17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако младите , решат да бягат в чужбина , тогава да не упрекват България за положението , защото трябва сигурно тяхните баби и дядовци , да протестират и да искат промяна . Бягството се знае , на кой е присъщо . Българите в чужбина , масово работят нискоквалифицирана и нископлатена работа в чужбина , където има постоянно нужда от работна ръка . Строителство , куриерски услуги , шофьори , чистачки са основни професии на българите в чужбина . Жалко , но такава е реалността.

Парите само до октомври , са повече от чуждестранните инвестиции . Парите са много повече , защото това са банкови преводи , не включват преводи чрез Western Union или MoneyGram ,които не дават информация за преводите , също не обхващат парите в брой , които се носят . Но много не създадоха семейства и деца заради работата в чужбина , се деца израснаха без родители . Много родители виждат порасналите си деца само по време на отпуската им в България . Цената , май е висока .

И рубли влидат много, за лъжи и фалшиви новини, възхваляващи руските господари на балканите.

Проблемчето не са хората, които са вече зад граница(тях, какво да ги мислим, решили са, направили са своя избор), а това, че всички, които все още сме тук, трябва да се съобразяваме с мнението на почти 500 хиляди тулупа на държавна ясла, които са основна сила по време на избори за онези, които управляват, с почти двата милиона пенсионери, които всички знаем, как гласуват по време на избори и с почти... милион мангали, които за 20 лева гласуват за онзи, който си плати като в повечето случаи това са... управляващите:)))!!! Ха сега ми кажете, от кого да дойде... свежестта в тази кочина, кои останаха още в уравнението:)))???

Прост народ слаба държава скапана управа -пък са от това стадо.

Важното е обаче, че всички търтеи в Бантустаня са все още... заедно, нали:)))?!?

Есега се разбра защо правителството не увеличава пенсиите чуствително.Ами тези хора са богати получават месечно по 100-200 евро,защо да им помагаме ние от държавния бюджет.вместо на тях ще ги даваме на наши хора например на ГЕРГОВ.Защо да не увеличаваме ток,парно,вода данъци всякъкви,като те младите от чужбина ще увеличават и преводите към България.Но помислете,че тези пари дразнят,че не идват в бюджета,може спокойно да ги усвоят,като пропаднат някои банки.

От Русия, колко са дошли... Ами сега!?

Колко са дошли трудно ще ги преброиш. Някои даже още не са нито са разрушени, нито откраднати. Въпреки напъните за първото и мераците за второто.

stankow

Това не са "българи зад граница", не са емигранти. А гурбетчии, подгонени от недоимъка да работят на чужденците. И на кого другиго да изпратят заработеното, освен по свои сметки и също и на майка и татко, които най-често гледат децата им !? Честито рождество на всички, които го посрещат далеч от родината. И успешно завръщане !

Глупости. Народът масово бяга както от мизерията, така и от простотията, безхаберието и гадостта на тоя народ, и си взима децата да ги отглежда в чужбина, а не както си фантазираш да ги оставя на баба и дядо (или направо си ги прави зад граница). Няма смисъл да им пожелаваш успешно завръщане - никой не се е залетял да се връща в "милата" родина, освен някои специфични елементи.

Глупости. Изнасят се зад граница както заради ниския стандарт, така и заради тъпотията, гадостта и безхаберието на българския народ. И не си оставят децата да им ги гледат дядо и баба, а си ги прибират да живеят при тях (или направо ги правят зад граница). И няма смисъл да им пожелаваш успешно завръщане, никой не се е залетял да се завръща в "милата" родина, освен едни специфични единици.

ГАРГАТА

Неуспелите се връщат...както, кои се върнаха от Турция - неадаптивните

Именно това имам предвид, макар че разните такива медиите усилено ни ги представят като някакви идеалисти, които се върнали да "преуспяват" в родината. Всички имаме познати, приятели, а някои и роднини в чужбина - знаем как стоят нещата.

