на пландемията и катастрофално, след като обяви война на втората най-голяма геополитическа сила след Китай.

Корона вируса който не съществувал, но изби родителите им и направи България първа по смъртност и с най-ниска продължителност на живота.

Когато единият от двамата ти родители почине, прибираш другия при себеси и спираш да превеждаш пари в България. А пандемията ускори този процес.

Прибираш родител ? Как ? За да го прибереш при теб В германия Трябва да плащаш по висок наем защото и той употребява вода ток изхвърля боклук и тн Такъв е закона тук! И също така здравна осигуровка Най евтината е 200€ .Да прибереш родител Трябва да си инженер лекар високо платен специалист С 1500€ заплата не можеш да си позволиш .Вие в бг мислите че тук ядем мед от дърветата И караме всички мерцедеси!

Епа ела си в България.

Ако бях специалист Щях да се прибера За съжеление Другите като налягаха на учебниците Аз играех футбол

ВСЕКИ български пенсионер може СВОБОДНО да се премести да живее в която поиска страна от ЕС, като при това ЗДРАВНАТА ЗАСТРАХОВКА от България автоматично се "прехвърля" в съответната държава. В този смисъл, българският пенсионер автоматично получава здравноосигурителни права, равностойни на стандартните права на пенсионер от съответната държава. С други думи, ако германският, френският и т.н. пенсионер не е длъжен да плаща за базовата си здравна осигуровка, то и българският пенсионер, живеещ в Германия, Франция и т.н. има същите права.

И инфлацията ще се стопи като няма пари.....

няма на кого вече да ги пращаме. вие ги избихте с тъпотията си и конспирацията си.

Причината е много проста Основно преводите идват от германия След това англия и накрая испания .Това са трите държави където преобладават българи . По голямата част от тези гурбетчии Са неквалифицирана работна ръка Или със слаба квалификация Хора без шансове за добра печалба на бг работния пазар. Голяма брой поне 50% от тях са роми Особено в германия заради соц помощи и помоща от турците тук . Която получават за това . Тъй като почти всички говорят турски . Тези хора работят в нискозаплащания сектор .Средно 1200/1500€ . Преди като платиха наем ядене ток Оставаха 400/500€ Които пращаха в бг.Сега всичко се покачи доста и остават 200/250€ .За това и сумите които тези хора пращат Намаляха с 20/30% И още ще намаляват!

идея си нямаш къде е Германия нали? Искам да те видя (преди пандемията) как с 1500 евро след квартира, ОСИГУРОВКИ (само здравната е 17%), ДАНЪЦИ (които са ти минимум 20%) и храна ти оставят 400-500 евро да пращаш

Ще ти кажа Повечето роми живеят по 4/5 човека в малко жилище и си делят наема И така пестят А и не забравяй че също така често крадат храна от суперите Българите не им остъпват

ти, идея си нямаш, маймунке!!!! тези 17% си ги делят с работодателя ;) а и понже са комунисти, ставките им не са плоски като при нас! на 1500 чисто се взимат 1200 - 300-400 наем като са във WG и им остават поне 800 за транспорт, храна, дрехи и майка ти :)

ха ха ха ха... вЕрно ли? А стига бе... я да те светна... и двамата плащат по 17% дете малко... от 2001ва съм в германия. такива като вас измислят ФАКТИТЕ по дир-бг. отвори картата и намери германия. тогава говори пак

от 2001-ва в германия, па още не шпрехаш, а? Ergebnis Monat Jahr Brutto: 1.500,00 € 18.000,00 € Geldwerter Vorteil: 0,00 € 0,00 € Steuern Solidaritätszuschlag: 0,00 € 0,00 € Kirchensteuer: 0,00 € 0,00 € Lohnsteuer: 0,00 € 0,00 € Steuern: 0,00 € 0,00 € Sozialabgaben Rentenversicherung: 139,50 € 1.674,00 € Bessere Absicherung und Steuerersparnis mit der Riester-Rente! Bis zu 2.100,- € sind steuerlich abzugsfähig: Infos anfordern! Arbeitslosenversicherung: 18,00 € 216,00 € Krankenversicherung: 119,25 € 1.431,00 € Pflegeversicherung: 28,13 € 337,50 € Sozialabgaben: 304,88 € 3.658,50 € Netto: 1.195,13 € 14.341,50 € Lohnsteuer e нула, защото се приспада необлагаемия минимум, социалните плащания и арбайтнемерпаишалето, да те светна аз, дето не съм от 2001-а в германия ;) жив и здрав, човече :)

Няма да има кой да купува имоти вече. Сега, който иска да продава цените трябва да сваля или се хваща за палците. Много хора закупили имоти на изкуствено завишени космически цени няма да могат да преживеят предстоящите фалити, огромни загуби и ще посегнат на живота си. Хиляди ще се поболеят, други ще починат покосени от инсулти и инфаркти. Тия накупили имоти на зелено ще са първите направили ритуално харакири. Повечето започнати и недовършени строежи вече са замразени. Предстоят безброй дела срещу строителни предприемачи, много от които ще избягат, ще напуснат страната както стана през предния имотен срив и строителен колапс.

Зависи за кой град говориш. Преди 4 години продадох завършен апартамент на 10на години за 110 хиляди евро (800 евро на квадрат с общите части). Сега за ново строителство в същия район искат близо 1500 евро на квадрат на акт 16. Не съм видял някой да сваля цените надолу.

Отговорът е един, просто вече не могат да спестяват, харчат всичко което изкарат, а скоро и то няма да им стига.

Инфлация. Отделно, който плаща заем в чужбина ще му е по-трудно.

За кой да се пращат пари в БГ. Преди време в едно семейстово, обикновено единия родител отива на гурбет и след 1-2г. като научи език и намери постоянна работа взема и останалата част от семейството. Пенсионерите намаляха с много. Сега вече и на запад трудно се спестява, какво остава да изпращат парички тук. Аз съм работил в Швеция, Финландия и Германия и съм изпращал кинти на брат ми всеки месец за достоен Живот. След средата на 2021г в Германия стандарта намаля осезаемо. От 1год съм отново в България. 3000Е в Германия = 3000лв. в София. Това е което аз виждам. Единственото което ми липсва от тези държави е чистотата която поддържат. Тука още хора метат улиците, Евентуално веднъж седмично да минат да ги измият.

Един прост въпрос - да кажем, че имате изплатени хубави къщи и в чужбина, където живеете, и в България. И решите да се пенсионирате - с 5-6 хиляди долара месечна пенсия като твърд основен доход. Къде ще изберете да живеете? И защо? (И изобщо необходимо ли е да избирате:) )

PuckMan

И нека да започнат псувните и обидите срещу емигрантите сега!