Коментари - Българите се втурнаха към Турция за почивки и пазар | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли кое същество се храни по седем пъти на ден? Ами хобитите от "Властелина на пръстена " и българите на ол инклузив. Ол инклузива е заложен още при проектирането на турския туризъм. За да минат на а ла карт принцип трябва да съборят всичко и да го построят наново. Това нема как да стане. Мога да ви изброя поне десет причини защо не може да стане, но съм сигурен че не съм по умен от вас което означава че и вие се сещате защо турски туризъм и а ла карт обслужване са несъвместими понятия.

При ол инклузива се приготвя голямо количество некачествена храна. На следващият ден се прави ново ястие с някои от продуктите и други такива хитрости. Хората са си платили вече и нямат избор. По-добре да си избираш измежду няколко ястия.

Има ол инклузив и ол инклузив. Не може да платиш двайсет лева и да очакваш обслужване със звезди Мишлен. През юни бяхме на почивка в Торемолинос, Испания. В ресторанта ни предложиха едновременно ягоди и грозде. Храната беше повече от добра, и не става дума за избор между няколко ястия, а за избор между няколко десетки видове ястия. Да не говорим за напитките, и останалите глезотии.

Прави са да излизат от бизнеса със смяна чаршафи, миене на клозети и мешане у големи казани. А иначе да идеш у пустото и да седиш у хотелска територия си е мани-мани отпуск за панелен блок...

Турция десетилетие развива олинклузав-а, отказване изведнъж няма да доведе до нищо добро, те просто нямат инфраструктурата за изхранване на толкова туристи. А тези туристи които посещават Турция на 90 % отиват именно заради тази оферта. Няма как да строиш мегаломански комплекси насред нищото и да предлагаш само закуска. Този процес ако тръгне, ще трябват години и да се прави постепенно.

Този процес няма да тръгне. Ше гонят пилците ...

Този процес няма да тръгне. Ше гонят пилците ...

Интересно ми е какво ще стане с големите хотелски комплекси, които са извън градовете и около които няма нищо. Не си представям ресторантите им да имат капацитет да приготвят едновременно храна за 1000 човека на а ла карт принцип.

явно са надхвърлили капацитета и всичко се пръска по шевовете щом махат ол инглузийв дет се вика надделяли са си над масрафа турчолята от тук нататака само мед и масло

Вчера се прибрах от Дидим.Рай!Нали това е смисъла на турските морски почивки!!Ще си направят харакири... Ако остане само закуска и нощувка,-там ще ходи министъра им с харема...