А,бе добре,че е този вентил- възможността да се бачка и живее навън. Ако, бяха тук, натруфените търтеи отдавна да са изритани и нямаше кой да ги вземе на работа. Крадливи празноглавци!

Това е единствения начин да живеят възрастните хора макар,че основно в тях е вината България да стигне:срив на икономиката,корумпирана и подчинена Съдебна система, липса на държавност и неграмотност едва ли има българин да не го осъзнава.Още 10 години и трябва да гасим тока.Честито Рождество и приятни празници с тези които гледаме по Messenger

Ще бъде интересно БНБ да покаже по какъв начин изчисли, че са само милиард...по-скоро 3:)

stankow

И защо ѝ е на БНБ да лъже ? Какво печели ?

БНБ не се и опитва да лъже, а просто е некомпетентна, Станкоу. И го е демонстрирала на няколко пъти, последните два наскоро и с особено болезнени последици.

Не казвам, че лъже...по-скоро статистиката Й е грешна.

ГАРГАТЪ, че си глупав трол , това и децата го виждат!? Че си бил двойкаджия в училище ,както възвеличаваните осмокласници ГРЕБ е това го виждат и бебетата още не проговорили родния език. Че си с IQпо ниско и от последния "мияч" на чинии в Германия то за това не се изискват специални умения да го разберем. Пропаганден плъх ,казахме ти -Пари че пращаме и бюлетинки за Винету на най. Само стой та гледай...... И колкото и напъни и полюции на сън да имаш , Времето си отива, твоя Вожд направи една груба грешка , която му идяде динята, трябваше овреме да се отдалечи от Пипонаи тая шайка Петриотите. Изпусна мИмента и ще си сърба попарата, колкото и да ви поощтряват да пропагандирате тука. На калпавите космонавти миячите Ви виновни. Аре у лево и затегни цървулите за полет.

дори българин който мие чиниите във Германия има по голямо човешко достойнство от българин митничар,полицай,кмет,областен,арендартор,адвокат,и друг вид корумпирани далавераджии!

В Германия не мият чинии, работят в строителството или в ИТ бизнеса, или ... като онзи дето ритна украинката в метрото.

Тия си търкан коментари и си насочват общото мнение де те искам... Мръсници

Я се обединете около една теза, че много шизофренно звучите! Искам да знам хората, напуснали България, дали са свестни, образовани и с високи доходи, които липсват на българската икономика или пък са неудачници, миячи на чинии,кенефи и старчески задници, от което имат нужда само загнилите капиталисти и разглезени буржоа на запад?! Кажете ясно и точно най-сетне, та да знаем за какво иде реч и дали да плачем, че тия хора ги нема у БГ-то или да се радваме, че се е прочистила държавата от неудачници?!

дори е очевадно,че българите напуснали и напускащи да работят във Германия ,а и другаде за нормални,читави,работливи,и интелигентни хора!Сравнение със българските митничари,катаджии,полицаи,кметове,областни,обръчи от партийни бизнес фирми,узаконената корупция,която е заметена със времето,тези хора зад граница поне изкарват със честен и почтен труд доходите си,а и допринасят и за останалата част във България!добре какво ни пречеше българските градове и села да заприличат като немските села във Бавария,или пък София да е като Мюнхен или Залцбург,толкова време уродлива българска демокрация,не се ли усещате най сетне,че трябва да се променим за добро като унищожим и изолираме вредната част от хората които са причинители!

да ти кажем: от тез хора по-тъпи нема никъде по светъ! Бачкай си, прави си кефа, радвай се че имаш добреплатена работа и смислени переспективи у живота. Кво си седнал да пращаш пари на маргинали и лузъри, мързеливци и неудачници у България. Ти! Мигрант! Нито лев обратно. Секи лев към България е пирон в ковчега на твоето бъдеще и просперитете. Там си изкарвай парите и там си ги харче. Кур за матряла.

Тебе като те гледам с постановката на въпроса , Ние " миячите" на чинии няма да плачем че не се връщаме ,нито пък че пращаме на близките си пари. Четем между редовете ,че си един от Неудачниците, защото за Задниците трябва да имаш дупе ,видно нещо което ти липсва. И с това дупе и с по няколко висши да можеш усърдно да "миеш" чинии в Германия или да работиш в ZDF. Анадън му , ако не схващаш питай "пролетариите" от Герб и по точно Свинетка мамината кокетка.

Виж им изказа и правописа и ще разбереш, че 99% стават само за черноработници. Каквито всъщност са. Неграмотници бол си имаме, та тия не ни трябват.

Няма, какво да се... "обединяваме" около нещо, защото... когато фактите говорят и най-големите оптимисти трябва да мълчат, нали така:)))?!? А фактите са, че от година на година, Бантустаня се топи откъм... бели хора като едновременно с това се увеличава популацията и то драстично на... различни от белите:)))!!! И ако само... неудачниците напускат това... "райско кътче", каквото е Бантустаня, то защо то е винаги в дъното на всички класации:)))??? От друга страна, ако пък тук остават само... отличниците, то защо не се забелязва видимо този ефект:)))?!? Въпроси, въпроси, но е факт също така, че... "неудачниците" изпращат пари, които се равняват на парите, които дори "отличниците" не успяват да привлекат в Бантустаня, въпреки че би трябвало всеки да се натиска да влага парите си в страна, която е от..."отличници":)))?!? Да не излезе накрая обаче така, че единствено напусналите страната си... "неудачници" са склонни да инвестират в страната на останалите тук... "отличници":)))?!?

като не искате българи да ви пращат пари от чужбина,сменете си конституцията,държавното устройство,съдебната система,лустрация на БКП активистите партизанските семейства,забрана да уч

ако, работиш в Простакостаня, не един, а десет милиарда БВП, ама за КОЙ? щото миналата година си донесох в ЛИЧНАТА банкова сметка комай 40 хилки след платени данъци и осигуровки и си поживях доста прилично заедно с жената и децата. Ако бях работил в територията, със сигурност щях да получа доста по-малко, а другото щеше да се сподели с олигархомутренската "държава"....без мен и тази година.

Като са малки 83 еврака на месец, да ги даде государството! Тия пари са само по банков път и от тях государството лапка. Лапка и от другата пара.Ако, не бяха те- досега управляващите щяха да си търсят друга работа.

Да сметнем. 1млн. емигранта да изпратят 1млрд. евро прави по 83евро на месец. То мнооого бе.

Аз не видях БНБ в статистиката да са написали с колко превода са пристигнали тия пари и от колко човека. Освен това статистиката е до октомври - за 10 месеца, не за цялата година. Освен това в този случай е по-важно сумата да се сравни с обемите на външната търговия на България. Не е тайна, че именно този тип преки инвестиции оправят трагичния външнотърговски баланс на страната, която харчи по няколко милиарда годишно за внос на газ и петрол.

stankow

Външнотърговският ни обмен надхвърля 50 милиарда лева, отворена икономика сме. И личните спестявания на гражданите, каквито са тези преведени пари, нямат нищо общо с ВТ баланс !

stankow

Не са 1 милион и не са емигранти. Временни работници са, гурбетчии. Емигрант е друго.

Дир ми изтри пожеланието към българите по света да са живи и здрави и да се сбъднат мечтите им. Пожех им също да обичат Родината си,написах също че те са наши деца и също ги обичаме. Защо ме изтрихте бе? Кефят ви негативизмите ли?

Ми щото са българи, а даже българите мразят българи. Открай време е така. Ти не си ли чувала за българския казан в ада защо не го пазят?

по света да са живи и здрави,много успехи и сбъдване на мечтите им. Обичайте Родината където и да сте...вие сте наши деца и ние ви обичаме!

Изпратените от чужбина пари са доста повече от 1 милиард. Те, гастарбайтерите, понякога се връщат, християните- за Коледа, мюсюлманите- за рамазан. И носят доста пари на ръка, за да ги похарчат тук. А защо са на работа в чужбина, мисля че на всички им е ясно. Питайте Костов, Филип Димитров и останалите американски подлоги кой срина Българската промишленост и селско стопанство и кой се облагодетелства от това. Едва ли ще си признаят, че то и сега процесът продължава...

На Агит троловете- НИКОЙ няма да се връща , даже ще си преберем и роднините мъченици ! Така че пари нема ,Действайте!!!!

Интересна тема, дори и да се струва за някои манипулативна.Уважаеми българи-християни.Днес е светъл християнски ден и трябва поне малко от малко да сме смирени и реалисти.Нека си пожелаем най-вече здраве в семейството и повече смелост и справедливост.Мнения много, а истината е една.България не е много голяма държава, но с дълга и шарена история.Лошото в мнмента е, че източно православните сме подложени на изолация и унищожение.Погледнете религиозната карта на Европа и вижте кои са богатите и стабилни държави и помислете.Най-яркия пример са Русия и Сърбия.Поколението на 50-70 годишните най-добре знае на какво сме подложени.Повремето на СССР-Империята на злото, комунизъм и Студена война, Желязн завеса и Западно влияние.Запада ни водеше пропаганда и приемаше всеки успял да избяга при тях.Осигуряваха работа и даваха убежищв.През 1989 година дойде уж промяната-но някой се оказаха добре подготвени.Тези всички до един бяха или все още живи патризани, децата им, че сега внуци и правнуци.Който беше "от тяхната" получи баницата, а бедните си останаха пак бедни, а запада вече нени искаше.Погледнете 'крадливите ни олигарх-бизнесмени" до един все от "нашите"-Банев, Златев,Домузов, Нинова и кой ли още не.Пожарникаря за него е ясна.И какво му остана на нормалния българин и българка-емиграция или работа в чужда фирма.Много от нас, така наречените емигранти или гасарбайтери или печалбари, както искате ни наричайте сами не можем да си обясним какво още трсим тук.Може би възраста, или традиционализъм, носталгия или привързност към климат и приятели.Като човек с морска професия имам възможност да се запозная от първо лице със положението.Който ходи по света сам вижда, че вече не е никаквъв проблем пътуването по цял свят.За много хора, да отидат от Азия до Европа или обратно си е нещо съвсем нормално.Всичко опира до желание и труд.Избираш една специалност според възможностите, малко учене професия и език и прав ти път.Няма нищо лошо и престъпно.Ако искаш се устройвай в друга държава, ако искаш, работи и се прибирай преиодически.Както казват севта се е превърнал в едно голямо село, всичко е въпрос на здраве, желание и мааааалко смелост.Болните и смирените ги разбирам, но не разбирам здравите и мързеливите.С часове може да се оплаква колко е недооценен, обаче за пет пари работа не свършва и го заболяват ръцете да ръкомаха и жестикулира, ако трябва да говори с чужденец.И при нас пак е добре с хората работеши навън.Я питайте филипинци или украинци какви са правилата им.Лошото само е, че държавата ни се управлява от поставени с измама хора.Без значение е за кого гласуваш.Далаверите с броенето на ласовете са ясни.За това съвета ми е-учение и смелост и винаги мислете за резервен вариант.При нас смачкаха образованието и измислиха закони на свободията за младите хора.Всеки с права, без задължения.Е, какво искате.Унищожено средно образование и висше пълно с безмислени и без реална реализация специалности.За това помислете си хубаво.Искаме или не живота и техническия прогрес налагат глобализацията, така, че избора си е ваш.

До всички емигранти! Връщайте се обратно в България и работете в България ако искате тя да се оправи!!! Как милеете за България от чужбина....то лесно така отвън. Няма никаква полза за България от вашето милеене така. Вие сте нанесли най-голяма вреда която е можело да нанесете на България като сте я обезкървили т.е. сте я напуснали, и в момента работите за чужда икономика. В едно икономическо предаване беше обяснено много добре и сега ще се помъча да Ви го обясня някак си. Според всички експерти и икономисти, ползата за България един човек да остане в България и да работи в България е в пъти по голяма (десетки пъти по голяма някъде около 20 пъти повече) от това човека да е отишъл в чужбина и да праща от там пари в България. Защото, като работи в чужбина той работи за чуждата икономика и стимулира чуждата икономика, осигуровки,данъци и т.н. и т.н. дълго е и ползата за България е нищожна от това емигрантите да пращат дори и всичките си изкарани пари от чужбина в България пред това човека да остане в България и да работи в България. Ползата за държавата е в пъти по голяма ако човека остане и работи в България, тъй като така ще стимулира българската икономика и ползите са много големи. Пращането на пари от чужбина (дори и цялата заплата в продължение на много години) не може да се равни и на 10% от ползата ако човек остане да работи в България, па дори и за някакви смешни пари в България! Обяснено беше перфектно от икономистите с факти, числа и т.н..но не мога да ви го преразкажа дословно с числа. Така че Вие сте направили най голямото зло на България като сте я "обезкървили" и сте напуснали държавата и в момента работите за чужда държава и чужда икономика (а вероятно насърчавате и децата си да останат в чужбина,което е направо убийствено...така ще изчезнем като нация и народ, претопени в другите държави). Активен, работещ човек да напусне дадена държава е най-голямата вреда нанесена за тази държава. Без значение коя е тя. Вероятно не го знаехте това, но затова се заех да Ви напиша този коментар и да ви го обясня. Дано да размислите добре и да се върнете в България. Така че не знам как милеете за България от чужбина, няма никаква ползва от това изразено вероятно в лайкове, картички, снимчици и хвалене пред чужденците. Така България няма да се оправи никога!! Обясних Ви как може да помогнете на България ако наистина искате да помогнете. Всичко останало е "обезкървяване" на Родината, и забиване на поредния нож в гърба й, когато и последната капка се източи вече тя ще е умряла....ако ме разбирате какво искам да кажа. Да, не е лесно, но и западните държави са били някога в положението на България, но народа им не е бягал да се пръска по чужбина като ония без държава, ами са останали в държавата си и са се борили да си я оправят. Колкото повече хора напускат България и емигрират в чужбина толкова по зле ще става в България. За лакомията за повече пари прочетете този стих от Дамян Дамянов и се опомнете: "Що още искаш, лакомнико смъртен? Тъй малко ти е нужно да си сит- отвънка- залък хляб, мечта- отвътре! И нищо друго. Другото е смърт, лъжовна лакомия, празна жажда.""

Смешник .................!

Когато истината боде в очите започвате да обиждате! А повечето минуси на коментара ми за сметка на плюсовете, заради вашето грешно мислене, показва на къде отива България - към гибел и изчезване!

Не искаме :) кой е казал, че милеем за България? Хайде като си такъв патриот поне го научи тоя език, а? Смешник!

Ае, мозък, напусналите БГ са неудачници и миячи на чинии, които са пратили само по 83€ месечно - много по-малко от данъците, които гениални хора като теб плащат. Какво тогава плачеш за тия хора?!

Олигофренино, твоята сметка е като онази, в която тъпанари като теб се опитват да ни убеждават, че видите ли, щом половината тъпаци в тази кочина ядат само свинско, а останалата само зеле, то за пред света се казва, че всички са на... свинско със зеле!!! Ама, то мозък се сака, че сам да отсееш... плявата от зърното!!! И да те питам... ти за кого отделяш... 83 евро месечно, ей така, за спорта???

Ама ти наистина ли не осъзнаваш, че бягаме от такива като теб?

А бе тоя бунак ГАРГАТА , хората обсъждат милиарда и причините да си бият шута от Родината. Тоя цървул трол на Гробарите Русия та Русия. А ве смешник , в Русия поне малко Другаря Путин нали така се обръщате Вие троловете към него мисли пине 10% за народа си, докато Боко,Цоко,Тишината и Кумеца само мислят как да Ви го пуснат в ца, да ме извинява аудиторията з а израза. Умря Марко , Бостаня е свършил , нали прочете 1 милион скитат по света и "мият" чинии ,риторично за глупаци като Гарджун и другите щъкащи тролове на Комитета ГРОБ на следващите избори шайката си отива -Сбогом Гергино! Пък дали ще продължим да пращаме или ДА това си е наше лично право р но на Тикното семе нямаме намерение да му продължаваме мандата , да преди 5 години с гласовете от чужбина заапа за 2-ри път кокала , но сега чиба!

Изпратили....дръжки!

Пратили те.... скъсани галоши. Емигрантите имат мозък Само за обслужващ персонал.

Цървул , цървул, на 75% от Имигрантите , едно време не ни слагаха пред ВУЗ овете джип за да ни примамват да кандидатсваме в тях. Помощен персонал във фирми , които само тоалетните са Ниво А спрямо фабричките и задружията в които Велики умове и заслужили тролове като твоя милост бленуват. И гробарските троловес какви очи броят еврото и доларите на напусналите , аааа мислят как да вдигнат таксите зо ВНАСЯНЕ по банкова сметка , бастуни смеят Ви се и чейнч бюрата по Европа-Банкова система за пример ,НООООО Банкова система от третокластника Гурануф за обир!!!!

С такова мислене сте в калта.

"България остава донор на работна сила" Излиза, че България е най-големия инвеститор в западна европа

напусналите и напускащите българи България,допринасят и със самото си напускане на БЪЛГАРИЯ,ето по малко разходи на българската държава за безработни,социалнослаби помощи,здравни разходи,облекчава се българската социална система,гарантира се стабилността на българските партии,опразват се апетитни имоти,няма човек,няма проблеми,дори нещо повече ето пращат пари като допълнително подобряват социалното спокойствие защото парите успокояват когато ги има!

Напротив, вие сте нанесли най-голяма вреда която е можело да нанесете на България като сте я обезкървили т.е. сте я напуснали, и в момента работите за чужда икономика. В едно икономическо предаване беше обяснено много добре и сега ще се помъча да Ви го обясня някак си. Според всички експерти и икономисти, ползата за България един човек да остане в България и да работи в България е в пъти по голяма (десетки пъти по голяма някъде около 20 пъти повече) от това човека да е отишъл в чужбина и да праща от там пари в България. Защото, като работи в чужбина той работи за чуждата икономика и стимулира чуждата икономика, осигуровки,данъци и т.н. и т.н. дълго е и ползата за България е нищожна от това емигрантите да пращат дори и всичките си изкарани пари от чужбина в България пред това човека да остане в България и да работи в България. Ползата за държавата е в пъти по голяма ако човека остане и работи в България, тъй като така ще стимулира българската икономика и ползите са много големи. Пращането на пари от чужбина (дори и цялата заплата в продължение на много години) не може да се равни и на 10% от ползата ако човек остане да работи в България, па дори и за някакви смешни пари в България! Обяснено беше перфектно от икономистите с факти, числа и т.н..но не мога да ви го преразкажа дословно с числа. Така че Вие сте направили най голямото зло на България като сте я "обезкървили" и сте напуснали държавата и в момента работите за чужда държава и чужда икономика (а вероятно насърчавате и децата си да останат в чужбина,което е направо убийствено...така ще изчезнем като нация и народ, претопени в другите държави). Активен, работещ човек да напусне дадена държава е най-голямата вреда нанесена за тази държава. Без значение коя е тя. Вероятно не го знаехте това, но затова се заех да Ви напиша този коментар и да ви го обясня. Дано да размислите добре и да се върнете в България. Така че не знам как милеете за България от чужбина, няма никаква ползва от това изразено вероятно в лайкове, картички, снимчици и хвалене пред чужденците. Така България няма да се оправи никога!! Обясних Ви как може да помогнете на България ако наистина искате да помогнете. Всичко останало е "обезкървяване" на Родината, и забиване на поредния нож в гърба й, когато и последната капка се източи вече тя ще е умряла....ако ме разбирате какво искам да кажа. Да, не е лесно, но и западните държави са били някога в положението на България, но народа им не е бягал да се пръска по чужбина като ония без държава, ами са останали в държавата си и са се борили да си я оправят. Колкото повече хора напускат България и емигрират в чужбина толкова по зле ще става в България.

Бъркаш първопричината и следствието. Бизнесът краде от труда на хората и не иска да дава заплати, от които човек да се издържа. Ами сърди се на бизнеса, не на хората, които са отишли там където трудът им се цени. То ако имаш куче и го биеш и то ще избяга. Е то ли ще е виновно, че е избягало или ти, че си го бил?

а колко е излязло на българите да се отгледа и изучи един емигрант?

Колко ли...изучих дъщеря си в Лондон дребна сума шейсет хиляди паунда нормално за стандарта одавна си ги върна добра заплата и позиция дори и за тамушните стандарти ...пожелавам го на всеки без злоба.

Образованието се плаща от данъците на родителите! Ама то в селската кръчма как да го научиш? В моят случай, дори висшето ми и всички квалификации си ги платих от джоба! Т.е. не дължа никому нищо! И тоя език вземете го научете най-накрая! Пишете се патриоти, пък родния си не знаете!

с тази раэлика че парите от Русия идват и то много повече от руските туристи а не от износ на човешка плът децата на българия..

добре де ами тези пари от Русия дето идвали не от рускините по болхарское побержие,дали са във краварски долари или еврогейско евро или в православната братска нам рубла се чудя аз и пенсионерите от клуба на борците против фашизъма и капитализъма !

На теб точно какъв ти е проблема с какви пари пазаруват руснаците? Рублите се обменят с еднакъв успех, както американските долари, еврото и малко по-зле от турската лира и румънската лея. Ама успя да кажеш нещо, нали? Аз не бих ти дал съответните 30 цента от Козяк за този пост, изсмукан от пръстите...

А ако работеха тук, щяха не да внасят 1 милиард евро. Щяха да докарват приходи на държавата от примерно 10 милиарда евро на година и БВП. Някаква сметка на съотношение на докарвани приходи от работещ тук човек и колко биха били за работещите в чужбина. Като това е за приходи на Държавата, което споменатият 1 милиард евро не е. Те са внесени в България пари, което пак е полезно. Но именно емиграцията е един от факторите убиващи България. А те все едно го рекламират.

Кажи ми каква пенсия ще вземат като дойде време ако бяха тук...? Бях двадесет и пет години навън и каква пенсия взех там -как мислиш мечта за всеки.

Чудесно! Само да спрат с претенциите да определят как ще живеят българите в България! С принос от 1% от БВП да си гледат живота.

на това тук, живот ли му казваш - щот аз го наричам МЪКА.

с тъпата опорка за миячите на чинии - животът си е мой е ще си правя с него, каквото аз намеря за добре, ако трябва и чинии ще мия, изборът и е мой ! Кеф ти Бг, кеф ти Европа, вече всичко е на една ръка разстояние, най - трудното е да се добереш до летището в София, после е лесно!

Да благодарим на Баце, че прокуди толкова народ! Да му осигурим да ни управлява още десет години, за да заминем и останалите! Нека Той да харчи и раздава нашите пари! Честита Коледа! Бъдете здрави!

Мълчете Горанов да ни ги обложи с данък.

Каква част от тия пари подарихте на АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ? Колко държите под дюшецие? Колко в банките с 1% отрицателна лихва? 20 % ДДС оставяш в магазина? Мои познати взеха майка си Германия и кахърите им спряха. Вече не мислят за тая кочина!

Тука май се изреждат комплексирани емигранти да избиват комплекси. Стойте си където сте си какво правите във форума и се правите на много умни.

Ура,да живее Германия и другите по богати и развити икономически и във културно отношение държави,че да поддържат българската държавност и останалите нещастници да живеят под партийното статукво на всички български партии образувани след саморазпада на БКП ! Във царството на ГЕРБ,БСП,ДПС,ОП,НДСВ и умрялото СДС най добре е да се спасиш в ГЕРМАНИЯ! не е ли добре ,ето всички караме вече старите забранени да се движат в Германия дизели,а и всяко семейство вече с по няколко автомобила,да вървиш пеша и да караш колело в БЪлгария е само за бедните клошари ,а и е опасно за живота!

Ходил съм още в ГДР по комунизма. После след обединението винаги съм могъл да отида там, да имам къде да живея и сигурно без проблем какво да работя. И въпреки това не съм го направил. Така се превръщаш в роб на парите. А всяко място си има проблемите. Например там където съм бил (Берлин), водата им не става за нищо - супер варовита. Да не се чудите на реклами тук срещу варовик за перални. Само дето лъжат, че в България е варовита. А там само като я пуснещ и едва ли не ще се образуват сталактити и сталагмити. ;) Та изведнъж откриваш, че нямаш най-нормалното нещо - вода за пиене! Трябва да купуваш разни глупости за пиене. Не е ясно с какво ще се сблъскаш. И "шпрехането" (говоренето) на немски бих си го възтановил до 2 месеца. Както казах, заради едните пари, няма смисъл.

Ако не са българите от света,то България е загубена държава с това управление.

Ти,от панелката...

Стига сте броили на хората парите.Шова са лични пари и не би трябвало да се коментира непрекъснато

dir.bg - манипулативна медия

Никой не каза, от Русия кви пари са дошле

От там пари не идват!!За там заминават!!Или чрез Лукойл , или чрез Белене, или чрез някой или друг поток!!Но така е между братя славяни - православни:-)))).Брат на брата помага, обикновено всички на големия и нефелен брат помагат!!

От Русия доъдоха най-много пари,като закупиха почти цялото черноморие !

Жалко за нас.

Тя винаги е била бедна

Коментарите по темата /прочетох всички/ показват, че в България са останали само мързеливи, невежи, прости и негодни за нищо отрепки. Всичко трудолюбиво, образовано и читаво се е изнесло навън. Иначе парите влезли в страната са поне два пъти повече ако се вземат в предвид и сумите донесени в брой.

Я виж ти, благодарение на какво вегетирала Кочинката. Колко ли патреОти и русАфили папкат от тези парички..

А бе, успели емигранти, толкова сте добре, че цяла нощ в българския форум, Коледа се празнува в семейството, по коледните базари, непрекъснато показват колко е хубаво там, на запад от нас. Ами не е, няма коледари, които да пожелаят здраве на цялото семейство, топла содена питка, постни сърми и боб, ошав и туршия, червено вино.

Абе, на кой му липсват тука в света на цивилизацията тия селянии?? Животът има друго качество, по-различно от това на боба и ошава.Ха ха ха

В Чикачго си правим коледата ,както в БГ... Само ,че тук никой не хвърля бомбички,има си красиви фоеверги...

Но всяко нещо има цена.Всички бихме искали да работим в Бг.Ама като не сме калинки

За калинките си прав, но чакате ние да ги разкараме.

Бюджета на 2018 година е за пенсии 9,49 милиарда лева,за заплати на държавни служители -5,64 милиарда лева.Има още заплати в частния сектор,доходи от собствен бизнес и доходи в сивата икономика.На този фон трябва да правим оценка на тези 1 Или 2 милиарда евро.Ще се окажат не много,но спасителни за доста хора.

За какво са ни политици, чиновници и икономисти, които само смятат постъпилите от имигрантите пари? Те гонят населението, после смятат? Да отворят министерство на имиграцията, тогава?

Проф. Иво Христов ви направи голям комплимент като каза че (само) 80% сте дебили, вероятно не включва циганите.

Този "професор" твърдеше, че България 2020 година ще се срути,защото ще спре европейското финансиране оттогава.Оказа се, че европейски фондове отново ще има,А този толкова е професор.